Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Έκανε ''σεξ'' με 1.000 αυτοκίνητα !


Ο λόγος για τον Edward Smith, λάτρη των τεσσάρων τροχών, ο οποίος ζει με την τρέχουσα ''φίλη''του, ένα λευκό Volkswagen Beetle με το όνομα Vanilla.
Επιμένει ότι δεν είναι άρρωστος και δεν έχει καμία επιθυμία να αλλάξει τρόπους, αφού του αρέσει η ζωή του και οι συνήθειές του.
Παραδέχεται πως μπορεί, για τους περισσότερους από εμάς, να θεωρείται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά όταν βλέπει ταινίες όπως το "Κατσαριδάκι Αγάπη μου" και τον "Ιππότη της Ασφάλτου" δε μπορεί να συγκρατηθεί.
Βιώνει ένα αίσθημα αγάπης και  τον κατακλύζει η επιθυμία να  εκφράσει στα αξιαγάπητα αυτοκίνητα και αντικείμενα του πόθου του, την αγάπη του.
Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ρομαντικό, καθώς γράφει ποιήματα για τα αυτοκίνητα, τους τραγουδάει, τους μιλάει, τα φιλάει και τους συμπεριφέρεται όπως θα έκανε σε μία κοπέλα. Προσθέτει πως δε θέλει να πληγώσει κανέναν, απλά η επιθυμία του για τα οχήματα ξεπερνά τα πάντα και εκφράζει με ακρίβεια την προτίμησή του.
Και με ελικόπτερο...
Ο Smith είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή με ένα αυτοκίνητο στην ηλικία των 15 και τονίζει πως δεν αισθάνθηκε ποτέ έλξη για γυναίκες, αν και δεν είναι ομοφυλόφιλος.
Η σεξουαλική του περιπλάνηση δεν περιορίστηκε μόνο στα αυτοκίνητα και επεκτάθηκε και σε άλλα οχήματα, όπως ένα ελικόπτερο. Πριν τη Vanilla είχε ''δεσμό'' με τη Victoria ένα VW Beetle, μοντέλο του 1969.
Ο 57χρονος άνδρας δε μιλούσε για τις προτιμήσεις του και αποσιωπούσε το μυστικό του φετίχ για να μη δημιουργηθούν αντιδράσεις στους οικείους του. Η ευκαιρία να μιλήσει του δόθηκε όταν δέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο''mechaphili''.
Μιλώντας για τα πάθος του αναφέρει ότι μεγάλωνε μαζί του από την παιδική του ηλικία. Του άρεσαν τα χαριτωμένα αυτοκίνητα από την αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε κάτι πιο σοβαρό, πιο εσωτερικό. Μέσα από αυτή την αγάπη έβρισκε διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα που τον απασχολούσαν και αισθανόταν την ολοκλήρωση.
Ο Edward Smith είναι πλέον μέλος μίας παγκόσμιας κοινότητας που αριθμεί πάνω από 500 μέλη, και αυτοαποκαλούνται ''εραστές αυτοκινήτων".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγρίνιο: ''Μετά την εξομολόγηση μας πήρε τις γυναίκες''!




Με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου οι δύο επιχειρηματίες, καταγγέλλουν ότι ο ιερέας προσέγγισε τις συζύγους τους και με «εργαλείο» το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως «μιάσματα». Κατάφερε να τις καταστήσει (όπως αναφέρουν στην καταγγελία) υποχείριά του.
Σύμφωνα με το dete.gr, ήταν τέτοια η επιρροή που ασκούσε πάνω τους, που έφθασαν στο σημείο να εγκαταλείψουν τους συζύγους τους, να πάρει τα τρία ανήλικά της η κάθε μία και να μετακομίσουν στο σπίτι του ιερέα! Οι μηνυτές καταγγέλλουν επίσης, ότι έχουν υποβάλει τα παιδιά τους να αρνούνται την επικοινωνία με τον πατέρα τους και τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο. 


Πηγή tlife.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα πιο περίεργα προφυλακτικά


http://www.athensmagazine.gr/photos/articles/thumbs_large/47de68606a79091d93e8a2cb3c04fe77.jpg













Eδώ θα βρεις τα πιο περίεργα προφυλακτικά για τις πιο ιδιαίτερες τετ α τετ στιγμές με τη σύντροφό σου!



1.Condometric



Το Condometric είναι το πρώτο προφυλακτικό που μετρά και επιδεικνύει το μήκος του πέους.http://menslounge.s3.amazonaws.com/10879.jpg

2.Επίσημο

Εάν το ραντεβού σας είναι πολύ επίσημη περίπτωση, γιατί να μην είναι επίσημα και τα προφυλακτικά σας?? Το μόνο τυπωμένο προφυλακτικό με έγκριση FDA που δεν είναι απλά μια καινοτομία.
http://menslounge.s3.amazonaws.com/10878.jpg 

3.Rapex


Η Sonette Ehlers από την Νότια Αφρική, έχει εφεύρει μια συσκευή αντί-βιασμών που έχει ονομαστεί "Rapex". Η συσκευή είναι βασικά ένα γυναικείο προφυλακτικό που έχει στο εσωτερικό του δόντια που είναι στραμμένα προς το εσωτερικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τα δόντια επιτρέπουν την διείσδυση αλλά αποτρέπουν την έξοδο του πέους το οποίο και πληγώνετε κατά την προσπάθεια να βγει έξω. Όπως λέει και η κυρία Ehlers, η συσκευή μπορεί να αφαιρεθεί μόνο χειρουργικά, οπότε ο βιαστής οδηγείτε στην αστυνομία.

