Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δουλειά στη Μέση Ανατολή αναζητούν Ελληνες επιστήμονες


Αύξηση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού στις χώρες της Μέσης Ανατολής παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από νέους απόφοιτους πανεπιστημίων της Ελλάδας, σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Grecruitment.
Κίνητρο είναι, κυρίως, οι υψηλές αποδοχές, αλλά και το χαμηλό ρίσκο της επιλογής τους, ενώ οι σημαντικότερες πόλεις προορισμού είναι το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Ντόχα του Κατάρ, αναφέρθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το γραφείο καριέρας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Η ζήτηση εργασίας στις εν λόγω χώρες αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχους πολυτεχνικών σχολών και συγκεκριμένα πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς.
Ευκαιρίες για εργασία παρουσιάζονται επίσης στους κλάδους οικονομικών και πληροφορικής, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες ζητούνται γιατροί με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών μετά την ειδικότητά τους.

"Η μεγάλη ζήτηση στα επαγγέλματα των μηχανικών οφείλεται στα κατασκευαστικά έργα που δρομολογούνται, όπως για παράδειγμα στο Κατάρ, όπου το 2022 θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Μία μόνο αγγελία για μία θέση μηχανικού στην Ντόχα, προκάλεσε την αποστολή 120 βιογραφικών από ενδιαφερόμενους μέσα σε μία εβδομάδα", ανέφερε ο διευθυντής της της Grecruitment, Σταύρος Αντωνίου.

Η πλειονότητα των υποψηφίων που τελικά βρίσκουν εργασία στις χώρες αυτές, είναι άντρες. Ωστόσο, στον τομέα της ιατρικής, και συγκεκριμένα στον κλάδο της γυναικολογίας, το 100% των θέσεων εργασίας αφορούν γυναίκες, αφού λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων της χώρας δεν επιτρέπεται η εξέταση από το αντίθετο φύλο.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φεύγει κι ο Νοέμβριος χωρίς βιβλία για τους μαθητές...

Χωρίς βιβλία παραμένουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι τα βιβλία θα βρίσκονταν στα χέρια τους έως τα μέσα Νοεμβρίου. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα και να διαβάζουν από φωτοτυπίες και dvd.

Καθηγητές, μαθητές και γονείς κατ' επέκταση, έβγαλαν το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς, μέσα σε βουνά φωτοτυπιών προσπαθώντας -μάταια, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί- να αντικαταστήσουν τα βιβλία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ μόνο το 55% των σχολείων έχει μέχρι σήμερα παραλάβει το σύνολο των σχολείων. Η οργάνωση και η συνεννόηση είναι σε πολλές περιπτώσεις ελλιπείς, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραγγέλνουν περισσότερα βιβλία από αυτά που χρειάζονται και στην συνέχεια να παραλαμβάνουν δέματα με σχολικά εγχειρίδια που δεν τους ανήκουν. 

Στο αλαλούμ έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως την διανομή των βιβλίων έχει αναλάβει ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που σε ένα μήνα θα πάψει να υφίσταται. Σε αυτό το πλαίσιο όσες αποστολές βιβλίων δεν πραγματοποιηθούν ως τις διακοπές των Χριστουγέννων θα χαθούν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας μιας και από 1ης Ιανουαρίου του 2012 ο ΟΕΔΒ θα πάψει να υφίσταται και τις διανομές θα αναλάβει το Ινστιτούτο «Διόφαντος».

Αν και οι μηχανές σε Εθνικό Τυπογραφείο και ιδιωτικά τυπογραφεία συμβεβλημένα με το υπουργείο, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, έχουν πάρει «φωτιά» η προχειρότητα και η βιασύνη στις διαδικασίες τύπωσης είναι έκδηλες στα βιβλία που έχουν ήδη παραλάβει πολλά σχολεία.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν γίνει μάρτυρες καταγγελιών από μαθητές που έλαβαν βιβλία της Γλώσσας Γ' Γυμνασίου χωρίς εξώφυλλο, ενώ ορισμένα βιβλία έφτασαν με λευκό εξώφυλλο όπου αναγραφόταν «Εθνικό Τυπογραφείο» αντί ο τίτλος του μαθήματος.

