Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρκοι κομάντος διείσδυσαν στην Κύπρο

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στην Κύπρο καθώς το βράδυ της Τετάρτης τούρκοι κομάντος διείσδυσαν από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη.

Οπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου, οι καταδρομείς έκλεψαν από μη επανδρωμένο φυλάκιο μία ελληνική σημαία και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς και έγραψαν «η Κύπρος είναι τουρκική» και «Ζήτω η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου» στο φυλάκιο.

Επίσημη πηγή του κυπριακού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στον ΑΝΤ1 Κύπρου, ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό από την Εθνική Φρουρά και από την κυπριακή αστυνομία.

Σήμερα οι σημαίες αντικαταστάθηκαν και τα συνθήματα καθαρίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ που επιτηρούν την περιοχή χθες δεν αντελήφθησαν το παραμικρό…



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου

20 πΧ: Πιθανή ημερομηνία γέννησης της Θεοτόκου Μαρίας.

551 π.Χ: Γεννήθηκε ο Κομφούκιος, εξελληνισμένη ονομασία του Κουνγκ Φου Τζου, κινέζος φιλόσοφος.

1636: Ιδρύεται από πουριτανούς στη Μασαχουσέτης το κολέγιο του Χάρβαρντ, μετέπειτα πανεπιστήμιο, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε στην Αμερική.

1907: Αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.

1941: Ο Χάρι Τζέιμς και η ορχήστρα του ηχογραφούν τη «Μισιρλού».

1946: Γεννήθηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς, καθηγητής εγκληματολογίας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

1949: Πέθανε ο Ρίχαρντ Στράους, γερμανός συνθέτης. («Τάδε Έφη Ζαρατούστρα»)

1960: Ο διάδοχος του θρόνου, Κωνσταντίνος, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, με σκάφος τύπου Dragon, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης.

1966: Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek» (Ταξίδια στ' αστέρια).

1991: Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ψηφίζει με συντριπτικό ποσοστό την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συγχωνεύονται κέντρα υγείας και μονάδες του ΙΚΑ

Πενήντα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) εντάσσονται άμεσα στον νέο ασφαλιστικό φορέα, Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται πλέον οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης «με την ένταξη των πρώτων 50 ΚΥ στον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν τα θεμέλια για τη δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα». Σταδιακά και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι ο αριθμός των ΚΥ που θα παρέχουν υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό στο πλαίσιο της λειτουργίας του

 ΕΟΠΥΥ καλύπτοντας τους περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους του, θα έχει τριπλασιαστεί, φτάνοντας τουλάχιστον τα 150. Σε πρώτη φάση εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ τα ΚΥ της Αττικής και σε ορισμένους νομούς της χώρας.

Επιπλέον, η ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί και με άλλους τρόπους. Ο πρόεδρος του νέου ασφαλιστικού φορέα (και πρόεδρος του ΟΑΕΕ), κ. Γεράσιμος

Βουδούρης ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν συγχωνεύσεις ΚΥ με Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ, κατά περιοχές και κατά περίπτωση. Ενδεικτικά ανέφερε ότι τέτοιους είδους συγχώνευση έγινε στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου με την αντίστοιχη Μονάδα Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί και των δύο υγειονομικών μονάδων πλέον απασχολούνται στο ΚΥ παρέχοντας σε 24ωρη βάση πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γιατρών που θα απασχολούνται με συμβάσεις στον ΕΟΠΠΥ ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι πλέον είναι ενεργές περίπου 17.500 συμβάσεις με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και αναμένεται να υπογραφούν άλλες 5.000. Το ύψος των αμοιβών τους θα κυμαίνεται από 900 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με τον αριθμό των επισκέψεων από τους ασφαλισμένους.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαράντα χρόνια μετά, η ΝΑΣΑ ανακάλυψε τα “ίχνη” των αστροναυτών στη Σελήνη!


