Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εμφύλιος Γερμανών οικονομολόγων


Αποστάσεις από την δημόσια κριτική που άσκησαν με ανοιχτή επιστολή τους στις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης 160 διακεκριμένοι Γερμανοί οικονομολόγοι λαμβάνουν συνάδελφοί τους από διάφορες «σχολές» οικονομικής σκέψης της Γερμανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt, οι οικονομολόγοι, σε κείμενο που έχουν συντάξει, επικρίνουν την πρωτοβουλία, η οποία, όπως εκτιμούν, «δημιουργεί φόβους και πάθη για την τραπεζική ένωση, χωρίς όμως τα απαραίτητα στοιχεία».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε ανεύθυνη την κριτική που ασκήθηκε από τους 160 στην κυβέρνηση, καθώς και εξοργιστική την δημόσια παρέμβαση που έκαναν.
Προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και θα πρέπει να χρησιμοποιούν υπεύθυνα τον όρο «τραπεζικά χρέη»
Οπως είπε ο κ.Σόιμπλε, οι πρόσφατες συμφωνίες δεν αποτελούν κάποια εγγύηση για τα τραπεζικά χρέη, αλλά για την δημιουργία ενός κοινού εποπτικού μηχανισμού στην Ευρώπη.


ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...