Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Πωλείται" ..Διαμέρισμα με θέα στο Χάιντ Παρκ και €120.000 κοινόχρηστα! Μόνο σοβαρές προτάσεις!!

Η θέα κόβει την ανάσα, το ίδιο και οι τιμές. Εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ για ένα... ρετιρέ; Και όμως, τόσο πλήρωσε ανώνυμος αγοραστής, μάλλον Αραβας ή Ρώσος, το προνόμιο να μετακομίσει στο Οne Ηyde Ρark, 100 Κnightsbridge, London, SW1- είναι η διεύθυνση της πιο ακριβής πολυκατοικίας στον κόσμο, ενός υπερπολυτελούς συγκροτήματος τεσσάρων σύγχρονων πύργων μόνο για κροίσους δίπλα στο Χάιντ Παρκ και στο Ηarrods. Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Μετά το πάρτι και τις σαμπάνιες ωστόσο αρχίζει η πιο σκληρή δουλειά: να βρεθούν αγοραστές για τα υπόλοιπα διαμερίσματα, εν μέσω τέτοιας κρίσης.

«Είναι αυτό που λέμε “μόνο σοβαρές προτάσεις”...Οι υποψήφιοι πελάτες δεν είναι τυχαίοικαι φυσικάέχουν τεράστιες απαιτήσεις για τέτοια ποσά,αλλά υπάρχει ζήτηση. Από την περασμένη Δευτέραδείξαμεδιαμερίσματα σε 42 σοβαρά ενδιαφερομένους-μάλιστα οι δύο είναι από την Ελλάδα» λέει στο «Βήμα» ο
Νεντ Μπέρινγκ του μεσιτικού γραφείου Savills. Ποιοι; «Είναι απόρρητο, δεν μπορώ να σας πω». Επιμένει ότι αντίθετα από όσα γράφονται στον βρετανικό Τύπο, έχουν ήδη πουληθεί τα 50 από τα 84 διαμερίσματα, συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Και τα άλλα «φεύγουν» γρήγορα.

Πύργοι σε φιλέτο
Το συγκρότημα, τέσσερις επιβλητικοί πύργοι από γυαλί, ατσάλι και τσιμέντο, είναι χτισμένο σε ένα «φιλέτο» μεταξύ της φυσικής ομορφιάς του Χάιντ Παρκ και του αριστοκρατικού shopping των οδών Νάιτσμπριτζ και Σλόαν.

Το έχει σχεδιάσει ο πολύς σερ
Ρίτσαρντ Ρότζερς, ο αρχιτέκτων του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι και του Θόλου της Χιλιετίας στο Γκρίνουιτς. Η εσωτερική διακόσμηση θεωρείται επιτομή της πολυτέλειας, της υψηλής αισθητικής και της πιο υψηλής τεχνολογίας.

Φανταστείτε μια σουίτα 3.000 τ.μ., με σέρβις πέντε αστέρων, στον τελευταίο όροφο ενός υπερσύγχρονου κτιρίου, με πανοραμική θέα σε όλο το Λονδίνο. Τα πάντα, από τους χώρους υποδοχής, τα ασανσέρ, τα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια, τις κουζίνες και τα λουτρά, έχουν σχεδιαστεί για να είναι μοναδικά: οι χειροποίητες κουρτίνες είναι φτιαγμένες με μετάξι από την Κίνα, τα πατώματα με 15 διαφορετικούς τύπους πολύτιμου μαρμάρου, τα έργα τέχνης είναι αγορασμένα από γκαλερί στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, τα χαλιά είναι φερμένα από το Ιράν και οι οθόνες προβολής εκτείνονται σε ολόκληρους τοίχους.

Προκλητική χλιδή, θα πουν πολλοί. «Μνημείο του 21ου αιώνα» αντιτείνουν στο διαφημιστικό του μότο οι δύο «πρίγκιπες» του βρετανικού real estate πολυτελείας: οι αδελφοί
Κρίστιαν και Νικ Κάντι της εταιρείας Candy&Candy. Δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 40 αλλά ό,τι αγγίζουν γίνεται χρυσάφι. Ηταν ακόμα φοιτητές στο Λονδίνο το 1995 όταν βρήκαν στο Εarl΄s Court, το πρώτο τους διαμέρισμα.