Το πρόγραμμα "Απόλλων" της NASA, ξεκίνησε το 1967 και είχε ως βασικό στόχο την αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60.
Πράγματι στις αρχές της δεκαετίας του '70, δώδεκα συνολικά αστροναύτες περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης, όσοι δηλαδή πήραν μέρος στις αποστολές "Απόλλων" που τα κατάφεραν- με πιο πολυσυζητημένη εκείνη την ιστορική με τον αριθμό 11, το καλοκαίρι του 1969, η οποία αποτελεί από τότε ένα από τα αγαπημένα θέματα των "θεωριών συνωμοσίας" ανά τον κόσμο.
Η διαφωνία "πάτησε δεν πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι" κράτησε για πολλά χρόνια, μέχρι που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο ντοκουμέντο που φιλοδοξούσε να δώσει τέλος στην αμφισβήτηση.
Κατέγραψαν τα ίχνη των αστροναυτών σαράντα χρόνια μετά!
Σήμερα, 4 ολόκληρες δεκαετίες μετά, μία σειρά από φωτογραφίες του δορυφόρου Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) που βρίσκεται σε τροχιά στην Σελήνη και την εξερευνά από το 2009, έρχεται να εξαφανίσει κάθε αμφιβολία και για τις αποστολές "Απόλλων" 12, 14 και 17!
Σύμφωνα με την NASA, ο δορυφόρος έχει εντοπίσει εδώ και δύο χρόνια τα σημεία αλλά με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε πλέον να δούμε με λεπτομέρειες το πού ακριβώς προσεδαφίστηκαν και κινήθηκαν οι επανδρωμένες αποστολές της NASA ! Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στις εικόνες διακρίνονται καθαρά τα ίχνη των προσεδαφίσεων, τα μονοπάτια που δημιούργησαν οι αστροναύτες με τους τροχούς των οχημάτων που χρησιμοποίησαν στα σημεία που εξερεύνησαν αλλά ακόμη και τα ίχνη από τις πατημασιές τους!
Καταιγισμός "ντοκουμέντων" από τη NASA!
Αν και ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν πως το 1969 ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ όντως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στη Σελήνη, ομολογώ ότι μου δημιουργεί έναν προβληματισμό ο καταιγισμός "αποδείξεων" με τις οποίες μας "βομβαρδίζει" η NASA τα τελευταία δύο χρόνια!
Δηλαδή μετά από 40 χρόνια έντονης αμφισβήτησης, ξαφνικά εμφανίστηκαν όλα εκείνα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι άνθρωποι (και συγκεκριμένα οι αμερικανοί για να μην ξεχνιόμαστε) κατάφεραν πράγματι να πατήσουν στο φεγγάρι! Αναρωτιέμαι επίσης αν όσοι αμφισβητούν το γεγονός, θα επηρεαστούν έστω και στο ελάχιστο από τα νέα ντοκουμέντα!
Πέρα από την παραπάνω παρατήρηση πάντως, αξίζει να δείτε με τα μάτια σας τα "ίχνη των αστροναυτών στη Σελήνη" στο βίντεο που ακολουθεί.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι συμφοιτητές που κρίνουν την τύχη της Ελλάδας


