Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέπλεναν λαθρεμπόριο αυτοκινήτων με δελτία του ΟΠΑΠ


Την «καρδιά» ενός διεθνούς κυκλώματος  που διακινούσε σε χώρες της  Ασίας αυτοκίνητα κλεμμένα από  την Ευρωπαϊκή Ένωση και «ξέπλενε» τα κέρδη αγοράζοντας κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, ξερίζωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Λάρισα. Πέντε Έλληνες και δυο Βούλγαροι έχουν συλληφθεί, ενώ βρέθηκαν τέσσερα κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα και εξακριβώθηκε ότι είχαν ήδη πουλήσει άλλα επτά με παραποιημένα στοιχεία.

Ένας 35χρονος  Έλληνας ήταν ο «εγκέφαλος»  της σπείρας, ο οποίος παραλάμβανε  από τους συνεργούς του σε  όλη την Ευρώπη τα αυτοκίνητα  που έκλεβαν τα μέλη του  κυκλώματος από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα έστελναν στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας.

Τα κλεμμένα οχήματα φυλάσσονταν σε αθέατα σημεία στην εταιρεία ενός 57χρονου και τη μάντρα αυτοκινήτων ενός 45χρονου στη Λάρισα, ο οποίος αναλάμβανε ως εκτελωνιστής που είναι να τα εκτελωνίσει ώστε να προχωρήσει η εξαγωγή τους στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη με κοντέινερ από ναυτιλιακή εταιρεία.

Η εξαγωγή  γινόταν με πλαστά συμφωνητικά αγοραπωλησίας που κατασκεύαζαν τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία παραποιούσαν τις πινακίδες και τους αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων.
Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δυο σφραγίδες που χρησιμοποιούνταν στην πλαστογράφηση των εγγράφων, ενώ οι δράστες αντέγραφαν και τους κωδικούς των immobilizer με μια ειδική συσκευή αντιγραφής και τέσσερα μικροτσίπ!

Στο κύκλωμα  εμπλέκονται ακόμη άλλοι δυο  Έλληνες ηλικίας 47 και 45 χρόνων και δύο Βούλγαροι ηλικίας 39 και 33 χρόνων. Στην εταιρεία του 57χρονου κατασχέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας LEXUS και MERCEDES και στη μάντρα του 45χρονου άλλα δύο LAND ROVER και BMW.

Ο εκτελωνιστής θα έπαιρνε αμοιβή 3.000 ευρώ για να στείλει στην Άπω Ανατολή άλλα τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ πριν από ένα μήνα είχε εκτελωνίσει για λογαριασμό του 35χρονου «αρχηγού» άλλα τρία, μάρκας BMW , AUDI και MERCEDES με αμοιβή 4.100 ευρώ.
Το βρώμικο  χρήμα από τα κέρδη «ξεπλενόταν»  μέσω 117 κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που βρέθηκαν στο σπίτι του 45χρονυ εκτελωνιστή μαζί με τις αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής τους με ποσά ύψους 102.239,45 ευρώ. Ακόμη κατασχέθηκαν 9.065 ευρώ και 187 λέβα Βουλγαρίας, ένα πλήθος σφραγισμένων και ληξιπρόθεσμων επιταγών ύψους 100.000 ευρώ και τρία κλειδιά και μία κυκλοφορίας από PORSCHE!

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό και το σύνολο των εσόδων από την πώληση κλεμμένων αυτοκινήτων.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...