Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σκηνικό παγκόσμιου κραχ στις αγορές - Η απραξία των ηγετών της Ευρωζώνης "σπρώχνει" ΗΠΑ και Ρωσία σε άμεσες πρωτοβουλίες




 Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο κατέρρευσαν μετά το αποτυχημένο Eurogroup για την Ελλάδα
- Μικρές προσδοκίες των αγορών για τη συνάντηση την Κυριακή της Μέρκελ με τον Σαρκοζί
- Τι προτείνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να σωθεί η Ευρωζώνη
- Έξαλλος ο πρόεδρος της FED με τους ευρωπαίους εξαιτίας των οποίων κινδυνεύει και η αμερικανική οικονομία

To σκηνικό παγκόσμιου κραχ που ξεδιπλώνεται καθημερινά στις παγκόσμιες αγορές φαίνεται πως δεν θορυβεί τους ευρωπαίους ηγέτες που εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στη σιωπή και στην αδυναμία πρωτοβουλιών που θα ανατρέψουν τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας ύφεσης.



Μετά την απόλυτη αποτυχία του Eurogroup, την κατάρρευση όλων των χρηματιστηρίων του κόσμου και τη σχεδόν σίγουρη πορεία της Ελλάδας σε χρεοκοπία, όπως αναφέρουν οι επενδυτές, η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και απλά περιορίζονται σε δηλώσεις που στην ουσία δεν έχουν πουθενά αντίκρισμα.



Aκόμα και για τη συνάντηση της Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή αλλά και για την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, οι προσδοκίες πλέον είναι μικρές και για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά και για τις συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η Ελλάδα και η πορεία της προς την χρεοκοπία μπορεί να σκορπίσει τον εφιάλτη της ύφεσης ακόμα και στις πλέον δυνατές οικονομίες, Γερμανίας και Γαλλίας.



Μέσα σε αυτό το σκηνικό με την γηραιά ήπειρο να κωφεύει, φαίνεται πως αναλαμβάνουν δράση τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και οι μεγάλες δυνάμεις της Ασίας, όπως η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Κίνα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, προειδοποίησε σήμερα για τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας στην οικονομία των ΗΠΑ, μολονότι, όπως διευκρίνισε, η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών είναι "ελάχιστη".

"Η άμεση έκθεση των τραπεζών μας στην Ελλάδα είναι ελάχιστη", είπε ο Μπερνάνκι μιλώντας στη μικτή οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου. "Όμως στην περίπτωση μιας μη συντεταγμένης χρεοκοπίας (της Ελλάδας) που θα προκαλούσε πανικό, χρεοκοπία άλλων χωρών ή εντάσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτό θα δημιουργούσε αστάθεια στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές που θα είχε σημαντικές συνέπειες στην οικονομία και στο χρηματοπιστωτικό σύστημά μας", είπε.



ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία μίας "Ευρασιατικής Ένωσης" με τις πρώην σοβιετικές χώρες, επισημαίνοντας πάντως ότι στόχος του δεν είναι η αναβίωση της ΕΣΣΔ, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Η ιδέα της Ευρασιατικής Ένωσης είναι αυτή "της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες", ανέφερε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι "αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής". Στο άρθρο του ο ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης "ιστορικό βήμα" την δημιουργία από τον Ιανουάριο του 2012 ενός κοινού οικονομικού χώρου μεταξύ της Ρωσίας της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας ζήτησε από την ευρωζώνη να εφαρμόσει "τάχιστα" το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, ώστε να καθησυχάσει τις αγορές σχετικά με την άνοδο του γεν έναντι του ευρώ.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκάλυψη!Στην Αθήνα Γερμανός υπουργός με σχέδιο πτώχευσης




Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φ.Ρέσλερ μας επισκέπτεται με έτοιμο σχέδιο χρεοκοπίας αλλά και με το περίφημο πια σχέδιο Μάρσαλ.
 















