Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καμπανάκι ΠΟΥ για κινητά τηλέφωνα


"Τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία συνεχίζουν να συσσωρεύονται, είναι αρκετά ισχυρά για να δικαιολογήσουν" μια τέτοια κατάταξη, δήλωσε ο Τζόναθαν Σάμετ, πρόεδρος της ομάδας εργασίας περίπου τριάντα εμπειρογνωμόνων από 14 χώρες οι οποίοι πραγματοποίησαν σύνοδο επί οκτώ ημέρες στη Λυών υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC).
"Η ομάδα εργασίας βάσισε αυτήν την κατάταξη (...) σε επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν έναν αυξημένο κίνδυνο γλοιώματος, μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, που συνδέεται με τη χρήση ασύρματων τηλεφώνων", δήλωσε ο κ. Σάμετ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου.
Η ομάδα αποφάσισε να κατατάξει τα φορητά τηλέφωνα στο επίπεδο 2B. Η ταξινόμηση πηγαίνει από το 1 (καρκινογόνο για τον άνθρωπο) στο 4 (πιθανώς μη καρκινογόνο για τον άνθρωπο), το επίπεδο 2 διαιρείται σε 2Α (πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο) και 2Β (ίσως καρκινογόνο για τον άνθρωπο ).
Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι "μπορεί να υπάρχει κίνδυνος, και ότι επομένως, πρέπει να παρακολουθούμε στενά τη σχέση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και του κινδύνου για καρκίνο", πρόσθεσε ο Σάμετ.
Οι εμπειρογνώμονες έχουν αναλύσει όλες τις δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με το θέμα. Εκτίμησαν ότι αν υπάρχει ένας πιθανός σύνδεσμος για τα γλοιώματα και τα ακουστικά νευρινώματα, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα για τους άλλους τύπους καρκίνου.
Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Ουάιλντ, διευθυντή του CIRC, "είναι σημαντικό περαιτέρω έρευνες να διεξαχθούν για την εντατική χρήση, μακροπρόθεσμα, των κινητών τηλεφώνων".
"Εν αναμονή της διαθεσιμότητας τέτοιων πληροφοριών, είναι σημαντικό να ληφθούν ρεαλιστικά μέτρα για τη μείωση της έκθεσης (στην ακτινοβολία)", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη χρήση των hands free καθώς και των sms.
Η ομάδα εργασίας δεν αποτίμησε τον κίνδυνο, αλλά αναφέρεται σε μια μελέτη βασισμένη στη χρήση του κινητού ως το 2004 που έδειχνε μια αύξηση κατά 40% του κινδύνου αύξησης των γλοιωμάτων μεταξύ των χρηστών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση (την εποχή εκείνη είχε υπολογιστεί η χρήση του κινητού κατά μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα για 10 χρόνια).

    Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μελέτησαν επίσης τους κινδύνους από τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως τα ραντάρ, τους φούρνους μικροκυμάτων, τους σταθμούς εκπομπής ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, ή την ασύρματη επικοινωνία, έκριναν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ανεπαρκή σε αυτή την περίπτωση.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάμε σε φίμωση των blogs?????

Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΓεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου ΔικαστηρίουΑθανάσιος Κατσιρώδης.

Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό ύστερα από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Ανώτατη Εισαγγελία το ερώτημα εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν. 3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Ούτε όμως για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής, ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.

Επίσης, ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Ιnternet, αλλά ούτε και τα άλλα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως είναι ονοματεπώνυμο συνδρομητή, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές και πολύ περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet (όπως είναι ο ΟΤΕ και οι άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) τα «ηλεκτρονικά ίχνη» μιας εγκληματικής πράξεως, όπως είναι η ημέρα-χρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ηλεκτρονικό ίχνος». Μάλιστα, οι εταιρείες υποχρεούνται να παραδίδουν τα στοιχεία χωρίς να προηγείται άδεια της ΑΔΑΕ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σανιδά.

Εξάλλου, ο κ. Σανιδάς σημείωνε ακόμη ότι η ΑΔΑΕ και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή «ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι». Μόνα αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, κατέληγε η πρώτη αυτή γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολούθησε στη συνέχεια η υπ’ αριθμ. 12/2009 γνωμοδότηση του κ. Τέντε ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις του προκατόχου του κ. Σανιδά, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τέντες υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Ακόμη, ο κ. Τέντες ανέφερε στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κ.λπ., ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».

Και συνέχιζε στη γνωμοδότησή του ο κ. Τέντες ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ’ άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96 1 παράγραφος και 87 παράγραφος 1 του Συντάγματος) μπορούν, στο πλαίσιο του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού δεν πρόκειται για απόρρητο».

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση της ΑΔΑΕ (η οποία απέστειλε και ερώτημα στον Τέντε), όπως και την αντίδραση του τότε προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.