http://menslounge.s3.amazonaws.com/10882.jpg

4.MyFace Condoms


Το "MyFace Condoms" είναι εγκεκριμένο από το FDA και είναι ένα προφυλακτικό στο οποίο μπορείτε να βάλετε το όνομα σας, κάποιο λογότυπο, μια φράση ή ακόμα και την φωτογραφία σας. Απλά όλα αυτά γίνονται μόνο στο περίβλημα του προφυλακτικού αν και θα είχε πολύ πλάκα αν ήταν τυπωμένα πάνω στο προφυλακτικό.
http://menslounge.s3.amazonaws.com/10881.jpg 

5.Love Light


Το Love Light είναι ένα προφυλακτικό που φωσφορίζει στο σκοτάδι. Έτσι δεν θα χαθείτε ποτέ...! Το μόνο ελάττωμα του είναι ότι κοστίζει 14,95 ευρώ. Θα σας κοστίσει λιγότερο αν αγοράσετε ένα φακό..http://menslounge.s3.amazonaws.com/10880.jpg


Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

O χρόνος της Ελλάδας τελείωσε


Η Ελλάδα οφείλει να εργαστεί περισσότερο και να παρουσιάσει αποτελέσματα, δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ασκεί πίεση στην Αθήνα, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββάτου.
"Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και γι αυτό η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες", σημειώνει η Λαγκάρντ.
Ερωτηθείσα, σχετικά με την άρνηση της για την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε: "Δώσαμε ήδη την Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση".
"Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά", δήλωσε.
Η κα. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα, "αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου τα πράγματα κινούνται πολύ αργά", δήλωσε αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις.
"Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια. Στην αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα, σε ποιο βαθμό η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το παιχνίδι για το δικό της σχέδιο διάσωσης", πρόσθεσε η υπουργός .
"Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε είναι μια πτώχευση του κράτους, στάση πληρωμών στην Ευρώπη", τόνισε η Λαγκάρντ.
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας που προκαλείται από το πρόγραμμα λιτότητας, η υπουργός υπενθύμισε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, υψηλότερο όπως είπε από εκείνο της Ελλάδας, όπου όμως "η χώρα έκανε τη δουλειά της, εξοικονόμησε πόρους και κατάφερε να ανακάμψει".
Όσο για τη διαδοχή στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Σρος Καν, η Λαγκάρντ είπε ότι αισθάνεται "κολακευμένη" που το όνομά της αναφέρεται, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυρά δέχτηκαν συνοριοφύλακες στον Έβρο

Πυρά από σύγχρονους Τούρκους δουλεμπόρους δέχτηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ που περιπολούσε στο Τυχερό Έβρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Τούρκοι επιβίβασαν σε βάρκες περίπου 90 λαθρομετανάστες και επιχείρησαν να τους περάσουν προς την Ελλάδα.
Τότε το κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ, ανάμεσα τους και Έλληνες, τους αντιλήφθηκαν και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.
Ξαφνικά οι Τούρκοι δράστες, όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε, άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τελικά οι λαθρομετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία.
Η υπόθεση διερευνάται από τις ελληνικές Αρχές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.
Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ο Τούρκος σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού"

Άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επί οικονομικών θεμάτων είναι εδώ και δύο χρόνια ο Τούρκος πρώην υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Σε αφιέρωμά τους για τον 62χρονο υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν, η εφημερίδα αναφέρει ως πολύ ενδιαφέρον στοιχείο τη στενή του σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
"Οι δύο άνδρες ήρθαν πιο κοντά το 2001 όταν ο κ. Ντερβίς ήταν υπουργός Οικονομικών και ο κ. Παπανδρέου υπουργός Εξωτερικών. Από τότε ο κ. Ντερβίς έχει προσφέρει συμβουλές με διάφορους τρόπους" αναφέρει το δημοσίευμα.
Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ντερβίς έχει συμμετάσχει στα συμπόσια που διοργανώνει ο Γ. Παπανδρέου σε ελληνικά νησιά και ανταλλάζει απόψεις με τον πρωθυπουργό για πολλά θέματα, μέσω τηλεφώνου. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαίωσαν, ούτε διέψευσαν το γεγονός ότι ο κ. Ντερβίς ήταν για δύο χρόνια άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία με οικονομολόγους από όλο τον κόσμο.
Το μυστικό που καίει την υποψηφιότητα Ντερβίς
Ο Κεμάλ Ντερβίς νυν αντιπρόεδρος του ινστιτούτου Brookings, διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας από το 2001 έως το 2002. Του πιστώνεται η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση, μέσω σκληρών μέτρων λιτότητας.
Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά και θεωρείται τεχνοκράτης, με τεράστια πείρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times έχει και αυτός ένα "ένοχο μυστικό" που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στις βλέψεις του για να αναλάβει τη διέυθυνση του ΔΝΤ.
Πριν από χρόνια και ενώ υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έκανε δεσμό με υφιστάμενή του, η οποία τώρα δουλεύει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Τη σχέση επιβεβαίωσε πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργαζόταν στον ίδιο όροφο με τον κ. Ντερβίς.
Ο Κεμάλ Ντερβίς σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, ωστόσο, το σεξουαλικό σκάνδαλο του Στρος Καν, είναι πιθανό να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα Ντερβίς, αφού πλέον όλοι ψάχνουν τον "άμεμπτο" που θα τον αντικαταστήσει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ώπα το... Γκίνες

Το μεγαλύτερο «συρτάκι» του κόσμου θα συρθεί στη Ρόδο με σκοπό να καταλάβει μια θέση στο βιβλίο τον ρεκόρ Γκίνες.
Στο ρυθμό του Ζορμπά χορεύει ήδη το νησί της Ρόδου, αφού ήδη έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στο συρτάκι. Πάνω από 2.000 άτομα πρέπει να συγκεντρωθούν για να χορέψουν συρτάκι και να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.
Το χωριό της Κρεμαστής θα φιλοξενήσει το χορευτικό και διαγωνιστικό γεγονός, ενώ οι απαραίτητες άδειες έχουν ήδη δοθεί από την επιτροπή των ρεκορ. Η εκδήλωση είναι μία ιδέα του πολιτιστικού συλλόγου ΕΦΑΚ και θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου 2011.
Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος ως χορευτές μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα μέσω facebook http://on.fb.me/jFaOr9 ή να επισκευθούν το http://eepurl.com/dUhk9

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χωρίς τηλεόραση την επόμενη εβδομάδα!!



