Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η διαφήμιση που απαγορεύτηκε στη βρετανική TV


Μια διαφήμιση ενός αρώματος γνωστής εταιρείας στον χώρο της μόδας και των καλλυντικών, θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους βασικούς κανονισμούς και απαγορεύτηκε από την αρμόδια Αρχή της Μ. Βρετανίας. Πρόκειται για τη διαφήμιση του αρώματος Belle D'Opium του οίκου Yves Saint Laurent.

Στη διαφήμιση μια όμορφη κοπέλα χορεύει, αρκετά αισθησιακά, και σε κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «Είμαι ο εθισμός σου. Είμαι η Belle D'Opium. Το νέο άρωμα από τον Yves Saint Laurent».
Η αρμόδια Αρχή, Advertising Standards Authority, απεφάνθη ότι η εικόνα της «Belle» να ακουμπάει με το δάχτυλό της το εσωτερικό του άλλου χεριού της μπορεί να ερμηνευθεί ότι μιμείται την ένεση με σύριγγα όπιου στο σώμα της. Επίσης οι κινήσεις που κάνει η χορεύτρια με τις οποίες το σώμα της απότομα συσπάται και καθώς ξαπλώνει σηκώνει τη μέση της προς τα επάνω, θεωρήθηκε ότι μιμείται την επίδραση ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό.
Μάλιστα 13 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια Αρχή λέγοντας ότι η διαφήμιση είναι «ανεύθυνη» και «προσβλητική» εξαιτίας των κινήσεων που κάνει η πρωταγωνίστρια.
Ο οίκος από την πλευρά του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να βγάλει προς τα έξω την εικόνα των ναρκωτικών και είχε φροντίσει να κάνει προηγουμένως μια ενδελεχή έρευνα για να βεβαιωθεί ότι ο τελικός αποδέκτης, οι θεατές, δεν θα το εκλάμβαναν με αυτόν τον τρόπο.
Ο χορογράφος της διαφήμισης, Akram Khan, είπε ότι οι κινήσεις της «Belle» αντιπροσωπεύουν «τον κύκλο της ζωής, τη ροή ενέργειας στο σώμα της και μια αίσθηση της ζωής που πηγάζει από τη Γη».
Δείτε την επίμαχη διαφήμιση που απαγορεύθηκε στη Μ. Βρετανία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
Πηγή : newsday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...