Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι Βρετανοί ....μετά την πλαστική μύτης.. "επεμβαίνουν"...και στο στήθος τους. ..Increase in male breast reduction surgery



Ο αριθμός των ανδρών που επιλέγουν  τη χειρουργική επέμβαση μείωσης μαστού  αυξάνεται, σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS).
Σύμφωνα με την ΒΕΑΠΧ (BAAPS) οι επεμβάσεις μείωσης του στήθους των ανδρών αυξήθηκαν κατά 28% το προηγούμενο έτος.
Η λειτουργία είναι τώρα η δεύτερη πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για τους άνδρες - το πιο δημοφιλές παραμένει η πλαστική  μύτης.

The numbers of men having breast reduction surgery is increasing, according to the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons (BAAPS).
The association said male breast reduction operations increased by 28% last year.
The operation is now the second most popular cosmetic operation for men - the most popular remains nose alterations.
BAAPS represents one third of the UK cosmetic surgery industry.
There were 741 operations to reduce male breasts last year by BAAPS members, up from 581 procedures in the previous year.
Cosmetic surgical procedures went up by 5% overall.
Rajiv Grover, consultant plastic surgeon and president elect at BAAPS, said that the increase in surgery was likely to be due to an increased awareness - and dislike - of 'man boobs'.
He said that around 30% of men who enquire about surgery are sent away to improve their diet and exercise more - these were men who were overweight overall, and would benefit from general weight loss.
Mr Grover said men who had surgery often had "stubborn areas" of fat deposits that were difficult to get rid of and "beyond exercise."
And he said men were now very aware of the way their torsos looked.
"Images in the media - coverage of high profile men like Simon Cowell and Jack Nicholson - make men think about this more.
"Just recently a vest was launched for men aimed at enhancing the way their chests look."
Peter Baker, from the Men's Health Forum, said men's weight problems would not be addressed by surgery.
"This is not a solution - these men need to change their diet and lifestyle"


Πηγή : BBC
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Άγνωστη η πηγή χρηματοδότησης των έργων του ΟΛΠ»

Τον προβληματισμό του για το κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν τα μεγαλεπήβολα έργα στο λιμάνι του Πειραιά που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση μετά βαίων και κλάδων καταθέτει μιλώντας στην "Α" Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Επίσης, καταγγέλλει την εσκεμμένη υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος και υπογραμμίζει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις ΄άγονες γραμμές.

- Κύριε Πλακιωτάκη εν μέσω οικονομικής κρίσης όλοι τονίζουν ότι το μυστικό για να βγούμε από το α διέξοδο είναι η ανάπτυξη. Ο.Λ.Π. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης για τον ΟΛΠ. Θεωρείτε ότι είναι υλοποιήσιμο;
Εδώ και μήνες βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από προτάσεις για επενδύσεις και έργα στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά. Και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι. Γιατί στην πράξη δεν "κουνιέται φύλλο" και αυτό είναι που μετρά σε μια περίοδο, όπου το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη.
Ενδεικτικά σας αναφέρω το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, αλλά και το νέο Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο -σύμφωνα και με απάντηση που μας δόθηκε στη ΒτΕ- πάει από αναβολή σε αναβολή, παρά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αλλά και το εγγυημένο ενοίκιο 2,5 εκατ. ευρώ που θα λαμβάνει κάθε χρόνο ο Ο.Λ.Π. Και, πλέον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι χάνεται η δυνατότητα φιλοξενίας των Ποσειδωνίων 2012.
Επομένως, καλά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει ακόμη τεθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτάσεων, ούτε έχουμε πληροφορηθεί από που ακριβώς θα προέλθει η χρηματοδότηση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Ο.Λ.Π δεν έχει ανάλογη δυνατότητα.