Χωρίς τηλεόραση την επόμενη εβδομάδα λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΕΤΙΤΑ...

Συγκεκριμένα μετά από εξώδικο που απέστειλε σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια για να υπογραφεί σήμερα το πρωί συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν κατάφεραν να υπάρξει εξέλιξη στα αιτήματα των τεχνικών με αποτέλεσμα να προκηρύξει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Οι οποίες θα ξεκινούν από το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου στις 05.00 μέχρι το Σάββατο 28 Μαΐου στις 05.00 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. 



Πηγή pinnokio
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πήγε να πνίξει το μωρό της με ένα μαξιλάρι αλλά την κατέγραφαν οι κάμερες!





Οι εικόνες σοκάρουν. Μια 18χρονη προσπαθεί να πνίξει το ίδιο της το μωρό μέσα στο νοσοκομείο! 'Ομως, δεν είχε καταλάβει οτι όλες της οι κινήσεις καταγράφονταν από κρυμένες κάμερες!













Η Σαντανίκα Σκοτ 18 ετών, πήρε μια κουβέρτα και σκέπασε το στόμα του γιού της.

Λίγα λεπτά αργότερα βάζει και το χέρι της στο πρόσωπο και το στόμα του παιδιού και πιέζει με μανία, ενώ το παιδί κλωτσάει!



Το παιδί σταματάει να αναπνέει, αλλά στο νοσοκομείο σημαίνει συναγερμός! Γιατροί και νοσοκόμες τρέχουν για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ολα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες. Και όλα προβλήθηκαν σε δικαστήριο του Τέξας, αφήνοντας άφωνους δικαστές και ενόρκους. Η 18χρονη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο γιατί έπασχε από ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό του. Είχε προηγηθεί επέμβαση. Το παιδί βγήκε υγιές από το νοσοκομείο, αλλά 2 ημέρες αργότερα ξαναμπήκε πάλι με αναπνευστικό πρόβλημα.

Και ενώ νοσηλευόταν, οι κάμερες έδειξαν ποιός ήταν εκείνος που προκαλούσε το "πρόβλημα" υγείας στο μωρό.

Η δικαιολογία που προέβαλλε η 18χρονη ήταν οτι δεν άντεχε να μη ζει ανέμελα και πίστευε οτι σκοτώνοντας το παιδί της θα γύριζε πίσω στα χρόνια της ξεγνοιασιάς....



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το βιάγκρα... κουφαίνει

http://www.newsbeast.gr/files/temp/77FB0D4395AD7293C7CC154A58BD9FB9.jpg


Το διάσημο «μπλε χάπι», το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς άνδρες με προβλήματα...
στυτικής δυσλειτουργίας ενδεχομένως συνδέεται με εκατοντάδες περιπτώσεις ξαφνικής απώλειας της ακοής σε ολόκληρη την υφήλιο.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί θεωρούν ότι τόσο το βιάγκρα όσο και τα ανάλογα σκευάσματα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνουν τον κίνδυνο αισθητικονευρικής απώλειας της ακοής - μια μορφή ταχείας απώλειας ακοής στο ένα ή και στα δυο αφτιά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γιατρούς να χορηγούν τα συγκεκριμένα φάρμακα με προσοχή έως ότου το ζήτημα εξεταστεί περαιτέρω.

Η διαπίστωση έγινε από μια βρετανική έρευνα που διενεργήθηκε σε τρεις ηπείρους και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Laryngoscope». Η έρευνα εντόπισε 47 περιστατικά αισθητικονευρικής απώλειας ακοής τα οποία θεωρεί ότι συνδέονται με τη λήψη του Viagra και των ανάλογων σκευασμάτων Cialis και Levitra. Ο μέσος όρος ηλικίας των πασχόντων ήταν γύρω στα 57 έτη, αν και δυο εξ αυτών ήταν μόλις 37 ετών.

Πηγή  24ωρο:
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απόπειρα τουρκικής "απόβασης" στο Αγαθονήσι

Συνεχίζονται οι προκλητικές τουρκικές ενέργειες αναφορικά με το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, με τελευταίο περιστατικό την απόπειρα του απόστρατου στρατηγού και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Ουμίτ Γιαλίμ να μεταβεί στο Αγαθονήσι χωρίς θεώρηση.
Ο Ουμίτ Γιαλίμ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του δικτύου Haberturk, έκανε απόβαση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι με τη συνοδεία του Γκιουνάι Τικίν, προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στα Δίδυμα, αλλά και τον δημοσιογράφο της Haberturk Μεχμέτ Ιμέζ.
Η κίνηση αυτή φέρνει μνήμες από την ημέρα που δημοσιογράφοι της Hurriyet είχαν μεταβεί στα Ίμια τον Δεκέμβριο του 1995.
Όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν πλησίασε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το Αγαθονήσι, το πλησίασε ελληνική ακταιωρός. Ο κυβερνήτης του σκάφους ύψωσε ελληνική σημαία με αποτέλεσμα η ακταιωρός να απομακρυνθεί και λίγο αργότερα να φτάσει η αποστολή στο Αγαθονήσι.
Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων, όπου απεδείχθη ότι δεν είχαν θεώρηση και έπρεπε να φύγουν. Ήθελαν πάντως να πάνε και στο Φαρμακονήσι σύμφωνα με τη Haberturk.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ουμίτ Γιαλίμ δήλωνε ότι τα νησιά αυτά εδώ και 500 περίπου χρόνια είναι υπό την κυριαρχία των Τούρκων και ότι σε πολλούς διεθνείς χάρτες παρουσιάζονται πως ανήκουν στην Τουρκία και βρίσκονται εντός των ορίων των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων. Ανέφερε μάλιστα ότι τα νησιά αυτά είναι υπό τη στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων.
Με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, να σημειώνει "δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση και δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε για σπιθαμή ελληνικής γης", το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, επανέλαβε ότι η Άγκυρα διατηρεί "την απαιτούμενη πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους που θα στηρίζονται στα κοινά συμφέροντα πάνω στα οποία θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές". "Ως γνωστόν, στο Αιγαίο υπάρχουν αλληλένδετα θέματα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 20 Μαϊου