Τη σαφή δέσμευση του Υπουργείου για τον ακριβή χρόνο παράδοσης όλων των εκπαιδευτικών βιβλίων στα σχολεία σε όλη τη χώρα ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δραχμή "δύο ταχυτήτων" το νέο νόμισμα της χώρας


Μία περίπλοκη και πρωτόγνωρη λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη προτείνει η Wall Street Journal.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι απαιτείται ένα διπλό νόμισμα για την Ελλάδα και ένας μηχανισμός πολλαπλών συναλλαγματικών ισοτιμιών για την ευρωζώνη.
"Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα συναίνεση για το πώς αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων επιβλαβών συνεπειών στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό χάος που επικρατεί στη χώρα.
Αλλά επιτρέψτε μου να προσφέρω την ταπεινή μου συμβουλή προς τους σοφούς της Ευρώπης. Υπάρχει διέξοδος: ένα διπλό νόμισμα για την Ελλάδα και ένας μηχανισμός συναλλαγματικών ισοτιμιών για την ευρωζώνη στο σύνολό της. Είναι πρακτικά αδύνατο, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ακούστε με", προτρέπει στο άρθρο της η Vincent Cignarella.
Η συντάκτρια εκτιμά ότι υπάρχουν δυο λόγοι για να προχωρήσει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος και πιο πιεστικός είναι η εκτόνωση της κρίσης σε επίπεδο εμπορικών ισοζυγίων, αλλά και η επαναφορά της ροής κεφαλαίων, ενώ ο δεύτερος είναι να ελεγχθεί ο εκτροχιασμός του πληθωρισμού που συνήθως ακολουθεί μια υποτίμηση νομίσματος.
 
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εξής: η Αθήνα θα θεσπίσει τη δραχμή, ένα φυσικό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται για όλες τις εμπορικές συναλλαγές, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, με ταυτόχρονη φυσικά αντικατάσταση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλες τις πληρωμές.
Η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος αυτού θα καθορίζεται από τις αγορές, ωστόσο θα είναι επιτρεπτή και η περιστασιακή παρέμβαση της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, όλες οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θα γίνονται σε μια δραχμή δημοσιονομικού τύπου, ένα νόμισμα που δεν θα υπάρχει σε απτή μορφή, αλλά θα ρυθμιστεί σε αυξημένη και σταθερή ισοτιμία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τόσο το ελληνικό κράτος όσο και οι πιστωτές του θα μπορούν να μετατρέπουν το πρώτο νόμισμα, στο δεύτερο οικονομικό μέγεθος για να εξυπηρετηθούν τα χρέη της χώρας σε ευρώ.
Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει το δικό της νόμισμα και θα κερδίσει ξανά πλεονέκτημα στις αγορές έναντι της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Το γεγονός αυτό, θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους των μέτρων λιτότητας.
"Άλλωστε η λιτότητα από μόνη της δεν έχει δείξει έργο, δεδομένου ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο και σύμφωνα με τα τρέχοντα έξοδα, δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη", προσθέτει  συντάκτρια.
Τελικά όμως, παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική δραχμή θα εναντιώσει την ισχύ του στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η αξία της θα καθοριστεί από τις ελληνικές υποχρεώσεις.
Αλμούνια: "Αστήρικτες οι φήμες για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων"
"Οποιαδήποτε φήμη σχετικά με τη δημιουργία ενός πυρήνα ευρωζώνης δεν βοηθάει και δεν είναι αστήρικτη", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Joaquin Almunia.
"Η σπέκουλα για τη δημιουργία νέων ζωνών στο ευρώ δεν βοηθάει κανέναν".
Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν reports ότι ετοιμάζεται ένα γκρουπ με τις ισχυρότερες χώρες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το πώς θα προστατευτεί ο πυρήνας της ευρωζώνης από την αναταραχή στις αγορές.
Ο Almunia δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους οίκους αξιολόγησης. Τόνισε ακόμη ότι εάν υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες που επισημάνθηκαν στην Κομισιόν, θα εξεταστεί.
Αλλά ο Almunia δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει, δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή στο τμήμα περί ανταγωνισμού που θα πρέπει ο ίδιος να κοιτάξει.
"Τα προβλήματα με τους οίκους αξιολόγησης δεν είναι προβλήματα ανταγωνισμού, ούτε οι οίκοι είναι καρτέλ", τόνισε ο Almunia.
Η Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε προτάσεις για την ενίσχυση της εποπτείας στους οίκους. Ο Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς Michel Barnier, δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερο ανταγωνισμό στον κλάδο των οίκων αξιολόγησης.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα ΙP διευθύνσεων 190 παιδόφιλων και βιαστών εντόπισαν οι anonymous




