Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα μεγαλοφειλετών μέχρι το τέλος του μήνα


Θα ελεγχθούν όσοι μετέφεραν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού

Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. 

Η προετοιμασία της απόφασης που βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.
Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που «έβγαλαν» την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους πόθεν έσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια. 

Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό;


Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!
Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις
Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Άγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα! Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.
Το 1624 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στις στοές του Βατικανού, για την αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες όμως δεν κράτησαν πολύ, αφού συνοδεύτηκαν από μία σειρά "περίεργων" συμπτώσεων:
O Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η δοξασία ότι ο Άγιος δεν ήθελε να διαταραχθεί η ησυχία του και γι αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε να τον ενοχλήσει! Ο φόβος αυτός, σταμάτησε για τουλάχιστον 300 χρόνια κάθε έρευνα στην περιοχή.
Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά!
Οι τεράστιες βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη του Βατικανού, φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία που φιλοξενούνται σε αυτές, υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό! Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας!
Η νεκρόπολη παπών και πρωτοχριστιανων
Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται η "νεκρόπολη των παπών" ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου Βατικανού, έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το βιβλίο του Dan Brown "Illuminati". Οι περίφημες "τρύπες φιδιώ" που αναφέρονται στο βιβλίο και στην πραγματικότητα είναι "σωλήνες για νεκρικές σπονδές", περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον συγγραφέα:
"Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό", γράφει.
Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti!
Μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό, είναι αυτή της χρονομηχανής του πατέρα Ernetti. Ο γάλλος καθολικός ιερέας Francois Brune μέσα από το βιβλίο του "Το νέο μυστήριο του Βατικανού", υποστηρίζει ότι ένας καθολικός ιερέας - ο πατέρας Ernetti Pelegrino- λίγο πριν ξεψυχήσει το 1994 του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: πως κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου με την οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού! Η χρονομηχανή -σύμφωνα με τον Fracois Brune- βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού!!
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από βουλευτής στη βιομηχανία πορνό ;


Ο Λάρι Φλιντ έκανε πρόταση στον πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών Ά. Γουέινερ

Μια... σοβαρή δουλειά πρότεινε ο βασιλιάς της αμερικανικής πορνογραφικής βιομηχανίας Λάρι Φλιντ στον πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών Άντονι Γουέινερ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του, μετά τη δημοσιοποίηση τολμηρών φωτογραφιών του στο Twitter, μετέδωσε το TMZ.com.

Λίγες ώρες μετά την παραίτησή του Γουέινερ, ο Φλιντ έσπευσε να κάνει την δελεαστική του πρόταση στον πρώην βουλευτή. «Μόλις ενημερώθηκα για την ξαφνική παραίτησή σας, θα ήθελα να σας προσφέρω εργασία στον όμιλο Flynt Management Group, LLC, στον τομέα του διαδικτύου», γράφει ο Φλιντ.

«Η πρότασή μου δεν είναι πλάκα...θα σας δίνει 20% περισσότερα από τον βουλευτικό μισθό!», πρόσθεσε ο Φλιντ.

«Πιστεύω πως η παραίτησή σας είναι παράδειγμα της αδικαιολόγητης πολιτικής πίεσης και της υποκρισίας στην Ουάσινγκτον» είπε ο Λάρι Φλιντ, ψηφοφόρος των Δημοκρατικών και υπέρμαχος, όπως δηλώνει, της ελευθερίας της έκφρασης.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αστυνομικός πήγε να χτυπήσει τον «Λουκάνικο» !

Tα διεθνή ΜΜΕ του αφιερώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο χώρο, χαρακτηρίζοντάς τον ως το μεγάλο πρωταγωνιστή των διαδηλώσεων στην Αθήνα.

Ο αδέσποτος «Λουκάνικος», με το κανελί λεπτό τρίχωμα, εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε φωτογραφία από τις ελληνικές διαδηλώσεις και, όπως φαίνεται, είναι πρωτεργάτης των διαμαρτυριών εναντίον των μέτρων λιτότητας και του ΔΝΤ.

Η εφημερίδα Guardian του αφιερώνει ολόκληρο slide show (http://www.guardian.co.uk/world/gallery/2010/may/06/greece-protest?picture=362290874) με σειρά φωτογραφιών, που απεικονίζουν τον λεοντόκαρδο «Λουκάνικο» να τα βάζει με τα ΜΑΤ.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC έχει και πάλι την τιμητική του, με ένα βίντεο-λεύκωμα των καλύτερων στιγμών του «Λουκάνικου», που δίνει βροντερό «παρ;vn» σε όλες τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια στο κέντρο των Αθηνών και εντυπωσιάστηκαν με τη στάση του (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13802940).