Άλλωστε ο Ο.Λ.Π για το 2010 βγήκε οριακά, κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ, κερδοφόρος, τη στιγμή μάλιστα που λαμβάνει 24 εκατ. ευρώ ανά έτος από τη σύμβαση παραχώρησης.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι είχε κληροδοτηθεί στη σημερινή Κυβέρνηση χρηματοδοτικό πρωτόκολλο 3 δισ. ευρώ με προνομιακούς όρους, ένα μέρος του οποίου, βεβαίως και ο Ο.Λ.Π έχει χρησιμοποιήσει για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά
Μήπως, λοιπόν, πρόκειται απλώς για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ της Κυβέρνησης; Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη φορά. Αρκεί αν θυμηθούμε ότι κάποτε το Πα.Σο.Κ χαρακτήριζε "προδοτική" τη σύμβαση παραχώρησης μέρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π, στην κινέζικη Cosco, για την οποία πλέον κομπάζει.
Μάλιστα δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι επιθυμεί την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών συνεργασιών της πατρίδας μας με την Κίνα, αν και που η πολιτική του δε συνάδει με όσα λέει.
-Δηλαδή πιστεύετε ότι δε γίνονται όσα πρέπει;
Συμφωνώ ότι η σύσφιξη των διμερών μας σχέσεων είναι εφικτή, αν σκεφτούμε ότι η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει την πρόθεσή της για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας μέσω αγοράς ομολόγων, της χρηματοδότησης της ναυπήγησης ελληνικών πλοίων, καθώς και επενδύσεων σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου.
Ωστόσο, δε βοηθούν πρακτικές όπως το ότι ακόμη δεν έχει επιστραφεί το ΦΠΑ στη Cosco, η οποία είναι κρατική εταιρεία και πληγώνει τις διμερείς μας σχέσεις.

πηγή: marinews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Πέταξαν» τα λεφτά μας… και ούτε μία συγγνώμη

Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, μάλλον, έχουν ήδη χαθεί, ή για να το θέσουμε καλύτερα, «πεταχτεί» σε έργα και υποδομές, που δεν θα αξιοποιηθούν τελικά και θα μείνουν απλώς να θυμίζουν το υπερφιλόδοξο όραμα διοργάνωσης των αγώνων. Μια διοργάνωση, το χάσιμο της οποίας όχι μόνο εκθέτει τους αρμοδίους, αλλά καταφέρνει και ένα σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της χώρας, η οποία διασύρεται διεθνώς τις τελευταίες μέρες.

Και όλα αυτά συνέβησαν μόλις λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του γραμματέα της ΔΕΜΑ, κ. Κούβελου, στις 10 Δεκεμβρίου, όταν τόνιζε εμφατικά «την ικανοποίη¬σή του για την πρόοδο των εργασιών και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», ορίζοντας, μάλιστα, επόμενη τακτική συνάντηση με τη Διαρκή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων τον Μάρτιο του 2011. Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση τον διαψεύδει.
Τη στιγμή που όλα αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου τύπου, η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής του Βόλου, αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσαρέσκεια την απώλεια των αγώνων, από τη στιγμή που έργα ύψους 120 εκατ. ευρώ και τα οποία προχωρούσαν με ικανοποιητικό ρυθμό τινάζονται πλέον στον αέρα.
Πόσω μάλλον αν συνυπολογίσουμε τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τη φιλοξενία μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, για τα οποία -μόνο για ταξί ενός μήνα- χρειάστηκαν 90.000 ευρώ, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο project φαίνεται πως, ήδη, κοστίζει στο ταλαιπωρημένο ελληνικό κράτος κι άλλα χαμένα λεφτά, τα οποία έγιναν κουρελόχαρτα. Η Λάρισα, πάντως, κοιτώντας τα δεδομένα με μια πιο ρεαλιστική ματιά, θεωρούσε από καιρό χαμένη υπόθεση τους αγώνες και έτσι δεν προχώρησε σε επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών.
Ερωτηματικά, πάντως, προκύπτουν για το τι πρόκειται να γίνει μια σειρά έργων που, βάσει της διοργάνωσης, είχαν εξαγγελθεί και τώρα ουσιαστικά είναι άχρηστα.
Ένα από αυτά, για παράδειγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, για την οποία προσωπικά, μάλιστα, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, είχε δεσμευθεί πως θα «τρέξει» με γρήγορο ρυθμό, για να προλάβει τη διοργάνωση των Μεσογειακών.
Επίσης, πρέπει να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση της περιοχής του Κωπηλατοδρομίου, για τα έργα του αντλιοστασίου Πηνειού, για τα ευρύτερα αρδευτικά έργα, για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για το οποίο, μάλιστα, έριδα είχε ξεσπάσει για το ποιο θα είναι το τελικό του όνομα, για το τραμ, για το οποίο υπήρξε χρηματοδότηση μελέτης από το ΕΣΠΑ, περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, για τα έργα βελτίωσης Βελεστίνου - ΠΑΘΕ - Βόλου, για τη βελτίωση της παλιάς εθνικής Λάρισας - Βόλου, για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο πόλεων κ.ά. Για όλα τα παραπάνω, ήδη, έχουν διατεθεί σημαντικοί πόροι για μελέτες.
Και όλα αυτά, σε μία περίοδο που ο μέσος Έλληνας πραγματικά αγκομαχεί με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις του ΦΠΑ και των τιμών καταναλωτικών αγαθών και τη συνεχή φοροεπιδρομή.
Μπορεί τόσο η κυβέρνηση όσο και κάποιοι από εμάς να ανακουφίστηκαν, εφόσον δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθούν και άλλα ποσά από τον εθνικό προϋπολογισμό για χάρη των Μεσογειακών Αγώνων σε Βόλο και Λάρισα. Παρόλα αυτά, πρέπει να σκεφτούμε πως ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές τόσο στη διεθνή εικόνα της χώρας μας που διέπρεψε το 2004 αφήνοντας άριστες εντυπώσεις όσο και στην τοπική κοινωνία, που έχασε μια ιστορική ευκαιρία τουριστικής ανάδειξης και ευρύτερης ανάπτυξής της. Από τους ανθρώπους της κοινωνίας αυτής ποιος θα ζητήσει μία συγγνώμη;
Και επειδή η ιστορία είναι αμείλικτη, σας θυμίζουμε τι δήλωνε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν τις εκλογές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην 74η ΔΕΘ (13/09/2009).
«Μεσογειακοί Αγώνες. Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να είναι, κι αυτό θέλουμε, απλώς αγώνες επαρχίας, της Θεσσαλίας. Να είναι Μεσογειακοί και Παγκόσμιοι Αγώνες, δηλαδή να έχουν το βάρος και την προβολή για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα διεθνώς. Διότι αυτοί οι αγώνες, όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα μεγαλύτερο γεγονός, είναι και μια δυνατότητα προβολής του πολιτισμού μας, προβολής του τουρισμού μας, προβολής των προϊόντων μας, προβολής της φιλοξενίας μας, του Ελληνισμού, του χαρακτήρα μας, της ταυτότητάς μας.
Δεύτερον, είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσει το δυναμικό και την επένδυση, για να κινητοποιήσει όλες τις τοπικές δυνάμεις, για σημαντικές υποδομές που θα μείνουν για την ανάπτυξη της περιοχής.
Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σκύψει πάνω στους Μεσογειακούς Αγώνες της Θεσσαλίας. Π.χ. η σιδηροδρομική γραμμή Βόλος - Λάρισα είναι στο κόκκινο, που είναι πάρα πολύ βασικό και είναι για μας προτεραιότητα, διότι είναι μια ήπια μορφή μεταφορών, συνάδει δηλαδή με τη λογική μας, της πράσινης ανάπτυξης.
Παρά ταύτα, θα κάνουμε το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες μέσα σε αυτό το περιθώριο».
Η εξέλιξη των τελευταίων ημερών με την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων από τη χώρα μας, έρχεται να διαψεύσει τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με το ότι θα κάνουν το παν ώστε να είναι οι καλύτεροι Μεσογειακοί Αγώνες. Σας θυμίζει κάτι το «λεφτά υπάρχουν»;
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φρούτα στα σχολεία

Διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες για την επιλογή του κατάλληλου φορέα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα αφορά 1.542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές.
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταργήθηκε ο όρος «Μητέρα»!

Για χάρη των ομοφυλόφιλων η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάργησε την λέξη «Μητέρα», αφού θεωρήθηκε σεξιστική στερεοτυπία! Μάλιστα, συνέστησε ο όρος να παρακάμπτεται καθώς η έννοια της είναι ανασταλτική για την ισότητα των φίλων… Και έχει κι άλλο… Ακούστε!

«Ο ρόλος της μητέρας αξιολογείται πλέον σαν παθητική λειτουργία», με την απόφαση 12267. Ειδικότερα στην Ελβετία που θεωρείται περισσότερο «προοδευμένη» χώρα δεν αναγνωρίζονται οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας», καθώς ανήκουν στην κατηγορία των καλουμένων «εννοιών διακρίσεων»! Έτσι, οι δύο έννοιες περιγράφονται από τη φράση «γονεϊκά μέρη» και χωρίζονται σε «α’» και «β’», αφού οι γονείς μπορούν στο εξής να είναι είτε «γυναίκα-άντρας», είτε «άντρα-άντρας», είτε «γυναίκα-γυναίκα»!
Μάλιστα, η Isabel Kamber υποδιευθύντρια του Γερμανικού τομέα της Κεντρικής Γλωσσικής Υπηρεσίας της ομοσπονδιακής καγκελαρίας της Ελβετίας τόνισε: «Η οδηγία είναι υποχρεωτική προκειμένου περί υπηρεσιακών δημοσιευμάτων και εγγράφων»!
Όπως φαίνεται το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ μιας έκθεσης που στόχο έχει να υποχρεώσει όλα τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν ως έγκυρα τα «πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης» που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ που επιτρέπει του gay γάμους ή ακόμα και τους πολυγαμικούς.
Πηγή : newsday.gr (Με κάθε επιφύλαξη καθώς μετά απο έρευνά μας δεν έχουμε ακόμα εντοπισει την εν λόγω απόφαση-12267 της Ευρωπαικής ένωσης)
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Έφυγε» η Καίτη Λαμπροπούλου