Τώρα, όπως αναφέρει στην υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του ο κ. Κατσιρώδης, οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι ο νομοθέτης με τις ρυθμίσεις του Ν. 3917/2011 δεν θέλησε να εισαγάγει νέο περιοριστικό καθεστώς για τη χορήγηση «των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Κατσιρώδης, οι γνωμοδοτήσεις του 2009 «δεν αφορούν αιτήματα οποιωνδήποτε ''αρμόδιων αρχών'' αλλά αιτήματα ανακριτικών αρχών, που ενεργούν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμώρηση των εγκλημάτων (άρθρα 96 παράγραφος 1 και 67 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τα οποία (αιτήματα) αναφέρονται σε περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόκειται για απόρρητο κατά την έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».



eglimatikotita.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δηλώνει αγανακτισμένος και ο Άνθιμος


Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Mega" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιότος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους και στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
"Απόψε Θεού θέλοντος θα πάω στον Λευκό Πύργο. Θα πάω να τους δω να τους ακούσω, δεν μπορώ να τους βλέπω μόνο στην Εκκλησία…", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μιλώντας για τους "Αγανακτισμένους" πολίτες.
Στην ερώτηση του κ. Οικονομέα εάν θα πει και αυτός το γνωστό "σας πάω" που είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: "Να το πω, γιατί να μην το πω; Όπως θυμάστε το είχε πει και ο μακαριστός Χριστόδουλος".
Επίσης, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις αυτές, υπογράμμισε ότι "κατά την άποψη μου οι διαδηλώσεις αυτές, πρέπει να κρατηθούν σε ένα επίπεδο έτσι σοβαρότητος και αξιοπρεπείας".
"Οι κατσαρόλες, τα παιχνίδια, καθώς και οι μούντζες το οποίο είναι απαράδεκτο είναι καλό να μην υπάρχουν. Να γίνεται μέσα σε πνεύμα εθνικής ενότητας, χωρίς ποτέ βία και κορώνες κομματικών διακρίσεων", πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μιλώντας για το πρόβλημα με την οικονομική κρίση, επεσήμανε ότι "δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ευθύνες ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί, ο λαός οι διαχειριστές των χρημάτων και των προγραμμάτων. Βέβαια εξ απόψεως κύρους και δεοντολογίας, η βαρύτερη ευθύνη ανήκει στην εξουσία".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θεοδωράκης: "Θα είμαστε λαός ξένος στη χώρα του"


Να κάνει ο λαός επανάσταση και να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη κυβέρνηση, πρότεινε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πανεπιστημιακών στα Προπύλαια και ενώπιον χιλιάδων πολιτών.
Κατήγγειλε το μνημόνιο ως σύμβαση που έγινε πίσω από την πλάτη του λαού και τόνισε ότι πρέπει να μαζευτεί τουλάχιστον 1.000.000 κόσμου και να απαιτήσει την ακύρωσή της.
Αν το "άκυρη" το βροντοφωνάξουν 1.000.000 κόσμου, θα ξέρουν οι αγοραστές ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πάρει πίσω ό,τι πουληθεί.
"Πώς γίνεται ενώ έχουμε δανειστεί τόσα εκατομμύρια να πηγαίνουμε συνεχώς προς τα πίσω;" αναρωτήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.
"Τι είδους εθνική ενότητα θα ήταν αυτή όταν μένει απέξω το 70% του ελληνικού λαού" είπε αναφερόμενος στις πιέσεις των Ευρωπαίων για συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
"Θέλουν συναίνεση με τυφλή υπακοή στην τρόικα, είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.
"Να φύγει ο Παπανδρέου" φώναζαν εν χορώ οι συγκεντρωμένοι.
"Πόσο καιρό ακόμα θα τους ανεχόμαστε;" αναρωτήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στο 1944 και τον Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος όπως είπε ο μεγάλος μας συνθέτης, είχε φέρει και εκείνος τότε την ξένη εξάρτηση, όπως και ο εγγονός του.
Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε και για την επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι έχει μπει στο σφυρί όλη μας η περιουσία.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να αγοράσουν την Ακρόπολη οι Τούρκοι.
"Θα είμαστε ένας λαός ξένος στη χώρα του. Αυτό δεν το πάθαμε ούτε με τη γερμανική κατοχή"
Φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της χώρας μας στους ξένους και στην εσχάτη προδοσία, είπε με τον κόσμο να φωνάζει "οι προδότες στο Γουδί"
Ο Μίκης Θεοδωράκης ευχήθηκε να είναι αυτή η μεγάλη συγκέντρωση το χελιδόνι της Άνοιξης και τραγούδησε μαζί με το λαό το "Ένα το χελιδόνι".
Μπροστά σε αυτή την επικείμενη καταστροφή, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο από το να διακυρήξουμε ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη πράξη άκυρη.
Χαιρετίζουμε το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ελληνικής νεολαίας των "Αγανακτισμένων", χωρίς να ξεχνάμε τον στίχο του Ελύτη "Ένα το χελιδόνι και η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"
Κλείνοντας την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τον λαό να μην ξεχνά ότι "Η λευτεριά κερδίζεται δεν χαρίζεται"

news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάνω από 50.000 "Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα - Σε ομηρία η Βουλή - Φυγαδεύουν τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο


- Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί
- Ξέφυγαν οι διαδηλωτές και εγκλωβίστηκαν στη Βουλή οι βουλευτές - Δεν μπορούν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους
- Όποιος πολιτικός έκανε απόπειρα να φύγει γιουχαρίστηκε και επέστρεψε στο κτίριο
- Δείτε ζωντανά εικόνα από το Σύνταγμα


Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.

Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους. Οι διαδηλωτές έξω από τις εισόδους της Βουλής έχουν αυξηθεί πολύ και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα γίνεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

WSJ: Μαλακώνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα

WSJ: Μαλακώνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα



Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Γερμανία εξετάζει να εγκαταλείψει...
 
τη στάση της και την πρότασή της για μια πρόωρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα δάνεια βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η συναίνεση του Βερολίνου στο να δανείσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ακόμη και χωρίς το μοίρασμα του φορτίου και στους βραχυπρόθεσμους ομολογιούχους, θα βοηθούσε την Ευρώπη να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, προτού η χώρα «ξεμείνει» από ρευστό στα μέσα Ιουλίου.

 
Ωστόσο μερικοί Γερμανοί αξιωματούχοι ελπίζουν πως θα επιτευχθεί μια λύση βραχυπρόθεσμα, που θα επιτρέπει μια πλήρη συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και μία αναδιάταξη ομολόγων αργότερα στη διάρκεια του έτους.

 
Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν αναγνωρίσει εδώ και εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ένα κενό στην οικονομία σχεδόν 30 δισ. ευρώ την περίοδο 2012- 13, ακόμα και αν έχει υπογράψει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η συμφωνία για το πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά αποδεικνύεται δύσκολη, εξαιτίας των αυξανόμενων πολιτικών αντιδράσεων στη Βόρεια Ευρώπη για διασώσεις κρατών όπως η Ελλάδα.

Η Γερμανία εδώ και εβδομάδες ισχυρίζεται ότι οι ιδιώτες επενδυτές ελληνικών ομολόγων θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αναλάβουν μέρος του φορτίου οποιουδήποτε πακέτου διάσωσης για την Αθήνα. Αλλά η ΕΚΤ αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ την ίδια στιγμή το ΔΝΤ ζητά διευκρινίσεις για τη χρηματοδότηση του 2012 της Ελλάδας, προτού απελευθερώσει κεφάλαια που η Ελλάδα χρειάζεται για να «τη βγάλει» το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ η τρόικα αναμένεται να βγάλει το πόρισμά της για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έως το τέλος της εβδομάδας.

Μια απόφαση για το πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια, είναι αναγκαίο να ληφθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αλλά αυτό απαιτεί από τη Γερμανία, το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ να υποχωρήσουν. Το νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο αξιωματούχοι από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών πρόκειται να συζητήσουν στη Βιέννη την Τετάρτη, αναμένεται να περιλαμβάνει και νέα δάνεια για την Ελλάδα, με αντάλλαγμα μεγαλύτερες προσπάθειες από την Ελλάδα για τη μείωση των δαπανών, τη βελτίωση στη συγκέντρωση φόρων και την πώληση κρατικής περιουσίας υπό διεθνή εποπτεία.
Ωστόσο, αξιωματούχοι από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία, δηλώνουν πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να «κερδίσουν» την έγκριση των κοινοβουλίων τους για επιπρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα, χωρίς κάποια μορφή ανάληψης χρέους από τους ιδιώτες επενδυτές.

Πηγή epikaira
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΥ



Μια γυναίκα από το Μπαγκλαντές έκοψε το γεννητικό όργανο ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά... και το πήγε στο αστυνομικό τμήμα ως αποδεικτικό στοιχείο. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μιρζαπούρ της Τζαλακαθι, περίπου...
200χλμ νότια της πρωτεύουσας Ντάκα.

Η 40χρονη Monju Begum, μητέρα τριών παιδιών δήλωσε στην αστυνομία ότι ο γείτονάς της Mozammel Haq Mazi εισέβαλε στην οικία της και άρχισε να της επιτίθεται.


Ο Mazi, που αρνείται τις κατηγορίες εισήχθη στο νοσοκομείο.


"Θα τον συλλάβουμε μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγεία τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Abul Khaer στο πρακτορείο BBC.