Γεγονότα
325 - Αρχίζει επίσημα τις εργασίες της η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας.
1293 - Ο βασιλιάς Σάντσο Δ' της Καστίλλης ιδρύει τη Σχολή Γενικών Σπουδών της Αλκάλα.
1498 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1609 - Εκδίδονται στο Λονδίνο τα Σονέτα του Σαίξπηρ.
1825 - Η Μάχη στο Μανιάκι: Ο Παπαφλέσσας με λιγοστούς άνδρες πέφτουν μαχόμενοι κατά υπεραρίθμων Τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ.
1867 - Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1874 - Ο Λιβάι Στρος κυκλοφορεί το πρώτο τζιν με κόπιτσες, στην τιμή των 13 δολαρίων η δωδεκάδα
1902 - Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927 - Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
1941 - Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
1946 - Παραχωρείται από το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το αντιτορπιλικό Αιγαίον ΙΙ.
1951 - O γερμανικός οίκος Χόλτσμαν ξεκινά το έργο του νέου λιγνιτωρυχείου στο Αλιβέρι.
1970 - Η ταινία των Beatles, "Let It Be", κάνει πρεμιέρα στη Βρετανία.
1977 - Το Όριεντ Εξπρές αναχωρεί για το τελευταίο ταξίδι του.
1978 - Κεντρώο άνοιγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τις προσχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Παύλου Βαρδινογιάννη και Αθανάσιου Κανελλόπουλου.
1983 - Γάλλοι ερευνητές υπό τον καθηγητή Λικ Μοντανιέ απομονώνουν τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS
1989 - Οι αρχές της Κίνας επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο στην πρωτεύουσα   Πεκίνο, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από τη φοιτητική   εξέγερση στην πόλη.
2002 - Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.
Γεννήσεις
1769 - Ανδρέας Μιαούλης, ναύαρχος και αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης.
1799 - Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Γάλλος λογοτέχνης.
1806 - Τζον Στιούαρτ Μιλ, Άγγλος οικονομολόγος και φιλόσοφος.
1822 - Φρεντερίκ Πασί, Γάλλος οικονομολόγος και νομπελίστας.
1830 - Έκτωρ Μαλό, Γάλλος λογοτέχνης.
1915 - Μοσέ Νταγιάν, Ισραηλινός στρατιωτικός και πολιτικός.
1938 - Μαρινέλλα, Ελληνίδα τραγουδίστρια.
1944 - Τζο Κόκερ, Βρετανός τραγουδιστής.
1946 - Σερ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια.
1978 - Χριστόδουλος Μπανίκας, Έλληνας σκακιστής, οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδος (2000-05, 2008-09).
Θάνατοι
1506 - Χριστόφορος Κολόμβος, Ιταλός εξερευνητής
1622 - Οσμάν Β', Οθωμανός σουλτάνος
1782 - Γουίλιαμ Έμερσον , Βρετανός μαθηματικός
1825 - Παπαφλέσσας, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης
1875 - Αμαλία, σύζυγος του Όθωνα, βασιλιά της Ελλάδας
1947 - Γεώργιος Σιάντος , Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ελλάδα
1949 - Δαμασκηνός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
1989 - Τζον Χικς , αγγλικά οικονομολόγος, βραβευμένος με Νόμπελ
2001 - Ρενάτο Καροσόνε, Ιταλός μουσικός και τραγουδιστής
2005 - Πολ Ρικέρ , Γάλλος φιλόσοφος
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η αλήθεια για τον Ντομινίκ Στρος-Καν

Όποια κι αν είναι η αλήθεια για την περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν, έχει άμεση σχέση με την κρίση χρέους της Ελλάδας. Βασικά, υπάρχουν τρεις εκδοχές:

Α) Πριν από τη συνάντηση με τους ευρωπαίους και τον Παπακωνσταντίνου, ο Ντομινίκ προσπάθησε να δοκιμάσει στην πράξη την επιμήκυνση. Η αποτυχία του προδικάζει δεινά για τη χώρα μας.
Β) Πριν από τη συνάντηση με τη Μέρκελ, ο Ντομινίκ έπαθε κρίση άγχους. Μέσα στη σύγχυσή του, έμπλεξε το Λεξοτανίλ με το Βιάγκρα και χάθηκε τελείως ο έλεγχος. Και αυτός είναι κακός οιωνός.
Γ) Η κρίση χρέους της Ελλάδας λειτουργεί ως αφροδισιακό για τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη να κυνηγά τον κηπουρό της γύρω από το σπίτι της στο αριστοκρατικό προάστιο του Ντάλεν, στο Βερολίνο. Την ίδια στιγμή, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας επιδίδονταν σε ακατονόμαστες πράξεις, έχοντας προηγουμένως κάνει χρήση της πέμπτης δόσης που κανονικά προοριζόταν για την εξαρτημένη πατρίδα μας. Είναι θετικό ότι ενώ διεγείρουμε τους δανειστές,  η ερωτική μανία τους δεν ξεσπάει σε μας. Αλλά τι θ’ απογίνουμε αν το πάθος τούς αφανίσει; Πώς θα ζήσουμε χωρίς προμηθευτές;

Κουράγιο, Ντομινίκ. Εμείς γνωρίζουμε ότι είσαι αθώος. Αλλά ακόμα κι αν φας τα είκοσι χρόνια που προβλέπει ο αμερικανικός νόμος, δεν πρόκειται να χάσεις επεισόδια. Εμείς θα σε περιμένουμε, εφαρμόζοντας υπομονετικά το Μνημόνιο, να βγεις από τη φυλακή. Και άμα βγεις, τα ξαναλέμε, πώς θα μας σώσεις.
του Αλέξη Καλοκαιρινού απο το protagon.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γεννήθηκε μωρό με άγνωστο... φύλο!

