Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«Εμφύλιος» στην Αριστερά για τα… αριστερά έδρανα


Κοινοβουλευτικά μαχαίρια έχουν βγει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ για το ποιο κόμμα θα καταλάβει τα αριστερά έδρανα της Ολομέλειας όπου παραδοσιακά καθόταν η κυρία Αλέκα Παπαρήγα και συμβολίζουν την κυρίαρχη δύναμη του χώρου της Αριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΥΡΙΖΑ με βάση την κοινοβουλευτική του δύναμη που το καθιστά πλέον αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί να καταλάβει όλη την αριστερή πτέρυγα καθώς και τα ορεινά έδρανα της επόμενης. Με τον τρόπο αυτό αφήνει την ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ να αποφασίσουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τις πρώτες σειρές της 2ης από αριστερά πτέρυγας.

Το ΚΚΕ όμως εμφανίζεται αδιάλλακτο και δεν συζητά μετακίνησή του από τις θέσεις που παραδοσιακά δίνει τις κοινοβουλευτικές μάχες. Η αδιαλλαξία όμως του Περισσού φαίνεται να ενοχλεί και την ΔΗΜΑΡ, το επιτελείο της οποίας ζητά και αυτό πρώτη θέση με το σκεπτικό ότι προηγείται του ΚΚΕ με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη.

Οι κόντρες των αριστερών κομμάτων έφτασαν και στον πρόεδρο της Βουλής Βύρων Πολύδωρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συνέστησε στα επιτελεία των κομμάτων να τα βρουν μεταξύ τους και εξέφρασε την άποψη πως «καλό θα ήταν, σύμφωνα και με την παράδοση, να μην πειραχτεί το ΚΚΕ».

Παντως, παραδοσιακά οι θέσεις των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας καθορίζονταν μετά από μεταξύ τους συνεννόηση γι’ αυτό και το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής δεν προβλέπει με σαφήνεια τον τρόπο παράταξης των κοινοβουλευτικών ομάδων. Συγκεκριμένα στο κοινοβουλευτικό εγχειρίδιο αναφέρεται ότι «σε περίπτωση διαφωνίας ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση».

Με βάση την δύναμη προτεραιότητα στην επιλογή έχει το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ και έπεται το ΚΚΕ, όμως, με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση το πάνω χέρι έχει η κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Υπο αυτά τα δεδομένα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σκεπτικό με το οποίο θα επιβάλει την τάξη ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας κατά την αυριανή ορκωμοσία. Σίγουρο είναι πάντως ότι κάποιος θα μείνει δυσαρεστημένος, μένει να αποδειχθεί ποιόν ή ποιους θα δυσαρεστήσει ο πρόεδρος και ποια θα είναι η δική τους αντίδραση.

Πέραν όμως των δύο αριστερών πτερύγων (από τις συνολικά πέντε) στις υπόλοιπες έχει βρεθεί η «χρυσή τομή». Συγκεκριμένα, τέρμα δεξιά και στα ορεινά έδρανα θα καθίσουν οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μπροστά θα έχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα καταλάβουν και όλη την διπλανή πτέρυγα. Στην κεντρική θα καθίσουν μπροστά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο;



1250 ευρώ σε όποιον βρει την απάντηση


Η Βασιλική Εταιρεία Χημείας της Βρετανίας αποφάσισε να προσφέρει χρηματικό έπαθλο σε όποιον καταφέρει να δώσει απάντηση σε μια από τις παλαιότερες «σπαζοκεφαλιές»: γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο; Το φαινόμενο απασχολεί εδώ και αιώνες επιστήμονες ακόμη και φιλοσόφους χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η απάντηση. Οποιος καταφέρει να απαντήσει πειστικά θα λάβει 1250 ευρώ.

Το φαινόμενο

Αν τοποθετήσουμε σε ένα ψυγείο δύο δοχεία με ίση ποσότητα νερού το ένα εκ των οποίων έχει θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου και το άλλο 100 βαθμών Κελσίου θα διαπιστώσουμε ότι αυτό που θα παγώσει πρώτο είναι το νερό των 100 βαθμών Κελσίου.

Το φαινόμενο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και έχει απασχολήσει πολύ γνωστά ονόματα της επιστήμης και διανόησης από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Φράνσις Μπέικον και τον Καρτέσιο. Κανένας όμως δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να βρει την εξήγηση.

