Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Την έκδοση του Μλάντιτς στη Χάγη αποφάσισε σερβικό δικαστήριο

Ο Ράτκο Μλάντιτς είναι σε θέση να εκδοθεί προκειμένου να προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη, σύμφωνα με απόφαση ειδικού ποινικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι, που έδωσε προθεσμία στην υπεράσπιση για την υποβολή έφεσης μέχρι τη Δευτέρα.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Δικαστηρίου, Μάγια Κοβάτσεβιτς-Τόμιτς, οι δικαστές έκριναν ότι πληρούνται οι όροι για την έκδοση του Μλάντις στο ΔΠΔ της Χάγης.
Νωρίτερα, ο Μλάντιτς οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου του γνωστοποιήθηκε το κατηγορητήριο, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει.
Ο Μλάντιτς, σύμφωνα με το Νόμο, έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση μέσα σε διάστημα τριών ημερών και την τελική απόφαση θα λάβει η υπουργός Δικαιοσύνης, Σνέζανα Μάλοβιτς.
«Ο συνήγορος του Μλάντιτς έχει λάβει τα έγγραφα της έκδοσης και έχει προσθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να υποβάλει έφεση», όπως δήλωσε η Κοβάσεβιτς.
Πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς υπεβλήθη σε εξετάσεις από ιατρική ομάδα «που κατέληξε ότι είναι σε θέση να συνεχίσει τη διαδικασία».
Χθες, η ανάκριση του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας διεκόπη λόγω της «κακής κατάστασης της υγείας του», σύμφωνα με το δικηγόρο του.
Οι δικαστικές αρχές της Σερβίας εκτιμούν ότι η διαδικασία έκδοσης θα διαρκέσει γυρω στη μία εβδομάδα.
Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί, στο χωριό Λαζάρεβο της Σερβίας..

naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...