Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων σε 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων


Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη ανακοινώνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων κατά 50% και διαγραφή αυτών εφόσον η οφειλή καταβληθεί εφάπαξ. Η νέα ρύθμιση αφορά και όσους έχουν οφειλές άνω των 1 εκατ. ευρώ που είχαν αποκλεισθεί από την προηγούμενη, ενώ η κατώτατη δόση ενδεχομένως να είναι κάτω των 50 ευρώ.

Παράλληλα το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει διατάξεις που σχετίζονται με το ΣΔΟΕ και τις νέες αρμοδιότητές του, καθώς και διατάξεις που αφορούν το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο, τη δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου στα τελωνεία και διάφορες διατάξεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ανακοινώνεται σήμερα θα προβλέπει:

1. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:

• 100 δόσεις για οφειλές ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Σε όσους επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή θα διαγράφονται οι προσαυξήσεις. Για 100 δόσεις το σχέδιο νόμου προβλέπει τη μείωση κατά 50% των προσαυξήσεων και για 50 δόσεις τη μείωση κατά 70% των προσαυξήσεων.

• Το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, όπως αυτό βεβαιώθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος.

• Τα ποσά που υπάγονται στη ρύθμιση προσαυξάνονται με 0,5% μηνιαίως, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση, επιβάρυνση ή ποινή.

• Σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος, κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αναστέλλεται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διατάξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών.

• Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, εφόσον ο πολίτης αμφισβητεί το ύψος των βεβαιωθέντων ποσών. Στην έδρα κάθε περιφέρειας συστήνεται πενταμελής επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, στην οποία θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για διαφορές σε ποσά άνω των 20.000 ευρώ.

• Καταργείται ο χαρακτηρισμός του ποινικού αδικήματος της μη πληρωμής χρεών προς το Δημόσιο ως διαρκούς και εισάγεται η «αντικειμενική και ανυπαίτια αδυναμία πληρωμής» ως νέος λόγος για τη δυνατότητα του δικαστηρίου να κρίνει την πράξη ατιμώρητη. Σημειώνεται ότι η μη πληρωμή χρέους 5.000 ευρώ και άνω για διάστημα άνω των 4 μηνών αποτελεί διαρκές αυτόφωρο που σημαίνει σύλληψη εφόσον εντοπισθεί ο οφειλέτης από τις αρχές.

2. Φορολογικοί έλεγχοι:

• Καταργείται μια σειρά ρυθμίσεων για την κατάσχεση σε χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων με κατεπείγουσα και εξαιρετική διαδικασία και απαγορεύεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογουμένου χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανατολή και μετά τη δύση του ηλίου, ώστε να προστατευθεί το οικιακό άσυλο.

3. ΣΔΟΕ - τελωνεία:

• Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, θα έχει τη δυνατότητα βεβαίωσης και των φόρων και προστίμων που προκύπτουν από τον έλεγχο. Επίσης, το ΣΔΟΕ θα έχει δικαίωμα διενέργειας προληπτικού ελέγχου.
• Δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου στα τελωνεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας. Σημειώνεται ότι από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου η κυβέρνηση υπολογίζει έσοδα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

4. Μικροομολογιούχοι:

• Το σχέδιο νόμου ενδεχομένως να περιλαμβάνει και διάταξη για την αποκατάσταση των μικροομολογιούχων οι οποίοι επλήγησαν από το «κούρεμα» το οποίο είχαν υποστεί τα ομόλογά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διατάξεις θα συμπεριληφθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.kathimerini.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Έλληνες αποδεικνύονται ο πιο αγενής λαός στο τιμόνι


Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, οι Σουηδοί οδηγούν καλύτερα, οι Ιταλοί πιο επικίνδυνα και οι Έλληνες είναι οι πιο αγενείς στο τιμόνι...

Οι Σουηδοί έχουν την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά στους δρόμους, οι Ιταλοί την πιο επικίνδυνη και οι Έλληνες είναι πρωταθλητές της "αγενούς συμπεριφοράς", εκτιμούν οι Ευρωπαίοι σε μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Vinci auroroutes.