Φαινόμενο Mpemba

Tiς τελευταίες δεκαετίες είναι γνωστό ως «Φαινόμενο Mpemba» από το όνομα του Τανζανού Erasto Mpemba. Ο Mpemba όντας φοιτητής το 1968 είδε κατά τη διάρκεια πειραμάτων το φαινόμενο και απευθύνθηκε στους καθηγητές του για να πάρει απαντήσεις οι οποίοι όμως τον αγνόησαν. Ο Mpemba δεν τα παράτησε και ήρθε σε επαφή με τον Ντένις Οσμπορν καθηγητή του πανεπιστημίου Νταρ ελ Σαλάμ της Τανζανίας ο οποίος δέχτηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα. Η μελέτη που εξέδωσε για το φαινόμενο είχε τον τίτλο «Φαινόμενο Mpmeba», τίτλος που επικράτησε τελικά στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με την απόφαση της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουλίου για να καταθέσουν τις θεωρίες τους.


tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρέμβαση των "4" για την Ευρώπη του μέλλοντος


"Towards a genuine economic and monetary union", ή αλλιώς "Οδεύοντας προς μια γνήσια οικονομική και νομισματική ένωση" είναι ο τίτλος της κοινής εισήγησης Κομισιόν, Συμβουλίου, προεδρίας του Eurogroup και ΕΚΤ προς τη Σύνοδο των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με το διαβαθμισμένο έγγραφο της εισήγησης, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι ζητά στέρεα και αποφασιστικά βήματα προς την "πραγματική ολοκλήρωση της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ".

Οι τέσσερις προτείνουν:

-ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών

-ευρωομόλογα

-ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων

-ενίσχυση του ευρωπαϊκού και των εθνικών κοινοβουλίων για την άντληση δημοκρατικής νομιμοποίησης για τις αλλαγές.

Οι τέσσερις θεσμοί της ΕΕ, παρά τις δύο διαφορετικές τάσεις που επικρατούν στην Ευρωζώνη για λιτότητα ή ανάπτυξη, αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο σχέδιο τους για να βγει η Ευρωζώνη από την κρίση.

"Προτείνουμε μια ισχυρή και στέρεη αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό, δημοσιονομικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με έμφαση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης", αναφέρει το κείμενο της εισήγησης.

Δημοκρατική νομιμοποίηση και στήριξη από τους πολίτες

Ως δεδομένο θεωρείται το ότι "οι εθνικές πολιτικές δεν μπορεί να αποφασίζονται σε συνθήκες απομόνωσης όταν τα αποτελέσματά τους επηρεάζουν το ευρώ ως σύνολο", και ως εκ τούτου ζητά τον συντονισμό βάση κοινών κανόνων, όμως με μια ενισχυμένη δημοκρατική νομιμοποίηση και ευρεία στήριξη από τους πολίτες, προϋπόθεση για την οποία είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.

Στην πράξη αναφέρονται σε τεσσάρων ειδών παρεμβάσεις:

1. Ένα κοινό χρηματοπιστωτικό πλαίσιο (τραπεζική ένωση) που θα αναγάγει την τραπεζική εποπτεία στο κεντρικό επίπεδο (Βρυξέλλες) θα ελαχιστοποιεί το κόστος της διάσωσης για τους πολίτες και θα εγγυάται τις καταθέσεις,

2. Ένα κοινό πλαίσιο κατάρτισης των προϋπολογισμών, που θα διασφαλίζει ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές θα συναποφασίζονται και θα συντονίζονται πριν την εφαρμογή τους στο εθνικό επίπεδο, ώστε να καταστεί δυνατή και η δημοσιονομική αλληλεγγύη στο μέλλον (ευρωομόλογα),

3. Ένα κοινό πλαίσιο οικονομική πολιτικής και επενδύσεων ώστε να διασφαλίζεται πως οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη θα μεταφράζονται σε αύξηση της απασχόλησης στο εθνικό επίπεδο,

4. Και τέλος διασφάλιση της δημοκρατικής νομιμοποίησης και του καταλογισμού στη λήψη αποφάσεων στο εσωτερικό της νομισματικής ένωσης, στη βάση μιας λογικής αναλογίας εθνικής κυριαρχίας και αλληλεγγύης.

