Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στα άκρα για τα διόδια

Κορυφώνεται η κόντρα κυβέρνησης και οργανώσεων που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των διοδίων. Η σημερινή ποινική δίωξη σε εννέα πρόσωπα που «δεν πλήρωσαν», φέρνει νέες κινητοποιήσεις αφού το Σάββατο τα διόδια θα ανοίξουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σε βάρος εννέα προσώπων, επικεφαλής φορέων και οργανώσεων, αλλά και κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κινητοποιήσεις και άρνηση να πληρώσουν αντίτιμο στα διόδια Αφιδνών.
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε -επί περίπου ένα χρόνο- με αφορμή μηνύσεις, που είχε υποβάλει η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, διαχειρίστρια τμήματος της ΠΑΘΕ, για κινητοποιήσεις φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το υψηλό αντίτιμο των διοδίων.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι κάτοικοι έκλειναν τα διόδια, ώστε να μην πληρώνουν όσοι διέρχονταν.
Η πονική δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Με αφορμή τις πρώτες διώξεις από τον εισαγγελέα κατά των μελών του κινήματος που δεν πληρώνουν διόδια, οι διαμαρτυρόμενοι απαντούν με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του συντονιστικού γνωστοποίησαν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και μίλησαν για «φρονηματικές διώξεις, που μας επιστρέφουν σε μετεμφυλιακές πρακτικές της δεκαετίας του '50».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία, για τη αντιμετώπιση του προβλήματος όσων δεν πληρώνουν, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα.
Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε αντικοινωνική την αντίληψη του «Τζαμπατζή», αναφέροντας πως «το δεν πληρώνω, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε στα εισιτήρια, ούτε στα διόδια».
Μάλιστα ο κ. Ρέππας προανήγγειλε μειώσεις στην τιμή των διοδίων και πιο συγκεκριμένα, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Πηγή ; newsday.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...