H γνωστή ομάδα τωνAnonymous τον Οκτώβριο, κατάφερε ένα χτύπημα που θα ζήλευε και η πιο «δυνατή» αρχή δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε η «Operation» (όπως λένε τις δράσεις τους) με κωδικό όνομα OpDarknet. Καθώς λοιπόν ερευνούσαν το Darknet εξετάζοντας την κωδικοποίηση των σελίδων κτλ, πέσανε πάνω σε μία σελίδα ονόματι Hidden Wiki, έναν online »κατάλογο» μαύρης αγοράς για ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Μέσα στο Hidden Wiki υπήρχε και ένα (ακόμα) πιο κρυφό κομμάτι. O κατάλογος «Hard Candy».
Πρόκειται για μία λίστα με σελίδες που περιέχουν παιδική πορνογραφία, ακόμα και στην πιο βίαια μορφή της (βιασμούς κτλ) ενώ συνήθως είναι με το αζημίωτο φυσικά. Ίσως το χειρότερο κομμάτι να είναι το πόσο δημοφιλής είναι αυτή η λίστα. Ενδεικτικά, όλο το Hidden Wiki είχε περί τις 2,7 εκατομμύρια προβολές, ενώ το κομμάτι του Hard Candyέφτανε τις 2,05 εκατομμύρια. Οι Anonymous αποφασίσανε να κάνουνε κάτι για αυτό, οπότε ξεκίνησε το ψάξιμο.
Οι Anonymous αρχίσανε να ψάχνουνε σε βάθος τις σελίδες χάρη σε ειδικά εργαλεία που οι ίδιοι φτιάξανε και ανακαλύψανε πως τα περισσότερα Web Sites φιλοξενούνταν στην υπηρεσία «Freedom Hosting». Η υπηρεσία στους όρους χρήσης έλεγε πως απαγορεύεται η διακίνηση παράνομου υλικού.
Ξεκίνησαν με ένα χτύπημα στο freedom hosting, καταφέρνοντας να το θέσουν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες. Παράλληλα επικοινωνήσανε με τους υπεύθυνους, απαιτώντας να αφαιρεθεί όλο το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όταν η υπηρεσία ήταν και πάλι online, το Lolita City υπήρχε ακόμα.
Οι IP διευθύνσεις 190 απο αυτούς (περίπου την 28η Οκτ.):http://www.mediafire.com/?6p7ph67gb4pyg82 (αρχείο ip.log)

Πηγή tsekouratoi
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη Τουρκία αλλάζουν λάστιχα αυτοκινήτου με 99,73 ευρώ!




Να γιατί η Τουρκία έχει ανάπτυξη κι εμείς είμαστε στον πάτο! Η κερδοσκοπία οργιάζει σε όλους τους τομείς. Και μη μου πείτε ότι αυτό που ακολουθεί δεν είναι κερδοσκοπία:
Πόσο στοιχίζει στο περίπου ν’ αλλάξεις λάστιχα σε ένα  Τοyota Rav στην Ελλάδα;  Oπως αποκαλύπτει η «Κάτοψη» 900 ευρώ με απόδειξη και 740 χωρίς. Στην Τουρκία; Στην Τουρκία λοιπόν αλλάζουν λάστιχα (από θερινά σε χειμερινά) σε ένα Mercedes, ένα Toyota Rav κι ένα VW με 99,73 ευρώ! Πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Πηγή prionokordela
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...