Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταγματική η καταβολή διδάκτρων από φοιτητές για μεταπτυχιακά εντός Ελλάδας


Συνταγματικές είναι οι νομοθετικές διατάξεις (Ν. 3685/2008) που υποχρεώνουν τους φοιτητές να καταβάλλουν δίδακτρα για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια, το κόστος, όμως, των διδάκτρων δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλό και ο καθορισμός του θα πρέπει να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να μην καταστρατηγείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία.

Αυτό έκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και απέρριψε προσφυγή αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης. Ο καθηγητής ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, η οποία προέβλεπε ότι το κόστος λειτουργίας του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του πανεπιστημίου, με τίτλο «Κοινωνική πολιτική και κοινωνική εργασία» για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, θα καλύπτεται και από τα δίδακτρα που θα κατέβαλλαν η φοιτητές. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε βάση των διατάξεων του Ν. 3685/2008.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι διατάξεις του επίμαχου νόμου δεν είναι αντίθετες στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Παράλληλα, σημειώνει πως εναπόκειται στην εκτίμηση του κοινού νομοθέτη, να επιβάλει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές εκτός από την κρατική επιχορήγηση και δίδακτρα, για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών. Ωστόσο, τα δίδακτρα δεν θα πρέπει να είναι υψηλά ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους φοιτητές και θα πρέπει να υπολογίζονται βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια ΣτΕ από το Γ’ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου. Κατά πλειοψηφία το Γ΄  Τμήμα είχε κρίνει δεν είναι αντισυνταγματικές  οι διατάξεις του Ν. 3685/2008, άποψη που τελικά δέχθηκε και η Ολομέλεια.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν δίνει το Βερολίνο πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα


Απέρριψε σήμερα το Βερολίνο το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση.
«Για εμάς, δεν τίθεται το θέμα αυτό και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας» για το θέμα, πρόσθεσε.
«Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της. Το κάναμε πάντα στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών και αποδείξαμε με διάφορους τρόπους ότι λαμβάνουμε το παρελθόν αυτό σοβαρά υπόψη μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας: «Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».




ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχιλύκαινα και μανιακή με την εξουσία


Τι λέει στο Crash η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ για τη «Νονά» Άνγκελα Μέρκελ

Είναι ίσως η πιο ισχυρή αντίπαλος της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Γκέρτρουντ Χέλερ στοχεύει κατά της Άνγκελα Μέρκελ συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε της χρόνιας κόντρας τους το βιβλίο με τίτλο «Η Νονά» που έγραψε στο οποίο σκιαγραφεί ένα σκοτεινό, αυταρχικό πρόσωπό της.

Το «Σύστημα Μ» γράφει η Χέλερ, στηρίζεται σε τρία στοιχεία: «Την επιβολή της παντοδυναμίας της σε αδύναμους συνεργάτες, την κωλυσιεργία, έτσι που οι αντίπαλοί της να μη μπορούν να δουν τα χαρτιά της σε επίμαχα θέματα, και στο δανεισμό ιδεών από αντίπαλα κόμματα, όπως τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους».

Και αλλού: «Οι αξίες των άλλων δεν έχουν καμία ουσία όταν δεν εξυπηρετούν το γερμανικό αφεντικό. Έτσι είναι η Καγκελάριος. Είναι πρωταγωνίστρια σε ένα δαιμονικό παιχνίδι… Το μυστικό σύνθημα είναι: Αγοράζουμε Ευρώπη».

Η Γκέρτρουντ Χέλερ, στην αποκλειστική συνέντευξή της στο περιοδικό «Crash» μιλά για την καγκελάριο της Γερμανίας, την οποία στο βιβλίο της χαρακτηρίζει αρχιλύκαινα, μανιακή με την εξουσία, εγωπαθή...

