Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τον έψαχναν νέο, τον βρήκαν παππού


Δραπέτη που διέφευγε για 36 ολόκληρα χρόνια εντόπισαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, αφού χρησιμοποίησαν το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων της μητέρας του.
Ο William Walter Asher III, 66 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση αφού συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στην πόλη Salida του Colorado.
Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονισμού και Αποκατάστασης, ο Asher είχε καταδικαστεί εφτά φορές ισόβια αφού κατά τη διάρκεια ληστείας σε μπαρ του Σαν Φρανσίσκο πυροβόλησε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον μπάρμαν, το 1966.
Με στοιχεία του FBI, o Asher κατοικούσε βόρεια του Καναδά, όπου με το όνομα David Donald Mcfee εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και τελικά χώρισε από τη σύζυγό του η οποία δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει τις καναδικές αρχές και το FBI να εντοπίσουν τον Asher.
Λίγο πριν το θάνατό της η μητέρα του, ζήτησε από διάφορα μέλη της οικογένειας να τη βοηθήσουν να επικοινωνήσει με τον "μυστικό" του αριθμό" σύμφωνα με το FBI.
Με αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές συνέλλεξαν τα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων από ανθρώπους που φέρονταν  να είχαν βοηθήσει τη μητέρα του να επικοινωνήσει με τον Asher.
Έτσι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι που ανήκε σε έναν άνδρα  ονόματι Garry Donald Webb , του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν με αυτά του Asher.
Ο Asher παραδέχτηκε τελικά την ταυτότητα του. Η γυναίκα με την οποία συζούσε για δέκα χρόνια αγνοούσε το γεγονός ότι ήταν δραπέτης.
Τώρα κρατείται στις στις φυλακές Sierra στο Jamestown και αντιμετωπίζει κατηγορίες  σχετικά με την απόδρασή του.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

120.000 εργαζόμενοι στο δρόμο λόγω ΦΠΑ


Περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου εστίασης που θα οδηγήσει 120.000 εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει, θα είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, όπως τονίζουν σε ανοικτή επιστολή τους προς των αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο 28 αλυσίδες μαζικής εστίασης.
Οι 28 επιχειρήσεις προχώρησαν σήμερα σε πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο και με την ανοικτή επιστολή τους απευθύνουν έκκληση στον υπουργό όχι μόνο να μην προχωρήσει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση αλλά να μειώσει τον ΦΠΑ σε μονοψήφιο συντελεστή.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι αλυσίδες-εταιρείες: Απολλώνιο, Βενέτης, Γευσιπλοϊα, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Πίτα Πάν, Autogrill, Benvenuto, Coffee Time, Costa Coffee, Domino's Pizza, Everest, Flocafe, Gloria Jean's, Goody's, KFC, La Pasteria, L'Artigiano, McDonald's, Olympic Catering, Olympus Plaza, Palmie Bistro, Papagallino, Pizza Fan, Pizza Hut, Roma Pizza, Simply Burger, Friday's και Zonars.
Οι επιχειρήσεις ζητούν από τον υπουργό να μην προχωρήσει σε ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και παράλογο και εκτιμούν ότι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει κι άλλες επιχειρήσεις σε λουκέτα.εστιατόριαε
''Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας", σημειώνεται στην επιστολή.
Τέλος οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τη Γαλλία που μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, και προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αστέρι του ποδοσφαίρου σε απάτη μαμούθ ;


Σε κύκλωμα που εξαπατούσε κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους σε κοσμοπολίτικά νησιά της χώρας, φέρεται να είναι μπλεγμένος πασίγνωστος ποδοσφαιριστής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o 24χρονος άσος των γηπέδων που αποτέλεσε στο παρελθόν διακαή πόθο των τριών μεγάλων ομάδων, μαζί με τρεις συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν πλαστές πιστωτικές κάρτες, αποσπώντας πανάκριβα ρολόγια και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.
Ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη στολιμάνι της Ρόδου, λίγο μετά την αποβίβασή του από το καράβι. Οι λιμενικές αρχές που το συνέλαβαν είχαν πληροφορίες ότι ο 24χρονος άσος έφτανε στο νησί για να δράσει μαζί με τους συνεργούς του.
Έπειτα από έλεγχο στο ΙΧ αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε ένας μικρός θησαυρός αποτελούμενος από τρία πανάκριβα ρολόγια διάσημων οίκων, μια κασετίνα με μια αλυσίδα λαιμού και ένα δαχτυλίδι, , μια επάργυρη σκακιέρα, ένας χρυσός αναπτήρας Dupont , ένα iPod, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου γνωστού οίκου και 2.000 ευρώ.
Σε ειδική κρύπτη εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, καθώς και ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που διάβαζε τις μαγνητοταινίες πραγματικών πιστωτικών καρτών, καταγράφοντας τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών. Έτσι οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να δημιουργούν 36 νέες κάρτες κλώνους.
Η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου τους άσκησε διώξεις για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, απάτες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πάντως αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις πλαστές κάρτες, ενώ αντίθετα ο 31χρονος φίλος, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη.
Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης ο αδελφός του 31χρονου, καθώς και μια 21χρονη στριπτιζέζ.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου για πετρέλαιο και αέριο