"Δήλωσε ότι αντιστάθηκε και έκοψε το πέος του και το έφερε στο αστυνομικό τμήμα σε σακούλα πολυαιθυλενίου για να αποδείξει ότι ο κ. Mazi προσπάθησε να τη βιάσει", δήλωσε ο Khaer.


"Είναι αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό. Από όσο γνωρίζω αυτή είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα φέρνει ένα κομμένο πέος στο αστυνομικό τμήμα ως αποδεικτικό στοιχείο", επεσήμανε.


Η Monju Begum δήλωσε στην αστυνομία ότι ο Mazi, πατέρας πέντε παιδιών, την παρενοχλεί τους τελευταίους έξι μήνες.


Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι οι δυο τους έχουν σχέση και ότι η γυναίκα του πρότεινε να φύγουν και να συζήσουν στην Ντάκα.

"Αρνήθηκα και της είπα ότι δεν μπορώ να αφήσω τη σύζυγο και τα παιδιά μου, για αυτό και πήρε εκδίκηση", δήλωσε.

Πηγή : 24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Fink: Τα προβλήματα της Ευρώπης «πάνε πολύ μακρύτερα» από την Ελλάδα

Τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ευρώπης δεν περιορίζονται στην Ελλάδα και μία αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι εντελώς απαραίτητη, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του προς την τηλεόραση του Μπλούμπεργκ ο Laurence D. Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Inc. (BLK).
"Το ευρωπαϊκό πρόβλημα εκτείνεται πολύ πέραν της Ελλάδας" δήλωσε ο Fink. "Η Ελλάδα είναι το πλέον άμεσο πρόβλημα. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη την αναδιάρθρωση της Ελλάδας, χωρίς την κατανόηση πως θα απαιτηθεί πιθανότατα η αναδιάρθρωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας".
Πολλές μικρότερες τράπεζες στην Ευρώπη θα χρειαστούν να ενισχυθούν κεφαλαιακά, δήλωσε ο Fink. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σημαντικά ενισχυμένες κεφαλαιακά, όμως μία υποτίμηση μέρους των κρατικών χρεών θα φέρει πιέσεις και σε αυτές, πρόσθεσε.
"Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη έχει στην κατοχή του όλα αυτά τα χρέη. Εάν αναδιαρθρώσουμε μία χώρα, προκαλούμε μεγάλες κεφαλαιακές πιέσεις στις τράπεζες αυτές. Πριν αναδιαρθρώσουμε οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη".
Η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα TARP (όπως αυτό των ΗΠΑ για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων), δήλωσε ο Fink. Η BlackRock συμβούλεψε τη Fed με μη ρευστοποιήσιμα χαρτοφυλάκια στο κορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 31 Μαϊου

Γεγονότα
1584 - Ο Φιοντόρ Α' στέφεται τσάρος του Ρωσικού Βασιλείου.
1678 - Η Λαίδη Γκοντάιβα ιππεύει γυμνή στο Κόβεντρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσβάσταχτη φορολογία.
1884 - Ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ κατοχυρώνει ως πατέντα τα κορν - φλέικς.
1907 - Στους δρόμους της Νέας Υόρκης κάνει την εμφάνιση του το πρώτο ταξί.
1910 – Ιδρύεται το Σώμα Οδηγών από την αδελφή, του ιδρυτή του προσκοπισμού λόρδου Μπέιντελ Πάουελ, Ανιές.
1911 - Καθελκύεται το υπερωκεάνειο «Τιτανικός».
1915 - Με 185 από τις 316 έδρες της Βουλής το Κόμμα των Φιλελευθέρων, υπό τον Βενιζέλο κερδίζει τις εκλογές θριαμβευτικά. Με αυτό το τρόπο πέρασε η θέση του Βενιζέλου να πολεμήσει στο πλευρό της «Αντάντ».
1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας.
1927 - Παράγεται το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινήτου της Φόρντ «Μοντέλο Τ» (Ford Model T), μετά από παραγωγή περίπου 15.000.000 μονάδων.
1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος
1961 – Δημιουργείται η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.
1962 – Ο Άντολφ Άιχμαν εκτελείται δια απαγχονισμού στο Ισραήλ .
1987 - Βγαίνει στον αέρα ο πρώτος μη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδας, ο δημοτικός «Αθήνα 9,84».
1999 - Αρχίζει η δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη των Κούρδων στην Τουρκία.
2003 - Τελευταία πτήση του υπερηχητικού αεροσκάφους Κονκόρντ (Concorde), των Γαλλικών Αερογραμμών (Air France).
Γεννήσεις
1048 - Ομάρ Καγιάμ, Πέρσης ποιητής, αστρονόμος και διανοούμενος
1923 - Ρενιέ Γ΄, πρίγκιπας του Μονακό
1930 - Κλιντ Ίστγουντ, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός
1931 - Τζον Ρόμπερτ Σρίφερ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
1941 - Λούις Ιγκνάρο, Αμερικανός φαρμακολόγος και νομπελίστας
1945 - Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Γερμανός σκηνοθέτης
1948 - Τζον Μπόναμ, Βρετανός μουσικός, μέλος των Led Zeppelin
1954 - Θωμάς Μαύρος, Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής
1965 - Μπρουκ Σιλντς, Αμερικανίδα ηθοποιός και τοπ μόντελ
1976 - Κόλιν Φαρέλ, Αμερικανός ηθοποιός
Θάνατοι
1594 - Τιντορέττο, Ιταλός ζωγράφος
1809 - Γιόζεφ Χάιντν, Αυστριακός μουσουργός
1832 - Εβαρίστ Γκαλουά, Γάλλος μαθηματικός
1905 - Θεόδωρος Δηλιγιάννης, πρωθυπουργός.
1954 - Αντώνης Μπενάκης , Έλληνας πολιτικός και συλλέκτης τέχνης
1957 - Στέφανος Σαράφης , Έλληνας στρατηγός της Αντίστασης
1963 - Έντιθ Χάμιλτον, Αμερικανίδα συγγραφέας
1986 - Τζέιμς Ρέινγουοτερ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
2000 - Τίτο Πουέντε, Αμερικανός μουσικός και συνθέτης
2006 - Ρέιμοντ Ντέιβις Τζούνιορ, Αμερικανός φυσικός και νομπελίστας
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συλλήψεις στρατηγών στην Τουρκία, ανησυχία στο Αιγαίο!




