Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πάτρα: Ανακυκλώστε το... σουτιέν σας με 3 ευρώ!

Πάτρα: Ανακυκλώστε το... σουτιέν σας με 3 ευρώ!


«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει ο θυμόσοφος λαός, και αυτό επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά.



Όσο βαθαίνει η κρίση, καθώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, έμποροι και καταναλωτές σκαρφίζονται απίθανες και αδιανόητες μέχρι πρότινος «πατέντες» για να κάνουν τη δουλειά τους και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Και την ίδια ώρα, επαγγέλματα του παρελθόντος επιστρέφουν δριμύτερα, με τις μοδίστρες και τους τσαγκάρηδες να παίρνουν για τα καλά την εκδίκησή τους.

Απίθανες προσφορές καταστημάτων και παροχή «κουφών» υπηρεσιών, που δεν θα τις χώραγε πριν από λίγα χρόνια ο ανθρώπινος νους, αλλά και φαινόμενα ανταλλακτικής οικονομίας, βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Ιδού μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα, και που όπως τονίζει το dete.gr δείχνουν ότι κόσμος και κοσμάκης παλεύει πλέον με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει.

Ανακύκλωση σουτιέν με 3 ευρώ το ένα!
Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην οδό Κορίνθου προχώρησε σε μια πρωτότυπη και έξυπνη κίνηση, ανακυκλώνοντας σουτιέν! Ναι, σωστά διαβάσατε. Κάνει ανακύκλωση σουτιέν. Συγκεκριμένα, παίρνει παλιά σουτιέν έναντι τριών ευρώ το ένα! Τα σουτιέν πάνε, όπως αναγράφεται σε πινακίδα που έχει αναρτηθεί, για ανακύκλωση. Προορίζονται για την κατασκευή... μονωτικών υλικών.


Χτένισμα και κούρεμα καθημερινά με 55 ευρώ το μήνα!

Καθώς η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και τα (εκατοντάδες) κομμωτήρια που λειτουργούν στην Πάτρα, η διεύθυνση κομμωτηρίου που εδρεύει στο κέντρο της πόλης επέλεξε να εφαρμόσει την παλιά και δοκιμασμένη εμπορική πρακτική «λίγα από τους πολλούς».

Έτσι, προσφέρει σε όποιον ή όποια το επιθυμεί να κουρεύεται και να χτενίζεται όσες φορές θέλει, με 55 ευρώ το μήνα!

Με άλλα λόγια, δίνοντας 55 ευρώ, μια γυναίκα μπορεί να πηγαίνει στο συγκεκριμένο κομμωτήριο απεριόριστες φορές κάθε μήνα! Έξυπνη ιδέα, δεν αποκλείεται να πιάσει για τα καλά.
Ένα αρνί για επισκευή αυτοκινήτου!

Συνέβη κι αυτό, την περίοδο του Πάσχα. Αγρότης πήγε το αυτοκίνητό του σε συνεργείο της πόλης. Όμως, όταν επιδιορθώθηκε η βλάβη στο αυτοκίνητό του, ξεκαθάρισε στον ιδιοκτήτη ότι δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει και ότι για αντάλλαγμα θα του πήγαινε ένα αρνί από το χωριό!


Πρόσφερε χόρτα αντί για λεφτά για να πάρει χύμα απορρυπαντικά!
Την πλάκα του έπαθε έμπορος, που διατηρεί αποθήκη με χαρτικά και απορρυπαντικά στο κέντρο της Πάτρας, όταν είδε να μπαίνει στο κατάστημά του μια γυναίκα κρατώντας δυο σακούλες με χόρτα και να του λέει: «Ήλθα να πάρω απορρυπαντικά, αλλά δεν έχω λεφτά. Αντί για λεφτά θα σου δώσω αυτά τα χόρτα που μάζεψα μόνη μου».

Τι να κάνει και ο έμπορος; Μετά την αρχική έκπληξη που ένιωσε δέχθηκε την αναπάντεχη και πρωτότυπη προσφορά και έδωσε στη γυναίκα τα απορρυπαντικά που ζητούσε, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τα χόρτα αντί για χρήματα.

Ο συγκεκριμένος έμπορος, όπως κάνουν ήδη και αρκετοί άλλοι, έχει ξεκινήσει και πουλά χύμα αναλώσιμα προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, μαλακτικά και λευκαντικά ρούχων.

Η εκδίκηση της... μοδίστρας

Αυτή την εποχή, επανέρχονται δριμύτερες οι μοδίστρες, που αναμένεται να γνωρίζουν μέρες δόξας. Το ίδιο και οι τσαγκάρηδες ή εν πάση περιπτώσει αυτοί που ξέρουν από επισκευές παπουτσιών, του τύπου «τακούνι εξπρές».

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το ξεχασμένο επάγγελμα της μοδίστρας επιστρέφει πλέον δυναμικά, καθώς οι μεταποιήσεις και τα μανταρίσματα των ρούχων δίνουν πλέον και παίρνουν.

Μάλιστα, τα μαγαζάκια που ειδικεύονται στις επιδιορθώσεις ρούχων, αλλά και παπουτσιών, αρχίζουν και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε διάφορες γειτονιές. Κάτι σαν τα βίντεο κλαμπ, τη δεκαετία του '80.

Ποιος είπε ότι η κρίση δεν γεννά ευκαιρίες και για κάποια ξεχασμένα και παραμελημένα επαγγέλματα;


Ρούχα... με το κιλό!

Κατάστημα στην οδό Κορίνθου (στην πλατεία Πυροσβεστείου) πουλά ρούχα... με το κιλό! Ο πελάτης διάλεγε όσα ήθελε, η πωλήτρια τα έβαζε στη ζυγαριά, τα ζύγιζε και... τον χρέωνε αναλόγως. Μάλιστα στην βιτρίνα του καταστήματος αναγραφόταν και η τιμή... του κιλού!

Πηγή  24ωρο: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...