Το αγόρασαν με τη βοήθεια των γονιών τους, αλλά το ανακαίνισαν με τα 7.000 ευρώ που τους δάνεισε η ελληνοκύπρια γιαγιά τους (από την πλευρά της μητέρας τους). Το πούλησαν 18 μήνες αργότερα με καθαρό κέρδος 60.000 ευρώ.

Ο σεΐχης συνέταιρος
Συνώνυμη σήμερα με την απόλυτη πολυτέλεια, η Candy&Candy πήρε το μεγαλύτερο ρίσκο με το Οne Ηyde Ρark. Τα κεφάλαια που χρειάζονταν οι αδελφοί ήταν τόσο πολλά ώστε πήραν συνεταίρο τον σεΐχη
Χάμαντ μπιν Γιασίμ αλ Θάνι, τον υπουργό Εξωτερικών και δεύτερο ισχυρότερο άνδρα στο Κατάρ μετά τον εξάδελφό του, τον εμίρη. Τους φάνηκε πολύ χρήσιμος και λόγω υψηλών διασυνδέσεων στον Κόλπο. Ποιοι άλλοι εκτός από κάποιους βαθύπλουτους Αραβες θα δέχονταν να πληρώνουν κοινόχρηστα... 120.000 ευρώ τον χρόνο; Η λίστα με τους αγοραστές είναι απόρρητη, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν «διαρρεύσει» ανάμεσά τους βρίσκονται τα ονόματα του Βλαντίμιρ Κιμ, προέδρου του γίγαντα χαλκού Κazakhmys στο Καζακστάν, του Μοχάμεντ Σαούντ Σουλτάν αλ Κασίμι, υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και του ελληνοκύπριου εφοπλιστή Πόλυ Β.Χατζηιωάννου. «Δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα διαμέρισμα!»
Για επικοινωνιακό τρυκ των κατασκευαστών αδελφών Κάντι (επάνω) μιλάει στο «Βήμα» λονδρέζος κτηματομεσίτης
«Μα δεν σας θυμίζει το χρεοκοπημένο Ντουμπάι;Ολη αυτή η διαφήμιση,τα αστρονομικά ποσά,το “hype”,η χλιδή.Αλλά όπως ακούγεται στην “πιάτσα” φαίνεται ότι έχουν πουλήσει μόνο δύο από τα πιο ακριβά διαμερίσματα- και τα έχουν αγοράσει οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουν πουλήσει ακόμη ούτε ένα διαμέρισμα»λέει ανωνύμως στο «Βήμα» στέλεχος σε μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία στο Λονδίνο. «Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο συνεχίζει να πέφτει. Στο Νάιτσμπριτζ, παραδοσιακώς από τις πιο ακριβές περιοχές,η τιμή του τετραγωνικού είναι ακριβώς η μισή απ΄ ό,τι στο Οne Ηyde Ρark.Εκεί έχουμε δεκάδες απούλητα διαμερίσματα» εξηγεί.Και τονίζει: «Η μέση τιμή ενός σπιτιού στο Λονδίνο είναι περίπου 306.500

ευρώ,και το μέσο ετήσιο εισόδημα στη Βρετανία 30.150 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι οι περισσότεροι Αγγλοι δεν μπορούν να αγοράσουν δικό τους σπίτι.Οι τράπεζες δίνουν στεγαστικά δάνεια με μεγάλη δυσκολία και οι απολαβές του κόσμου δεν φτάνουν για αποταμίευση».

Είναι τέτοια η δυσφορία για τις τιμές των σπιτιών σε ολόκληρη τη Βρετανία ώστε έχει δημιουργηθεί ένα λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας,το λεγόμενο Ρriced Οut.Τα μέλη του, χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ζητώντας μείωση των τιμών, ελέγχους στην αγορά και ενίσχυση των δικαιωμάτων των ενοικιαστών και των αγοραστών πρώτης κατοικίας.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...