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό, η 71χρονη υποστηρίζει: «Και η Μαφία είναι ένας μυστικός σύνδεσμος. Εκεί βρίσκεται η ομοιότητα με το πολιτικό στιλ της Μέρκελ. Δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία, κανένα πιστεύω και χρησιμοποιεί τη σιωπή. Κάνει το παράνομο να φαίνεται νόμιμο», αναφέρει .

Στο ερώτημα που της τέθηκε για το ποια είναι πραγματικά η καγκελάριος, εκείνη απαντά: «Διερωτώμαι κι εγώ η ίδια αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να γνωρίζει πραγματικά τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της κ. Μέρκελ».

Αναφέρεται όμως και σε ένα παλιό περιστατικό που είχε, λέγοντας: «Μια φορά μου είχε πει ότι την είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Χέλμουτ Σμιτ (πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας). Σε κάποια συνάντησή μας, αργότερα, μου έδειξε ένα μαύρο δερμάτινο καναπέ λέγοντας: “Εδώ κάθισε ο Χέλμουτ Σμιτ και μου μιλούσε όλο με αρνητικά λόγια για τη Γερμανία”. Η Μέρκελ λοιπόν μου είπε ότι δεν κάθεται σε αυτόν τον καναπέ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ένιωθε άβολα, επειδή ο Σμιτ την επέκρινε έντονα».

Όπως υποστηρίζει η δρ. Χέλερ, και ο πολιτικός της μέντορας, Χέλμουτ Κολ, φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη για την καγκελάριο. «Ο κ. Κολ είναι επίσης επικριτικός απέναντι στην κ. Μέρκελ. Κι αυτό γιατί η καγκελάριος έχει συμβούλους τρίτης κατηγορίας. Δεν επιτρέπει να έχει κοντά της άριστους, τους καλύτερους. Καθένα που είναι καλός τον θεωρεί πιθανό αντίπαλο, ανταγωνιστή»…

Συνεχίζει την περιγραφή της: «Χρησιμοποιεί την ηθική σαν όργανο για να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και την επόμενη μέρα εφαρμόζει μια θέση την οποία είχε καταγγείλει χθες».

Και τονίζει: «Η Μέρκελ απολαμβάνει τον τίτλο της “Βασίλισσας", τον οποίο δεν τον κέρδισε μόνη της. Οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης της τον έδωσαν, για να συνεχίζει να οργανώνει τη βοήθεια προς αυτές. Όταν έχεις έναν πλούσιο θείο ή θεία, του δίνει ένα φοβερό όνομα για να περιμένεις να σου δώσει κάτι στην κληρονομιά!

Παρακάμπτει το Σύνταγμά μας, αλλά και το ευρωπαϊκό Δίκαιο χωρίς να συναντά αντιδράσεις. Έτσι, καταστρατηγεί διατάξεις και αξίες. Αυτή είναι η διαφορά ως προς την εμμονή με την εξουσία με τους προκατόχους της».
Η δρ Χέλερ γράφει ότι το «Σύστημα Μ» εγκαθιδρύει μια ήπια εκδοχή της αυθαίρετης επέκτασης εξουσίας, ένα είδος που η Γερμανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ».

Για τα υψηλά ποσοστά της, αναφέρει: «Τα ποσοστά αυτά οφείλονται στο ότι δεν ανακοινώνει ποτέ κακές ειδήσεις. Η κ. Μέρκελ έχει επιτύχει να διαθέτει μια υπερκομματική εξουσία».

«Εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο αδερφός μου ανταποκριτής στην Ελλάδα. Ξέρει πολλά για την Ελλάδα», αναφέρει. Και σημειώνει: «Είναι σημαντικό: πρέπει να σταματήσουμε να φερόμαστε στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία. Όταν έρχεται η τρόικα είναι σαν να έρχεται μια ομάδα επιθεωρητών, καθηγητών, που υπαγορεύει τι πρέπει να κάνετε διαφορετικά και δείχνει ελλιπή σεβασμό απέναντι σε έναν αναμφισβήτητο πολιτισμό όπως της Ελλάδας. Να μην ξεχνάμε τι έχει προσφέρει η Ελλάδα σε εμάς».

«Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική-η χορήγηση χρηματικών ποσών- θα καταλήξει στην καταστροφή του ευρώ. Η οικονομία των χρεωμένων χωρών επιδεινώνεται, γιατί είναι υψηλά τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιστρέψουν – συν τους τόκους», αναφέρει.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί επίκεινται εκλογές. Ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγάλος συνασπισμός κομμάτων. Είναι πολλοί όμως οι άντρες που την ανταγωνίζονται, και η Μέρκελ μπορεί τελικά να αποδυναμωθεί. Αλλά πιστεύω ότι κι αν ακόμα δεν γίνει Καγκελάριος, θα λάβει ένα υψηλό αξίωμα στην Ευρώπη, όπου όμως θα υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι στη Γερμανία- για παράδειγμα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αξιωματούχους της Κομισιόν».



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προστατευόμενο γεωπάρκο ολόκληρη η Λέσβος με απόφαση της UNESCO


Ολόκληρο το νησί της Λέσβου εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων που προστατεύονται από την UNESCO, σύμφωνα με απόφαση του διεθνή οργανισμού που ελήφθη την Παρασκευή στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Μέχρι σήμερα, προστατευόταν από την UNESCO μόνο η περιοχή των απολιθωμένου δάσους στο Σίγρι, στο δυτικό τμήμα του νησιού.

Ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας, που κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2011 από τον δήμο Λέσβου, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέβλεπε την αναγνώριση ολόκληρου του νησιού ως γεωπάρκου και την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Την προσπάθεια ενίσχυσαν πολλές υπηρεσίες και τοπικοί φορείς της Λέσβου όπως η Κ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών- Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, το Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδης του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο- Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο, το Μουσείο Τεριάντ, το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και άλλοι.

«Συγχαίρω τον καθηγητή Νίκο Ζούρο, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση αυτή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη και το επιτελείο των συνεργατών μας στον δήμο, οι οποίοι προετοίμασαν τη σχετική αίτηση, το δημοτικό μας συμβούλιο, για την ομόφωνη απόφαση υποβολής της ως άνω αίτησης, καθώς και όλους τους προαναφερόμενους για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν. Να λοιπόν, που η μεθοδική και αγωνιστική προσπάθειά μας απέφεραν το ως άνω ευτυχές αποτέλεσμα» επισημαίνει στην ανακοίνωση του δήμου Λέσβου ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της Λέσβου ως προστατευόμενο από την UNESCO γεωπάρκο απαρτίζονταν από τον δρ. Ζ. Μαρτινί, διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης απολιθωματοφόρας περιοχής Reserve Geologique Haute Provence των Γαλλικών Άλπεων και μέλος του Γραφείου Γεωπάρκων του διεθνούς οργανισμού και τον δρ. Α. Σίλερ, διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης ηφαιστειακής περιοχής VulkanEifel της Γερμανίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται νέο χαράτσι στην Υγεία: μεγαλύτερη συμμετοχή για νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα!


Αυξάνεται- όπως όλα δείχνουν- η συμμετοχή στη νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΠΥΥ πρότειναν στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών να προχωρήσουν σε έκπτωση στον ΕΟΠΥΥ και στα Κοινά Ενοποιημένα Νοσήλια ακόμη και πάνω από 50%.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς;
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά αλλά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη, προτάθηκε στους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών να δώσουν έκπτωση για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων 50% μέσω των Κοινών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) ενώ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ακόμη και κατά …90%! 
 
