Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, μόνο μέτρα παίρνουμε»


Με γκρίνια αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις συνεχίζεται το ΚΤΕ
Ακάθεκτοι συνεχίζουν στο ΚΤΕ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το σφυροκόπημα που έχει ως κύριο στόχο τον υπουργό Οικονομικών, με ορισμένους μάλιστα να τον στοχοποιούν και ονομαστικά.

«Ήρθε ο κ. Παπακωνσταντίνου με περισσή αλαζονεία για να ανακοινώσει νέα μέτρα χωρίς αυτοκριτική. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να σώσει τη χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει μια παράταξη. Γι αυτό πρέπει να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, που θα κληθεί να το υλοποιήσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Λιντζέρης.

Η Σοφία Γιαννακά υποστήριξε ότι «δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις παίρνουμε μόνο μέτρα. 156 βουλευτές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ ότι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».

«Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις περιοριστικές πολιτικές του πρώτου μνημονίου. Γι’ αυτό κανένα βάρος και κανένα κόψιμο σε μισθωτούς και συνταξιούχους», τόνισε ο Βασίλης Τόγιας, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολίασε: «Το οικονομικό επιτελείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να τις εξατομικεύσει. Δεν μπορεί να είμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας της κοινωνίας. Τα έχουμε θαλασσώσει επικοινωνιακά».

Στην παρέμβασή του ο Κώστας Καρτάλης δήλωσε ότι «πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα της πλατείας κι εμείς οι βουλευτές πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Να μην πληγούν τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργεία με απορροφητικότητα κάτω του 10%».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοψήφισμα, η Κατερίνα Μπατζελή χαρακτήρισε λάθος να τεθεί το ερώτημα αν θα μείνουμε στο ευρώ ή όχι και πρόσθεσε πως το «μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, δεν καταλαβαίνω ωστόσο γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών, που θα ανεβάσει το χρέος στα 375 δισ. ευρώ το 2014. Στο μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει στίγμα ενίσχυσης της παραγωγής».
newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...