Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου – Επικαλείται λόγους ευθιξίας και όχι ευθύνη

Την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλλε με επιστολή του ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν εξελίξει συζήτηση στην επ. Άμυνας της Βουλής για το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του για λόγους ευθυξίας και όχι γιατί αποδέχεται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη.
 
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, είχε την ευθύνη χειρισμού των 98 εμπορευματοκιβωτίων που είχαν κατασχεθεί. Σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με την συμμετοχή του υπ. Εξωτερικών, ο κ. Κυπριανού είχε προτείνει να σταλούν δείγματα της πυρίτιδας σε διάφορα χημεία για εξέταση και να διευκρινιστεί κατά πόσον θα μπορούσε το υλικό να εκποιηθεί. Η πρόταση του κ. Κυπριανού είχε γίνει παρά την σαφή προειδοποίηση εμπειρογνωμόνων της Ε.Φ ότι το φορτίο ήταν επικίνδυνο.
 
 
Ο Μάρκος Κυπριανού αφού δήλωσε πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του άφησε αιχμές για την Κυβερνητική πολιτική στη διατήρηση καλών σχέσεων με τις ισλαμικές χώρες, φωτογραφίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης άφησε αιχμές για πολιτική εξουδετέρωση του ιδίου μετά τους χειρισμούς που έγιναν και το γεγονός ότι έμεινε απροστάτευτος την τελευταία εβδομάδα.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...