Επιχειρώντας μία αναδρομή στο παρελθόν, το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg παρουσιάζει την κοινή πορεία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.
Γυρνάμε στη δεκαετία του '70, όταν και μία ομάδα Ελλήνων φοιτητών περνούσε ατελείωτες ώρες στην εστία Πρατ του κολεγίου του Άμχερστ, συζητώντας τα τεκταινόμενα στην πατρίδα που βρισκόταν υπό στρατιωτική χούντα.
Ο πρωτοετής Γιώργος Παπανδρέου, γιος του πρώην υπουργού και μετέπειτα ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, πιθανώς συμφωνούσε τακτικά με τον δευτεροετή Αντώνη Σαμαρά, ότι η χούντα έπρεπε να πέσει.
Φίλοι ήδη από το Λύκειο στην Αθήνα, φαίνονταν να μοιράζονται κοινές απόψεις στις συζητήσεις, είτε στην εστία είτε σε κάποια πιτσαρία στο γειτονικό Νότιο Χάντλεϊ.
"Εάν δεν ήταν η Χούντα, πιθανώς οι δυο τους δεν θα δένονταν με αυτή τη φιλία. Οι πολιτικές σταδιοδρομίες τους θα καθορίζονταν από το ποιος θα ήταν στην εξουσία στην Ελλάδα", σχολιάζει ο Φίλιππος Τσιάρας, διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και ένας από την παρέα.
Ερχόμενοι στο σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός, κυβερνώντας την Ελλάδα μέσα από μια αναταραχή χρέους, του οποίου οι "δονήσεις" έχουν εξαπλωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί να μπλοκάρει την ατζέντα του πρωθυπουργού με κάθε τρόπο.
"Είναι αποφασισμένος και πεισματάρης. Όταν πιστεύει κάτι, δεν αλλάζει. Δεν συμβιβάζεται", σχολιάζει ο Θοδωρής Βάρδας του ΣΕΛΠΕ που γνωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά τέσσερις δεκαετίες.
Όπως εκτιμά ο Γιώργος Καρβούνης, διαχειριστής κινδύνου στην Κύπρο και την Federal Bank of the Middle East, "εάν πάρει την εξουσία και οι αρχές του είναι λάθος, η σφοδρότητα με την οποία υποστηρίζει τα πιστεύω του μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο τη χώρα".
Ο συμφοιτητής αργότερα του Σαμαρά στο Χάρβαντ Marshall Toplansky θυμάται ότι φορούσε πολύ συχνά μπλε σακάκι στις εξόδους του τη δεκαετία του '70, ενώ ο Τσιάρας αναφέρει για τον Παπανδρέου ότι προτιμούσε τα τζιν και τα μπλουζάκια, αλλά και μία… κιθάρα.
"Ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με ότι καταπιανόταν. Τον απασχολούσε η Ελλάδα και το μέλλον της, αλλά και η επιστροφή του για να ξεχωρίσει εκεί", σημειώνει ο Marshall Toplansky, σήμερα επικεφαλής της τεχνολογικής Wise Window στην Καλιφόρνια, για τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι δύο άνδρες είχαν κοινή πορεία από τα νεανικά τους χρόνια, καθώς φοίτησαν στο Κολέγιο Αθηνών, που ιδρύθηκε μεταξύ άλλων και από έναν προπάππου του Αντώνη Σαμαρά και στο οποίο είχε φοιτήσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΟΟΣΑ: "Βλέπει" ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης


Μια νέα ύφεση, ακόμη και σε κάποια από τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου, δεν μπορεί να αποκλεισθεί, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) ο οποίος προβλέπει επίσης ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Σε έκθεσή του για την πορεία των κρατών μελών του G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία) αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την πορεία ανάπτυξης έως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ακόμη και μείωση του ΑΕΠ, τουλάχιστον επί ένα τρίμηνο, για τη Γερμανία και την Ιταλία.
Με εξαίρεση την Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ανοικοδόμησης μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές που την έπληξαν νωρίτερα εφέτος (σεισμός, τσουνάμι, πυρηνικό ατύχημα), η ανάπτυξη στο σύνολο των υπολοίπων κρατών μελών του G7 "παρέμεινε χαμηλότερη του 1%" σε ετήσιο ρυθμό "το δεύτερο τρίμηνο εφέτος", σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.
Επίσης, ο ΟΟΣΑ για το τρίτο τρίμηνο προβλέπει ετησιοποιημένο μέσο όρο ανάπτυξης 1,6%, και επιβράδυνση στο επίπεδο του 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Ειδικά για τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, εκτιμά ότι θα εμφανίσει κατά το τρίτο τρίμηνο ετησιοποιημένο ρυθμό ανάπτυξης 2,6%, αλλά συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,4% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Για τις ΗΠΑ "βλέπει" αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το τρίτο τρίμηνο του έτους και 0,4% το τέταρτο τρίμηνο.
Τέλος,σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, υπό το φως της οικονομικής επιβράδυνσης που παρατηρείται, οι κυριότερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα όφειλαν να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική ή όπου αυτό είναι δυνατόν να προχωρήσουν ακόμη και σε μείωση επιτοκίων.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οπαδός της Ελλάδας δηλώνει τώρα ο Όλι Ρεν


