Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι και κατασχέσεις περιουσιών για όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι


Κάποιος που έμεινε άνεργος μέσα στο 2010 θα πληρώσει το ίδιο χαράτσι με εκείνον που έχει υψηλά εισοδήματα





Πέρα από το δυσβάστακτο χαράτσι με το ειδικό τέλος στα ακίνητα, η κυβέρνηση με την τροπολογία της που κατέθεσε την Παρασκευή προχωράει ένα βήμα περισσότερο, που δείχνει από τη μία την αγωνία της για είσπραξη χρημάτων, αλλά από την άλλη δείχνει ότι δεν θα σταματήσει ακόμα και μπροστά σε εξαθλιωμένους πολίτες.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, όποιος δεν πληρώσει το συγκεκριμένο χαράτσι πέρα του ότι θα του κοπεί το ρεύμα, το χρέος αυτό θα μεταβιβάζεται στην εφορία. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει πως εν συνεχεία το κράτος για να εισπράξει αυτά που υποτίθεται ότι του οφείλονται, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στην ουσία δεν αποκλείεται κάποιος που δεν θα πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα, να χάσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τροπολογία χιλιάδες άνεργοι τελικά θα πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τους εξαιρέσει από τους υψηλούς συντελεστές προσδιορισμού του νέου φόρου για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ ή απολύθηκαν τους τελευταίους μήνες θα υποχρεωθούν όχι μόνο να το πληρώσουν, αλλά να καταβάλλουν ουσιαστικά το ίδιο ποσό που θα καταβάλει και ένας πολίτης με υψηλά εισοδήματα.

Για άλλη μία φορά με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση έδειξε την ανοργανωσιά της, καθώς στο βωμό των περισσότερων εσόδων, δεν βάζει σε κανέναν εξαίρεση και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ακόμα και τους άνεργους ανθρώπους στην απόλυτη εξαθλίωση.

Οι κατηγορίες που θα καταβάλλουν μειωμένη εισφορά (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) είναι αρκετά περιορισμένες καθώς τα κριτήρια είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Ποιές κατηγορίες θα εντάσσονται στον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό:
- Πολύτεκνοι
- Μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι αλλά μη επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα του 2010 έως 8.000 ευρώ.
- Ανάπηροι

Ακόμα και αυτές οι κατηγορίες όμως που θα πληρώσουν με χαμηλό συντελεστή, μπορεί μία τέτοια απαλλαγή να ακυρωθεί εάν ισχύουν τα παρακάτω:

- Εάν το ακίνητό του βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης άνω των 3.000 ευρώ.
-
Εφόσον διαθέτει ακίνητο άνω των 200 τ.μ., τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα πέραν του ορίου αυτού θα φορολογούνται με τους υψηλότερους συντελεστές.

Παρέχονται επίσης διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του μέτρου. Ειδικότερα για τους ανέργους μη επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ προβλέπεται ότι για να είναι δικαιούχοι του μειωμένου ειδικού συντελεστή ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), θα υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τα αρχεία της εφορίας ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται η επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος αν δεν κόβουν το ρεύμα στους φορολογούμενους που δεν πληρώνουν το τέλος. Το πρόστιμο όπως προβλέπεται στην τροπολογία θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25% και θα υποχρεούται να καταβάλει η ΔΕΗ ή ο εναλλακτικός πάροχος. Παράλληλα η εταιρία θα ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής

Η τροπολογία περιλαμβάνει τα κλιμάκια και τους συντελεστές υπολογισμού του τέλους ακινήτων από το οποίο προσδοκώνται ετήσια έσοδα 2,6 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια θα ενημερώνεται η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές προκειμένου να υπολογιστεί ο μειωμένος συντελεστής και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιστροφής τυχόν καταβληθέντος μεγαλύτερου τέλους.
Για την Εκκλησία ορίζεται ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων εξαιρούνται τα ακίνητα που ανήκουν στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να επιτελούν λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο.



newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου

1910: Βρετανός ψυχίατρος υποστηρίζει ότι αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσβάλλονται ψυχοπαθολογικά με τον ίδιο ρυθμό, σε 40 χρόνια ο αριθμός των τρελών θα ξεπεράσει εκείνο των γνωστικών.

1921: Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του ελληνικού στρατού στο Αφιόν Καραχισάρ.

1931: Η δισκογραφική εταιρία RCA λανσάρει για πρώτη φορά τον δίσκο 33 1/3 στροφών, με ηχογραφημένη την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν. Λόγω υψηλού κόστους, το εγχείρημα δεν θα έχει εμπορική επιτυχία, παρά μόνο το 1948, από την αντίπαλο της RCA, Columbia.