Η φωτογραφία όμως που έχει προκαλέσει την οργή των χιλιάδων θαυμαστών του «Λουκάνικου» είναι αυτή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο fan club του σκύλου στο Facebook, όπου ένας αστυνομικός της ομάδας «Δίας», κρατώντας μάλιστα το γκλομπ ανάποδα, επιχειρεί να χτυπήσει το διάσημο σκύλο.

Για καλή του τύχη,, πάντως, ο «Λουκάνικος» γλίτωσε το δολοφονικό χτύπημα του αστυνομικού για να δώσει και πάλι δυναμικό «παρών» στην επόμενη.διαδήλωση.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου

1462: Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β', αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.

1631: Πέθανε ο Μουμτάζ Μαχάλ, σύζυγος του μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α'. Προς τιμήν της, ο σύζυγό της δημιούργησε μεγαλόπρεπο μνημείο, το γνωστό Ταζ Μαχάλ.

1771: Πέθανε ο Ιωάννης Βλάχος (Δασκαλογιάννης), κρητικός αγωνιστής, αρχηγός της εξεγέρσεως των Σφακίων. Γδάρθηκε ζωντανός από τους Τούρκους στο Ηράκλειο. 

1818: Γεννήθηκε ο Σαρλ Φρανσουά Γκουνό, γάλλος συνθέτης. («Φάουστ»)

1837: Ο Τσαρλς Γκουντγίαρ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον βουλκανισμό του ελαστικού.

1863: Ταραχές στην Αθήνα, γνωστές ως «Ιουνιακά».

1936: Γεννήθηκε ο Κεν Λόουτς, βρετανός σκηνοθέτης.

1937: Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιωάννης Συκουτρής κατηγορείται ως άθεος για τη μετάφραση του «Συμποσίου» του Πλάτωνα.

1962: Ιδρύεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος σε πέντε χρόνια θα καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας σε σχολικά κτίρια (!), σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση (Καραμανλής).

1964: Διακόπτεται στο 115ο λεπτό της παράτασης ο αγώνας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Εξαγριωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο αγώνας είναι στημένος, καταστρέφουν ολοκληρωτικά το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1 (Δομάζος - Νεοφώτιστος).

1974: Γεννήθηκε ο Μάρκος Παγδατής, κύπριος τενίστας.

2007: Πέθανε ο Τζιανφράνκο Φερέ, ιταλός μόδιστρος.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μας πετάει εκτός Ευρώπης η UEFA

Το ενδεχόμενο να αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από τα Κύπελλα Ευρώπης έχει αφήσει ανοιχτό η UEFA, μέσω των αξιωματούχων της που βρέθηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα τηςSportday, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει αν δεν εφαρμοστεί η γνωμοδότησή της στο θέμα το αδειοδοτήσεων ΌΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων.

Η UEFA θα ενημερωθεί σήμερα, όπως αναμένεται, από την price waterhouse cooper για τα αποτελέσματα των οικονομικών στοιχείων των φακέλων των ομάδων και θα ανακοινώσει την τελική γνωμοδότηση, που σύμφωνα με τη Sportday, θα είναι αρνητική και για τους τρεις συλλόγους.

Σε περίπτωση που γίνει πράξη η απειλή της UEFA θα υπάρξουν οδυνηρές επιπτώσεις για τους ελληνικούς συλλόγους και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα οικονομικά οφέλη που θα υπήρχαν από τη συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Champions League, αλλά και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League θα χαθούν, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλλάζουν τα πάντα για την ελληνική οικονομία με τον συμβιβασμό Μέρκελ Σαρκοζί - Τέλος στα σενάρια πτώχευσης με το νέο πακέτο - Σκληρά ανταλλάγματα





Όπως δήλωσαν Μέρκελ Σαρκοζί 
στη κοινή συνέντευξη τύπου, που επισφράγισε τον ιστορικό για την ελληνικη οικονομία συμβιβασμό τους, προχωρούν στη δάσωση της Ελλάδας για να διασώσουν την ευρωζώνη.

''Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε το ευρώ'' έσπευσε να δηλώσει ο Σαρκοζί ενώ η Μέρκελ, με μία δήλωση που θα συζητηθεί, είπε πως έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις που απαιτούσε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου για να δώσει τη συγκατάθεση της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους η λύση που ικανοποιεί τόσο τη Γερμανία, όσο και τη Γαλλία που ταυτιζόταν με την ΕΚΤ, είναι μία παραλλαγή της λύσης της ''Βιέννης'' που πριν από πολλές εβδομάδες είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε στο NewsIt.gr

Δηλαδή στο νέο δάνειο θα συμμετέχουν και ιδιώτες-τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και θα κληθούν σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση να τα διακρατήσουν πέρα από το χρόνο λήξης τους.

Την είδηση αυτή υποδέχτηκε με ανοδικό ξέσπασμα το ελληνικό Χρηματιστήριο και ιδίως ο τραπεζικός τομέας με κέρδη εως και 4% ενώ είναι η αιτία που πέφτουν spreads, cds.

Η θετικη έκβαση των διαπραγματεύσεων είχε διαρρεύσει από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Γάλλο Πρόεδρο.

"Πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση θα οδηγήσει σε κάποια λύση.Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό", είπε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Werner Hoyer στη γερμανική τηλεόραση ZDF.
 
Την ώρα της δήλωσης Μέρκελ και Σαρκοζί συζητούσαν πως θα γεφύρωναν τις εως τότε διαφορές τους για την συμμετοχή ιδιωτών, δηλαδή τραπεζών, στη χρηματοδότηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Πηγη newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η νέα κυβέρνηση - 'Ολα τα ονόματα ανα υπουργείο




Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών : Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτης υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης

Yπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπoυργος Παρης Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Στ. Λαμπρινίδης
αναπληρωτής υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός : Κ.Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Υγείας Διατροφής και Άθλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
υφυπουργός Χρ. Αηδόνης
Υφυπουργός Δ. Μπόλαρης
Υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
Υπουργός: Χρ.Παπουτσής
Υφυπουργός : Μανώλης Οθωνας

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός Γιαννης Μανιάτης

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ενέργειας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρώτρια : Φωφη Γεννηματά
υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Mιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός : Γ. Πεταλωτής

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός Τουρισμού Γιωργος Νικητιάδης

Υπουργείο Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Ηλίας Μόσιαλος

Τα δέκα μέλη της νεοσυσταθείσας Κυβερνητικής Επιτροπής  

 Όπως ανακοινώθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή, το καινούργιο θεσμικό όργανο που συστήνεται, θα συμμετέχουν οι εξής δέκα υπουργοί: Δημήτρης Ρέππας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι κόμμα ψηφίζεις αγάπη μου; Ερώτηση...στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τι κόμμα ψηφίζεις αγάπη μου;



Οι πολιτικές συζητήσεις δεν είναι η συνηθισμένη ατζέντα των πρώτων ραντεβού, εκτός εάν ανήκετε σε φοιτητική παράταξη, ή είστε ενεργές παρουσίες των συλλαλητηρίων ή συνδικαλίζεστε.

Αν και αυτό μπορεί να έχει ανατραπεί σήμερα αφού όπου βρεθείς και σταθείς για πολιτικά μιλάνε. Ίσως όμως είναι ρίσκο να εξαντλήσεις τις πολιτικές σου τοποθετήσεις στην αρχή της γνωριμίας σας.

Στη συνέχεια όμως της σχέσης οι πολιτικές αντιλήψεις του καθενός θα βγουν στην επιφάνεια και αυτό σημαίνει ότι όπως αποδεικνύουν και έρευνες τα ζευγάρια που παραμένουν μαζί συνήθως έχουν κοινή πολιτική τοποθέτηση. Είναι λογικό να επικρατεί αναταραχή σε ένα σπίτι που η γυναίκα είναι αριστερών πεποιθήσεων και ο άντρας δεξιών. Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι οι σύντροφοι σε μεγάλο βαθμό συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν επιλέξει ο ένας τον άλλο και για τις πολιτικές ή εν γένει ηθικές και κοινωνικές πεποιθήσεις.

Ακόμα όμως και χαοτικές διαφορές να έχουν μεταξύ τους στο πέρασμα του χρόνου συγκλίνουν μεταξύ τους.
queen.gr


Πηγή  24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς θα βρείτε δουλειά στο εξωτερικό . Μακάρι να γινόταν αλλιώς.




