Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κραυγή Ελλήνων της Λιβύης: “Βοήθεια! Σώστε μας, μας απειλούν ένοπλοι” - H Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει επιχείρηση!


- Συγκλονίζει η φωνή του Παναγιώτη Κορυφίδη από την Πτολεμαϊδα
- Tο σήμα του κινητού του χάνεται, 500 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης
- Είναι εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 20 Έλληνες
- Το Newsit επικοινώνησε με την εταιρεία στη Λιβύη που διαβεβαιώνει ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους









Ψύχραιμος, αν και μόλις πέντε λεπτά πριν οι σφαίρες περνούσαν πάνω απ' τα κεφάλια τους κάνει μια δραματική έκκληση για βοήθεια, έχει το θάρρος και το κουράγιο να δώσει συντεταγμένες για να τους εντοπίσουν τα αεροσκάφη που πιθανώς σπεύσουν σε βοήθεια.

Ο Έλληνας μετανάστης, εργαζόμενος στα νότια της Λιβύης επικοινώνησε με την πρωινή εκπομπή του Mega ζητώντας βοήθεια καθώς για δεύτερη φορά δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους πλιατσικολόγους, άτακτους οπλισμένους σαν αστακούς που ζητούν χρήματα.

“Είμαστε καλά” λέει, αλλά αναρωτιέται ταυτόχρονα για πόσο “έχουμε νερό και τροφή για 3-4 μέρες” μετά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί “πριν πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθα ξανά” συμπληρώνει και η φωνή σπάει “υποβοηθείστε μας! Σώστε μας”
Κραυγή από τα βάθη του χάους της Λιβύης. Η φωνή ενός από τους περίπου 300 Έλληνες. Στο σημείο μαζί με τον Παναγιώτη Κορυφίδη βρίσκονται άλλοι 20 Έλληνες και Ελληνοκύπριοι.

Η ΠΑ ετοιμάζεται για "ανορθόδοξη" επιχείρηση στη Λιβύη

Επιτελείς της ΠΑ έχουν αρχίσει από χθες να σχεδιάζουν εναλλακτικά σχέδια για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Λιβύης. Η επιχείρηση δεν θα έχει καμμία σχέση με όσα έγιναν στην Αίγυπτο,όπου οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν σαφώς πιο "ομαλές" σε σχέση με το χάος της Λιβύης.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως και στην Αίγυπτο, είναι η ασφαλής οδική μεταφορά των Ελλήνων σε κάποιο αεροδρόμιο. Το πρόβλημα αυτό είχε λυθεί σχετικά εύκολα στην Αλεξάνδρεια ,αφού οι Έλληνες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε μία πόλη και μεταφέρθηκαν σχετικά άνετα στο αεροδρόμιο της πόλης. Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΥΠ.ΕΞ της Αιγύπτου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ στο πρακτορείο Reuters.
“Oι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Βεγγάζης έχουν καταστραφεί. Δεν είναι δυνατό να προσγειωθούν εκεί πτήσεις της Egyptair ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας”, είπε.


"Είναι καλά στην υγεία τους"

Το newsit επικοινώνησε με τον Οσμαν Αμπντουλ, το μεταφραστή της εταιρείας J&P η οποία διατηρεί αρκετά εργοτάξια στη Λιβύη στα οποία εργάζονται περίπου 300 Έλληνες και Κύπριοι, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Κορυφίδης.
Σύμφωνα με το μεταφραστή της εταιρείας όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους να επικοινωνήσουν μαζί της στην περίπτωση που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα. Ωστόσο οι επικοινωνίες με εντολή της κυβέρνησης έχουν διακοπή, τηλεφωνικά ή μέσω internet η επικοινωνία είναι καθαρά θέμα... τύχης.

Όπως περιέγραψε στο newsit ο Οσμαν Αμπντουλ από τα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Τρίπολης αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.
Πηγή newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...