Ένα T-Shirt που κάνει θραύση στο εξωτερικό, έχει μπει στο στόχαστρο των διεθνών δημοσιευμάτων, ενώ ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ και Ε.Ε. που κρίνουν το μέλλον της χώρας μας, να φωτογραφίζονται με αυτό... περνώντας ένα μάλλον εναλλακτικό μήνυμα.
Σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Τετάρτης, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μοίρασε μπλουζάκια στους παρευρισκόμενους με το λογότυπο: "Στήριξε την Ελλάδα" ή -κατά άλλους- "Επιστρέφω στην Ελλάδα".
 
Οι καίριοι ρυθμιστές της ελληνικής κρίσης χρέους, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με το εν λόγω T-Shirt, μεταφέροντας το μήνυμα ότι 'πράγματι στηρίζουν τη χώρα μας". Αν και δεν διευκρίνισαν τον τρόπο...
Παρά τα κρυφογελάκια και τους αρχικούς δισταγμούς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ακόμα και ο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, αλλά και ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν πόζαραν στα φλας, κρατώντας το κρητικής δημιουργίας μπλουζάκι σχεδόν σε όλες τις αποχρώσεις.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο κ.Ρεν ξέχασε τα περί στήριξης και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο, αλλά και σε δηλώσεις του σε συναδέλφους του στο Κολλέγιο των Επιτρόπών, δεν δίστασε να υπογραμμίσει τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της για να καταφέρει να βγει από το οικονομικό της αδιέξοδο.
Ο κ. Ρεν, άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα θα επιβάλλει νέα μέτρα μετά την άφιξή της στην Αθήνα, ενώ σχετικά με τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να τρέπεται σε άτακτη φυγή από το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος έκανε γνωστό στους συναδέλφους του πως η τρόικα υποχρεώθηκε να αναχωρήσει από την Αθήνα διότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί".
Από την Κρήτη στις Βρυξέλλες με αγάπη
Να σημειωθεί ότι η Βιοτεχνία ενδυμάτων ΖΟΕ που ευθύνεται για την τύπωση και διανομή της μπλούζας σε διάφορες αποχρώσεις και μεγέθη ξεκίνησε το 1988 απο την Catherine Sparkes και τον σύζυγο της Νίκο Αρναουτάκη, και είναι τώρα καθιερωμένη σαν μια απο τις κορυφαίες  εταιρείες στο χώρο του τουριστικού ενδύματος, με σημεία πώλησης σε ολα τα τουριστικά μέρη της Ελλάδας.
Η Catherine είναι σχεδιάστρια υφασμάτων απο την Αγγλία. Έχει δουλέψει στην βιομηχανία μόδας στο Χονγκ Κονγκ και στο Λονδίνο, και αργότερα κάνοντας την δικιά της εταιρεία πουλάει με επιτυχία στην απαιτητική αγορά του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.
Ερχόμενη στην Ελλάδα το 1988 αντιλαμβάνεται την έλλειψη καλόγουστων σχεδίων στην αγορά του τουριστικού ενδύματος. Η πλούσια και αστείρευτη παράδοση της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, της δίνει το ερέθισμα να δημιουργήσει σχέδια που ενθουσίαζουν τους επισκέπτες της Ελλάδας κάθε καλοκαίρι.
Σε μήνυμά της στην ιστοσελίδα της εταιρίας, η Catherine Sparkes υποστηρίζει ότι τα έσοδα από την πώληση της δημοφιλούς σειράς μπλουζών δίδεται για την αποπληρωμή του δανείου της χώρας και ευελπιστεί η πράξη της να σταθεί "έναυσμα για παρόμοιες κινήσεις, δημιουργώντας μια πραγματική βοήθεια σε τούτη τη χώρα".
Μένει βέβαια να αποδειχτεί για ποιους λόγους προτίμησε να φορέσει το μπλουζάκι αυτό ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν, κατά πόσο στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τους οικονομικούς σκόπελους και φυσικά, με τί διαθέσεις ο ίδιος προτίθεται να "επιστρέψει στην Ελλάδα".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...