Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Δεκαήμερη απεργία στα Ελληνικά Πετρέλαια

Από σήμερα ξεκινάει η 10ημερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων και δεν θα φορτώνονται καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας.
Οι λόγοι της απεργίας είναι η διαφωνία των εργαζομένων όσον αφορά στην ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας (ΒΕΘ και ΒΕΕ αντίστοιχα), οι περικοπές των μισθών τους και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Το πανελλήνιο σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καταγγέλει σε ανακοίνωσή του ότι η Εταιρεία τούς ζητάει να συμφωνήσουν στη στελέχωση των νέων μονάδων με ελλιπές και ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό, κάτι που θεωρούν απαράδεκτο για την ασφάλειά τους, καθώς επίσης, παρότι τα ΕΛΠΕ είναι κερδοφόρα και βρίσκονται εν μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 δισ. ευρώ, η Εταιρεία προχωράει στη μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά 40%. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στην ίδια ανακοίνωση ότι τα ΕΛΠΕ είναι κατά 65% ιδιωτικών συμφερόντων.

enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...