"Τεράστια τα λάθη των τραπεζών"

Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα οι τέσσερις θεσμοί αναγνωρίζουν τα μεγάλα λάθη που όπως αναφέρουν έγιναν με τις διασώσεις του 2008 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Προϋπόθεση για να επέλθει ουσιαστική αλλαγή, θα είναι οι καταθέσεις να εγγυηθούν από την ΕΕ.
Σύμφωνα με το έγγραφο αν οι καταθέσεις εγγυηθούν από την ΕΕ, οι κανόνες για τη λειτουργία και τα ρίσκα των τραπεζών γίνουν κοινοί και η κεντρική εποπτεία (άρα και η έγκαιρη διάγνωση - παρέμβαση) μεταφερθούν στο κοινοτικό επίπεδο, θα αποκατασταθεί διαπαντός η εμπιστοσύνη των πολιτών, θα μειωθεί το κόστος των μέτρων ανακεφαλαιοποίησης που το πληρώνουν και πάλι οι πολίτες μέσω των μνημονίων και εν τέλει θα αποκατασταθεί και η κανονική ροή πιστώσεων στην αγορά. Για τις λεπτομέρειες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν και της ΕΚΤ έχουν έτοιμο όλο το σχετικό νομοθετικό πακέτο. Αρκεί φυσικά, να το δεχθούν οι 27.

Προϋπολογισμοί: Δημοσιονομική ένωση

Σε σχέση με τους εθνικούς προϋπολογισμούς, προτείνουν ένα πραγματικό βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση. Τα ανώτατα όρια δαπανών και δημοσίου χρέους πρέπει να καθοριστούν σαφώς, να θεσπιστούν αντικίνητρα και πρόστιμα για τους παραβάτες, οι υπερβάσεις των δαπανών που έχουν αντίκτυπο στο έλλειμμα και στο χρέος να δικαιολογούνται ενώπιον των εταίρων και να συναποφασίζονται.

"Το κέντρο (Βρυξέλλες) και εδώ πρέπει να έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να ελέγχει, να συνιστά μέτρα και να διορθώνει την πορεία των κρατών μελών ώστε να δημιουργηθούν στο τέλος οι συνθήκες για την σταδιακή αμοιβαιοποίηση του χρέους, ώσπου να καταλήξουμε σε ένα ταμείο που θα το επαναγοράσει (redemption fund). Ο δρόμος για τα ευρωομόλογα σύμφωνα με τους τέσσερις εισηγητές περνάει μέσα από την δημιουργία κοινοτικού υπουργείου οικονομικών", αναφέρει η εισήγηση.

Για την ανάπτυξη προτείνουν: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, φορολογική μεταρρύθμιση και συντονισμός, βελτίωση των διοικητικών δομών, ολοκλήρωση της κοινής αγοράς, ιδίως σε κρίσιμους τομείς που έχουν μείνει πίσω, όπως οι υπηρεσίες και η ενέργεια, αλλά και στοχευμένη χρήση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Τέλος, καταλήγουν ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν με τη θετική γνώμη και την έγκριση των πολιτών της Ευρωζώνης, προκειμένου να επιβιώσει τελικά το ευρώ.
Αν οι 27 συμφωνήσουν, η ομάδα των τεσσάρων θα μετασχηματίσει τις προτάσεις της σε νομικά κείμενα προς έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής και για επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Μαξίμου διπλοτσεκάρει (ξανά) τους υπουργούς


Νέες εντολές από τον Σαμαρά για τους υπουργούς και τα στελέχη που θα αξιοποιηθούν στον κρατικό μηχανισμό έπειτα από την υπόθεση Βερνίκου. Έκπληξη στο Μαξίμου από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ.

Να βάλει τέλος στα λάθη και τις αβλεψίες που συνόδευσαν τα πρώτα 24ωρα «ζωής» της νέας κυβέρνησης θέλει ο Πρωθυπουργός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr δεν δίστασε να θέσει το θέμα του κ. Βερνίκου στον Ε. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο σπίτι του στην Κηφισιά παρουσία μάλιστα του Φ. Κουβέλη.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν και το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στη διαδικασία της συνεννόησης με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τον κ. Βερνίκο για το πώς ακριβώς θα γίνει ο χειρισμός του θέματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός τον είχε… παραιτήσει πριν ακόμη ο υφυπουργός τελειώσει τη συζήτηση του με τον κ. Μουσουρούλη και ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο συνδέεται με πολυετή φιλία.

Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με τις… επίσημες διαρροές από την Ιπποκράτους δεν γνώριζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Βερνίκου ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από αυτό το κρούσμα που έφερε στην επιφάνεια το «νόμιμο και ηθικό» έχει δώσει σαφείς εντολές προς όλους τους συνεργάτες του να διπλοτσεκάρουν ξανά και ξανά όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και στα υπουργεία όπου θα στελεχωθούν με νέα πρόσωπα που συνεργάζονται με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Το θέμα μάλιστα του κρατικού μηχανισμού και της στελέχωσής του, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Έως τότε, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά με σαφείς οδηγίες προς τους υπουργούς θα τους εφιστούν την προσοχή στην επιλογή των προσώπων που θα κάνουν για τη στελέχωση των γραφείων τους ή των υπηρεσιών που εποπτεύουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση Βερνίκου κάτι που φάνηκε και από τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την παραίτησή του υφυπουργού του, ο Κώστας Μουσουρούλης σε συνεννόηση πάντα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού σε μία σαφή προσπάθεια να μην διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης με το… καλημέρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως παρά την έκπληξη που υπήρξε μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού για τη διαρροή της Ιπποκράτους γύρω από την επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα, ουδείς θέλησε να απαντήσει με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο στις αναφορές περί «έλλειψης στελεχών από τη ΝΔ» λίγες μόνον ώρες μετά την αποδοχή της πρότασης του Πρωθυπουργού για τον κ. Στουρνάρα από τον ίδιο τον Ε. Βενιζέλο…