Το σημερινό (25/8/11) τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" φέρνει στο φως ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τις μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου με Ισραήλ και ΗΠΑ για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.
Καθώς η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο από την κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής μέσω της επιβεβλημένης ανακήρυξης της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης), ο Παπανδρέου φαίνεται ότι σχεδιάζει νέες επενδυτικές στρατηγικές, ενώ Ομπάμα και Νετανιάχου είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή CasusBelli από την Τουρκία.
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Κύπρο θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και την εκεμτάλλευση των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος, βάζοντας την Ελλάδα δυναμικά στο ενεργειακό παιχνίδι, το οποίο ήδη εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την κίνηση αυτή άλλωστε, συμφωνεί σύσσωμη και η αντιπολίτευση, αφού καιρό τώρα η ΝΔ ζητά την ανακήρυξη της ΑΟΖ της Κύπρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο σημερινό τεύχος του περιοδικού, ο δεύτερος παράγοντας που συμπληρωματικά με τον πρώτο ωθεί την κυβέρνηση σε ένα τέτοιο σχεδιασμό είναι η ταχέως πλέον εξελισσόμενη ενεργειακή συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ, η ιδανική ολοκλήρωση της οποίας, απαιτεί την συνεργασία και της Ελλάδας.
Άλλωστε, η ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου να προβεί σε γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ και η κάθετη απόρριψη Ουάσιγκτον και Μόσχας για τις παρόμοιες πρωτοβουλίες της Τουρκίας αποδεικνύουν ότι ένα νέο γεωπολιτικό παράθυρο ιστορικής σημασίας ανοίγει για την Ελλάδα.
Αν βέβαια η Ελλάδα αδρανήσει και το παράθυρο κλείσει, θα επρόκειτο για ασυγχώρητη ολιγωρία, με εθνικές οικονομικές συνέπειες.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε συζητήσει το θέμα με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας, αλλά και με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Η ανακήρυξη των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξυ Ελλάδας και Κύπρου θα ενοποιήσει το θαλάσσιο οικονομικό και ενεργειακό χώρο μέχρι το Ισραήλ, το επόμενο λογικό βήμα τη δημιουργία αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει κυπριακό, ισραηλινό και αργότερα εφόσον εντοπιστεί ελληνικό φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης.
Οι συμφωνίες που ανοίγουν το δρόμο
Συμφώνησαν σε όλα η ισραηλινή εταιρεία Delek με την αμερικανική Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις που θα γίνουν στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Delek ανακοίνωσε πως υπέγραψε σχετική συμφωνία με τη Noble Cyprus, αλλά και την Avner Oil and Gas Ltd σχετικά με ερευνητικές δραστηριότητες στο οικόπεδο 12. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Delek και της Avner στις έρευνες μέχρι την 1η Αυγούστου 2013.
Με τη συμφωνία, Delek και Avner θα αναλάβουν το 15% των εξόδων που θα κάνει η Noble για ερευνητικές εργασίες συμπεριλαμβανομένων εξορύξεων, αξιολογήσεων, ανάπτυξης ακόμα και παραγωγής.
Παράλληλα, μέχρι την 1η Αυγούστου 2013, η Delek Drilling Management και η Avner Oil and Gas θα δικαιούνται να μεταφέρουν τα δικαιώματα τους από τη συμφωνία σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τη Νoble, αλλά θα λάβει την έγκριση και των κυπριακών αρχών.
Σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο εταιρειών και η Noble ανακοινώσει εμπορικά ευρήματα στο οικόπεδο 12, τότε θα δικαιούνται επιστροφή των χρημάτων που συνέβαλαν στο συνεταιρισμό από τη Noble, αναφέρει η συμφωνία.
Παράλληλα, μέχρι την έγκριση από την κυπριακή κυβέρνηση, οι δύο εταιρείες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με το οικόπεδο 12, οι οποίες είναι εμπιστευτικές.
Εξάλλου, η εταιρεία Cairn Energy, από τους μεγαλύτερους στο είδος του οργανισμούς, ενδιαφέρεται για επέκταση των ερευνητικών της δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας και στην Κύπρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και σύμφωνα με την παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Σαν σήμερα στις 25 Αυγούστου 1609 ο Γαλιλαίος επιδεικνύει το πρώτο τηλεσκόπιο σε βενετούς συγκλητικούς.