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η Καίτη Λαμπροπούλου. Η ηθοποιός έπαιξε σε αρκετές ταινίες του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και σε πολλές παραστάσεις του Ελληνικού Θεάτρου. Η «γλυκομίλητη» όπως την φώναζαν θα κηδευτεί στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.
Ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942, αρχικά στο Θέατρο Τέχνης. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην «Αγριόπαπια» του Ίψεν. Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα», «Βρικόλακες» κ.ά.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: «Φοιτηταί», «Ζητείται υπηρέτης», «Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Το φιντανάκι», «Λοκαντιέρα», «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ» κ.ά. Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει». Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.
Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο «Κυβέλη» για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκανε τατουάζ στο… πέος του για να κερδίσει ένα Mini

Το τι μπορεί να κάνει τελικά ο άνθρωπος για να του κάνουν δώρο ένα αυτοκίνητο…δεν περιγράφεται.
Ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Γερμανία προχώρησε σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που είχε έπαθλο ένα ολοκαίνουργιο Mini. Για να μπορούσε όμως κανείς να το κερδίσει, έπρεπε να κάνει τατουάζ στα…γεννητικά του όργανα.
Όπως φάνηκε, αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στον 39 ετών Andreas Muller, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, έγραψε στα απόκρυφά του, το όνομα Mini, κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο. Παρά την επίπονη διαδικασία, ο Muller δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα μπορώ επιτέλους να οδηγήσω ένα Mini».
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βγήκαν «βασιλικά» προφυλακτικά...

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία, η προσπάθεια εταιρείας προφυλακτικών να εκμεταλλευτεί τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, βγάζοντας στο εμπόριο τα επονομαζόμενα «βασιλικά προφυλακτικά».

Τα συγκεκριμένα προφυλακτικά είναι όπως όλα τα άλλα, με τη διαφορά ότι περιέχονται σε μωβ πακετάκια με τη φωτογραφία του πρίγκιπα και της αγαπημένης του, την υπόσχεση για «υψηλής κλάσης απόλαυση» και την προτροπή: «Ξαπλώστε και σκεφτείτε την Βρετανία».

Στο πακέτο αναφέρεται ακόμα ότι «όπως ένας βασιλικός γάμος, έτσι και ο έρωτας με το αγαπημένο μας πρόσωπο είναι μια αξέχαστη εμπειρία». Παράλληλα, μέσα σε αυτό υπάρχει φυλλάδιο που γράφει : «Η Βρετανία έχει βγάλει μερικούς από τους σημαντικότερους εραστές παγκοσμίως και έχει μεγάλη παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα».

Αντίδραση επίσημα από το Μπάκιγχαμ Πάλας δεν υπήρξε, ωστόσο πηγές από το παλάτι χαρακτηρίζουν την πρωτοβουλία της εταιρείας ως κακόγουστη. «Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει χιούμορ, αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ένας φθηνός τρόπος να βγάλουν χρήματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.
πηγή: star.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΛΩΤΗΣ

Η ανέγερση τοίχου στην κοινόχρηστη πυλωτή πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων και η τοποθέτηση πόρτας, έτσι ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν άλλοι συνιδιοκτήτες, πλέον του ενός, εκτός του ότι είναι παράνομη, γεννά υποχρέωση στον παραβάτη για καταβολή μηνιαίου μισθώματος στους λοιπούς ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο...
Ειδικότερα, συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας χωρίς να ερωτήσει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες πολυκατοικίας ανήγειρε τοίχους μεταξύ των υποστυλωμάτων της κοινόχρηστης πυλωτής, η οποία είχε χώρο για στάθμευση τεσσάρων αυτοκινήτων.Παράλληλα, τοποθέτησε πόρτα την οποία κλείδωσε και είχε μόνο αυτός το κλειδί. Έτσι, ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων 67,6 τετραγωνικών μέτρων δεν ήταν προσβάσιμος στους άλλους συνιδιοκτήτες, πλέον αυτού που είχε το κλειδί και έκανε την αποκλειστική χρήση.
Ο Άρειος Πάγος (απόφαση 1362/2010) όπως και το Εφετείο έκριναν ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 786 και 787) και το Ν. 3741/1929 περί κοινοχρήστων χώρων οικοδομής, ο συνιδιοκτήτης που «κάνει αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος, υποχρεούται σε αποζημίωση» των λοιπών συνιδιοκτητών.
Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι ο συνιδιοκτήτης που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής δικαιούται αποζημιώσεως. Αποζημίωση η οποία σύμφωνα με τη μισθωτική αξία κάθε μιας θέσης στάθμευσης αυτοκινήτων (για τη συγκεκριμένη περιοχή) ανερχόταν σε 70 ευρώ μηνιαίως (4x70=280 ευρώ μηνιαίως).
Τέλος, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που είχε δικαιώσει τους συνιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν στραφεί κατά του ενός που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής.