Η ανεργία πιθανότατα ξεπερνά το επίσημο 16.2% που ανακοινώθηκε μες στην εβδομάδα...
και η
εύρεση εργασίας είναι σχεδόν ζήτημα τύχης, έτσι όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό.

Τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα δίνει μια πρωτοβουλία της Κομισιόν, το Euraxess http://ec.europa.eu/euraxess/, το οποίο μέσα από τις χιλιάδες αγγελίες που δημοσιεύει κάθε μέρα δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν θέση εργασίας σε 38 ευρωπαϊκά κράτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον πτυχίο ανώτατης σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).

Ταυτόχρονα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δωρεάν υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εύρεση κατοικίας στη χώρα που βρήκαν εργασία, αλλά και εκμάθηση της γλώσσας. Επίσης, δημοσιεύει και ένα πλήθος διαθέσιμων υποτροφιών, αποτελώντας γέφυρα και για τους επιστήμονες που θέλουν να εξειδικεύσουν τις σπουδές τους.

Ενδεικτικό, των ευκαιριών για εύρεση εργασίας που προσφέρει ο διαδικτυακός τόπος είναι το ότι έχει βοηθήσει περίπου 500.000 ανθρώπους να βρουν εργασία σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο το ελληνικό δίκτυο Euraxess http://mobility.certh.gr/pls/rmp/mobility.main έχει διαμεσολαβήσει για την εύρεση εργασίας περισσότερων από 3.500 επιστημόνων.

Σημειώνεται, δε, ότι η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί αγγελίες, αλλά και υποτροφίες, από δεκάδες χιλιάδες οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει κλείσει συμφωνίες με διεθνούς κύρους Jobs Platforms (σσ εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού), ώστε να δημοσιεύουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

«Η ανανεωμένη δικτυακή πύλη του ελληνικού δικτύου Euraxess έχει περισσότερους από 1.000 επισκέπτες τον μήνα, ενώ πάνω από 150 φορείς και επιχειρήσεις της Ελλάδας αναρτούν τις αγγελίες τους», τονίζει στο voreia.gr ο συντονιστής του ελληνικού δικτύου, Δημήτριος Στασινόπουλος.

«Ενδεικτικό τις επιτυχίας της πρωτοβουλίας και των ευκαιριών που προσφέρει είναι ότι η ευρωπαϊκή πύλη έχει περίπου 2 – 3 εκατ. επισκέπτες τον μήνα. Μάλιστα, η χώρα μας – κυρίως λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τελευταία – είναι τρίτη σε επισκεψιμότητα, ενώ από τα 18.000 βιογραφικά που έχουν καταθέσει υποψήφιοι, τα 1.000 προέρχονται από την Ελλάδα», συμπληρώνει.

Πλήρης και άρτια υποστήριξη

Ωστόσο, το Euraxess δεν περιορίζεται στο ρόλο μιας απλής μηχανής αναζήτησης εργασίας, αλλά προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων και για τους πολίτες που ψάχνουν δουλειά ή υποτροφία.

Καταρχάς ο ενδιαφερόμενος επιστήμονας, αν δεν βρει τη θέση που τον ικανοποιεί, μπορεί να καταθέσει το βιογραφικό του (ακόμα και ανώνυμα), το οποίο είναι διαθέσιμο στις εταιρείες που έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τα στοιχεία της έρευνάς του και το Euraxess θα τον ειδοποιήσει με email, μόλις βρεθεί μια δουλειά που ταιριάζει στο προφίλ της αναζήτησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο Euraxess Jobs, ώστε όλες οι νέες ερευνητικές θέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών έργων Marie Curie πρέπει, υποχρεωτικά, να δημοσιεύονται στη διαδικτυακή πύλη. Επιπλέον, συζητείται η επέκταση του μέτρου αυτού και σε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα του FP8.

Επίσης, στο πλαίσιο του Euraxess λειτουργούν τρία επιπλέον εργαλεία:

1. Το Euraxess Servises είναι ένα δίκτυο οργανισμών (250 σε 38 χώρες) που προσφέρουν εξατομικευμένη βοήθεια και σε συμβουλές στους μετακινούμενους ερευνητές σε θέματα όπως: Στέγαση, άδεια εισόδου (VISA), άδεια παραμονής και άδεια εργασείας, κοινωνική ασφάλιση, φορολόγηση, εκμάθηση γλώσσας, οικογενειακή υποστήριξη και πολλά άλλα.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 12 κέντρα Euraxess Services καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την Ελλάδα. Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Euraxess είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου είναι: α) ΕΚΕΤΑ (Συντονιστής), β) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γ) Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, δ) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ε) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στ) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ζ) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η) Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, θ) Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ι) Πανεπιστήμιο Πατρών, ια) Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και ιβ) Πανεπιστήμιο Κρήτης.