Το σχέδιο Ρέσλερ προβλέπει :

- Άμεση εκκίνηση διαδικασίας χρεοκοπίας μόλις η Ελλάδα σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος της
- Ταυτόχρονα θα περιοριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και πρώτα πρώτα η δημοσιονομική πολιτική
- Την χρεοκοπία θα ''τρέξει'' ανεξάρτητο σώμα που θα αναλάβει και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας


Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το ανεξάρτητο αυτό ευρωπαικό όργανο που θα αναλάβει την χρεοκοπία μας πιθανότατα θα μετεξελιχθεί σε Ευρωπαικό ΔΝΤ και θα μας συντηρεί στη ζωή με δάνεια, ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ συμφωνήσουν σε νέο μεγάλο ''κούρεμα'' οι πιστωτές μας.

Εαν δεν συμφωνήσουν σε νέο ''κούρεμα'' τότε αποχαιρετάμε τα ''ασημικά'' μας, γιατί οι ξένοι αποκτούν αυτομάτως δικαίωμα πρόσβασης στην περιουσία του Δημοσίου.

Το αντίδοτο της πτώχευσης θα είναι το σχέδιο ''Μίνι Μάρσαλ''

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει επίσης πως στη τσάντα του γερμανού υπουργού θα υπάρχει και ένας δεύτερος φάκελος με τον φιλόδοξο τίτλο ''Σχέδιο Μάρσαλ για την ενίσχυση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας''.

Πηγές από το Βερολίνο κάνουν λόγο για σχέδιο-φωταντίγραφο όσων εφαρμόστηκαν στην πρώην Ανατολική Γερμανία.
Πριν δηλαδή έρθουν οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν πατήσει πόδι, και δεν γράφουμε μπότα λόγω συνειρμών, οι Γερμανοί τεχνοκράτες στο Ελληνικό Δημόσιο και στα υπουργεία αναλαμβάνοντας όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

 Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξοντώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ


- Αφήνουν τους πολίτες στο έλεος των κακοποιών
- Από τη μια τη νύχτα έως τις 06.00 το πρωί τα περισσότερα χτυπήματα
- Ποιός ευθύνεται για την αποδυνάμωση της πιο αποτελεσματικής ομάδας της αστυνομίας;

Σε κάθε ευκαιρία, διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και τμημάτων που βρίσκονται στις εμπροσθοφυλακές της μάχης κατά του εγκλήματος, αποθεώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ για την αποτελεσματικότητά της.

Ορισμένοι δε, υποστηρίζουν ότι υπάρχει σταδιακή μετατόπιση του εγκλήματος τη νύχτα (εισβολές σε σπίτια, ληστείες σε βενζινάδικα κλπ) επειδή εκείνες τις ώρες τις ημέρας οι μηχανές σβήνουν και έτσι οι κακοποιοί δρουν ανεξέλεγκτα.

Όπως μαθαίνουμε, η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου και για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο έφερε κοντά τον πολίτη στον ένστολο μηχανισμό, πορεύεται με τεχνητά μπαϊ πας και αναμένεται οσονούπω να μπει στην εντατική.

Στον αρχικό σχεδιασμό για την καλή λειτουργία της ομάδας, προβλέφθηκε να περιπολούν ανά τομέα ευθύνης 2.150 αστυνομικοί κι άλλοι 350 "εφεδρικοί" προκειμένου να καλύπτουν τις άδειες, τις αναρρωτικές και τα ρεπό.

Ποτέ δεν έγινε εφικτό να καλυφθεί το φιλόδοξο οργανόγραμμα, πλην όμως η ομάδα ξεκίνησε το δημιουργικό έργο με 1.950 που πολύ σύντομα άφησαν τα διαπιστευτήρια τους.

Σήμερα, ο αριθμός των υπηρετούντων βαίνει με γεωμετρική πρόοδο μειούμενος, έχει φτάσει ήδη τους ... 1.100.
Η ομάδα ΔΙΑΣ κατ' ουσίαν πνέει τα λοίσθια, καταδικασμένη από έναν ανεξήγητο πόλεμο μεταξύ μωροφιλόδοξων αξιωματικών, χωρίς να εξαιρείται η πυραμίδα της ηγεσίας και φατριών, χωρίς να αναφερόμαστε στην ομάδα ΖΗΤΑ, που όπως πιστεύουμε, εάν είχε υπέρ τα πληθυσμιακά δεδομένα, θα απέφερε ισοδύναμα, ενδεχομένως και καλύτερα αποτελέσματα. Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Βρίσκεται και βαρύνει την ηγεσία, χωρίς ν' απόσχει αυτής και η πολιτική ηγεσία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για την πρόσληψη των 500 ειδικών φρουρών, είχε γίνει με δέσμευση του Χρυσοχοΐδη ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς την τρόικα, πως όλοι θα τοποθετούνταν στη ΔΙΑΣ.

