Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στην Ελλάδα άποροι, στο εξωτερικό εκατομμυριούχοι!


Έξω πάνε... καλά 3.718 Έλληνες που διαθέτουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό ενώ δηλώνουν στην εφορία εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.






Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους οι κύριοι αυτοί ενδεχομένως να λαμβάνουν και επιδόματα του ΟΑΕΔ, ενώ την ίδια στιγμή βγάζουν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επικαλούμενος στοιχεία του 2009 που προέκυψαν από άρση του τραπεζικού απορρήτου, ανέφερε ότι τα ελληνικά εμβάσματα προς το εξωτερικό έφτασαν τα 5,4 δισ. ευρώ και αφορούν 180.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι 8.667 περιπτώσεις αφορούν Έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ με το συνολικό ποσό να είναι 2,9 δισ. ευρώ.

Από αυτούς τους 8.667, το 42%, δηλαδή 3.718 δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ. Από αυτούς οι 542 εμφανίζουν μάλιστα εισόδημα κάτω και από 1.000 ευρώ ενώ οι 1.143 εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.



newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε η φωλιά του μυθικού θαλάσσιου τέρατος «Κράκεν»;


Σημάδια της ύπαρξης του «Κράκεν», του γιγάντιου τέρατος που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσοπόρων, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές από το κολλέγιο Mount Holyoke της Μασαχουσέτης.
Το μυθικό τέρας, το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει και σε μία από τις ταινίες των «Πειρατών της Καραϊβικής», υποτίθεται ότι είχε τη μορφή γιγάντιου καλαμαριού, με 30 μέτρα μήκος και φοβερά δόντια.
Ο παλαιοντολόγος Μαρκ ΜακΜέναμιν έχει ανακαλύψει απολιθωμένα ίχνη (όπως αυτό της φωτογραφίας), τα οποία θα μπορούσαν να ανήκουν στο Κράκεν.
Ωστόσο, ο ερευνητής δεν μπορεί να έχει απτές αποδείξεις της ύπαρξης του τέρατος, καθώς -ως μαλάκιο- δεν θα ήταν δυνατό να διατηρηθεί το απολίθωμά του.
Ο κ. ΜακΜέναμιν παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωλογικής Εταιρείας, στις 10 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα δουλεύουμε για την εφορία έως και 6 μήνες το χρόνο!


Τρεις φορές θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο μέσα στο 2012. Τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο μάλιστα του 2012 ενδέχεται να πληρωθούν μαζεμένα εκκαθαριστικά και αναδρομικές κρατήσεις από το 2011, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να κινδυνεύουν να μην βάλουν φράγκο στην τσέπη.
 
Αντί δηλαδή να βγάλει ένα «φιρμάνι» πως η μέση οικογένεια θα δίνει κατευθείαν στην εφορία πχ το 20%, 30% 40% ή 60% ανάλογα με το εισόδημά της, επελέγη άλλη μια δαιδαλώδης ρύθμιση για να μπει το χέρι του κράτους στην τσέπη του πολίτη.
 
Όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσίευσε χθες το protothema.gr ακόμα και όσοι έχουν να πληρώσουν, θα διαπιστώσουν ότι θα πάνε σε φόρους 2 έως και 6 ολόκληρα μηνιάτικα, που αντιστοιχούν στο 15%-60% όσων βγάζουν σε ένα χρόνο και που τώρα τους τα ζητάει το κράτος. Για να ζήσουν θα πρέπει να τα βολέψουν με το υπόλοιπο 40%-85% που τους απομένει, δηλαδή με τα 6-10 μηνιάτικα που τους αφήνει το κράτος για να πληρώσουν χαράτσια σε ακίνητα, αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη κλπ, έμμεσους φόρους μαμούθ στην κατανάλωση, τις δόσεις των δανείων και τις πιστωτικές τους κάρτες, τις σπουδές των παιδιών τους κλπ κλπ.
 
Σκούρα θα τα βρουν στους υπολογισμούς τους όμως και οι εργοδότες, όχι μόνο όσοι απασχολούν πχ 4-5 υπαλλήλους, αλλά και όσοι έχουν οργανωμένα λογιστήρια. Τα λάθη και τα προβλήματα στην μισθοδοσία δεν θα λείψουν, αφού εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για να την αποδίδουν στο δημόσιο, αλλά απαιτούνται περίπλοκοι υπολογισμοί:
 
- μηνιαία παρακράτηση του κεφαλικού φόρου επιβάλλεται σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, συνταξιούχους, αμειβόμενους με ημερομίσθιο που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα χρόνο στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου. Επίσης όμως, οι αξιωματικοί και οι ναυτικοί σε εμπορικά πλοία.
 
- για την παρακράτηση θα γίνεται αναγωγή του μηνιαίου εισοδήματος σε ετήσια βάση, οπότε ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα που θα προκύπτει θα επιβάλλεται ο αντίστοιχος συντελεστής.
 