2. To Euraxess Rights έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος εργασίας για τους ερευνητές. Το σημαντικότερο κομμάτι του εργαλείου αυτού είναι η «Ευρωπαϊκή Χάρτα των Ερευνητών και ο Κώδικας Δεοντολογίας στην Πρόσληψη των Ερευνητών» (Charter & Code ή Χάρτα & Κώδικας).

Η Χάρτα και ο Κώδικας (τον έχουν υπογράψει 1.500 οργανισμοί) είναι ένα κείμενο 40 αρχών στο οποίο αναλύονται τα δικαιώματα κι οι υποχρεώσεις τόσο των ερευνητών όσο κι όλων των φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (Χάρτα των ερευνητών), ενώ παράλληλα θέτει ως στόχο τη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των ερευνητών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και την εφαρμογή διαδικασιών διαφάνειας κατά την πρόσληψη τους (Κώδικας Δεοντολογίας στην Πρόσληψη των Ερευνητών).

3. Το Euraxess Links είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης των Ευρωπαίων ερευνητών που ζούνε κι εργάζονται σε τρίτες χώρες για την έρευνα στην Ευρώπη, τις ερευνητικές πολιτικές, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν γραφεία Euraxess Links σε 5 χώρες (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ).

Χρήσιμο εργαλείο και για τις επιχειρήσεις

Εκτός από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στους ερευνητές που αναζητούν εργασία, το Euraxess μπορεί να αποδειχτεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο και για τις επιχειρήσεις.

Οι φορείς και οι επιχειρήσεις μέσω της πύλης αποκτούν δωρεάν δημοσιότητα και προβολή σε όλο τον κόσμο και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μία βάση δεδομένων με χιλιάδες βιογραφικά τον κατάλληλο υποψήφιο.

Η επιχείρηση που ψάχνει υποψήφιους (απαραίτητη προϋπόθεση να πρόκειται για επιστημονική θέση) το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει μια σύντομη διαδικασία και η αγγελία της θα είναι προσβάσιμη στους ενδιαφερόμενους μέσα σε λίγες ώρες.


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Μπέρδεψαν τους νεκρούς στο νεκροτομείο!







Σκηνές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και την πιο δύσκολη ώρα...
αυτή του θανάτου, συνέβησαν χθες τη νύχτα στο 409 νοσοκομείο...


Ένας 62 χρόνος άνδρας κατέληξε νοσηλευόμενος στη νέα πτέρυγα του Αγίου Ανδρέα, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Mεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του 409 και ειδοποιήθηκε γραφείο τελετών από την Σπάρτη, περιοχή καταγωγής και κατοικίας εν ζωή του άνδρα, για να έρθει στην Πάτρα και να τον μεταφέρει, προκειμένου η κηδεία του να γίνει εκεί.

Λίγη ώρα πριν τις 22.00 το βράδυ, ένα άλλο γραφείο τελετών έφτανε στον χώρο και ζήτησε να παραλάβει έναν ακόμα νεκρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το προσωπικό που βρισκόταν βάρδια του υπέδειξε τον άνδρα από την Σπάρτη, παρά το γεγονός ότι στα χέρια των νεκρών βρίσκονταν τα «ταμπελάκια» με τα στοιχεία τους.

Το γραφείο παρέλαβε χωρίς περαιτέρω έλεγχο τον νεκρό και έφυγε για το Τρίκορφο Δωρίδας, όπου θα γινόταν η ταφή του. Λίγη ώρα μετά, κάνει την εμφάνισή του και το γραφείο τελετών από την Σπάρτη και με την ιδία διαδικασία αλλά με άλλο υπάλληλο λόγω λήξης βάρδιας, καλείται να παραλάβει τον ένα και μοναδικό νεκρό που υπήρχε, αφού μόνο δυο ήταν όλοι και όλοι, κατά την χθεσινή βραδιά.

