Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Και αραβικές χώρες στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης

Μία αραβική χώρα πρόκειται να ενωθεί με τις δυτικές δυνάμεις της συμμαχίας που επιχειρούν πάνω από το Λιβύη τις επόμενες 48 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Liam Fox, μετά από συνομιλίες που είχε με ορισμένους ηγέτες χωρών της περιοχής.

«Ελπίζω να δούμε, από σήμερα το βράδυ έως αύριο Δευτέρα το βράδυ τη πρώτη από τις αραβικές χώρες που δήλωσαν ότι ενδέχεται να μετάσχουν στη συμμαχία, να παίρνει ενεργά μέρος στις επιχειρήσει», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο BBC.

«Μίλησα σήμερα το πρωί με αρκετούς ηγέτες αραβικών χωρών που έχουν δηλώσει ότι μπορεί να εμπλακούν στην επιχείρηση κατά του Gaddafi και έλαβα μια απάντηση πολύ θετική. Δεν μπορώ να πώ ποιά χώρα είναι αλλά η απάντησή της ήταν πολύ θετική», πρόσθεσε ο κ. Fox.

Μέχρι στιγμής μόνο το Κατάρ έχει ανακοινώσει επισήμως τη συμμετοχή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος της Λιβύης. Διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη έκανε σήμερα λόγο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά η πληροφορία του δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Πάντως, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Αnsa, αεροσκάφη των Εμιράτων αναμένονται σήμερα σε αεροπορική βάση της Σικελίας για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις.



zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...