Γεννήθηκε μωρό με άγνωστο... φύλο!


Στις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα αποδίδεται, πιθανόν, η ανωμαλία...


Απροσδιόριστο είναι το φύλο ενός μωρού που γεννήθηκε στην περιοχή Gusarsky του Αζερμπαϊτζάν, με τους γιατρούς να μην μπορούν να πουν αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AZE.az.

Το βρέφος γεννήθηκε στις 12 Απριλίου, ζύγιζε 3 κιλά και 600 γραμμάρια και είχε ύψος 50 εκατοστά, ενώ η μητέρα του Bakhar Gurbanova, έχει ήδη ξεκινήσει το θηλασμό.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο υπέρηχος είχε δείξει ότι το παιδί θα ήταν αγόρι, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί είδαν ότι θα γεννούσε κορίτσι. Προς το παρόν οι γιατροί δεν έχουν εξηγήσει το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μωρό, που καθιστά αδύνατο τον προσδιορισμό του φύλου του.

Η γενετίστρια Seher Ismailova χαρακτήρισε σπάνιο το φαινόμενο, το οποίο εντοπίζεται στο 1 από τα 2.000 νεογέννητα. «Σε αυτή την περίπτωση η ανωμαλία αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση» λέει η γενετίστρια. Το φύλο του μωρού θα προσδιοριστεί από γενετικές εξετάσεις και κυρίως από την ανάλυση των χρωμοσωμάτων.

Οι επιστήμονες πάντως πιστεύουν ότι η ανωμαλία στο έμβρυο προήλθε από τις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ πιθανό θεωρούν και τον παράγοντα της κληρονομικότητας.

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι περιπέτειες της Τσακάλου στο πλευρό του mr.Siemens

Το ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας της την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη από την απόλυσή της ζητεί η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου με αγωγή που έχει καταθέσει κατά της Siemens, εταιρεία στην οποία εργάζονταν επί 20 χρόνια.

Το ποσό της αποζημίωσης που αξιώνει η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου κυριολεκτικά προκαλεί …ίλιγγο ενώ πρόκληση για τον μέσο Έλληνα αποτελεί ο ισχυρισμός της  ότι μηνιαίως για να μπορέσει να συντηρηθεί έχει ανάγκη από 4.400 ευρώ (!) όσα δηλαδή έπαιρνε ως μισθό από την εταιρεία όταν ακόμη εργάζονταν εκεί.

Μάλιστα με αίτησή ασφαλιστικών μέτρων που  συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη  στο Μονομελές Πρωτοδικείο της  Αθήνας, η κυρία Τσακάλου άλλοτε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου  ζητεί να επαναπροσληφθεί στη Siemens από την οποία απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Απόλυση την οποία αποδέχθηκε λαμβάνοντας μάλιστα και την αποζημίωση της εταιρείας!

Στο κείμενο  της αγωγής που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη – το οποίο παρουσιάζει το protothema. gr  - η κυρία Τσακάλου καταφέρεται κατά όλων των προϊσταμένων της στην εταιρεία που διαδέχθηκαν τον Μ. Χριστοφοράκο ενώ εμφανίζει τον εαυτό της σαν το «νούμερο 1 πρόσωπο» της δημοσιότητας το οποίο οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κυνηγούν ανελέητα.

«Ο Τύπος  με κυνηγά παντού, φωτογραφίες μου με επιβαρυντικά σχόλια κατακλύζουν τον ημερήσιο τύπο, οι καταθέσεις μου στους κ. εισαγγελείς, ανακριτές καθώς και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής γίνονται αντικείμενο σχολίων, ενώ συγχρόνως απειλείται η ίδια μου η ζωή και ζητώ προστασία για να μου χορηγηθεί για να μπορώ να κυκλοφορήσω».

Η κυρία  Τσακάλου υποστηρίζει ότι απολύθηκε εκδικητικά από τη Siemens επειδή αποφάσισε το 2008 να ενταχθεί στο πρόγραμμα αμνηστίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή, μετά την έρευνα κατά της διαφθοράς που είχε ξεκινήσει στους κόλπους της εταιρείας.

“Κινδυνεύει η ζωή μου!”

Την έρευνα διενεργούσε η αμερικάνικη εταιρεία «Debevoise & Plimpton» και σύμφωνα με εγκύκλιο που είχε εκδώσει η διοίκηση της Siemens κανένας από τους εργαζόμενους που θα μπει στο πρόγραμμα δεν θα απολυθεί. Την εγκύκλιο επικαλείται η ίδια κυρία Τσακάλου στην αγωγή της αποδυναμώνοντας έτσι τον ισχυρισμό της  ότι η απόλυσή της ήταν εκδικητική.

Η πρώην  γραμματέας επαναλαμβάνει συνεχώς  στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη ότι κινδυνεύει η ζωή της χωρίς όμως να παραθέτει έστω ένα στοιχείο από ποιους και γιατί. Παράλληλα, περιγράφει ένα «δίκτυο» προσώπων που όπως λέει επιθυμούσαν την επαγγελματική της εξόντωσή της.