Η σύλληψη του πτέραρχου Μπιλκίν Μπάλανλι, σχεδόν βέβαιου Αρχηγού της Τουρκικής ΠΑ...
από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποτελεί ένα ακόμη ισχυρότατο πλήγμα στο γόητρο των “κεμαλιστών”.

Οι Τούρκοι στρατηγοί παρά τα αλεπάλληλα σοκ που έχουν υποστεί δείχνουν αδύναμοι να αντιδράσουν στις “επιθέσεις” των ισλαμιστών του Ερντογάν.


Μέσα στη καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με τον Ερντογάν βέβαιο νικητή των εκλογών,ο Αρχηγός των Ακαδημιών Πολέμου πτέραρχος Μπάλανλι,συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής του στο σχέδιο ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία τόσο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνετε. Στην Άγκυρα μυρίζει μπαρούτι.


Σ΄ αυτό το κλίμα θα βρεθεί ο Έλληνας Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας επισκέπτεται τη Τουρκία. Η ελληνική ΠΑ, αρνήθηκε ,όπως έγραψαν τα ΝΕΑ, την πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών αεροσκαφών σε air show που θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στη Σμύρνη. Αρνητική ήταν και η απάντηση του Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα να παρακολουθήσει την επίδειξη.Ο κ.Κλόκοζας θα συμμετάσχει στις εργασίες της EURAC και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Όταν το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ ισλαμιστών-κεμαλιστών αρχίζει να “κοκκινίζει” στην Άγκυρα,στην Αθήνα είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Αν και το σενάριο της “εξαγωγής κρίσης” στο Αιγαίο, κουραστικά επαναλαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τα ελληνικά ΜΜΕ,χωρίς να επιβεβαιώνεται,παραμένει πάντα μια ανησυχία απολύτως λογική.Ειδικά τώρα που η ελληνική πλευρά ξεκινά αεροναυτικές ασκήσεις (ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ) και στις 7 Ιουνίου έχει προγραμματίσει την άσκηση ΙΩΝΑΣ, στη περιοχή μεταξύ Ρόδου Καστελόριζου. Μια περιοχή που “ερεθίζει” την επιθετικότητα της Τουρκίας.

 Πηγή 24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία αύριο, από την ΟΕΝΓΕ




Ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ορίζεται η 1η Ιουνίου.
Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών και Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα»,αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως ‘περιττό βάρος’ για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».
«Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων», καταλήγει η ανακοίνωση

Πηγή .tvxs
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: "Αμετάκλητα και άνευ όρων"



Στις 2 Δεκεμβρίου 2010 εξεδόθη από Τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η παρακάτω ανακοίνωση:
«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»
Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.
Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, δηλαδή των δανειστών μας.
Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η .
ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.
Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ
ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χ. Παξινός
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Κίνα επιβεβαιώνει την ύπαρξη στρατού hacker!

Η στρατιωτική μονάδα Blue Army είναι επίλεκτη μονάδα χάκερ του στρατού της Κίνας.

Για την προστασία της κινεζικής δημοκρατίας από ηλεκτρονικές επιθέσεις η Κίνα φαίνεται πως διαθέτει μονάδα στο στρατό της, σύμφωνα με δηλώσεις αξιοματούχων, που αποτελείται από 30 hackers.

