Να τροποποιήσει άμεσα την ισχύουσα νομοθεσία της σχετικά με τις απαιτήσεις ελάχιστου εμβαδού για την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας με τη χρήση της περάτωσης έψησης (μέθοδος «bake off»), ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.
Η μέθοδος «bake off» είναι η ταχεία απόψυξη και στη συνέχεια το ζέσταμα ή το ψήσιμο, μέσα στα σημεία πώλησης, προϊόντων που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα.
Σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί εμβαδόν τουλάχιστον 24,99 τ.μ για την παρασκευή των εν λόγω προϊόντων.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι απαιτήσεις και περιορισμοί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και ότι συνεπάγονται πρόσθετα περιττά έξοδα και εμπόδια, καθιστώντας δυσχερέστερη την παρασκευή και την εμπορία των προϊόντων αυτών.
Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καταλήγει ότι εάν Ελλάδα δεν ενημερώσει την Επιτροπή εντός δύο μηνών σχετικά με τα τυχόν μέτρα που ελήφθησαν για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της ΕΕ, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ethnos.gr
Η μέθοδος «bake off» είναι η ταχεία απόψυξη και στη συνέχεια το ζέσταμα ή το ψήσιμο, μέσα στα σημεία πώλησης, προϊόντων που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα.
Σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί εμβαδόν τουλάχιστον 24,99 τ.μ για την παρασκευή των εν λόγω προϊόντων.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι απαιτήσεις και περιορισμοί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και ότι συνεπάγονται πρόσθετα περιττά έξοδα και εμπόδια, καθιστώντας δυσχερέστερη την παρασκευή και την εμπορία των προϊόντων αυτών.
Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καταλήγει ότι εάν Ελλάδα δεν ενημερώσει την Επιτροπή εντός δύο μηνών σχετικά με τα τυχόν μέτρα που ελήφθησαν για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της ΕΕ, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ethnos.gr