1914: Παραιτείται από την πρωθυπουργία ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Διχασμός στην Ελλάδα.

1949: Στις 5:30 το πρωί ο στρατός εξαπολύει την τελική επίθεσή του στον Γράμμο κατά των ανταρτών.

1981: Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάζεται σε φυλάκιση 20 ετών.

Γεννήσεις

1930: Τόμας Σον Κόνερι, σκωτσέζος ηθοποιός.

1934: Γιάννης Βογιατζής, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1954: Έλβις Κοστέλο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ντέκλαν Πάτρικ Μακ Μάνους, βρετανός ρόκερ.

1970: Κλόντια Σίφερ, γερμανίδα μοντέλα.

Θάνατοι

1900: Φρίντριχ Νίτσε, γερμανός φιλόσοφος.

2002: Γιάννης Γκιωνάκης, ηθοποιός.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η υπόγεια κόντρα κυβέρνησης-τραπεζιτών

«Γοργές» εξελίξεις αναμένουν χρηματιστές για τις τράπεζες - ίσως και τραπεζικό σύστημα με νέα μορφή- αλλά τα γεγονότα είναι τρία τις τελευταίες ημέρες: Το δημόσιο απέσυρε 15 δισ. ευρώ (καταθέσεις + έντοκα γραμμάτια), ετοιμάζεται η διαδικασία ανταλλαγής με «κούρεμα» από 8% έως 21% και η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ασαφώς την δημιουργία «κακής» τράπεζας με προβληματικά περιουσιακά στοιχεία από όλες τις τράπεζες. (σ.σ. Το νομοσχέδιο δεν έχουν δει καν οι τραπεζίτες καθώς έγινε μόνο προφορική ενημέρωση και στο υπουργικό συμβούλιο).

Οταν χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτήθηκε εάν το Δημόσιο θα λάβει προνομιούχες ή κοινές μετοχές σε περίπτωση ένταξης των τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απάντησε: «Το μνημόνιο αναφέρει ρητά ότι το Δημόσιο λαμβάνει κοινές μετοχές τραπεζών σε αυτό το ενδεχόμενο».

Συμπερασματικά, οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει 30-50% σε ένα μήνα, αφαιρείται ρευστότητα από αυτές και ταυτόχρονα γίνεται έμμεση «υπόδειξη» από το δημόσιο για κρατικοποίηση με το ν/σ! Όμως, οποιαδήποτε κρατικοποίηση είναι μέγας κίνδυνος για τις τράπεζες με συνέπειες και αφελληνισμού. Όπως θα δούμε, ο «άγνωστος» πόλεμος Δημοσίου- Τραπεζών μόλις τώρα αρχίζει…

Την ίδια το χρηματιστήριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν γλιτώνει την υποβάθμιση από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά, αφενός γιατί δεν πληροί ορισμένα κριτήρια και αφετέρου διότι οι επενδυτές δεν συμπεριφέρονται στην Αθήνα ως ανεπτυγμένη αγορά. Όπως είναι γνωστό κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο η ΕΧΑΕ θα έχει επαφές με τον οίκο Ftse που έχει θέσει υπό καθεστώς παρακολούθησης την ελληνική αγορά.

Αφαίρεση 15 δισ.- νομοσχέδιο – ανταλλαγή ομολόγων 
Αφαιρέθηκε λοιπόν ρευστότητα 15 δισ. ευρώ από το σύστημα μέσω ανάληψης καταθέσεων και εντόκων, ένα νομοσχέδιο «κόβεται και ράβεται» και περιμένουμε «κούρεμα» το οποίο δεν είναι δεσμευτικό. Κάθε τράπεζα θα αποφασίσει είτε κούρεμα 21% όπως η Alpha Bank, είτε μικρότερο 8%.

