Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Στο εδώλιο 49 άτομα για τη... ληστεία του Χρηματιστηρίου με τις «φούσκες» του 1999


Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 13 χρόνια μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη πως οι συμμετέχοντες στο πάρτι του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την περίοδο 1999 – 2000 θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο λόγος για 49 άτομα, χρηματιστές, τραπεζικά στελέχη, επιχειρηματίες και επενδυτές, οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες».

Με βούλευμα 900 σελίδων το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως οι 49 από τους 67 που ήταν αρχικά κατηγορούμενοι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη. Τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και υπεξαίρεση 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο βούλευμά αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση την είχε χειριστεί η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία τώρα βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας κάθειρξη 12 ετών για συμμετοχή στο παραφραστικό κύκλωμα.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, είναι μεταξύ άλλων οι: Παναγιώτης Κονταλέξης, Παναγιώτης Πανούσης, Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγγου, Σπύρος Τασόγλου, Δημήτρης Ράνιος κ.α .


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...