Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Εισβολή» μεταναστών στη Λαμπεντούζα.Έφτασαν σήμερα 1.200 άνθρωποι!

«Εισβολή» μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Περισσότεροι από χίλιοι διακόσιοι Τυνήσιοι έφτασαν σήμερα στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να λέει πως «η Ευρώπη υφίσταται εισβολή».  Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί το νησί.

Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 12 πλεούμενα αναχαιτίστηκαν από σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής και οδηγήθηκαν στο νησί, που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής από ό,τι στην ηπειρωτική Ιταλία.

«Η Ευρώπη υφίσταται εισβολή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Μαρόνι, κάνοντας λόγο για «περίπου 8.000 λαθρομετανάστες» που έφθασαν τον τελευταίο μήνα, πολύ περισσότεροι από όσους ήλθαν ολόκληρο το 2010». 

Ο Μαρόνι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν σημειώσει ότι φοβούνται μεγάλη αύξηση των αριθμών των μεταναστών εάν η κρίση στη Λιβύη συνεχιστεί.

Στη Λαμπεντούζα έχουν σημειωθεί χιλιάδες αφίξεις τις τελευταίες εβδομάδες και το κέντρο υποδοχής μεταναστών, που διαθέτει 850 κλίνες, είναι ασφυκτικά γεμάτο. Η κυβέρνηση της Ιταλίας μεταφέρει με αερογέφυρες μετανάστες σε κέντρα κράτησης στη Σικελία και την ηπειρωτική Ιταλία.

Αξιωματούχοι ανέμεναν οι αφίξεις να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες. Ο Βιτόριο Αλεσάντρο, εκπρόσωπος του λιμενικού στη Λαμπεντούζα, προειδοποίησε πάντως ότι οι συνθήκες καθιστούν τα ταξίδια από την Τυνησία επικίνδυνα. «Αναμένουμε επιδείνωση των καιρικών συνθηκών κι αυτό θέτει τις ζωές όσων επιβαίνουν σε πλεούμενα σε κίνδυνο», είπε. 

Πηγή newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...