Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στήριξη Ομπάμα στην Ελλάδα

Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο  αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μέσω και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανία θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στα προβλήματα χρέους της Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει συμφέρον να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο από την κρίση χρέους.

Ομπάμα:«Να περιοριστεί η κρίση χρέους»

«Δεν μπορεί να επιτραπεί στα προβλήματα της ευρωζώνης να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι καλύτερες ιδέες θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που χρειάζονται την αλληλεγγύη της Γερμανίας θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

Η Ευρώπη αποτελεί σφραγίδα «της ταυτότητάς μας» τόνισε η Μέρκελ, και επισήμανε ότι πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, στο σύνολό της, ώστε να γίνει πραγματικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 



tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...