Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Εμπρός δια της λόγχης". Ένα ταξίδι στην Ιστορία.

 
Ένα ιστορικό βιβλίο  κυκλοφόρησε  αυτές  τις  μέρες , και,  με αφορμή τα  100 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης . Πρόκειται για το Ιστορικό μυθιστόρημα "Εμπρός δια της λόγχης" , του καλού φίλου Φώτη  Σαραντόπουλου.
Η απάντηση του , στην ερώτηση γιατί  έγραψε ένα τέτοιο βιβλίο, λειτουργεί και  σαν φωτογραφική περίληψη των σελίδων του . «…ήθελα να τιμήσω τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, τα 100 χρόνια από το ξεκίνημα αυτής της υπέροχης εξόρμησης που διπλασίασε την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα όνειρα των επαναστατών του 1821.…επειδή έχουν πάψει να βγαίνουν τέτοια βιβλία. Επειδή έννοιες όπως Έθνος, Πατρίδα, Ηρωισμός, Πατριωτισμός κοντεύουν να καταντήσουν «κακές» στις μέρες μας.»
Ανατρέχοντας στις σελίδες του, το ταξίδι στο παρελθόν ζωντανεύει και οι πρωταγωνιστές (υπαρκτά πρόσωπα στην πλειοψηφία τους) πολεμούν, αντέχουν, ονειρεύονται, ελπίζουν, αλλά κυρίως, διδάσκουν.
«…ποτέ δεν είχα νοιώσει τόση χαρά και τόση υπερηφάνεια …πώς να στο πω … ποτέ δεν είχα νοιώσει … ούτε ένοιωσα ποτέ μου από τότε … τόσο γεμάτος … τέτοια πληρότητα …» είναι μερικά από τα συναισθήματα που περιγράφονται στις γραμμές του ιστορικού μυθιστορήματος, και που σίγουρα θα γεννηθούν  και στις καρδιές σας  μόλις ταξιδέψετε μέσα από αυτές πίσω στο χρόνο.
Ο   Φώτης ο Σαραντόπουλος, Καλαματιανός στην καταγωγή,  δεν είναι συγγραφέας ούτε δημοσιογράφος ούτε πολιτικός. Χημικός είναι και επιχειρηματίας, αλλά και λάτρης της Ιστορίας και της Ελλάδας.
Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του και ελπίζει να σας αρέσει, γιατί θα ήθελε να γράψει και άλλα, καλύπτοντας όλη τη νεώτερη Ελληνική Ιστορία.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Σαραντόπουλου, η οποία συμπίπτει με τις παραμονές της έναρξης του Α’ Βαλκανικού Πολέμου ακριβώς 100 χρόνια πριν, θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του βιβλίου σε όλες τις πόλεις που απελευθερώθηκαν στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...