πηγή: fimotro
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπάρχει εξήγηση για τον εθισμό στο τσιγάρο

Τελικά υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιοι δεν μπορούν να κόψουν εύκολα το τσιγάρο σε σχέση με κάποιους άλλους. Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν έναν βιολογικό μηχανισμό στον εγκέφαλο και αφορά μια πρωτεΐνη υποδοχέα ευαίσθητη στη νικοτίνη.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Συμπεριφορικής και Μοριακής Νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps στη Φλόριδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Κένι, βρήκαν την αιτία…
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο μηχανισμός καταστέλλει την ώθηση για κατανάλωση περισσότερης νικοτίνης, όταν το επίπεδό της στον οργανισμό περάσει ένα ορισμένο κρίσιμο επίπεδο. Όμως σε μερικά άτομα ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά, για γενετικούς λόγους, με συνέπεια να δημιουργείται ανεξέλεγκτος εθισμός από τη νικοτίνη.
Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο (CHRNA5), το οποίο ελέγχει μια πρωτεΐνη-υποδοχέα (alpha5), που ανταποκρίνεται στα μόρια της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Όταν το γονίδιο λειτουργεί ομαλά, ο εγκέφαλος δέχεται το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει την κατανάλωση νικοτίνης, μόλις το επίπεδό της ξεπεράσει ένα όριο, δημιουργώντας ένα αίσθημα απέχθειας σε περίπτωση μεγάλων δόσεων λόγω του υπερβολικού καπνίσματος. Όταν όμως το συγκεκριμένο γονίδιο δυσλειτουργεί, τότε το «μήνυμα» δεν στέλνεται ποτέ και οι καπνιστές δεν έχουν αντικίνητρο (π.χ. άσχημη γεύση στο στόμα) για να σταματήσουν το τσιγάρο.
Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με ζώα στα οποία είχαν προκαλέσει γενετική μετάλλαξη, ώστε τεχνηέντως να κάνουν τον συγκεκριμένο πρωτεϊνικό μηχανισμό να δυσλειτουργεί. Όπως διαπίστωσαν, αυτά τα γενετικά τροποποιημένα ζώα (ποντίκια και αρουραίοι) κατανάλωναν πολύ περισσότερη νικοτίνη από το φυσιολογικό.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ελαττωματικό γονίδιο, με αποτέλεσμα να μην έχουν φυσικές άμυνες κατά τους εθισμού τους στη νικοτίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού μπορεί να έχουν τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις στο γονίδιο CHRNA5, έτσι ώστε ο οργανισμός τους να ενθαρρύνει αντί να αποθαρρύνει τον εθισμό στο τσιγάρο. «Τα άτομα με αυτή τη γενετική παραλλαγή είναι πιο ευάλωτα να αναπτύξουν εθισμό στη νικοτίνη» δήλωσε ο Κένι.
Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου αντικαπνιστικών φαρμάκων, που θα βοηθούν πιο αποτελεσματικά όσους θέλουν να κόψουν το τσιγάρο. Πάντως άλλοι ερευνητές, όπως ο νευροεπιστήμονας Γιον Λίντστρομ του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, επεσήμαναν ότι ένα πραγματικά αποτελεσματικό αντικαπνιστικό φάρμακο θα πρέπει να στοχεύει σε πολλούς διαφορετικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο, καθώς η νικοτίνη επηρεάζει πολύπλοκα νευρωνικά κυκλώματα, τα οποία εμπλέκονται στην ανταμοιβή (μέσω της απελευθέρωσης ντοπαμίνης) και στη μνήμη. Ένα μελλοντικό φάρμακο, με βάση τη νέα ανακάλυψη, θα αποκαθιστά ή θα αυξάνει την έμφυτη αποστροφή του οργανισμού στις υψηλές ποσότητες νικοτίνης, μειώνοντας έτσι δραστικά την ευχαρίστηση από το κάπνισμα.

Πηγή newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο ιδρυτής Του Facebook συναντά τον Χολυγουντιανό εαυτό του! Facebook's Mark Zuckerberg meets his Hollywood self


Δείτε  το βίντεο.