Οι 500 όμως διατέθηκαν αλλού κι επίσης, κανείς τώρα από τους 2.033 νέους αστυφύλακες που τέθηκαν στη διάθεση της ΓΑΔΑ, δεν "προσορμίστηκε" στη ΔΙΑΣ.
Κρίμα.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Μπαρτσελόνα απαγόρευσε το κάπνισμα στο ”Καμπ Νου”


Κάπνισμα τέλος στο “Καμπ Νου” από τις 22 Οκτωβρίου 2011! Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα η απαγόρευση του καπνίσματος επεκτείνεται σ' όλο το γήπεδο, δηλαδή και στις εξέδρες χωρητικότητας 98.000 θεατών. Η απαγόρευση καπνίσματος ίσχυε από τις 15 Μαρτίου 2011 σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του “Καμπ Νου”.
Με σύνθημα “Camp Nou sin humos” (“Καμπ Νου χωρίς καπνό”) η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι ο σύλλογος θα πρέπει να είναι σύμβολο για την υγεία, τη ζωή και τον αθλητισμό. Και ότι οι νέοι ειδικά θα πρέπει να μάθουν να απολαμβάνουν το καλό ποδόσφαιρο χωρίς να καπνίζουν. Η απαγόρευση καπνίσματος ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στην Ισπανία από τις αρχές του χρόνου.

Το κάπνισμα επίσης δεν επιτρέπεται εδώ και λίγα χρόνια σε όλα τα βρετανικά και γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου.



enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χημικό ευνουχισμό παιδεραστών αποφάσισαν οι Ρώσοι


Νόμο ο οποίος επιτρέπει να καταδικαστούν σε χημικό ευνουχισμό παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών,ψήφισαν σήμερα Ρώσοι βουλευτές

Το μέτρο αυτό εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση σχεδόν ομόφωνα από την Κάτω Βουλή (Δούμα), καθώς 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και ένας κατά.
Το κείμενο, το οποίο ενισχύει τις κυρώσεις κατά των παιδεραστών, προβλέπει, πέραν από την πιθανή χρήση χημικού ευνουχισμού κατά των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 14 ετών, ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους καθ' υποτροπήν εγκληματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Στο μέλλον, "ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου στην Δούμα, Γκάρι Μινχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

"Αυτό θα γίνει με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις με εντολή του δικαστηρίου", είπε.

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι "η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων", δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία Όλεγκ Μοροζόφ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Ο νόμος στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε προτείνει το Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού "σε εθελοντική βάση".

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχέδιο Μάρσαλ και διαδικασία πτώχευσης


Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung το σχέδιο προβλέπει διαδικασία πτώχευσης, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της, με παράλληλο περιορισμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει η FAZ, το σχέδιό του επεξεργάστηκαν ειδικοί, με προοπτική ένταξής του στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ (ESM).
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, τη διαδικασία χρεοκοπίας πρέπει να δρομολογήσει ανεξάρτητο σώμα που θα αναλάβει, αλλά και θα εποπτεύει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Προοπτικά αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό ESM.
Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM θα προχωρά σε δανειοδοτικά προγράμματα προς τις χώρες με πρόβλημα χρέους, μόνον εάν συμμετέχουν ικανοποιητικά οι πιστωτές τους.
Σε περίπτωση που πιστωτές και οφειλέτες δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, θα πρέπει αμφότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές να υπολογίζουν σε σοβαρές συνέπειες. Δηλαδή οι μεν οφειλέτες θα αναγκαστούν να δεχθούν την πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία τους (του κράτους), οι δε πιστωτές υψηλές απώλειες.
Μίνι σχέδιο Μάρσαλ
Ο Γερμανός υπουργός έχει στις βαλίτσες του και το πολυδιαφημιζόμενο από τον ίδιο "μίνι σχέδιο Μάρσαλ" με στόχο την ανάπτυξη των επενδύσεων για την ενίσχυση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Ρέσλερ δεν τρέφει βεβαίως αυταπάτες, καθώς, σύμφωνα με την DW, γνωρίζει ότι η διαδικασία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την πορεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Παρ' όλα αυτά πρέπει να γίνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα: γερμανικές υπηρεσίες, υπουργεία, οικονομικοί σύνδεσμοι, επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους για να δρομολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον δημόσιο τομέα και να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μισθοί Βουλγαρίας στον ιδιωτικό τομέα