Ερωτηθέντες σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν στην πρώτη θέση τη Σουηδία (37%), τη Γερμανία (27%), μετά τη Βρετανία και την Ολλανδία (11%), σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

Ως τη χώρα με "τους πιο ανεύθυνους οδηγούς", οι ερωτηθέντες δείχνουν την Ιταλία (31%) ενώ και το 58% των Ιταλών αναφέρουν επίσης τη χώρα τους. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Η συνηθέστερη "αγενής συμπεριφορά" στο τιμόνι είναι η εξύβριση άλλων οδηγών: "56% των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν πως το κάνουν τουλάχιστον κατά καιρούς". Οι πρωταθλητές εδώ είναι οι Έλληνες: 74% παραδέχονται πως το κάνουν.

Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς "οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι".

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και στη διάρκειά της ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε δέκα χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον ΠτΔ προσδοκά το Ποτάμι


Σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας προσδοκά το Ποτάμι με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η εμβέλεια και η απήχηση της υποψηφιότητας, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου που ψηφίστηκε από τριάντα βουλευτές, στην κοινωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αριθμητικό αποτέλεσμα στη Βουλή, επισημαίνει το Ποτάμι.

«Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και προσδοκούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας», καταλήγει η  ανακοίνωση του Ποτάμι.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος με 233 ψήφους


Με 233 ψήφους εξελέγη έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τον συνυποψήφιό του Νίκο Αλιβιζάτο να συγκεντρώνει τις 30 ψήφους του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που τον πρότειναν, αλλά και με 32 «παρών» από τους βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ. Τους 300 συμπληρώνουν οι πέντε απόντες βουλευτές από τη διαδικασία.

Για την ύψιστη τιμή που του έκανε η εθνική αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε λίγο αργότερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας όμως ότι αυτή μετατρέπεται σε «μέγιστο χρέος» για τον ίδιο. Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα ορκιστεί ενώπιον της Βουλής με το πέρας της θητείας του Καρόλου Παπούλια στις 12 Μαρτίου, δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί πάνω στους τέσσερις άξονες που προκύπτουν από τον όρκο του, για απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος, υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Τόνισε δε, την ανάγκη υπεράσπισης των θυσιών του λαού, προκειμένου «να βγούμε το γρηγορότερο δυνατόν από αυτόν τον εφιάλτη τον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια», όπως είπε. Μίλησε μάλιστα για έναν αγώνα που δίνουμε από κοινού με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, υπερασπιζόμενοι την Ευρώπη, όπως την φαντάστηκαν οι ιδρυτές της.

Νωρίτερα, φτάνοντας ως επικεφαλής του Προεδρείου της Βουλής στο γραφείο του για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόνισε το δημοκρατικό, πατριωτικό, δικαιοκρατικό και κοινωνικό καθήκον που καλείται να επιτελέσει από τη νέα του θέση.

«Ως Πρόεδρος της Βουλής είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα επιφυλάξετε στο Κοινοβούλιο αιφνιδιασμούς αποστέρησης του δημοκρατικού του ρόλου και ότι θα λειτουργήσετε σε αγαστή συνύπαρξη με τη Βουλή ως εγγυητής της Δημοκρατίας. Ότι θα επιδείξετε προσήλωση στη Δημοκρατία, στη λαϊκή κυριαρχία, στην εθνική ανεξαρτησία, στη συλλογική αξιοπρέπεια, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε “όχι” στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όταν και όπου χρειασθεί και ότι δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Απουσίες και… δυσφορία

Μεταξύ των πέντε απουσιών από την ψηφοφορία, οι δύο ήταν «ηχηρές», δεδομένου ότι είχαν πολιτικές προεκτάσεις. Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη ΝΔ και την Ιωάννα Γαϊτάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξήγησαν αναλυτικά με δηλώσεις τους την πολιτική διαφωνία τους.

Δηλώσεις… δυσαρέσκειας όμως, υπήρξαν και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τον Προκόπη Παυλόπουλο, στηρίζοντας στην πράξη τελικά την πρόταση της ΚΟ του κόμματός του και εκείνης των Αν.Ελλ.

Δικαιολογημένα απόντες, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και οι βουλευτές της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης.

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση. Δεν έχω πειστεί, όμως μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας», υποστήριζε σε δήλωσή του λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι δεν θα ήταν παρών στην διαδικασία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν ήθελε να τον καταψηφίσει.