H μονάδα, αυτή, ονομάζεται “Blue Army” και σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει δημιουργηθεί, για την προστασία του People's Liberation Army (PLA) από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Τα μέλη του Blue Army, είναι οι καλύτεροι χάκερ της χώρας και συγκεντρώθηκαν από διάφορα κανάλια και περιλαμβάνουν, στρατιώτες του PLA, αξιωματικούς, φοιτητές και διάφορους πολίτες.

Σίγουρα η παραδοχή της ύπαρξής αυτής της μονάδας πολύ πιθανό να προκαλέσει διάφορους φόβους στις κυβερνήσεις του κόσμου για τυχόν Κινεζική ηλεκτρονική επίθεση στα συστήματά τους αφού σύμφωνα με τις εταιρείες ασφάλειας, η πλειοψηφία των ψηφιακών επιθέσεων σε ολόκληρο το Internet προέρχεται από την Κίνα.
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποδείξεις: η ... χαρά των παντρεμένων – Χιλιάδες ευρώ η επιστροφή

Σε ... εκδίκηση του πολίτη έχει μετατραπεί το μέτρο των αποδείξεων. Ειδικά οι σύζυγοι κερδίζουν μεγάλες επιστροφές και το κράτος... παίρνει διαζύγιο απ' τα έσοδα.

Αφού έσβηναν και ξαναέγραφαν το μέτρο των αποδείξεων, αφού τρέλαναν το κόσμο με το ποιες αποδείξεις “περνάνε” και ποιες όχι... φαίνεται ότι δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

Δεν υπολόγισε κανείς τι θα συμβεί με το μπόνους για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από εκείνες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο και τώρα και μόνο με τις δηλώσεις που ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι απώλειες στα έσοδα έχουν φτάσει το 1 δισ.

Ειδικά στην περίπτωση των συζύγων η διάταξη που προβλέπει τον συνυπολογισμό των αποδείξεων αποδεικνύεται πραγματικό μπούμερανγκ.

Εάν για παράδειγμα η σύζυγος δεν εργάζεται, κοινώς δεν έχει έσοδα, και ο σύζυγος έχει έσοδα 40.000 ευρώ, κανείς δεν τους εμποδίζει να υποβάλουν αποδείξεις συνολικά 30.000 ευρώ (15.000 ανώτατο όριο κατ' άτομο).

Ο σύζυγος με βάση το εισόδημά του θα έπρεπε να έχει προσκομίσει για το αφορολόγητό του αποδείξεις αξίας 9.600 ευρώ, προσκομίζοντας 30.000 και με μπόνους 10% για τις επιπλέον αποδείξεις θα πάρει επιστροφή λίγο πάνω από 2.000 ευρώ!

Το ίδιο (αν και με μικρότερη επιστροφή) συμβαίνει και με τα ζευγάρια που ο ένας από τους δύο έχει χαμηλό εισόδημα και χρειάζεται για το αφορολόγητο μικρό ποσό αποδείξεων.

Εάν ο ένας από τους δύο συζύγους χρειάζεται μόνο 6.000 ευρώ αποδείξεις και καταφέρει το ζευγάρι να συγκεντρώσει 30.000, τότε οι επιπλέον 9.000 μεταφέρονται στο σύζυγο και έτσι είτε παίρνουν επιστροφή ή μειώνεται κατά πολύ η φορολογία του δεύτερου από τους συζύγους.

Δεν ξέρουμε αν οι παντρεμένοι έχουν ... ψυχή το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο φρόντισε να έχουν... επιστροφή!
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπλεγμένη σε οικονομικό σκάνδαλο η Λαγκάρντ ;

Επιχειρηματίας ζητά εισαγγελική έρευνα

Την εισαγγελική διερεύνηση της πιθανής εμπλοκής της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ σε πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο ζητά γάλλος επιχειρηματίας.

Ο Ζαν-Μαρί Κιν κατηγορεί τη Λαγκάρντ για κατάχρηση εξουσίας διευκολύνοντας την κρατική τράπεζα Caisse des Depots να αγοράσει το 25% της GRTgaz, εταιρίας δικτύου παροχής φυσικού αερίου της GDF Suez (εταιρίας κοινής ωφέλειας), στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής του που κατατέθηκε στον εισαγγελέα.

«Αυτό το θεωρούμε μυθοπλασία» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου αναφερόμενος στις καταγγελίες του Κιν.

Η Λαγκάρντ, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια για το χειρισμό της στην χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωζώνη, ήδη κατηγορείται για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τον αμφιλεγόμενο πρώην επιχειρηματία, Μπερνάρ Ταπί, φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η υπόθεση αφορά στην επιλογή της Λαγκάρντ να προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο και όχι στην παραδοσιακή δικαιοσύνη προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά του επιχειρηματία με την πρώην κρατική τράπεζα Credit Lyonnais σχετικά με την πώληση του ομίλου Αdidas το 1993- 1994. Η ίδια αρνείται ότι υπήρξαν παρατυπίες.

