Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Λαοθάλασσα "Αγανακτισμένων" - 100.000 πολίτες στο Σύνταγμα





Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες να γεμίζουν τις πλατείες της χώρας. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα στο ραντεβού για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση. Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση. Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από το Σύνταγμα. Δείτε ζωντανή εικόνα από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ισπανία και Παρίσι (Vids)
"Οι τελευταίες εξελίξεις"
Σε περισσότερους από 100.000 ανέρχονται οι πολίτες που έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας.
Πρωτοφανής η διαδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα. Συνεχώς αυξάνεται το πλήθος. Οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και νέοι όλοι μαζί σε μία συγκέντρωση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Δεν λειτουργεί λόγω του μεγάλου συνωστισμού.
Η λεωφόρος Αμαλίας είναι ήδη κλειστή, ενώ οι πολίτες συρρέουν κατά εκατοντάδες στο Σύνταγμα και σε δεκάδες άλλα σημεία της Ελλάδας, δίνοντας το παρών στο ευρωπαϊκό ραντεβού.


Άνθρωποι όλων των ηλικιών φωνάζουν διάφορα συνθήματα όπως "κλέφτες", "να καεί η Βουλή", ενώ κρατούν και πλακάτ με τη φράση "η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια".
Το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνά το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, ενώ γεμάτη είναι και η Φιλελλήνων.

 
"Μαθαίνω να απορρίπτω όσους υποστήριζα μέχρι χθες" είναι το σύνθημα που κρατούσαν δύο άνδρες γύρω στα πενήντα.
Έχουν μάλιστα δημιουργηθεί ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης αλλά και ιατρείο έχουν με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των "Αγανακτισμένων", ενώ έχει τοιχοκολληθεί και σχεδιάγραμμα με το οποίο ενημερώνουν για το πού βρίσκεται κάθε ομάδα.

 
Το σημερινό όμως ραντεβού είναι πανευρωπαϊκό, καθώς στους δρόμους έχουν κληθεί οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες της Ευρώπης. Η ειρηνική διαμαρτυρία που άρχισε στην Ισπανία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στην Ελλάδα.
Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα, με το πλήθος στο Σύνταγμα να έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από τη Βουλή.
Ήδη, στην Ελλάδα συμπληρώνουμε την Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων και όπως φαίνεται στα μηνύματα στο Facebook, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει.

 
Μάλιστα αναρτήθηκε από τους διαχειριστές και πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους:
"Πρόταση: Επειδή, κάνουν ότι δεν υπάρχουμε και ετσι θα συνεχίσουν....Παραθέτω μια βασική αρχή του επιχειρείν:Ο στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος για να έρθει αποτέλεσμα!Προτείνω λοιπόν τα αιτήματα να γίνουν συγκεκριμενα(και όχι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή).ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ,ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΤΛ.ι...πάμε Σύνταγμα και μένουμε, καλούμε όλο τον κόσμο που συμφωνεί με εμάς να έρθει,να κλείσουμε τα μαγαζιά μας όλοι να παραλύσει η χώρα...δεν θα έχουν επιλογή", ανέφερε το μήνυμα.

 
Το Σάββατο οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα, έχοντας σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Άλλοι είχαν μαζί τους κατσαρόλες οι οποίες λειτουργούσαν ως "κρουστά" και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".

 
Με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος τους χλευάζει σε συνέντευξή τουκάνοντας λόγο για "μόδα των τεχνολογιών".
"Αγανακτισμένοι" και στο Λευκό Πύργο συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Η προσέλευση των Θεσσαλονικέων διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετέχουν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.
Live Εικόνα από Θεσσαλονίκη



Live Εικόνα από Πάτρα


Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...