Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή»


Βενιζέλος: Aν δεν μπουν λεφτά στο ταμείο δεν μπορούν να βγουν λεφτά από το ταμείο


«Βαδίζουμε προς τις δεύτερες εκλογές κι άρα πρέπει να συννενοηθούμε μεταξύ μας οι 'Ελληνες σε σχέση με το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν είναι το πραγματικό δίλημμα ευρώ ή δραχμή» σημειώνει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη.

Το δίλημμα, είπε, μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, είναι είτε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που θα οδηγήσει στην καταστροφή, είτε αναθεώρηση της σύμβασης, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, με προτεραιότητα τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Υπάρχει πρόβλημα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού λόγω πολιτικής αστάθειας - 'Εχουν καμφθεί τα δημόσια έσοδα. Αν δεν μπουν λεφτά στο ταμείο δεν μπορούν να βγουν λεφτά απ'το ταμείο. Πρέπει τώρα το κράτος να δώσει τα πρώτα 18 δις για να προστατευθούν οι καταθέσεις. 'Οσοι λένε για μονομερή καταγγελία της σύμβασης τι λένε γι' αυτό;

Εχω καλέσει τις διοικήσεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και τους έχω πει τώρα με τις εγγυήσεις του EFSF να αγοράσουν νέα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Από αυτή την πρόταση μπορούν να ωφεληθούν και οι μικροομολογιούχοι » δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Το ύφος της ήταν απαράδεκτο. Χαίρομαι που αναγκάστηκε να ανασκευάσει».

«Αυτοί που παίζουν με τη φωτιά νομίζοντας ότι κρατούν στα χέρια τους πυρηνικό όπλο κρατούν κουτί με σπίρτα και μπορεί να βάλουν φωτιά στις ελπίδες και τα όνειρα του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μέτρα περικοπών τον Ιούνιο. Πρέπει να γίνει άμεσα δεκτή η παράταση. Να γίνουν όλα πιο ήπια. Πρέπει να μεταθέσουμε το χρόνο λήψης των αποφάσεων του Ιουνίου.

Η πρόταση μας για κυβέρνηση είναι: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι τσόντα κανενός. Θα τοποθετηθούμε βάσει της πρότασης μας. Τα άλλα κόμμα πρέπει να μιλήσουν πριν τις εκλογές όχι μετά - Τα κατά συνθήκην ψεύδη το έχουμε παίξει κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ και το έχουμε πληρώσει. 'Ολα τα κόμματα το κάνουν. Σέβομαι τη θέση του ΚΚΕ που διαχρονικά λέει έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ. Δεν δέχομαι τις αντιφατικές θέσεις,  δεν μπορώ να παρακολουθήσω ένα γαϊτανάκι δηλώσεων. Θέλουμε όλοι οι 'Ελληνες καθαρά λόγια» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...