Αποτέλεσμα: οι αποδόσεις των μετοχών σ ένα μήνα ήταν Εθνική –30%, Alpha –38%, Τράπεζα Κύπρου –40%, Marfin Popular –51% , Τράπεζα Πειραιώς 41% και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο –56%. Ετσι η κατάθεση ενός νομοσχεδίου το οποίο θα τύχει «διαπραγμάτευσης» μεταξύ του υπουργείου και τραπεζιτών μέχρι να κατατεθεί στην βουλή, οι φήμες για ανάληψη δις. από το Ταμείο Επείγουσας ρευστότητας και, κυρίως, η απόσυρση 15 δισ. ευρώ έκαναν μεγαλύτερη ζημιά από πλευράς χρηματιστηριακών κεφαλαιοποιήσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με έγκυρο χρηματιστή «η βουτιά των τραπεζικών μετοχών προεξοφλεί την προσφυγή των τραπεζών στο ταμείο Επείγουσας ρευστότητας», ωστόσο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος αναρωτιέται πως γίνεται «να κατατίθεται νομοσχέδιο για εξυγίανση και ενδεχόμενη προσφυγή στο ταμείο και παράλληλα να αφαιρούνται 15 δισ.;». Αυτή ακριβώς η απορία αποτυπώνει και τον υπόγειο πόλεμο κυβέρνησης – τραπεζιτών για την νέα μορφή του τραπεζικού συστήματος.

Η «μάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα οι δυο πλευρές δεν εκδηλώνονται. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το νομοσχέδιο δεν δόθηκε, αλλά έγινε προφορική ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στην Ένωση Τραπεζών.

Πάντως μια πλευρά χρηματιστών- η οποία συνήθως προηγούνται των σημερινών καταστάσεων - προεξοφλεί προσφυγή στο ταμείο επείγουσας ρευστότητας και κρατικοποίηση, είτε αναμένουν πλήρη αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος.

Όμως, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας θεωρεί ότι, οι 4 μεγάλες Τράπεζες (Eθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) δεν θα χρησιμοποιήσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς αυτό αφορά μόνο τις μικρότερες τράπεζες.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εργο μηδέν από τις εφορίες τον Ιούνιο

Περισσότερες από 360.000 εκκρεμείς υποθέσεις λιμνάζουν στις εφορίες, ενώ οι 34 μεγαλύτερες ΔΟΥ, που εισπράττουν περίπου το 70% των φορολογικών εσόδων, παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικό έργο.

Η ανυπαρξία ελέγχων και τα περιορισμένα έσοδα (υστέρηση 3,5 δισ. στο επτάμηνο του έτους) μαρτυρούν τόσο την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού όσο και τον περιορισμό εργασίας.
Στο σύνολο των 286 εφοριών εκκρεμούν 360.370 υποθέσεις, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του έτους. Από τις μεγάλες εφορίες, δηλαδή των επιχειρήσεων, πρωτιά σημειώνει η ΦΑΕΕ Αθηνών όπου εκκρεμούν 3.243 υποθέσεις και έπονται η ΦΑΒΕ Αθηνών με 1.742, η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με 1.736 και η ΦΑΕ Πειραιά με 1.562.
Οι περισσότερες υποθέσεις, 5.580, εκκρεμούν στην Εφορία Χαλκίδας και οι λιγότερες υποθέσεις, 44, στις Εφορίες Θέρμου και Κυθήρων.
Στις 34 μεγαλύτερες εφορίες διαπιστώνεται η πλήρης αδρανοποίηση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, τον περασμένο Ιούνιο από τις 34 εφορίες στις 28 κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε κάτω από έναν έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο. Στις υπόλοιπες 6 οι έλεγχοι φθάνουν μέχρι το 1,82 από τη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Αξιοπρόσεκτο είναι ότι σε επίπεδο εφοριών, οι 12 μεγάλες δεν έχουν ελέγξει ούτε μία υπόθεση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο της μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις οχλήσεις των εφοριών για υποβολή δηλώσεων και απόδοση φόρων. Στη ΔΟΥ Παλλήνης η μη συμμόρφωση φθάνει στο 46,12% και στη Β' Ηρακλείου στο 37,96 %. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της έλλειψης χρημάτων από την πλευρά των επιτηδευματιών, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις εφορίες να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.
Με αργούς ρυθμούς κινείται και η διαδικασία των ληξιπρόθεσμων χρεών και των κατασχέσεων, καθώς οι 33 από τις 34 εφορίες παρουσιάζουν απόδοση κάτω του 1%. Μοναδική εξαίρεση η ΔΟΥ Β' Θεσσαλονίκης, όπου έχουν γίνει κατασχέσεις στο 4% των ληξιπρόθεσμων οφειλετών. *

enet.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καντάφι: Καταζητείται νεκρός η ζωντανός


Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουαμάρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει τον συνταγματάρχη.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, δήλωσε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.
Απήχθησαν τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι
Θύματα απαγωγής έπεσαν τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι στη Λιβύη ενώ νεκρός αναφέρεται ο οδηγός που τους μετέφερε, όπως ανακοίνωσαν απόψε το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Sky TG-24 και το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ένωσης δημοσιογράφων της Ρώμης, Μπρούνο Τούτσι.
Πρόκειται για δύο απεσταλμένους της εφημερίδας Corriere della Sera, ένα δημοσιογράφο της La Stampa και ένα ανταποκριτή της καθολικής εφημερίδας Avvenire, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Με το μέρος των αντικαθεστωτικών μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών
Ο δεύτερος στην ιεραρχία των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης δήλωσε σήμερα πίστη στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που πολεμούν τον Μουάμαρ Καντάφι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αραμπίγια.
"Θέτω εαυτόν στην υπηρεσία του έθνους και καλώ τους στρατηγούς και τους στρατιώτες που είναι τα παιδιά της Λιβύης να προσχωρήσουν στην επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου", δήλωσε ο στρατηγός Χαλίφα Μοχάμεντ Άλι σε συνέντευξή του στο Αραμπίγια.
Λίβυος ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος έχει τελειώσει
Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Channel 4 ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη έχει ουσιαστικά τελειώσει και κάλεσε τους πιστούς στον Μουάμαρ Καντάφι να σταματήσουν να πολεμούν.
Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι δεν έχει επαφή με πολλούς άλλους υπουργούς της λιβυκής κυβέρνησης και ότι δεν φοβάται για την ασφάλειά του και υπαινίχθηκε ότι μπορεί να είναι σε θέση να παίξει κάποιο ρόλο στο μέλλον της Λιβύης. Ωστόσο δεν δήλωσε αν έχει εγκαταλείψει το ρόλο του στη λιβυκή κυβέρνηση.
 
"Αυτοί (οι αντικαθεστωτικοί) έχουν καλή γνώμη για μένα, με γνωρίζουν", σημείωσε. "Είμαι βέβαιος ότι δεν θα μου κάνουν κακό, ούτε στην οικογένειά μου. Αντιθέτως, πιστεύω ότι όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας".
Περισσότεροι από 10.000 Λίβυοι πέρασαν τα σύνορα της Τυνησίας από το Σάββατο.
Περισσότεροι από 10.000 Λίβυοι πέρασαν το φυλάκιο Ντεχίμπα στα σύνορα της Τυνησίας από το Σάββατο, όταν άρχισε η επίθεση των αντικαθεστωτικών εναντίον της Τρίπολης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Από το Σάββατο ως την Τρίτη 4.750 Λίβυοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους και 6.030 εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό την Τυνησία, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν οικογένειες περιμένουν και στις δύο πλευρές των συνόρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι περισσότεροι από αυτούς που κατευθύνονται στην Τυνησία είναι κάτοικοι της Τρίπολης.
 
Επίσης αρκετοί τραυματίες μεταφέρονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Τυνησίας.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν άρχισε η εξέγερση στη Λιβύη, 70.000 λίβυοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τυνησία.
Στο μεταξύ, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις περικύκλωσαν και βομβάρδισαν την πόλη Ζουάρα, το κέντρο της οποίας ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, που ζήτησαν τη βοήθεια των μαχητών του Ζεντέν και της Νεφούσα, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.
Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περικυκλώσει την παραλιακή αυτή πόλη στην οδική αρτηρία που συνδέει την Τρίπολη με την Τυνησία.
Ελεύθεροι όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Rixos
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα το απόγευμα οι περίπου 30 ξένοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν από την Κυριακή στο ξενοδοχείο Rixos στο κέντρο της Τρίπολης και το κτίριο αυτό τελεί πλέον υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών της Λιβύης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος πήγε στην περιοχή.
Οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να εγκαταλείψουν γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδος το ξενοδοχείο, από το οποίο δεν τους επέτρεπαν να βγουν από την Κυριακή οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι. Οι δημοσιογράφοι πήγαν στη συνέχεια στο ξενοδοχείο Corinthia, επίσης στη λιβυκή πρωτεύουσα.
 
Οι δημοσιογράφοι αυτοί είχαν περιοριστεί από τις δυνάμεις του Καντάφι στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου φρουρούνταν από τους στρατιώτες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και συχνά στερούνταν νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις για την ανάληψη του ελέγχου του ξενοδοχείου.
Απόψε περίπου 10 αντικαθεστωτικοί φρουρούσαν την κύρια είσοδο του Rixos, ενώ άλλοι φρουρούσαν εντός του κτιρίου. Οι αντικαθεστωτικοί φρόντισαν κυρίως να κλειστούν όλες οι πόρτες των δωματίων, καθώς οι δημοσιογράφοι έφυγαν γρήγορα αφήνοντας πίσω τις αποσκευές τους. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν τώρα μόνον αντικαθεστωτικοί.


news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...