- τα ποσά της έκτακτης εισφοράς που θα παρακρατούνται, θα αναγράφονται ευκρινώς στη βεβαίωση αποδοχών που δίνουν στους εργαζόμενους κάθε χρόνο, από το 2013 και μετά για να υποβάλουν τη δήλωση της εφορίας.
- από το 2012, στο εκκαθαριστικό της δήλωσης εισοδήματος, θα συμπεριλαμβάνεται και το τέλος επιτηδεύματος του 2012 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
 
Ετσι οι περισσότεροι μισθοσυντήρητοι θα κληθούν να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης σε δόσεις ως εξής:
- την εισφορά του 2010 (τουλάχιστον 300 ευρώ η δόση) έως τον Φεβρουάριο του 2012.
- την εισφορά του 2011, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2012 (με το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος)
- την εισφορά του 2012, η οποία θα παρακρατείται από 1/1 (αν είναι όλα έτοιμα) και κάθε μήνα από τα λογιστήρια.
 
Επιπλέον θα πληρώσουμε:
- τον φόρο εισοδήματος του 2012, με μηνιαίες κρατήσεις στο μισθό από 1/1/12.
- τον φόρο εισοδήματος του 2011 με την εκκαθάρισή των δηλώσεων που θα υποβληθούν την Άνοιξη.
 
Παράλληλα πολύς κόσμος πληρώνει ήδη δόσεις για ρυθμίσεις περασμένων ετών, αποδίδει ΦΠΑ που δεν έχει εισπράξει, θα πληρώνει αυξημένα τέλη για τα ΙΧ κλπ κλπ
 
Ετσι μισθωτός με 1.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές (μετά τις ασφαλιστικές εισφορές):
• την 1/1/2011 με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ είχε μηνιαίες κρατήσεις φόρου 25,33 ευρώ και στην τσέπη του έμπαιναν 974,67 ευρώ.
• την 1/1/2012 με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, θα έχει μηνιαίες κρατήσεις φόρου 74,58 και επιπλέον κρατήσεις 10 ευρώ για την έκτακτη εισφορά. Στην «τσέπη» θα μπαίνουν 915,42 ευρώ. Άρα με το νέο σύστημα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με περίπου 60 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα σε σχέση με πέρυσι.
 
Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα βάσανά του! Αν έχει και δεύτερη δουλειά με μπλοκάκι:
• από την οποία πρώτη εργασία παίρνει πχ 21.000 ευρώ και από τη δεύτερη 18.000 ευρώ ετησίως
• από την μισθωτή εργασία θα του παρακρατηθεί μέσα από τους μισθούς φόρος 2%, δηλαδή 420 ευρώ.
• Όμως μαζί με την δεύτερη δουλειά το εισόδημα του φτάνει στα 39.000 ευρώ όπου ο κεφαλικός φόρος είναι 2% δηλαδή 780 ευρώ.
 
Δηλαδή εκτός από αυτά που του παρακρατήθηκαν το 2012 θα πληρώσει και επιπλέον 360 ευρώ κεφαλικό φόρο όταν του έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας
 
Αν ο φορολογούμενος βγάζει τα ίδια λεφτά από δυο μισθωτές εργασίες, θα του παρακρατούν κεφαλικό φόρο 1% από την πρώτη (ήτοι 180 ευρώ ετησίως) και από τη δεύτερη 2% (ήτοι 420 ευρώ), δηλαδή συνολικά 600 ευρώ. Επειδή, όμως, το ετήσιο εισόδημα του είναι 39.000 ευρώ το σύνολο του εισοδήματος του υπάγεται σε κεφαλικό φόρο 2% ήτοι 780 ευρώ. Η διαφορά των 180 ευρώ μεταξύ του κεφαλικού φόρου που του έχουν παρακρατήσει και εκείνου που αναλογεί στο εισόδημα του θα την συμπεριλάβουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα της δήλωσης εισοδήματος που θα υποβάλλει την Ανοιξη του 2013.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων φοβίζουν την Ευρώπη


Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα. Πιστεύουν ότι η κρίση στην Ελλάδα παραμένει άλυτη. Σε σημερινό άρθρο του BBC που υπογράφει ο Gavin Hewitt με τίτλο, Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη "το σκληρό χαρτί" της Ελλάδας, ο Βρετανός δημοσιογράφος προβληματίζεται για την πιθανή άρνηση των Ελλήνων στα σχέδια της Ευρώπης μετά από τις διαδηλώσεις και απεργίες των τελευταίων ημερών.
"Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα:
Ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας".
Και μετά την 6η δόση τι;
Ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει ότι η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ.
Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%".
Οι πολίτες στους δρόμους
Ο Hewitt υποστηρίζει ότι είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.
Αναφέρει επίσης ένα δημοσίευμα του Reuters το οποία αναφέρει ότι "οι δικηγόροι αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, οι γιατροί κάνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ μια ομάδα ασθενών που πάσχει από καρκίνο των νεφρών συσπειρώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε καταληφθεί από υπαλλήλους του ".
Ο αρθρογράφος εκφράζει την ανησυχία του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα και καταλήγει γράφοντας ότι "υπάρχουν οι συναντήσεις κορυφής αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...