Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η Ελληνίδα που γύρισε από το Άουσβιτς

 
 
Μια 86χρονη επιζήσασα μιλάει για την κόλαση του ναζισμού...
H 86χρονη Βάσω Σταματίου είναι ένας μαντατοφόρος από την κόλαση. Είναι η τελευταία ίσως Ελληνίδα χριστιανή που βρίσκεται σήμερα ζωντανή αφού πέρασε από το κολαστήριο του Αουσβιτς Μπιρκενάου, άλλων δύο στρατοπέδων συγκέντρωσης, το Ράβενσμπρικ και το Μάγκντεμπουργκ και κατάφερε τελικά να επιζήσει Το 1944, ήταν πρωτοετής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μια Επονίτισσα, που τη συνέλαβε στο σπίτι της η Γκεστάπο τρεις μέρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και από εκεί στις φυλακές Μπάνιτσε του Βελιγραδίου και να πάρει μετά από τρεις μήνες τον δρόμο για το Αουσβιτς Μπιρκενάου.

Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει -στα απώτατα σύνορα ζωής και θανάτου- τι σημαίνει να ζεις κάτω από το υψωμένο χέρι του ναζιστικού χαιρετισμού. Δεν έχει ψευδαισθήσεις αλλά και να 'θελε δεν γίνεται καθώς κουβαλάει συνέχεια τον αριθμό 82224 και τις μνήμες του Αουσβιτς Μπιρκενάου, του Ράβενσμπρικ και του Μάγκντεμπουργκ και άντεξε.


«Ετσι αρχίζει πάντα το κακό» λέει με πίκρα η γυναίκα στο «Έθνος της Κυριακής», σχολιάζοντας την άνοδο των ναζιστών στην χώρα. «Οι ναζί στην Γερμανία άρχισαν με το κυνήγι των Εβραίων εδώ ξεκίνησαν με τους μετανάστες. Αρέσουν πάντα κάτι τέτοια σε μερικά αυτιά αλλά και η άνοδός τους ήταν αναμενόμενη μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Οι κρίσεις βοηθούν την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων».


Και τι σκέφτεται ένας επιζών των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ναζί βλέποντας τόσα χρόνια μετά να μεγεθύνεται το αποτρόπαιο; «Λέγανε καθησυχαστικά "θα ξεφουσκώσουν", "προσωρινό, θα τους καταλάβει ο κόσμος", δεν σας κρύβω ότι τον ένιωθα τον κίνδυνο, τώρα όμως, δυστυχώς, δύσκολα θεραπεύεται η κατάσταση. Περνούσα έξω από ένα λύκειο και άκουγα παιδιά νεαρά να μιλάνε υπέρ της Χρυσής Αυγής, δεν ξέρουν απολύτως τίποτα, όχι μόνο τα παιδιά, και οι μεγαλύτεροι δεν ξέρουν τίποτα κι αυτή είναι η καλύτερη κοπριά του φασισμού: η άγνοια. Κανονικά για χρόνια θα έπρεπε τους επιζώντες να μας γυρνάνε στα σχολεία να μαθαίνουν οι νέοι πού οδηγεί το μίσος».


Και η δημοκρατία τι να κάνει; Να τους θέσει εκτός νόμου; «Τώρα δεν γίνεται, τους ψήφισε ο κόσμος και ακόμη χειρότερα, φοβάμαι ότι όλη αυτή η ιστορία είναι κατευθυνόμενη για τη δημιουργία ενός φασιστικού αντίποδα».


Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένταλμα σύλληψης για τον Κ. Βαξεβάνη που δημοσιοποίησε τη "λίστα Λαγκάρντ" - Ποιοι είδαν το όνομά τους κι αντιδρούν - Στη Βουλή δυο ονόματα πολιτικών

 

Tο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση δημοσιοποιώντας τη "λίτσα Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.


Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.  Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του. Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".


Ο δημοσιογράφος απάντησε επικριτικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.




Η δημοσιοποίηση της λίστας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Γιώργιος Βουλγαράκης μέσω του Twitter έδωσε τη δική του απάντηση για το γεγονός ότι το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Γ. Βουλγαράκης.


"Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !

Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .

Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά".


Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γ. Πεπόνης έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο τα πρώτα δύο ονόματα πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με το αν θα πρέπει να σταλούν στη Βουλή και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα των «36», αφού οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο κι έτσι δεν έιναι σίγουροι αν πρόκειται για υπόθεση παράνομου πλουτισμού. Ο κ. Πεπόνης έχει λάβει τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, αλλά αναμένει και αυτά των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διασταυρώσει εάν προκύπτει παρανομία.

Η λίστα με όλα τα ονόματα στο HOTDOC.gr


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Θα παρελάσω για τους πολίτες, όχι για σας κύριε Πρόεδρε"! Συγκλονιστική επιστολή στρατιωτικού!

 

Μια συγκλονιστική επιστολή ενός επιλοχία του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη ,δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα εχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).

Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο. Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα.

Τελευταία ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα περικοπών των μισθών μας. Εγώ κοιτώντας τον Πρόεδρο στην εξέδρα της παρελάσεως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου θα είναι σαν να βλέπω έναν πατέρα που παρόλο που κακοποιεί τα παιδιά του βγαίνει έξω στην παιδική χαρά και τα καμαρώνει, παρόλο που όταν γυρίσουν σπίτι θα τα χτυπήσει. Έτσι και εμείς. Μας φτάνει τον μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης και μετά θα ανέβει σε μία εξέδρα να μας καμαρώσει και το χειρότερο θέλει να έχουμε και ηθικό . Ηθικό από τι;

Ηθικό από το ότι σκεφτόμαστε τα χρέη μας;

Ηθικό από το ότι στερούμαστε βασικά είδη διατροφής οικογενειακά προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών μας;

Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του.

Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας "θίασος" όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας.   


Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γαμήλιο γλέντι σε βενζινάδικο στην Ελλάδα της κρίσης

 


Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου εκτοξεύονται στα ύψη, και τα βενζινάδικα χάνουν τους πελάτες τους, οι Έλληνες ιδιοκτήτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους ''ανάκτησης'' της κίνησής τους, θυμίζοντας κάτι από πολυμήχανο Οδυσσέα.
Έτσι, όταν η απόκοσμη γκλαμουριά του ελληνικού παραδοσιακού γάμου συναντά έναν ιδιαίτερο χώρο δεξιώσεων, το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες από το πάρτι σε ένα βενζινάδικο της Πάτρας.
Ο περιβάλλων χώρος δε φαίνεται να ενοχλεί κανένα από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκεδάζουν, χορεύουν, χαμογελούν, ακόμα και πυροβολούν γεμάτοι κέφι...
Το σκηνικό συνθέτουν αντλίες βενζίνης, πυροσβεστήρες, τραπέζια γεμάτα φαγητά, λουλούδια και πολλά, μα πάρα πολλά, φορέματα-επίσημη στολή γάμου-βάφτισης, όπως καταγράφηκαν από το blog του Νick Hannes.
Η οικονομική κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες που έχουν μάθει να χαίρονται το μυστήριο του γάμου και θεωρούν απαραίτητο το γλέντι, ως επισφράγιση των όρκων πίστης, ίσως και πίστας!
Η νύφη, λαμπερή μέσα στο νυφικό της, λικνίζεται στους ρυθμούς, οι συγγενείς χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια και τα πορτοκαλί φώτα του βενζινάδικου δημιουργούν ατμόσφαιρα που θα ζήλευε και το πιο προχωρημένο club.
Μπορεί για κάποιους να είναι μία τρομακτική εμπειρία, ενώ για κάποιους άλλους να αποτελεί μία ευκαιρία για ένα μεγάλο πάρτι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κρίση έχει επηρεάσει τα οικονομικά μας αλλά όχι το κέφι και την όρεξη μας για ζωή και γλέντι.

Πηγή news247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτή είναι η Λίστα Λαγκάρντ, κατά τον Κώστα Βαξεβάν

 

  Αυτή είναι η "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, την οποία και δημοσιεύει σε έκτακτη έκδοση .

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.

Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
















Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...