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημοσκόπηση ΣΟΚ στα Σκόπια


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων, αποκαλούμενο πλέον ως ''Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φιλοξενεί μία προκλητική δημοσκόπηση για την Ελλάδα, που ''τρέχει'' από την Τρίτη.

Η ερώτηση που θέτει το πρακτορείο είναι η εξής:

''Τί αυτοκόλλητα πρέπει να βάζει η ''Μακεδονία'', στα ελληνικά αυτοκίνητα, όταν εισέρχονται στην χώρα''.

Οι επιλογές των απαντήσεων σε αυτό το τουλάχιστον προκλητικό ερώτημα των σκοπιανών είναι:

α. Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία

β. Σύγχρονη Πτωχεύσασα Ελληνική Δημοκρατία

γ. Νότια Μακεδονία

δ. Νομισματικό προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης

ε. Γερμανική επαρχία της Ελλάδας

Η απάντηση που κερδίζει μέχρι στιγμής στις ψήφους των σκοπιανών, είναι η ''Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία''.




enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το «Ξανασκέψου» την Αθήνα συγκινεί την παγκόσμια κοινότητα


Από τις 21 Μαΐου 2012 έως σήμερα ο διαδικτυακός κόμβος του διαγωνισμού Re Think Athens έχει δεχτεί πάνω από 17.000 επισκέψεις ενώ έχουν εγγραφεί πάνω από 1.200 ενδιαφερόμενοι από 55 χώρες, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Η προθεσμία εγγραφής στον Διαγωνισμό λήγει στις 23 Ιουλίου 2012.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται ο Ευρωπαϊκός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου» που χρηματοδοτεί και διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), την Αττικό Μετρό Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.  

Μέσα στην αβέβαιη πραγματικότητα των ημερών μας, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του Ιδρύματος Ωνάση έχει καταφέρει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα, δίνοντας όραμα και ελπίδα για το μέλλον σε νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες αλλά και απλούς πολίτες.      

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι από όλα τα κράτη Μέλη της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) καθώς και από τρίτες χώρες που θεμελιώνουν το δικαίωμα στη διεθνή συμφωνία περί δημοσίων συμβάσεων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο α' στάδιο θα κατατεθούν ιδέες (Διαγωνισμός Ιδεών) εκ των οποίων θα επιλεγεί έπειτα από αξιολόγηση μικρός αριθμός μελετών που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στο επόμενο στάδιο (Διαγωνισμός προσχεδίων). Στους νικητές του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία συνολικού ύψους ευρώ εκατόν εξήντα χιλιάδων (€ 160.000.-).

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το α' στάδιο του Διαγωνισμού (Διαγωνισμός Ιδεών) λήγει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012.
 
Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θέτει το θέμα της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά μας και μέσα από αυτόν θα προκληθεί ενδιαφέρον, ώστε να καλλιεργηθεί δημόσια συζήτηση για τις νέες συνθήκες που θα αναζωογονήσουν με ελκυστικό και βιώσιμο τρόπο το Κέντρο της Αθήνας.

Στόχος της μελέτης που θα προκριθεί είναι οι ουσιαστικές αλλαγές στην εικόνα, τη δομή και τη λειτουργία του κέντρου, επιλύοντας τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και αναβαθμίζοντας την πόλη ώστε να γίνει φιλική, ελκυστική για να ανταγωνιστεί τις Ευρωπαϊκές Μητροπόλεις.

Η ασφάλεια, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εγκατάσταση και επιστροφή της κατοικίας, η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και η πνοή ποιότητας και ζωής σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, θα αποτελούν βάση της μελέτης.

Ο διαγωνισμός υπόσχεται η Αθήνα θα μεταμορφωθεί σε ζωντανή πόλη όλο το 24ωρο.
     
Διαβάστε για τον διαγωνισμό: www.rethinkathenscompetition.org/#HomeBanner


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...