«Για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε στη δική της δήλωση μετά το πέρας της διαδικασίας η Ιωάννα Γαϊτάνη, εξηγώντας πάντως ότι συνεχίζει να υποστηρίζει με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι μία σωστή επιλογή», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ελένη Σωτηρίου (ΣΥΡΙΖΑ), «η μεγάλη αλλαγή που ποθεί ο λαός μας δεν βρίσκει δικαίωση στην επιλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στελέχους από το πολιτικό προσωπικό που για χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο και κυβέρνησε την χώρα», υποστήριξε ο Δημήτρης Κοδέλας, ενώ ότι «ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά, την απόρριψη των μνημονίων και την απέχθεια προς το παλιό κατεστημένο σε συμφωνία με τη θέληση του λαού η οποία εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Και οι τρεις πάντως, ψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ανάγοντας σε πολύ σημαντικότερο παράγοντα ένα «αρραγές μέτωπο» ενόψει της διαπραγμάτευσης της χώρας.

Εντυπώσεις

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, που ξεκίνησε με μισή και πλέον ώρα καθυστέρηση, αυτό που συζητείτο περισσότερο μεταξύ των βουλευτών ήταν η αναλυτική ενημέρωσή τους επί της διαδικασίας από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και –κυρίως- τα σαρδάμ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε τα ονόματα των βουλευτών, Δημήτρη Γάκη.

Διαβάζοντας για πρώτη φορά τον νέο κατάλογο βουλευτών, με πολλά νέα ονόματα, ο κ. Γάκης, μπερδεύτηκε ουκ ολίγες φορές. Αίσθηση προκάλεσε ότι αγνοούσε ακόμα και πολλά ονόματα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να τα αναγιγνώσκει λάθος, ενώ ως και το όνομα του δεύτερου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας χρειάστηκε να δικαιολογηθεί ότι το έκανε λάθος επειδή το επαναλάμβανε συχνά, όταν τον «διόρθωσε» ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας το «Αλιβιζάτος» αντί του «Αλεβιζάτος» που ακουγόταν από πολλούς πάντως ως εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Έξαλλος έγινε ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης, όταν αναγνώσθηκε το όνομά του ως «Μιχαήλ Αβράμης Αρβανίτης», ενώ ο ίδιος είχε αποστείλει σημείωμα ζητώντας να αποσυρθεί το μεσαίο «Αβράμης». «Δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω εδώ μέσα και έστελνα σημειώματα», είπε. Μόνο που για αυτό δεν έφταιγε ο κ. Γάκης, καθώς το όνομα θα πρέπει να αλλάξει στον κατάλογο.

Μεταξύ των σχολίων που ακούγονταν πάντως, από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ως επί το πλείστον, ήταν και ότι «από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε», αναφερόμενοι στις φημολογίες νωρίτερα ότι δεν θα ψήφιζαν τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Ραχήλ Μακρή και ο Κώστας Ζουράρις, κάτι που διαψεύστηκε στην πράξη από εκείνους, όχι όμως και από την κ. Γαϊτάνη.

Δεν ήταν λίγοι, δε, και όσοι σχολίαζαν με νόημα την… έλλειψη ενθουσιασμού πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγαν «Προκόπης Παυλόπουλος», σε αντίθεση με το στεντόρειο προ εβδομάδων «παρών» τους στην ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, που δεν ευοδώθηκε.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ευδιάθετος εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, συνομιλώντας με τις κυρίες Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Σοφία Βούλτεψη, ενώ δεν παρέλειψε να πάει προς τον Κώστα Καραμανλή και να τον χαιρετήσει.

Όσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά την ψηφοφορία σχολίαζαν ότι είχαν καιρό να ψηφίσουν …με την καρδιά τους.


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το 50% των εφήβων θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες


Η κρίση στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολλά πράγματα, όπως την επιθυμία πλέον των νέων να ανοίξουν δική τους επιχείρηση παρά να βρουν μια θέση στο Δημόσιο, ενώ το 90% είναι έτοιμο να μετακομίσει σε άλλες πόλεις, ακόμη και στο εξωτερικό, για εξεύρεση εργασίας. Σχεδόν οι μισοί νέοι Ελληνες σε πανελλαδικό επίπεδο (48,3%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν στο μέλλον να είναι αυτοαπασχολούμενοι (ελεύθεροι επαγγελματίες ή να έχουν δική τους επιχείρηση).

