Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αποφασισμένοι να παραμείνουν. Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των μεταναστών απεργών πείνας




Αρνητική ήταν η απάντηση των μεταναστών απεργών πείνας, στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία, λόγω του ψύχους και της επιδείνωσης του καιρού.
Οι μετανάστες επιμένουν να ζητούν την άμεση νομιμοποίησή τους και αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους.
Στο κτίριο μετέβησαν την Κ.Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Άρης Μουσιώνης και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου για να συζητήσουν την πρόταση με τους ίδιους τους απεργούς πείνας.
Με ανακοίνωση του την Καθαρά Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των απεργών, επιβάλουν τη μεταφορά όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ για να τους προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες.
Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, ζήτησε επανειλημμένα από τους απεργούς του "Υπατία" να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η παράκληση του δεν έγινε δεκτή.
Ζητά επίσης τη συνδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να πάνε στα νοσοκομεία, στο όνομα πάντα της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής που είναι μη διαπραγματεύσιμη.
Καταγγελίες για βίαιη σίτιση
Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.
Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους.
Οι γιατροί που τους παρακολουθούν στο κτίριο "Υπατία" συνιστούν μόνο αραιό ρύζι ή φιδέ σιγά-σιγά σ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μετά από τόσες ημέρες απεργία πείνας, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.
Πηγή news247.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...