Mark Zuckerberg has met the Hollywood star Jesse Eisenberg who is Oscar nominated for his portrayal of the Facebook founder in The Social Network.
The pair met for the first time while recording Saturday Night Live, where they performed a skit with actor Andy Samberg and the television show's producer Lorne Michaels.

Πηγή : BBC
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η συμβουλή μιας 8χρονης στον Μουμπάρακ

Επειδή από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, δείτε αυτό το καταπληκτικό βίντεο με ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Σ. Αραβία να δίνει τις δικές της «συμβουλές» στον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Δείτε τον αφοπλιστικό τρόπο με τον οποίο του ζητάει να σταματήσει όσα κάνει γιατί ο λαός θα συνεχίσει να εξεγείρεται και να καταστρέφει τα κτίρια, γιατί μετά «θα πρέπει να πληρώσει για να τα φτιάξει».   
Στο τέλος κιόλας, του λέει «μυστικά» ότι πολλοί από τους αστυνομικούς της Αιγύπτου, βγάζουν τα διακριτικά τους και ενώνονται με τον λαό στις διαδηλώσεις.


Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοβαρό bug του Android 2.3 επιτρέπει την πρόσβαση χωρίς άδεια στην κάρτα μνήμης


Ερευνητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα ανακάλυψε πως το Android 2.3 (Gingerbread) αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Xuxian Jiang, το bug που ανακάλυψε επιτρέπει σε κακόβουλες ιστοσελίδες να αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενο της microSD κάρτας αποθήκευσης του χρήστη και να ανεβάζουν δεδομένα όπως φωνητικά μηνύματα, φωτογραφίες και online τραπεζικές πληροφορίες σε απομακρυσμένους servers.
Το συγκεκριμένο bug μοιάζει εκ πρώτης όψεως με ένα παρόμοιο bug της προηγούμενης έκδοσης του Android που υποτίθεται πως στην νέα έκδοση είχε διορθωθεί. Ωστόσο, όπως ο Jiang επισημαίνει, το συγκεκριμένο fix μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί. Έτσι για την προστασία τους, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν την κάρτα microSD, να απενεργοποιήσουν το JavaScript, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν κάποιου άλλο πρόγραμμα περιήγησης.
Πληροφορίες του eWeek, θέλουν την Google να γνωρίζει το πρόβλημα και να εργάζεται για την διόρθωση του, παρόλα αυτά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βγει κάποια ενημερωμένη έκδοση.

Πηγή : news day.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Έφυγε» ο συνθέτης John Barry. Composer John Barry dies aged 77.

Ο Αμερικανός μουσικοσυνθέτης John Barry, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τα έργα του «Born Free», «Midnight Cowboy» και φυσικά τα μουσικά θέματα για 11 ταινίες της σειράς James Bond, πέθανε σε ηλικία 77 ετών από καρδιακή προσβολή, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ. Κέρδισε συνολικά 5 βραβεία Όσκαρ στην μεγάλη του καριέρα. Πιο πρόσφατη δουλειά του ακούσαμε στο θρίλερ «Enigma» το 2001.

Born John Barry Prendergast in 1933, the York-born musician first found fame as leader of the John Barry Seven.
His arrangement of Monty Norman's James Bond theme led to him composing scores for 11 films in the series, among them Goldfinger and You Only Live Twice.
His work saw him win five Oscars, while he received a Bafta fellowship in 2005.
His most recent film score featured in the 2001 war thriller Enigma, while a musical version of Brighton Rock, created with lyricist Don Black, had its London premiere in 2004.

CLASSIC JOHN BARRY SCORES

  • From Russia With Love
  • Goldfinger
  • Zulu
  • Born Free
  • You Only Live Twice
  • The Lion in Winter
  • Midnight Cowboy
  • Diamonds are Forever
  • Out of Africa
  • Dances with Wolves
  • Chaplin
Awarded an OBE in 1999 for his services to music, Barry was renowned for his lush strings, orchestral swells and elegant melodies.
His work found a new audience when Robbie Williams featured music from You Only Live Twice on his 1998 hit single Millennium.
Current Bond film composer David Arnold paid tribute to his predecessor via Twitter.
"I am profoundly saddened by the news but profoundly thankful for everything he did for music and for me personally," he said.
Barry's son-in-law, BBC business reporter Simon Jack, said he "truly loved writing music as much as people enjoyed listening to it".
"He saw himself as much a dramatist as a composer and his music was inextricably linked to the stories told on the screen."
Jack also remembered him as "a wickedly funny man" whose "passion, genius and sense of humour will be terribly missed by his family and friends".
Speaking on BBC Breakfast, Born Free star Virginia McKenna said Barry was "a wonderful musician and composer".
John Barry, pictured in 1967He won Oscars for Born Free, The Lion in Winter, Out of Africa and Dances with Wolves
Barry's first Oscars came in 1967 for his Born Free score and its iconic title theme.
More Academy Awards followed for the soundtracks he wrote for The Lion in Winter, Out of Africa and Dances with Wolves.
Barry also won four Grammys, a Bafta for The Lion in Winter and a Golden Globe for Out of Africa.
In 2002 he was named an Honorary Freeman of the City of York, an honour he received at a venue in the city where he once used to play trumpet in the 1950s.
Πηγή : cnn
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουριστικός προορισμός και το Τσερνομπίλ. Chernobyl opens to tourists!




