Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πανεργατική απεργία ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα

 



Σε 24ωρη πανεργατική απεργία έναντια στο νέο πακέτο μέτρων, προχωρούν σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στις Βρυξέλλες αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Μία ώρα νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.
"Λάβαμε την απόφαση να κηρύξουμε απεργία και να οργανώσουμε συλλαλητήριο, την ημέρα που στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητείται η τύχη της Ελλάδας, ώστε να ακουστεί και η φωνή των λαών, όχι μόνο των δανειστών", ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την περασμένη εβδομάδα.
Ποιοι απεργούν
Η Ελλάδα αναμένεται να παραλύσει, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, καθώς και δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και νοσηλευτές.
Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.
Κλειστά θα είναι, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα.
Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.
Στάση εργασίας για εννιά ώρες θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί.
Πηγή news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...