1953: Ο πρώτος επιτυχής αποχωρισμός σιαμαίων με εγχείρηση σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης. Οι αδελφές Κάρολιν Αν και Κατρίν Αν Μουτόν ήταν ενωμένες στη μέση.

1961: Οι πραξικοπηματίες της Άγκυρας εκτελούν τον Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέχθηκε το πογκρόμ εναντίον της ελληνικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολης.

1965: Ορκίζεται η τρίτη κυβέρνηση αποστατών υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο.

1973: Γεννήθηκε ο Θεμιστοκλής (Ντέμης) Νικολαϊδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ.

1982: Πέθανε ο Μάνος Λοΐζος, μουσικοσυνθέτης.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και άλλα μέτρα, αν δεν πεισθεί η Τρόικα

Την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και η Ελλάδα ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin, που συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που θα έχει μεθαύριο Δευτέρα με την τρόικα, είπε ότι θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το ύψος των κρατικών εσόδων, που θα μπορούσαν να προέλθουν από το ειδικό τέλος στην κατοικία και αν όλα αυτά γίνουν δεκτά κατά 100% από την τρόικα δεν θα χρειαστούν άλλα πρόσθετα μέτρα. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι τοποθετήσεις, όπως της ΝΔ και συνδικαλιστών, δημιουργούν κλίμα ανησυχιών (στην τρόικα) κατά πόσο μπορούν αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν.

Σε ό,τι αφορά στον ακριβή χρόνο εκταμίευσης της 6ης δόσης, υπογράμμισε ότι το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που είναι ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα και είναι υψίστης σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σημείωσε, ωστόσο, την αμφιθυμία που υπάρχει σε πολλά κράτη της ΕΕ για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Θα πρέπει, τόνισε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση του ελλείμματος και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, για να μην βρεθεί η οικονομία σε περιδίνηση, η οποία, όπως είπε, στους άλλους μπορεί να δημιουργήσει μερικά προβλήματα, για την Ελλάδα όμως θα είναι καταστροφή.

Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες, σημείωσε ότι το 2012 πρέπει να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν το ακριβές περιβάλλον που υπάρχει διεθνώς.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένας πλανήτης που “βλέπει” δύο ανατολές και δύο δύσεις!


Μία πρωτοφανή και άκρως εντυπωσιακή ανακάλυψη, έκανε το ερευνητικό διαστημικό σκάφος Kepler της NASA: εντόπισε έναν πλανήτη στον Γαλαξία μας, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από δυο άστρα ταυτοχρόνως, δηλαδή έχει δύο Ήλιους!
Οι λάτρεις της ταινίας " Ο πόλεμος των Άστρων", θα θυμούνται τον πλανήτη Τατουίν όπου κατοικούσαν οι "άνθρωποι της άμμου" και είχαν την τύχη να απολαμβάνουν δύο ανατολές και δύο δύσεις (δείτε στο βίντεο τη σχετική σκηνή)! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στην πραγματικότητα με τον Kepler- 16b, όπως ονομάστηκε ο πλανήτης, ο οποίος ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες.
Ο πλανήτης, βρίσκεται σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη και η μάζα του υπολογίζεται στο ένα τρίτο της μάζας του Δία. Σε αντιθεση όμως με τον "Πόλεμο των άστρων", οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι επειδή οι δύο Ήλιοι του είναι μικρότεροι από τον δικό μας και κυρίως λιγότερο θερμοί, η επιφάνεια του Kepler-16b θα πρέπει να ψύχεται στους -73 ως -101 βαθμούς Κελσίου. Γι αυτόν το λόγο, απέκλεισαν την πιθανότητα να φιλοξενεί ζωή.
«Πρόκειται για μια καταπληκτική μέτρηση η οποία οφείλεται στις καταπληκτικές ικανότητες του Kepler. Είναι συναρπαστικό ότι υπάρχει εκεί έξω ένας πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από δυο άστρα», δήλωσε ο Αλαν Μπος του Carnegie Institution, ο οποίος συμμετείχε στη σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science».
 Πηγή: Pyles.tv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι χώρες με τα μεγάλα ελλείμματα


Να οδηγούνται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι χώρες που έχουν υπερβολικά ελλείμματα, κατά το παράδειγμα των ιδιωτικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τους κανόνες περί ανταγωνισμού, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν.

"Στις εταιρείες που δεν σέβονται το δίκαιο περί ανταγωνισμού επιβάλλονται κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οδηγούνται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε τελική ανάλυση, αυτό θα πρέπει να επιδιώξουμε στους κόλπους της νομισματικής Ένωσης", είπε ο Φρίντεν που μετείχε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

"Πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερους θεσμούς που θα εγγυώνται το σεβασμό των κανόνων" εντός της ευρωζώνης, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση για την επιδείνωση της κρίσης χρέους.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...