Μισθούς Βουλγαρίας στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε ουσιαστικά η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, προτείνοντας να διαλυθεί το δίχτυ ασφαλείας που παρείχε έως σήμερα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Αυτό σημαίνει , ότι ο κατώτερος μισθός που σήμερα είναι 750 ευρώ, θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Οι αξιωματούχοι της τρόικας, στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας ζήτησαν μείωση των κατωτάτων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με εξαίρεση τις συμβάσεις που προβλέπουν πάγωμα μισθών –με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια των συμβάσεων δε θα ξεπερνάει τα 3 χρόνια – και διευκόλυνση υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μείωση μισθών από ένωση προσώπων η οποία θα καλύπτει τα 3/5 των εργαζόμενων της επιχείρησης. 
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, αιφνιδιασμένος από τις προτάσεις της τρόικας ζήτησε να μεταφέρει τα αιτήματα στον Πρωθυπουργό και στην κυβερνητική επιτροπή.
Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι "αυτή η εξέλιξη αποτελεί ανατροπή η οποία σε λίγους μήνες θα οδηγήσει σε μείωση εισφορών στα ταμεία, σε μείωση φόρων, ακόμα και σε μείωση της αγοραστικής δύναμης . Εκφράζω σοβαρότατες επιφυλάξεις και μεταφέρω το αίτημα στον Πρωθυπουργό".
Οι εργοδότες (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕ) σε πρώτη φάση ανεπίσημα τάσσονται κατά των προτάσεων της τρόικας, καθώς πιστεύουν ότι η μείωση κατωτάτων και κατά συνέπεια μέσων μισθών θα οδηγήσει σε τραγική υστέρηση τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων που θα δηλώσουν αδυναμία να καταβάλουν τις συντάξεις αν δεν εισπράξουν έξτρα επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό – κάτι που έχει αποκλειστεί - ενώ θα οδηγηθεί σε μείωση η ήδη συρρικνωμένη κατανάλωση.
Σε δηλώσεις του το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως "η τρόικα επέστρεψε στη χώρα μας σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Με απίστευτο κυνισμό απαιτεί από τους Έλληνες εργαζόμενους να παραδώσουν ότι με πολυετείς αγώνες έχουν κατακτήσει.
Απαιτεί την ισοπέδωση των μισθών. Θέλει να ρίξει τους Έλληνες εργαζόμενους σε οικονομική δυστυχία για να ικανοποιηθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει. Είναι κυβέρνηση του ελληνικού λαού, την έχουν ψηφίσει εργαζόμενοι και Έλληνες πολίτες,. Σε περίπτωση που αποδεχτεί αυτές τις προτάσεις και ζητήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα να δεχτεί μείωση μισθών θα εισπράξει την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Η απάντηση η δική μας ... όχι άλλο κάρβουνο".
"Μας κυβερνούν ανίκανοι και τώρα θέλουν να μας έλθουν και οι επικίνδυνοι", ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. Παράλληλα, έκανε λόγο για προσπάθεια επιστροφής στις εργασιακές συνθήκες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Όλα αυτά την ώρα που στοιχεία του ίδιου του υπ. Εργασίας δείχνουν πως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη υποχωρήσει σχεδόν κατά 8 με 12% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Μάγια είχαν επαφές με εξωγήινους;


