Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σοβαρό bug του Android 2.3 επιτρέπει την πρόσβαση χωρίς άδεια στην κάρτα μνήμης


Ερευνητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα ανακάλυψε πως το Android 2.3 (Gingerbread) αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Xuxian Jiang, το bug που ανακάλυψε επιτρέπει σε κακόβουλες ιστοσελίδες να αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενο της microSD κάρτας αποθήκευσης του χρήστη και να ανεβάζουν δεδομένα όπως φωνητικά μηνύματα, φωτογραφίες και online τραπεζικές πληροφορίες σε απομακρυσμένους servers.
Το συγκεκριμένο bug μοιάζει εκ πρώτης όψεως με ένα παρόμοιο bug της προηγούμενης έκδοσης του Android που υποτίθεται πως στην νέα έκδοση είχε διορθωθεί. Ωστόσο, όπως ο Jiang επισημαίνει, το συγκεκριμένο fix μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί. Έτσι για την προστασία τους, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν την κάρτα microSD, να απενεργοποιήσουν το JavaScript, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν κάποιου άλλο πρόγραμμα περιήγησης.
Πληροφορίες του eWeek, θέλουν την Google να γνωρίζει το πρόβλημα και να εργάζεται για την διόρθωση του, παρόλα αυτά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βγει κάποια ενημερωμένη έκδοση.

Πηγή : news day.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...