Τα πρόσωπα  αυτά ήταν σύμφωνα με την ίδια ο  τότε υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλος Ρούντολφ Φίσερ, η γραμματέας του και ο προσωπάρχης της εταιρείας.

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι στις προσπάθειες  εξόντωσης της συμμετείχε και  ο Μιχ. Χριστοφοράκος που την  περίοδο εκείνη, όμως, δεν βρίσκονταν στο «τιμόνι» της εταιρείας. Είχε παραιτηθεί από το 2007. Η κυρία Τσακάλου ωστόσο επικαλείται τις καλές σχέσεις που εκείνος διατηρούσε με τον Ρ. Φίσερ.

Παρ’  όλα αυτά η απόλυσή της δεν  ήρθε από τους φυσικούς προϊστάμενους  στην Siemens στην Ελλάδα αλλά από την κεντρική διοίκηση της εταιρείας στο Μόναχο.

«…Αιφνιδίως λαμβάνω επιστολή την 5.10.2010 από δυο δικηγόρους της κεντρικής διοίκησης στο Μόναχο, για την απομάκρυνση μου από την εταιρεία, ενώ στις 11.10.2010 καταγγέλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο κ. Παναγιώτη Ξυνή της αντιδίκου στην Ελλάδα η σύμβαση εργασίας μου», αναφέρει.

Επικαλούμενη  την 20ετη προϋπηρεσία της αλλά και το γεγονός ότι είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ η κυρία Τσακάλου, υποδεικνύει μέσα από τις σελίδες  της αγωγής της τα πόστα που  θα μπορούσε την τοποθετήσει μέσα στην εταιρεία. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να εργαστεί ως ταμίας στο λογιστήριο της εταιρείας, η ως υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας της εταιρείας, ή ως υπεύθυνη ασφάλειας, ή ως υπεύθυνη προμηθειών …

Και για  να πείσει το δικαστήριο ότι η Siemens μπορεί να την αποζημιώσει με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, η κυρία Τσακάλου επικαλείται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ότι οι ισολογισμοί της τα τρία τελευταία έτη, παρουσιάζουν κέρδη της τάξεως των 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Είπε ψέματα στην Βουλή”

Αξίζει  πάντως να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της πρώην γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, συνάδελφος της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος απόλυσης της ήταν ότι είπε ψέματα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι δηλαδή το 2004 ο Μιχ. Χριστοφοράκος συνδιοικούσε την εταιρεία με τον διάδοχο του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο συγκεκριμένος  μάρτυρας είναι στέλεχος στο τμήμα  Διαφάνειας της Siemens, όπου ήταν το τελευταίο πόστο της κ. Τσακάλου. Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η κυρία Τσακάλου ζητεί να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία – στην οποία όπως λέει ένιωθε μονίμως ως ανεπιθύμητη…

Η απόφαση  του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται ενώ η αγωγή  της έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 13.12.013.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημιουργούνται κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών

Κέντρα κράτησης θα δημιουργηθούν στη Σπάρτη Λακωνίας, στο Μερσινίδι Χίου, στα παλαιά κρατητήρια στο Ελληνικό, στη Μονάδα Πέτρου Ράλλη, στον Ασπρόπυργο, στη Βένα Ροδόπης, στο Φυλάκιο Εβρου, στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας και στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη στην Καρωτή Εβρου.
Κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθούν στο Βαθύ Σάμου, στην Αμυγδαλέζα (ανηλίκων) και στα νέα κρατητήρια στο Ελληνικό. Επίσης, αξιοποιείται δημόσια έκταση στο Φυλάκιο Εβρου για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Στη Θεσπρωτία εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας, ενώ στην Ορεστιάδα εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επίσης σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο ρόζ σκάνδαλο στο ΔΝΤ;

Ροζ σκάνδαλο απειλεί το φίλο του Γιώργου στην κούρσα για το ΔΝΤ


O Kεμάλ Ντερβίς, ο 62χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, όπως δείχνουν...
και τα προγνωστικά, δείχνει να είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τη θέση του αποχωρήσαντα Ντομινίκ Στρος-Καν στην κορυφή του ΔΝΤ, αφού ήταν εκείνος που κατάφερε να βγάλει τη γειτονική μας χώρα από την οικονομική κρίση.

Όμως, σύμφωνα με τους New York Times, ένα μυστικό ετών, μπορεί να στερήσει από τον στενό φίλο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τη θέση στο Ταμείο.

Πριν από χρόνια, ενώ ήταν ανώτατο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) διατηρούσε ερωτική σχέση με μία υφιστάμενή του η οποία εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Tη σχέση αυτή αποκάλυψε ο οικονομολόγος Στάνισλας Μπάλτσερακ, που που γνώριζε για τη σχέση αφού δούλευε στον ίδιο όροφο με το ζευγάρι.

Ο Ντερβίς ήταν άγαμος, σε αντίθεση με τη γυναίκα, η οποία ήταν παντρεμένη, ανέφερε ο Μπάλτσερακ, ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε, πάντως, εκθειάζει τα προσόντα του Τούρκου πρώην υπουργού.



Το δημοσίευμα, προσθέτει με νόημα ότι ο Κεμάλ Ντερβίς είναι στενός φίλος του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συμβουλεύει εδώ και δύο χρόνια. Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν το 2001 όταν ο κ. Ντερβίς ήταν υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και ο κ. Παπανδρέου υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας. Από τότε, ο κ. Ντερβίς παρείχε συμβουλές στον Γιώργο Παπανδρέου με πολλούς τρόπους.


Το δημοσίευμα προσθέτει ότι πολλά νυχτερινά τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ ο Τούρκος υποψήφιος για το νο. 1 του ΔΝΤ ήταν ενεργός συμμετέχων στα ετήσια συμπόσια του Γιώργου Παπανδρέου στα διάφορα ελληνικά νησιά.