Είναι γνωστές οι θεωρίες ότι οι Μάγια είχαν επαφές με εξωγήινες μορφές ζωής. Όταν όμως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αρχαιολόγοι και κινηματογραφιστές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πραγματικότητα, τότε το πράγμα αλλάζει.
Εκτός αν όλα γίνονται για την προώθηση του ντοκιμαντέρ «Revelations of the Mayans 2012 and Beyond», τα γυρίσματα του οποίου αρχίζουν τον Νοέμβριο με στόχο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το τέλος του 2012. Έτος που για πολλούς σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου.
Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι ο γιος του γνωστού ηθοποιού Ραούλ Τζούλια, που πέθανε το 1994 σε ηλικία μόλις 54 ετών, Ραούλ Τζούλια Λεβί. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα TheWrap, του ενημερωτικού οργανισμού, που ασχολείται με διασημότητες και ειδήσεις από το Χόλιγουντ, «το Μεξικό θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους. Οι πληροφορίες αυτές θα υποστηριχτούν και από αρχαιολόγους».
Και όχι μόνον από αυτούς. Ο υπουργός Τουρισμού της μεξικανικής πολιτείας Καμπέτσε, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν νέα στοιχεία για τις στενές επαφές τρίτου τύπου των Μάγια. Τα στοιχεία αυτά ανέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.
«Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν επινοεί τίποτα από αυτά που λέει. Οτιδήποτε αναφέρεται στο φιλμ θα το στηρίξουμε», τονίζει ο Τζούλια-Λεβί και διευκρινίζει ότι περιμένει από τον κόσμο να πάρει το ντοκιμαντέρ στα σοβαρά γιατί, όπως υποστηρίζει, τα μηνύματα που σχεδιάζει να μεταδώσει είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων.
Το Μεξικό έχει δώσει άδεια στον Τζούλια-Λεβί να κινηματογραφήσει σε μέρη άγνωστα, που δεν έχει αντικρίσει ποτέ κανείς, όπως «δωμάτια» της πυραμίδας στο Καλακμούλ τα οποία δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ. Δεν είναι όμως η μόνη χώρα που βοηθάει τους κινηματογραφιστές του ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Γουατέμαλα μπορεί να μην διαθέτει απόρρητα έγγραφα για UFO, ωστόσο είναι έτοιμη να αποκαλύψει καλά κρυμμένα αρχαιολογικά μυστικά στον παραγωγό.
Όπως μάλιστα είπε ο υπουργός Τουρισμού της Γουατεμάλας, Γκιγιέρμο Νοβιέγι Κεσάδα, θα το κάνει για το «καλό της ανθρωπότητας». Ο Τζούλια-Λεβί πάντως έχει βάλει όλα τα δυνατά του -και τα μεγάλα μέσα- για να πείσει για τη σοβαρότητα του ντοκιμαντέρ του.
Όπως διατείνεται, η εντολή για τη συνεργασία της Γουατεμάλας ήρθε κατευθείαν από τον πρόεδρο Αλβάρο Κολόμ, την ύπαρξη των απόρρητων κωδίκων του Μεξικού πληροφορήθηκε από τον πρώην πρόεδρο και οικογενειακό του φίλο, Βισέντε Φοξ, ενώ του πήρε τέσσερα χρόνια για να πάρει την τελική συγκατάθεση από τον σημερινό πρόεδρο, Φελίπε Καλντερόν.
Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012, δίνοντας αφορμή για ένα σωρό θεωρίες περί καταστροφής του κόσμου.

24wro.blogspot
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου


Σε διαβεβαιώσεις για κανονική καταβολή των μισθοδοσιών του Οκτωβρίου προχωρούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.
"Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης", διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ψηφίσθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτρέπει τη χρήση πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.
Με δεδομένη την καθυστέρηση καταβολής της 6ης δόσης πλέον διαφαίνεται πως θα αξιοποιηθεί και αυτή η πηγή για την καταβολή μισθών και συντάξεων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Με την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους μπορούν να προβαίνουν σε παροχή εγγυήσεων προς κράτη, διεθνείς οργανισμούς ή άλλους αποδέκτες και γενικά σε κάθε ενέργεια αναγκαία για την εφαρμογή αποφάσεων της Ευρωζώνης που αφορούν τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...