Ukraine has said it will this year lift restrictions on tourism around the Chernobyl nuclear power plant, formally opening the scene of the world's worst nuclear accident to visitors -- but what is there for tourists to see?
Visitors to Chernobyl's exclusion zone will inevitably be drawn to the better-known sites that sit within its 30-kilometer radius.
The ghost town of Pripyat and the infamous remains of reactor number four are understandably must-sees for any Chernobyl tourist.
But the area is also home to some lesser-known but equally beguiling historical relics, from cold war radars to beautifully preserved church interiors.
Duga three
Towering over the forests to the northwest of Pripyat is Duga three -- the now defunct over-the-horizon radar system erected by the Soviet Union during the 1970s.
It had several aliases before it was finally decommissioned in 1989. Western intelligence services dubbed it the "Steel Yard" on account of the vast frame that trailed across 500 meters of forest land and rose to a height of 150 meters.


But it was the signal -- a repetitive tapping noise -- heard over short wave radio bands worldwide that gave rise to its most famous nickname, the "Russian Woodpecker."
Its existence led to some frankly bizarre claims as to what the Russians were up to. Some claimed they had built some sort of weather control device, while others, presumably paranoid conspiracy theorists, believed that it was being used to conduct experiments in mind control.
Krasnoe village
Scores of abandoned villages can be found around the Chernobyl's exclusion zone. But unlike Pripyat, which has been somewhat ravaged by time and tourism, the village of Krasnoe has fared better, remaining largely intact.
It's a 30-minute drive from the main Chernobyl tourist trail, and you do need permission to pay a visit, but it's well worth it says Sergei Ivanchuk, of SoloEast Travel, which organizes tours to the exclusion zone.
Many of the buildings, including St Michael's Church, are still in good condition. All the houses are abandoned but the 19th century church is still used for worship, Ivanchuk says.
Flora and Fauna
In the months immediately after the disaster, the surrounding Wormwood Forest became known as the "Red Forest" as radiation turned its pines rusty red. But much of it has survived and returned to its natural color.
In the absence of humans, wildlife -- including wolves, bears, boars, elks and horses -- appears to be thriving -- although radiation in this area is still very high.
Even Chernobyl's old cooling ponds foster life with giant catfish -- some over two meters in length -- swimming their murky depths.
Pripyat Docks
The docks lie a few hundred meters north of Pripyat city center and are one of the most heavily contaminated areas in the exclusion zone. Half-submerged boat wrecks lie motionless at the riverside and vast cranes rise up from the banks.
Yanov train station
The place where many of Pripyat's 50,000 residents would have said final farewells to their city as the evacuation gathered pace in the days following the accident.
Beneath the so-called "Bridge of Death" -- where people flocked to watch the disaster unfold -- sit the rusting shells of train carriages and engines. One of the tracks is still in use and the station building still stands, but the rest of the site is slowly yielding to nature.
According to the International Atomic Energy Agency, while some of the radioactive isotopes released into the atmosphere during the accident still linger in the exclusion zone, they are at "tolerable exposure levels for limited periods of time."

Πηγή :cnn
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Αίγυπτος απογειώνει το πετρέλαιο - Στα 100 δολάρια το βαρέλι !


- Οι φόβοι οτι η εξέγερση θα επεκταθεί εκτινάσσουν τον μαύρο χρυσό
- Τα Στενά του Σουεζ υπό πολιορκία - Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες εκκενώνουν το προσωπικό τους
- Ποιοί γνώριζαν πολύ καιρό πριν οτι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί












Ευκαιρία για τους εγχώριους κερδοσκόπους αλλά και για τους διεθνείς να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα η αναταραχή στην Αίγυπτο για να εκτινάξουν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.

Από την Πέμπτη και μετά το ελαφρύ αργό "τσίμπησε" και πήγε από τα 85 στα 90 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent σήμερα το πρωί ενισχυόταν κατά 6 σεντς στα 99,48 δολάρια το βαρέλι.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Η Αίγυτπος θεωρείται μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή φυσικου αερίου, όμως εκτός από αυτό στην Αιγυπτο είναι και το περίφημο Σουέζ.