Όμως ο 62χρόνος άνδρας ήταν επώνυμος κάτοικος Σπάρτης και οι άνθρωποι του γραφείου τον γνώριζαν, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουν αμέσως ότι δεν ήταν αυτός που έπρεπε να πάνε στην Σπάρτη, για την κηδεία.

Eιδοποίησαν αμέσως την κόρη του, αλλά και τον υπάλληλο βάρδιας, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το λάθος, ενώ κατά την άφιξη της κόρης του εκλιπόντος επικράτησε ένταση και δικαιολογημένα, γιατί οι στιγμές ήταν τραγικές. Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, τηλεφώνησαν στο γραφείο τελετών που είχε προηγηθεί και το ενημέρωσαν ότι ο νεκρός που μεταφέρουν στην Δωρίδα δεν είναι ο…δικός τους! Ήδη όμως είχαν διανύσει μια ώρα διαδρομής.

Τελικά με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από νέες στιγμές έντασης μεταξύ κόρης και υπαλλήλων του 409 νοσοκομείου, όπου ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον για το τραγικό περιστατικό και την μετά θάνατον συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του νεκρού, τα πράγματα αποκαταστάθηκαν και πήραν τον… «σωστό δρόμο».


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βέροια: Η φωτογραφία της ντροπής - Πόζαρε με αρκούδα που σκότωσε!




Κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος σκότωσε την αρκούδα που βλέπετε και στη συνέχεια πόζαρε επιδεικνύοντας το θήραμά του









H ανώνυμη καταγγελία έφτασε στη φιλοζωική οργάνωση ''Αρκτούρος'' με e-mail και συνοδευόταν από τη φωτογραφία που βλέπετε! Σύμφωνα με το e-mail, κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος (που κατονομάζεται στην καταγγελία), σκότωσε την αρκούδα πριν από 20 μέρες σε δασική περιοχή του Βερμίου.

Στο φωτογραφικό τεκμήριο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης να ποζάρει χαμογελαστός με το... τρόπαιό του, δίπλα στο κουφάρι του άτυχου ζώου. Η φιλοζωική οργάνωση διαβίβασε τόσο την φωτογραφία όσο και την επώνυμη καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές, καθώς και στο δασαρχείο της περιοχής, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Η φιλοζωική οργάνωση ''Αρκτούρος'' είχε ενημερωθεί από κατοίκους της περιοχής για την εμφάνιση αρκούδας στην Περιοχή Ξηρολίβαδου, χωρίς όμως να έχει δεχθεί καταγγελίες για ζημιές. Η επανεμφάνιση αρκούδας στο Βέρμιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από απουσία του είδους περίπου 50 ετών από την περιοχή.

Ωστόσο οι ανθρωπογενείς απειλές για την αρκούδα παραμένουν, ο πληθυσμός δεν σταθεροποιήθηκε και οι βιότοποι παραμένουν κατακερματισμένοι και υποβαθμίζονται, γίνονται δηλαδή πιο επικίνδυνοι. Παρόλο που απαγορεύεται ρητά το κυνήγι, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός και η έκθεση του ζώου σε κοινή θέα, ένας από τους κατοίκους της περιοχής ενοχλήθηκε από την παρουσία του ζώου και το σκότωσε.

Οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αυστηρές και προβλέπουν φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικές ποινές, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ''Αρκτούρο'', δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κάποιος για φόνο αρκούδας. 

Πηγή newsit.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της πλατείας !

Κάπου ανάμεσα στους Αγανακτισμένους πολίτες και στις δυνάμεις... καταστολής  υπάρχει ο διαβόητος Λουκάνικος. Πρόκειται για το σκυλί που νυχθημερόν βρίσκεται στο πλευρό των Αγανακτισμένων και διαδηλώνει και αυτός μαζί τους. Πιστός φίλος ο Λουκάνικος έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων των πολιτών που επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τη πλατεία Συντάγματος.  Χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο καλόβολος σκύλος προσπάθησε να προστατεύσει τους πολίτες. Δεν κάνει κάτι άλλο εκτός από τα υψώνει τη φωνή του την ώρα που πλησιάζει ο εχθρός.  Ο Λουκάνικος είναι ο καλύτερος της παρέας. Έμαθε να ζει στο δρόμο και έτσι δεν θα του κακοφανεί η λιτότητα. Αλίμονο στους πολίτες που από τα σαλόνια θα βρεθούνε στα αλώνια…

prionokordela.gr 


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...