Ο Κιν ζήτησε από τον εισαγγελέα Ζαν-Λουί Ναδάλ, ο οποίος ερευνά και την υπόθεση Ταπί, να ζητήσει δικαστική έρευνα για τον ρόλο της Λαγκάρντ στην πώληση μεριδίου της GRTgaz από την GDF Suez στην Caisse des Depots. Όπως υποστηρίζει, η συναλλαγή περιελάμβανε τη χρήση δημοσίων πόρων για μία επένδυση η οποία δεν ήταν στρατηγικής σημασίας για την τράπεζα, αλλά ούτε προς το κοινό όφελος.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Τσάκωσαν» παπάδες τοκογλύφους

Δάνεισαν 5.000 ευρώ και ζητούσαν να τους επιστραφούν 25.000!

Κύκλωμα τοκογλυφίας, με πρωταγωνιστές δύο παπάδες από τα Φάρσαλα, φαίνεται πως εξάρθρωσε η αστυνομία, ύστερα από καταγγελία άλλου ιερέα ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να τους επιστέψει χρηματικό ποσό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του είχαν δανείσει.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, οι δύο ιερείς του δάνεισαν 5.000 ευρώ, πριν λίγους μήνες ενώ σήμερα απαιτούσαν να τους επιστρέψει 25.000.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Εξασφαλίσεις σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και την αναδιάταξη των συμμετοχών του ΟΤΕ αναμένεται να ζητήσουν κατά τη σημερινή έναρξη των διαπραγματεύσεων οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom προκειμένου να εξαγοράσουν το σύνολο του 16% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο.
Σε δύο φάσεις
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, την πιο εύκολη, το Δημόσιο θα ζητήσει (όπως έχει το δικαίωμα ) από την DT να αγοράσει επιπλέον ποσοστό 10% του Οργανισμού με υπερτίμημα 15% επί της τιμής μετοχής όπως προέβλεπε η συμφωνία του 2008.
Εκτός από τα περίπου 400 εκατ. ευρώ που θα βάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ταμεία του η αποκρατικοποίηση θα θεωρείται ολοκληρωμένη από την τρόικα μόνο όταν το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ και κατά συνέπεια και η διοίκηση περάσει στα χέρια της DT. Συνεπώς η επιτυχία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από την επιθυμία των Γερμανών να αποκτήσουν και το υπόλοιπο 6 % των Οργανισμού.
Διάλογος από το Μάρτιο
Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο όταν οι εκπρόσωποι του γερμανικού Ομίλου κατέστησαν σαφές στο Ελληνικό Δημόσιο ότι θα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε η επένδυσή τους να είναι πιο αποδοτική.
Το προσωπικό
Με άλλα λόγια θα πρέπει σε πρώτη φάση να εξασφαλίσει τη μείωση του μισθολογικού κόστους αλλά και τη μείωση του προσωπικού του οργανισμού πριν από την εξαγορά του συνόλου του ποσοστού του Δημοσίου.

Θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα των θυγατρικών του ελληνικού Οργανισμού εντός και εκτός Ελλάδας μέρος των οποίων δεν επιθυμεί να διατηρήσει και στο μέλλον η Deutsche Telekom.

Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται από καιρό ένα ενιαίο μισθολόγιο για τις δημόσιες επιχειρήσεις (εισηγμένες και μη) ανάλογο με αυτό του κεντρικού δημοσίου τομέα καθώς επίσης και μια σταδιακή μείωση του προσωπικού.
Επίσης θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα των θυγατρικών του ελληνικού Οργανισμού εντός και εκτός Ελλάδας μέρος των οποίων δεν επιθυμεί να διατηρήσει και στο μέλλον η Deutsche Telekom.
Το θέμα δεν ήταν στο τραπέζι έως τώρα αφού το απαγόρευε η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο διατηρούσε παράλληλα ισχυρό δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του Οργανισμού. Οι Γερμανοί αναμένεται να εμφανιστούν τώρα πιο επίμονοι και πιο αναλυτικοί και να απαιτήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.
Μετά την πώληση του 10% το υπουργείο Οικονομικών θα διορίσει συμβούλους για την πώληση του υπόλοιπου 6% του Οργανισμού και τη λήψη τελικών αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στη διάρθρωση και τη λειτουργία του οργανισμού.
Η RomTelecom
Στο μεταξύ ο ΟΤΕ δεν θα υποβάλει πρόταση για την εξαγορά του 46% της RomTelecom που ανήκει στο ρουμανικό δημόσιο, ωστόσο έθεσε επί τάπητος στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, τη συγχώνευση της προαναφερόμενης εταιρείας με την Cosmote Ρουμανίας.
Η εξέλιξη αυτή (που επιβεβαιώνει τα προηγούμενα ρεπορτάζ της «Ν») όπως εξηγεί και στο σχετικό του γράμμα ο Οργανισμός, είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης στην περιοχή και στην Ελλάδα, αλλά και της πολιτικής του ΟΤΕ να περιορίσει το χρέος του.
Ο ΟΤΕ προβάλλει την προοπτική της συγχώνευσης ως επωφελή και για τους δύο μετόχους της RomTelecom (ο ΟΤΕ κατέχει το 54%) καθώς θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα στις δύο εταιρείες, ενώ αποτελεί τη λύση που επιβάλλεται από τις εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.
Η Cosmote Ρουμανίας
Σημειώνεται πως το 70% της Cosmote Ρουμανίας ανήκει στην Cosmote, δηλαδή στον ΟΤΕ και το 30% στην RomTelecom, δηλαδή εμμέσως και στο ρουμανικό δημόσιο, οπότε οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα πάντως με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ο ΟΤΕ αναφέρει στην επιστολή του ότι αν το δημόσιο επιθυμεί να εισαγάγει μετοχές της RomTelecom στο χρηματιστήριο θα βοηθήσει στην όλη διαδικασία.
Στο πρώτο τρίμηνο η RomTelecom είχε μείωση εσόδων 10,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 2,3% σε σχέση με το Δ' τρίμηνο του 2010. Η μείωση αποδόθηκε κυρίως στη μείωση 16,7% στα έσοδα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής, λόγω του συνδυασμού της μείωσης 11,2% του ARPU (μέσο έσοδο ανά συνδρομητή) και της απώλειας γραμμών της τάξης του 6,2%, σε σχέση με το Α' τρίμηνο του 2010.
Η λειτουργία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις και για τη μορφή και τη λειτουργία του ταμείου της δημόσιας περιουσίας που θα διαχειρίζεται όχι μόνο τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές αποκρατικοποιήσεις.
Η τρόικα επιμένει στο νέο οργανισμό τα στελέχη της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προΐστανται στις διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων για την ταχύτητα και το είδος των αποκρατικοποιήσεων ώστε να μην καταγραφούν και νέες καθυστερήσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει μια πιο ήπια προσέγγιση στο θέμα. Με βάση το δικό του σχεδιασμό ο νέος φορέας σαφώς και θα έχει συμμετοχή των στελεχών της τρόικας αλλά περισσότερο στο θέμα της τεχνικής βοήθειας. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν εκτός από τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες.
Ο έλεγχος
Είναι αμφίβολο όμως αν ο έλεγχος των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να μείνει σε ελληνικά χέρια με τις παρούσες συνθήκες. Τούτο με δεδομένο ότι η Ευρώπη πιέζει για άμεσα αποτελέσματα ώστε να φανεί ένα πρώτο αποτέλεσμα στο δημόσιο χρέος.
Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που κουνάνε στο χέρι στην Ελλάδα βρίσκονται και κάποιοι που θέλουν ακόμη αποτέλεσμα εσόδων από αποκρατικοποιήσεις μεγαλύτερο των 50 δισ. ευρώ.
Τελευταία σε αυτή την σειρά επικρίσεων και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ την οποία μπορεί σύντομα να δούμε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ η οποία κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.
* Με καταλήψεις κτηρίων του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΟΜΕ ΟΤΕ ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού που προωθείται από την κυβέρνηση. Για την Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία στον ΟΤΕ και την ίδια μέρα συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άγριο ψαλίδι στο εφάπαξ Δημοσίου

Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας θα "κοστίσει" κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ στους δικαιούχους εφάπαξ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι μόνο εκείνοι που σπεύδουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν αλλά και όσοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, θα δουν το εφάπαξ τους μειωμένο κατά 10%.
Χαρακτηριστικό της οικονοµικής κατάστασης του Ταµείου (ΤΠΔΥ), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των "Νέων", είναι ότι η διοίκησή του αδυνατεί να προβλέψει πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις.
Σήµερα εκκρεµεί η πληρωµή 39.000 αιτήσεων για εφάπαξ -απαιτούνται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ- και αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Σεπτεµβρίου του 2009.
Το ΤΠΔΥ, πέρα από την αδυναµία καταβολής του εφάπαξ, έχει να αντιµετωπίσει και το µεγάλο κύµα φυγής λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.
Να σημειωθεί πως η µείωση του εφάπαξ προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και είναι απαίτηση της τρόικας µετά την ολοκλήρωση των σχετικών αναλογιστικών µελετών.
Κύκλοι του Ταµείου, μάλιστα, επιβεβαίωναν ότι όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για εφάπαξ κινδυνεύουν να πάρουν όχι µόνο µε µεγάλη καθυστέρηση την αποζηµίωση αλλά και µε περικοπές.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...