Οι ιδιοκτήτες καλούνται να απαντήσουν άμεσα στην πρόταση αυτή διαφορετικά μπορεί να αναγκαστούν ακόμη και να διακόψουν τις συμβάσεις συνεργασίας που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι βέβαια που δεν είναι εύκολο για τον κλάδο δεδομένου ότι αυτό θα σήμαινε μεγάλο πλήγμα για τα οικονομικά τους αφού ο ΕΟΠΥΥ παραμένει σήμερα ο μεγαλύτερος υγειονομικός ασφαλιστικός φορέας. Εκτός αυτού οι περισσότεροι ασθενείς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, νοσηλεύονται κυρίως μέσω του ΕΟΠΥΥ με την ελπίδα να αποφύγουν τα δικά τους κονδύλια. 
 
Όμως με την έκπτωση αυτή που ζητήθηκε, αυτομάτως θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών στο κόστος νοσηλείας. Άλλωστε η ιδιωτικές κλινικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα τιμολόγιά τους, απλώς τα χρήματα που θα δίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε άρρωστο θα είναι πολύ λιγότερα και σύμφωνα με τις εκπτώσεις που ζητήθηκαν. 
Συνεπώς τη διαφορά στο κόστος θα κληθούν να την καλύψουν για άλλη μια φορά οι ασθενείς. 
 
Ούτως ή άλλως σήμερα μέσω των ΚΕΝ που εφαρμόσθηκαν εδώ και περίπου ένα χρόνο, δηλαδή μέσω της διαδικασίας τιμολόγησης και διαχείρισης νοσοκομειακών νοσηλειών των ασθενών η οποία βασίζεται στα διεθνώς καθιερωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, οι Έλληνες ασθενείς ενώ επρόκειτο να μη συμμετέχουν καθόλου στο κόστος, βρέθηκαν να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους.
 
Πλέον με τη νέα έκπτωση που αναμένεται να υιοθετηθεί, θα βάλουν πολύ πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. 
Να σημειωθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας παρουσιάζει λόγω της κρίσης μια μείωση της κίνησης τουλάχιστον κατά 15 με 20% σε αντίθεση με το ΕΣΥ όπου η αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζει πλέον το 30%. 


iatropedia.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς θα εντοπιστούν όσοι φοροδιαφεύγουν


"Αυτήν τη στιγμή έχουμε θέσει τις προδιαγραφές και έχουμε κάνει, ήδη, τις συνεργασίες με τις τράπεζες, μετά από υπουργική απόφαση που μας επέτρεπε να ζητάμε τέτοιου είδους στοιχεία. Τις επόμενες μέρες, θα τις οριστικοποιήσουμε" δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης αναφορικά με τους ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Ο κ. Θεοχάρης, εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίο θα εντοπιστούν όσοι φοροδιαφεύγουν:
"Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έχουμε αναπτύξει έναν αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να υπολογίζουμε, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει, πόσο είναι το διαθέσιμο εισόδημα του καθενός. Έτσι, και στην περίπτωση των εμβασμάτων που βγαίνουν στο εξωτερικό και στην περίπτωση των δανείων, κοιτάζουμε να δούμε αν αυτό έχει σχέση με τα στοιχεία που το αντιπαραβάλλουμε.

Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, θα λάβουμε υπόψη την πρακτική που έχουν οι τράπεζες. Εκεί, οι τράπεζες έχουν μια πρακτική, αν πρόκειται για στεγαστικά δάνεια, να επιτρέπουν γύρω στο 40% του εισοδήματος και όταν πρόκειται για τα υπόλοιπα δάνεια, το 30%. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε το υποθετικό εισόδημα που οι τράπεζες υπολογίζουν και το εισόδημα που έχουμε εμείς".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συστήνεται Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης


Μέσα στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί - τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς - αναφορικά με σκάνδαλα, χρηματισμούς και πάσης φύσεως παράτυπες πράξεις, ξεκίνησε στην Ελλάδα μια πρωτοβουλία από επαγγελματίες ελεγκτές κατά της απάτης η οποία οδήγησε στην σύσταση του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης.

