Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αυτοκτονίες: «Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία»

Το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα μας έχει αυξηθεί δραματικά, με τις αυτοκτονίες να αποτελούν σχεδόν καθημερινή είδηση.


Η αυτοκτονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο ήταν του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αφού ο αυτόχειρας άφησε ένα καθαρά πολιτικό σημείωμα για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
  
Πριν και μετά από τον Δημήτρη Χριστούλα εκατοντάδες άνθρωποι ακολούθησαν αυτόν το σκληρό δρόμο της διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα. Μια μητέρα με το γιο της, ένας δικηγόρος στην Πλάκα, ο 44χρονος στην Καλλιθέα που δήλωσε ότι  "Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Συγνώμη...", ο συνταξιούχος στο Γαλάτσι, ο τραπεζικός που έπεσε από την Ακρόπολη, ο μουσικός, αδελφός γνωστού καλλιτέχνη, ο ηλικιωμένος μέσα στο στάβλο, ο λέκτορας που δεν είχε ακόμη διοριστεί στο Πανεπιστήμιο, ο 45χρονος δάσκαλος από την Ξάνθη είναι οι πιο γνωστές περιπτώσεις αυτοκτονίας στο πρόσφατο διάστημα.
  
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έγραψαν στα σημειώματά τους ότι δεν άντεχαν άλλο την ανέχεια και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης που έχει δημιουργήσει η κρίση. Είναι αντικείμενο των ψυχολόγων να ερμηνεύσουν τα ενδεχόμενα ψυχοπαθολογίας, ο ιστορικός του μέλλοντος όμως θα θέσει το ερώτημα γιατί σε μια πανέμορφη χώρα με τόσο λαμπρό ήλιο και πολιτισμό οι άνθρωποι αυτοκτονούν.
  
Το ίδιο ερώτημα θα έπρεπε να έχουν θέσει προ πολλού το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επηρεάζουν το πολιτικό γίγνεσθαι, η Δικαιοσύνη και οι «φωτισμένοι» ευρωπαίοι ηγέτες.
  
Οι Έλληνες, ένας περήφανος λαός, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους μπροστά στην καταστροφή από τη λαίλαπα του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.

 Όσο είναι καιρός πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα διαρκές «έγκλημα» με ηθικούς αυτουργούς.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...