Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Στο πλευρό των Ελλήνων οι Ισπανοί


Εκατοντάδες Ισπανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως "σηκωθείτε και πολεμήστε", εκατοντάδες πολίτες αποδοκίμασαν τη Δευτέρα τα νέα μέτρα λιτότητας που υπερψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως "Ελλάδα, δεν είσαι μόνη", "Αλληλεγγύη στους Έλληνες", "Είμαστε εδώ για να γίνουμε λίγο Ελλάδα, αφού και εμείς βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο", "Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες την κρίση".

Ακούστηκαν επίσης συνθήματα εναντίον της άσκησης βίας στις διαδηλώσεις της Αθήνας μετά μάλιστα και τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ελλάδα.
"Αυτή είναι η τελευταία σταγόνα. Μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση και την πείνα", ανέφερε η 53χρονη Eugenia Perez που είναι άνεργη.

Το κίνημα 15Μ, που είχε διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις κινητοποιήσεις το καλοκαίρι του 2011, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό αλλά και για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται και στη δική τους χώρα.


news247.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...