Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

"Διέσωσαν" αγόρι με νοητική στέρηση, 4 ώρες μετά την ανακοίνωση , ότι είχε χαθεί μέσα στο Καλλιμάρμαρο;



Απαράδεκτη , χαρακτηρίζει η "ξένη" μητέρα που βρήκε το χαμένο αγόρι στο Καλλιμάρμαρο , την ομάδα που περιφρουρούσε διασωστικά τον συναυλιακό χώρο χθες το βράδυ(κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα).

Διαβάστε την επιστολή που λάβαμε.

"Απαράδεκτη η διασωστική ομάδα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο χθες βράδυ. Διασώστες μόνο στις "φανέλες".  Ήταν 9.30 όταν ακούσαμε από τα μεγάφωνα του συναυλιακού χώρου , του γεμάτου με χιλιάδες ανθρώπους , συναυλιακού χώρου,  την ανακοίνωση ότι ένα κοριτσάκι 4 ετών και ένα αγόρι με νοητική στέρηση είχαν χαθεί. Όποιος τα έβρισκε καλείτο να τα οδηγήσει στην "αστυνομία" , έτσι έλεγε η φωνή από τα μεγάφωνα.

Προσωπικά πάγωσα. Μητέρα κι εγώ 3 παιδιών. .... Η συναυλία ξεκίνησε , όλοι την απολαύσαμε ελπίζοντας να πήγαν όλα καλά για τα δυο παιδιά.

02.00 μετά τα μεσάνυχτα... με ένα δυο τελευταία τραγούδια οι καλλιτέχνες , αποχαιρετούσαν τον κόσμο που κατέβαινε από τις Κερκίδες και βάδιζε προς τις εξόδους... Κατέβαινα κι εγώ..μαζί με την 18χρονη κόρη μου και την φίλη μου. ... Ξαφνικά άκουσα μέσα στη βουή του πλήθπυς και στις μελωδίες που ηχούσαν ακόμα στο στάδιο, μια μπάσα φωνή τρομαγμένα να φωνάζει "μαμάα".... "μαμάααα"...." μαμάαααα". Ανατρίχιασα στην σκέψη ότι μπορεί να ήταν το χαμένο αγόρι.  Πλησίασα..και έιδα ένα "μεγάλο" παιδί, ίσως και 25 ετών, 1.80 ύψος ...να φωνάζει....τη μαμά του κοιτάζοντας τις κυρίες που κατέβαιναν από τις κερκίδες πίσω μου... 
Πήγα κοντά του, παρατηρώντας μήπως ήταν εκεί η μαμά του και έκανα λάθος.

Ήταν μόνος...τρομαγμένος...τα μεγάλα μάτια του δακρυσμένα...και κάθε φορά που τα φωτορυθμικά αναβόσβηναν, εκείνο, το "μεγάλο " παιδί, έκλεινε φοβισμένο τα μάτια και έσκυβε το κεφάλι.


4 και πλέον ώρες περιπλανιόταν στο στάδιο, ή ήταν μαζεμένο σε κάποια κερκίδα και έκλαιγε αβοήθητο;; Νομιζω δεν θα μάθω .
Τον πλησίασα λοιπόν. Τον έπιασα ήρεμα από τα χέρια και του είπα ότι μαζί θα βρούμε τη μαμά του. 
Με κοιτούσε σαν να μην καταλάβαινε τι του έλεγα...είχε υποστεί σοκ;  Του επανέλαβα, ότι μαζί θα περιμένουμε τη μαμά του που ερχόταν να τον πάρει... μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι....
Η κόρη μου, έτρεξε (όσο μπορούσε, μέσα σε τόσο πλήθος) να φωνάξει βοήθεια.  Το "μεγάλο"  παιδί με τα φοβισμένα μάτια, με κρατούσε πια αγκαλιά και έκλαιγε με λυγμούς....
Μετά από λίγο, ήρθε ο "διασώστης" κρατώντας έναν φακό... έτσι έγραφε η μπλούζα. RESQUE TEAM κάτι. 
Με ρώτησε τι συνέβαινε και του είπα πως το αγόρι που με κρατούσε αγκαλιά πρέπει να ήταν το αγόρι της ανακοίνωσης....
.......
Μετά από λίγο ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι η κυρία τάδε μπορούσε να πάει στα ιατρεία του σταδίου να πάρει τον γιό της.

Ένα παιδί... μεγάλο σε ηλικία μόνο... 4 και πλέον ώρες...έψαχνε στα σκοτάδια τη μαμά του ανάμεσα σε πόσες χιλιάδες κόσμου;;; 
 Και κανείς δεν το πρόσεξε;;;  Κανείς δεν άκουσε τις φωνές του;;; "Μαμάα....μαμάααα...μαμάααααα" Εγώ ακόμα τις "ακούω".................   "

Το περιστατικό  το επιβεβαιώσαμε και από άλλους συμμετέχοντες στην συναυλία. Η "ξένη" μητέρα επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...