Σίγουρα πάντως, όσοι δεν θέλουν τον Κεμάλ Ντερβίς στην ηγεσία του ΔΝΤ, φαίνεται πως αυξάνουν τις πιθανότητές τους.

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος εποχής για τα επιδόματα στο Δημόσιο

Κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενσωμάτωση των υπολειμμάτων των δώρων στους 12 μισθούς, «φρένο» στην ωρίμανση και καθιέρωση επιδόματος παραγωγικότητας, που θα καταβάλλεται μετά από αξιολόγηση και όχι σε όλους τους υπαλλήλους θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.
Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου επιταχύνεται από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών μετά τις έντονες επικρίσεις της τρόικας για καθυστερήσεις και σύντομα θα λάβει το δρόμο προς τη Βουλή, ώστε να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.
Ενδεικτικές των πιέσεων είναι οι νέες αναφορές στο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν, για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
Οι αλλαγές
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που θα περιέχει το νέο μισθολόγιο θα είναι οι ακόλουθες:
«Καταργούνται περίπου 50 επιδόματα, μεταξύ των οποίων είναι και τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των δασκάλων και καθηγητών, των υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος και των πολεοδομιών, του επιδόματος τροφής των νοσοκομειακών κ.λπ. τα οποία θεωρούνται υψηλά. Καταργούνται επίσης ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων, από ειδικούς λογαριασμούς.
* Σε κίνδυνο βρίσκονται και τα ειδικά μισθολόγια γιατρών και δικαστικών, καθώς προτείνεται η περιστολή τους κατά 25%.
* Αντικαθίσταται το κίνητρο απόδοσης, που λαμβάνεται από όλους τους υπαλλήλους, από το «επίδομα παραγωγικότητας», το οποίο θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, ανάλογα με δείκτες απόδοσης των υπαλλήλων και των υπηρεσιών. Προφανώς δεν θα χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους όπως σήμερα, αλλά σε όσους αποδίδουν, με βάση την κρίση των αρμόδιων επιτροπών.
* Καταργείται το χρονοεπίδομα ή «ωρίμανση» και οι προαγωγές θα γίνονται μετά από αξιολόγηση της επίδοσης και όχι με τα χρόνια υπηρεσίας. Σήμερα το επίδομα χρόνου υπηρεσίας ορίζεται στο 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο στη συνέχεια ανά διετία και μέχρι δεκατέσσερις διετίες κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και μέχρι συνολικού ποσοστού 60%.
* Οι βασικοί μισθοί αναπροσαρμόζονται και αυξάνονται, καθώς σε αυτούς ενσωματώνονται ορισμένα από τα επιδόματα που θα απομείνουν, αλλά το άθροισμα σημερινών βασικών μισθών και επιδομάτων, θα είναι χαμηλότερο. Στο βασικό μισθό θα ενταχθούν και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας ύψους 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα.
* Διατηρούνται το οικογενειακό επίδομα, και το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο θα «απορροφήσει» το ανθυγιεινό επίδομα, που χορηγείται σήμερα.
Οφέλη
Ο στόχος από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου είναι η εξοικονόμηση ποσού που θα προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, σε συνδυασμό και με τη μείωση του προσωπικού, λόγω μη αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, ενώ για φέτος το όφελος θα είναι 500 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο Στρος Καν

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν απεδέχθη να αφεθεί ελεύθερος ο υπερασπιζόμενος που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, έναντι του συνολικού ποσού εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι δικαστές αποφάσισαν πως ο κ. Στρος-Καν θα τεθεί τότε υπό κατ' οίκον κράτηση στο Μανχάταν και θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του.
Θα παρακολουθείται με βιντεοκάμερες και ένας ένοπολος φρουρός θα είναι διαρκώς μαζί του, ανακοίνωσε το δικαστήριο. Θα πρέπει να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι.
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση  που κράτησε περίπου έξι ώρες, ο δικαστής όρισε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό και θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά, φορώντας βραχιόλι. Θα μείνει σε σπίτι που νοίκιασε η γυναίκα του.
Ο Στρος Καν θα βγει από τη φυλακή , σήμερα  αφού πρώτα καταθέσει το "ζεστό" χρήμα.
Η απόφαση, προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος ήταν λάβρος κατά του Στρος Καν.  Υποστήριξε ότι "η καταγγελία της καμαριέρας είναι πολύ ισχυρή" και επιμένει ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής. Η δίκη του αναμένεται να γίνει σε 3 με 12 μήνες.
Τα επόμενα "ραντεβού" με την αμερικανική δικαιοσύνη
Η επόμενη παρουσίαση του Γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου. Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.
Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη. Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε να δηλώσει ένοχος σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη από τα 74 χρόνια κάθειρξης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς στο αμερικανικό ποινικό δίκαιο που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Αν δηλώσει αθώος στις 6 Ιουνίου, "δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και η ημερομηνία της έναρξης της δίκης του", λέει ο Ράντολφ Τζόνακαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.
Οι δικηγόροι των δύο μερών θα πρέπει να προετοιμάσουν τη δίκη επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.
"Αν ήταν ένας απλός πολίτης, θα μπορούσε κανείς να περιμένει να αρχίσει η δίκη του στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όμως εδώ πρόκειται για μια υπόθεση υψηλού επιπέδου, μπορεί η δικαιοσύνη να προχωρήσει γρηγορότερα", πιστεύει ο Τζόνκαϊτ.
Σε κάθε περίπτωση, "υπάρχουν πιθανότητες σε ένα χρόνο να εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ (στη Νέα Υόρκη)", προσθέτει.
Από το να αρνηθούν κατηγορηματικά την ενοχή μέχρι να υποστηρίξου πως επρόκειτο για συναινετική σεξουαλική σχέση, οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν θεωρητικά πολλά χαρτιά στα χέρια τους για να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εκτιμούν ειδικοί.
"Οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι πολύ σπάνια υπάρχουν μάρτυρες", λέει η Μπρέντα Σμιθ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αμερικανικου Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον.
Διότι, ακόμη κι αν οι δικηγόροι της μηνύτριας έχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πεολειχία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, θα πρέπει να αποδείξουν πως η πράξη αυτή έγινε κατόπιν καταναγκασμού, συνεπώς μη συναινετικά, και αυτό είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού ποινικού δικαίου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα για 40 χρόνια



