Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εφτασε στον εισαγγελέα η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες


Στο Εφετείο βρίσκονται πλέον τα ονόματα 6.500 ιδιωτών και 8.200 νομικών προσώπων που χρωστούν στα δημόσια ταμεία μεγάλα ποσά, μετά από σειρά παραινέσεων της Δικαιοσύνης.
Η λίστα του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει περίπου 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ. Μεταξύ τους βρίσκονται 6.500 ονόματα ιδιωτών και 8.200 νομικών προσώπων.
Τα συγκεκριμένα ονόματα αποτελούν ουσιαστικά τους βασικούς κακοπληρωτές του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς αυτοί οι 14.700 χρωστούν 37 δισ. ευρώ. Εάν προστεθούν και όσοι οφείλουν ποσά κάτω των 150.000 ευρώ, ο αριθμός τους εκτοξεύεται στις 900.000, αλλά η οφειλή αυξάνεται μόλις 4 δισ. ευρώ, στα 41 δισ. ευρώ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπονής είχε δώσει το προηγούμενο διάστημα τη σχετική εντολή και -μετά τις καθυστερήσεις- δύο ακόμη υπομνήσεις προς το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να πάρει τα σχετικά στοιχεία. Μάλιστα, η δεύτερη -και καθοριστική- υπόμνηση προς τους αρμοδίους του υπουργείου θα επέσυρε και κυρώσεις εάν δεν ήταν... αποτελεσματική.
Μετά την μελέτη των στοιχείων ο κ.Πεπονής το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε σειρά κινήσεων, όπως του έχει ζητήσει και ο προϊστάμενός του και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.
Μεταξύ τους είναι και η αυτόφωρη διαδικασία για "προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής", κάτι που πρακτικά αφορά όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και δεν έχουν μέχρι στιγμής δικαστική εμπλοκή για τις οφειλές τους.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...