Αρκεί να θυμίσουμε οτι η εξέγερση δεν ξεκίνησε απο το Κάϊρο αλλά από το Σουέζ και κάποιοι πλέον ψιθυρίζουν οτι υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ώστε να υπάρξει αναταραχή στα Στενά.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν ξένα δημοσιεύματα εδω και αρκετούς μήνες υπήρχε έγγραφο του αμερικανικού υπουργειου Εξωτερικών το οποίο προειδοποιούσε για εξέγερση στην Αίγυπτο με λεπτομέρειες για το πως και το πότε οι οποίες βγήκαν αληθινές....

Πολλές πετρελαϊκές εταιρείες ανησυχούν, όπως και ναυτιλιακές που χρησιμοποιούν το πέρασμα. Η κατάσταση στην πόλη είναι χαοτική.

Τα Στενά του Σουέζ είναι το συντομότερο πέρασμα για τα πλοία αντί να κάνουν ολόκληρο κύκλο και να περνουν από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στη Νότια Αφρική.
Είναι η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στην Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα και από το 1869 εξυπηρετεί την διεθνή ναυτιλία.

«Στον βαθμό που η αστάθεια συνεχίζεται, η αντίδραση των επενδυτών θα ωθήσει κατά πάσα πιθανότητα προς τα πάνω τις τιμές πετρελαίου και τις τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και θα ασκήσει πιέσεις στις διεθνείς μετοχές», σχολίαζε σήμερα ανώτατο στέλεχος της PIMCO. 

Το οξύμωρο είναι οτι αυτό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι οτι χρησιμοποιήθηκε ευρέως από πρατηριούχους το άλλοθι της αναταραχής στην Αίγυπτο για να αυξήσουν τις τιμές.

Ενώ η τιμή σε πολλά πρατήρια είχε αποκλιμακωθεί η τιμή της αμόλυβδης και είχε βρεθεί περίπου στο 1,5 κάποιοι αποφάσισαν οτι η κρίση χτύπησε τα πρατήριά τους!

Ετσι μπορούσε κανείς να βρεί σε πράτηρια στο λεκανοπέδιο αμόλυβδη με 1,70 ευρώ, ενω κάποιοι άλλοι για να γίνουν πιο πιστευτοί υπήρχαν πρατήρια που πωλούσαν την Παρασκευή το πετρέλαιο θέρμανσης στα 75 λεπτά το λίτρο και την Κυριακή στα 78!

Ωστόσο, οι τιμές στα  ελληνικά διυλιστήρια δεν έχουν ακόμα ανέβει  – αφού υπάρχουν αποθέματα. Κάποιος λοιπόν πρέπει να ενημερώσει τους κερδοσκόπους πρατηριούχους οτι το πετρέλαιο που βάζουν στα πρατήριά τους δεν έρχεται κατευθείαν από το Κάϊρο.



Πηγή : newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Istanbul Shopping Fest»...31 εμπορικά κέντρα της Πόλης δεν θα κάνουν απλά εκπτώσεις ......θα είναι ακόμη πιο φθηνά καθώς δεν θα υπολογίζονται ούτε οι φόροι.


Για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αγοράς κάνουν λόγο οι αρχές της Κωνσταντινούπολης που σε συνεργασία με τις εταιρείες και τους εμπόρους











..αποφάσισαν την 24ωρη λειτουργία 31 εμπορικών κέντρων της πόλης από 18 Μαρτίου ως 26 Απριλίου.
Τα καταστήματα για 40 νύχτες και μέρες δεν θα κάνουν απλά εκπτώσεις 30% οι τιμές σε ρούχα, παπούτσια κλπ θα είναι ακόμη πιο φθηνά καθώς δεν θα υπολογίζονται ούτε οι φόροι.
Το «Istanbul Shopping Fest» αναμένεται να αποτελέσει το εμπορικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή.
Δύο εμπορικά κέντρα την ημέρα θα είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο, ενώ όλα θα λειτουργούν τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο Σύνδεσμος των Ξενοδόχων της Κωνσταντινούπολης προσφέρει μάλιστα δωρεάν διαμονή το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ σε εκείνον που θα κάνει τα περισσότερα ψώνια.
Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να ταξιδέψουν και πολλοί Ελληνες, μια και υπάρχουν αργίες όπως η 25η Μαρτίου και το Πάσχα, ενώ όλα τα τουριστικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας κινούνται δυναμικά για να προσελκύσουν Ευρωπαίους.

Πηγή : εςσιτ.γρ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...