Το επιχειρηματικό πνεύμα των νέων στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης, πολύ λίγο πίσω από αυτό των ιταλών νέων. Αυτά προκύπτουν από διαδικτυακή έρευνα του διαγωνισμού Young Business Talents για το επαγγελματικό μέλλον των ελλήνων εφήβων που διεξήχθη ανάμεσα στους μαθητές λυκείων (δείγμα 1.804 μαθητών από όλη την Ελλάδα), καθώς επίσης και στους αντίστοιχους εφήβους σε άλλες τρεις χώρες της Νότιας Ευρώπης: την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι στους υπόλοιπους τομείς απασχόλησης οι έλληνες έφηβοι σε ποσοστό 38,7% θα ήθελαν να είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ενώ μόνο το 13% δημόσιοι υπάλληλοι. Στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό των προθέσεων για αυτοαπασχόληση ανέρχεται σε 58%, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται στο 47%. Οι έλληνες νέοι θέλουν να είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε μεγαλύτερο ποσοστό (38,7%) από τις άλλες χώρες.

Στην Ιταλία το ποσοστό αυτό είναι 28%, στην Ισπανία 33% ενώ στην Πορτογαλία μόνο 10% (όπου θέλουν κατά 45% να είναι δημόσιοι υπάλληλοι). Ως προς τον τομέα εργασίας αυτός των ιδιωτικών υπηρεσιών είναι τρεις φορές πιο ελκυστικός για τους έλληνες νέους (60,8% προτίμηση εργασίας) από τη βιομηχανία (21%), ενώ 13,5% προτιμούν τις δημόσιες υπηρεσίες και μόνο 5% επιλέγουν τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, ορυκτά).

Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται μεγάλος βαθμός προθυμίας ανάμεσα στους έλληνες νέους να αλλάξουν τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να εργασθούν: κατά μέσον όρο το 90,3% θα μετακινούνταν. Οι νέοι με τη μεγαλύτερη πρόθεση μετακίνησης για εργασία είναι αυτοί της Κεντρικής Ελλάδας (94%), ακολουθούν του Βορρά (89%) και του Νότου (88%).

Οι πιο ελκυστικές πόλεις για μετακίνηση για εργασία είναι η Θεσσαλονίκη (23%), η Αθήνα (17%) και το Λονδίνο (12%), ενώ δήλωσαν 100 διαφορετικές πόλεις. Ως χώρα για εργασία η Αγγλία (με 23%) είναι η περισσότερο προτιμώμενη από τις 47 χώρες εξωτερικού που δηλώθηκαν και ακολουθούν ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
Τέλος, οι έλληνες μαθητές θεωρούν πολύ σημαντικό μέρος της εκπαίδευσής τους αυτό της πρακτικής εξάσκησης ώστε να συμπληρώσουν και να κατανοήσουν τη θεωρία η οποία διδάσκεται στην τάξη και εκτιμούν πάρα πολύ θετικά τη χρήση των επιχειρηματικών προσομοιωτών ως μέσου σε αυτή τη διαδικασία. Το 95,6% δήλωσε ότι είναι απαραίτητο και σημαντικό να εφαρμόσουν στην πράξη τη θεωρία.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακοινώθηκαν οι εκατό άνθρωποι που είναι κατάλληλοι για ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή


Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν το θάρρος να το τολμήσουν, και τώρα, δύο χρόνια μετά, ανακοινώθηκαν τα εκατό ονόματα των πρόθυμων εξερευνητών του διαστήματος για ένα εισιτήριο στον πλανήτη Άρη χωρίς επιστροφή.  

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι οι περιορισμένοι πόροι της γης δεν μπορούν να αντέξουν τoν συνεχώς αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Και ενώ διάφορες πιθανές λύσεις έχουν απορριφθεί, όπως οι πλωτές πόλεις, η μετανάστευση στον Άρη φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής ιδέα.  

Η ιδέα μπορεί να φαίνεται ριζοσπαστική ή ακόμη και ανέφικτη, όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' αυτή, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων όπως η Space X του Elon Musk. Η αποστολή Mars 1 προσπαθεί να κάνει το όραμα πραγματικότητα και ήδη έχει επιλέξει τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταναστεύσουν στον Άρη μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μόνιμης αποικίας.  

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το 2013 και μετά από 202.000 αιτήσεις ο αριθμός μειώθηκε στους 1000 στον πρώτο γύρο και στους 660 στον δεύτερο. Τώρα ο αριθμός των υποψηφίων είναι 100.


lifo.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...