Το Ινστιτούτο αποτελεί τον επίσημο φορέα που προεκτείνει τις δράσεις του διεθνούς οργανισμού Association of Certified Fraud Examiners (www.acfe.com) στην Ελλάδα, το οποίο είναι το επαγγελματικό σωματείο των πιστοποιημένων ερευνητών κατά της απάτης, με έδρα στις ΗΠΑ και με περισσότερα από 50.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αποστολή του είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις που προκαλούν η απάτη και η διαφθορά διεθνώς και να συνδράμει τα μέλη του στην ανίχνευση, διερεύνηση και αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

Πρωταρχικός σκοπός λοιπόν του Ινστιτούτου είναι η μείωση των περιστατικών απάτης, η υποστήριξη των μελών του και η προώθηση της εκπαίδευσης τους για τη βελτίωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σχετικά με τον έλεγχο και με άλλα σχετιζόμενα ζητήματα στο χώρο της ανίχνευσης και καταπολέμησης της απάτης.

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Κατά της Απάτης (Hellenic ACFE) με την αρωγή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, διεξάγει το πρώτο κατά της απάτης Συνέδριό του, με θέμα «Η Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Απάτης», στις 18 Οκτωβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

To συνέδριο αυτό διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή, ως εισηγητών, διακεκριμένων προσωπικοτήτων που έχουν διαδραματίσει διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση κρουσμάτων απάτης.

Την ανάπτυξη των θεμάτων θα συνοδεύσουν παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων, ενώ θα γίνει παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνών σχετικά με απάτες τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράσιτα που μπορεί να ζούν μέσα σου αυτή τη στιγμή!

tunga-eggs 

 Τρώτε σούσι? Μήπως δεν μαγειρεύετε καλά το κρέας? Καταναλώνετε ωμά λαχανικα? Τα παράσιτα σας χαιρετούν!


ANISAKIS

O ANISAKIS είναι ένα παράσιτο σε μορφή σκουλικιού που ζει (ειτε ως σκουλικι ειτε ως αυγα) μεσα στα σπλαχνα των ψαριων (ο γάδος, μπακαλιάρος, το σαυρίδι, σαρδέλες, γαύρος, ο σολομός, ρέγκα, τόνος, νταούκι του Ατλαντικού, καλκάνι, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, καλαμάρια και σουπιές). Οταν το ψαρι πεθαίνει και μετα απο καποιες ωρες ο φιλος μας αποχωρεί απο την περιοχη των εντέρων και εισχωρεί στο κρέας.


ΑΝ το φάει άνθρωπος υπάρχουν δυο εκδοχές:
α) Εισαι τυχερος και σου δημιουργει αλλεργική αντιδραση.Διαρροια, εμετος κλπ, κλπ, αλλα τελικα την βγαζεις καθαρη.
β) Δεν σου δημιουργεί αλλεργική αντίδραση, ο φίλος μένει στο στομάχι και από εκει προσπαθεί να μεταφερθεί (σαν να ήσουν εσύ το ψάρι), τρυπώντας τα τoιχώματα του στομαχιού σου και ανοίγοντας τον δρόμο του προς τις σάρκες. Σε αυτην την περίπτωση η μόνη λύση είναι η εγχείρηση.


anisakisΠηγή ptoxevmenoi.g
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ:Μια απίστευτη ιστορία δυο στρατιωτών κι ενός όπλου

 

 Ο Λάμπης Βολονάκης, λοχίας του Α' λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στη Μικρά Ασία το 1920. Καθαρίζοντας το όπλο του βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε και τα δυο μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος

Τη πεντάρα και το σημείωμα είχε κρύψει ένας στρατιώτης που πολέμησε με το ίδιο όπλο στο Μπιζάνι το 1913!!!

Και το σημείωμα έγραφε:
Εν Μπιζανίω 20 Φεβρουαρίου 1913

Αγαπητέ Συνάδελφε

Σε χαιρετώ

Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου.
Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη.
Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι, να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.

Νικ. Καβαδίας
Κοθρέα- ένωσις Κεφαλληνίας

Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...