Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Βαριά φορολόγηση των κρατικών αξιωματούχων από το 1974 έως σήμερα

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110628/engine/assets_LARGE_t_420_53609741_type12128.jpg

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε χθες στον δημόσιο διάλογο ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Υποδομών πρότεινε μιλώντας στον "Real" να υπάρξει βαριά φορολόγηση για τους κρατικούς αξιωματούχους από το 1974 μέχρι σήμερα.


Ο κ. Ραγκούσης εκτιμά ότι παρότι οι παρανομίες είναι θέμα της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει ρυθμίσεις για "όσους αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό "μπουμ"".


Υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εν όψει του νέου φορολογικού νόμου έχει "ηθική και ιστορική υποχρέωση να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην κάθαρση", ανέλυσε την πρότασή του λέγοντας: "Τη φορολόγηση αυτής της υπεραξίας πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του ΕΣΥ και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης".


Είναι προφανές ότι ο υπουργός Υποδομών εισηγείται ρυθμίσεις που εν πολλοίς πολιτικά μπορούν να πείσουν τον λαό για την κατανομή των θυσιών με δίκαιο τρόπο και ταυτόχρονα να "απλώσει" τις ευθύνες και έξω από τους 300 της Βουλής.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι δέσμη προτάσεων έχει αναφέρει ήδη ο πρωθυπουργός, ενώ κάποιες σκοπεύει να τις θέσει στα προσεχή δημοψηφίσματα.

Πηγή 24ωρο: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...