Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Πολιορκούν» λιμάνι και αεροδρόμιο οι ιδιοκτήτες ταξί

Σε κλοιό χιλιάδων ταξί βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες. Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στους δρόμους, με τους ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.
Από το νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί. Λόγω της κινητοποίησης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα που είχε καταρτιστεί επί Δ. Ρέππα.
«Τέτοιοι τρόποι διαμαρτυρίας δεν οδηγούν πουθενά. Η ζημιά για τον τουρισμό είναι μεγάλη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος στο Mega και απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να σταματήσουν, διότι βλάπτουν κάθε ελληνική οικογένεια.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 5 τα ξημερώματα 48ωρη απεργία, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...