Ελπίζουν ότι θα πάρουν 2 έως 4 δις ευρώ από την ρύθμιση που θα είναι αρκετά αυστηρή...
για να φοβίσουν τους ιδιοκτήτες.

Από 2 έως 4 δισ. ευρώ εκτιμούν στελέχη του οικονοµικού επιτελείου ότι µπορούν να αντλήσουν ως έσοδα από τη ρύθµιση των αυθαιρέτων, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας “Τα Νέα”, το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονοµικών προβλέπει ότι η ρύθµιση θα είναι αρκετά αυστηρή, ώστε να φοβηθούν οι ιδιοκτήτες ότι αν δεν πληρώσουν θα απειληθούν τα αυθαίρετα µε κατεδάφιση, αλλά και αρκετά καθησυχαστική για όσους πληρώσουν, αφού αυτά δεν θα κινδυνεύσουν µε κατεδάφιση για πολύ καιρό.

Συγκεκριµένα εξετάζεται να ισχύσει το χρονικό διάστηµα των 40 ετών. Με αυτές τις προβλέψεις, εκτιµάται ότι τα έσοδα µπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά των ηµιυπαίθριων, που υπολογίζεται ότι θα διαµορφωθούν σε 1-1,5 δισ. ευρώ. Στην αύξηση των εσόδων, εξάλλου, εκτιµάται ότι µπορεί να συµβάλει και η «κόκκινη γραµµή» που θα µπει, για τη µη νοµιµοποίηση αυθαιρέτων από τώρα και στο εξής.

Στις προθέσεις του οικονοµικού επιτελείου είναι να διαφοροποιείται το ύψος του προστίµου ανάλογα µε την περιοχή όπου βρίσκεται το αυθαίρετο.

Σε κλίµα έντασης γίνονται, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι διαπραγµατεύσεις για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας εµφανίζονται να µην έχουν πεισθεί ότι τα προβλεπόµενα µέτρα θα φέρουν το επιδιωκόµενο αποτέλεσµα στο έλλειµµα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι και πρόταση για δηµιουργία αποθεµατικού 3 δισ. ευρώ πέραν των 26 του προγράµµατος.

Σχετικά µε το νοµοσχέδιο, υπάρχουν πληροφορίες – οι οποίες όµως δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ότι θα αποτελείται από ένα µόνο άρθρο.

Πηγή  24ωρο: 


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αύριο στις 18:00 έρχεται το τέλος του κόσμου!



Αν είναι να κάνετε κάτι κάντε το σήμερα γιατί αύριο θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία....



Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας Χάρολντ Κάμπινγκ. Μάλιστα, σε αντίθεση με το Νοστράδαμο και με τους Μάγια, ο Κάμπινγκ δε διστάζει να γίνει πολύ συγκεκριμένος και να προφητεύσει όχι απλά το έτος, ούτε απλά την ημέρα, αλλά ακόμη και την ώρα της συντέλειας του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον 89χρονο (συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό) από την Καλιφόρνια, στις 21 Μαϊου του 2011 και ώρα 6 το απόγευμα (ώρα Καλιφόρνια, δηλαδή στις τέσσερις τα ξημερώματα της 22ης Μαϊου ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι ουρανοί και το 2% του πληθυσμού της γης να μεταφερθεί στον παράδεισο. Όσο για το υπόλοιπο 98%, αυτό πρόκειται να καταλήξει εξπρές στην κόλαση.

Εξωπραγματική σε σημείο εξωφρενικό, η παραπάνω «προφητεία» κανονικά δεν θα άξιζε ειδησεογραφικής κάλυψης. Έλα όμως που ο «προφήτης» ελέγχει ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών (το επονομαζόμενο Family Radio Network) το οποίο εκπέμπει σε 48 γλώσσες και έχει παρουσία όχι μόνο στις ΗΠΑ (όπου διαθέτει 66 σταθμούς) αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου (Νότια Αφρική, Ρωσία, Τουρκία κ.α.). Επιπλέον, σα να μην έφτανε η ραδιοφωνική κάλυψη, ο Κάμπινγκ έχει φροντίσει να προωθήσει την «προφητεία» του αναρτώντας σχετικά «εσχατολογικά» μηνύματα πάνω σε περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές πινακίδες των ΗΠΑ.

Μελετητής της Βίβλου τα τελευταία 70 χρόνια, ο Αμερικανός ισχυρίζεται πως βρήκε την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας μετρώντας 722.500 ημέρες (αριθμός ο οποίος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας δύο φορές μεταξύ τους, τους ιερούς αριθμούς: 5, 10, 17) από την ημέρα της σταύρωσης (1 Απριλίου του 33 μ.Χ.). Όσο για τις τελευταίες «βιβλικές» καταστροφές (σεισμοί σε Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αϊτή), αυτές, σύμφωνα με τον ιεροκήρυκα, απλώς προμηνύουν την αποκάλυψη.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμπινγκ κηρύττει το τέλος του κόσμου. Το είχε ξανακάνει, αλλά χωρίς επιτυχία, το Σεπτέμβρη του 1994. Περίπου 16 χρόνια μετά, το τέλος ξανάρθε.



Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...