Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σχεδόν έξι εκατομμύρια οι επισκέπτες μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2011

Κατά 21,14% αυξήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώθηκε σε περίπου 5,9 εκατομμύρια άτομα.

Μόνο τον Απρίλιο συνολικά 2,29 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, αριθμός αυξημένος κατά 31,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Απρίλιο προέρχονται από τη Γερμανία, το Ιράν και τη Βρετανία.

Το 2010 η Τουρκία προσέλκυσε περισσότερους από 28,6 εκ. ξένους τουρίστες.
 

 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μία οικογενειακή ιστορία που κόστισε στον Ελληνα 19.000 ΕΥΡΩ

(τα  19000 ΕΥΡΩ ειναι βέβαια ψίχουλα ...αλλά η νοοτροπία...........)
 Για να καταλάβετε τι εννοώ, δώστε βάση σε αυτή την οικογενειακή ιστορία: ο κύριος Π.Σ. και η κυρία Μ.Α., μετά από έναν αποτυχημένο γάμο αποφάσισαν να χωρίσουν. Όπως κάθε πολιτισμένο ζευγάρι, χώρισαν τα πάντα: τα χρήματα που είχαν στην άκρη, τα ακίνητα και τις ώρες επικοινωνίας με το ανήλικο παιδί τους.
Μόνο που η Μ., κάποιο καιρό αργότερα, αποφάσισε να σταματήσει να ακολουθεί τους όρους που είχε αποδεχτεί, εμποδίζοντας τον πρώην σύζυγό της να βλέπει το παιδί τους τις προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες. Ο Π. τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τον μόνο νόμιμο δρόμο που προβλέπεται από τη δικαιοσύνη: να καταθέσει μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του για «παραβίαση των όρων επικοινωνίας του με το παιδί τους, όπως είχαν καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών». Απλά και πολιτισμένα, και με τη σιγουριά πως θα βρει το δίκιο του.

Αμ δε! Βλέπετε, η κυρία Μ.Α. προστατεύεται από άσυλο. Όχι, δεν κατέφυγε με το παιδί της σε πανεπιστημιακό χώρο διότι η κυρία αυτή είναι βουλευτής. Έτσι η Μιλένα Αποστολάκη, για την οποία μιλάμε, δεν λογοδότησε ποτέ για την απόφασή της να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους του κράτους που υποτίθεται πως υπηρετεί. Κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική της ασυλία, την οποία αρνήθηκαν να άρουν οι συνάδελφοί της όταν αυτό ζητήθηκε.
Το θέμα όμως δεν έληξε εδώ. Ο πρώην σύζυγος της κυρίας Αποστολάκη κατέφυγε στο Ευρωδικαστήριο, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο τον δικαίωσε, επιδικάζοντας πρόστιμο 12.000 ευρώ στην Ελληνική Βουλή για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας και 7.000 στον ενάγοντα για τα δικαστικά του έξοδα.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές τους Ενέργειες, και κατ' επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί διαφθοράς!


Οι ευρώ-δικαστές με πλειοψηφία 6 προς 1 (μειοψήφησε ο Έλληνας δικαστής Σπ. Φλογαΐτης, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή Συγγελίδη έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη) έκριναν ότι η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας παραβιάζει το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση στα ελληνικά δικαστήρια (άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).
Όπως είναι φυσικό, το Ευρωδικαστήριο δεν είδε καμιά σύνδεση μεταξύ της επίδικης συμπεριφοράς της κ. Αποστολάκη και των βουλευτικών της καθηκόντων. Παράλληλα θεωρεί στοιχείο άνισης μεταχείρισης το γεγονός ότι, ενώ ο κ. Συγγελίδης εμποδίζεται να κινηθεί ποινικά εναντίον της βουλευτού, πρώην συζύγου, εκείνη διατηρεί το δικαίωμα αυτό!
Οι αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου συνδέουν ευθέως τη βουλευτική ασυλία με την άσκηση των καθηκόντων κάποιου στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων του.
Το σκεπτικό είναι ότι έτσι προστατεύεται η ελευθερία έκφρασης των βουλευτών και κατοχυρώνεται η ανεξαρτησία της πολιτικής δράσης τους. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ σε αυτό το πλαίσιο προστασίας και πρέπει αυτόματα να γίνεται άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Ποιο είναι λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα; Η Μιλένα Αποστολάκη το παίζει τζάμπα μάγκας και καταπατά με το έτσι θέλω τους νόμους (ξέροντας πως δεν θα πληρώσει η ίδια), ένας πολίτης αδικείται κατάφωρα και δεν μπορεί να απευθυνθεί πουθενά έτσι ώστε να βρει το δίκιο του, και
όλοι εμείς πληρώνουμε 19.000 ευρώ για χάρη της Μιλένας και των συναδελφων της που την "προστάτευσαν".
Και παρόλα αυτά, η οικογενειακή αυτή υπόθεση δεν έφτασε σε καμία αίθουσα ελληνικού δικαστηρίου για να εκδικαστεί. Η κυρία Αποστολάκη μπορεί με την ησυχία της και χωρίς κανένα απολύτως κόστος να συνεχίσει να κάνει του κεφαλιού της...


από e-mail αναγνώστη μας
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Δαλάι Λάμα παραιτήθηκε επίσημα από τον πολιτικό του ρόλο

Οι εξουσίες του μεταβιβάζονται σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες

Αξιωματούχοι του Θιβέτ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο πνευματικός ηγέτης του, Δαλάι Λάμα, παραιτήθηκε επισήμως από το πολιτικό ρόλο του υπογράφοντας τροπολογίες που αναθεωρούν το σύνταγμα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Ο 75χρονος νομπελίστας της Ειρήνης είχε ανακοινώσει το Μάρτιο πως παραιτείται από το ρόλο του ως ηγέτη της θιβετιανής εξόριστης κυβέρνησης αλλά είχε δηλώσει πως παραμένει προσηλωμένος στην υπόθεση του Θιβέτ.

Χθες ο Δαλάι Λάμα ενέκρινε τις τροπολογίες που είχε κάνει στο σύνταγμα το εξόριστο κοινοβούλιο στο πλαίσιο της αναθεώρησης για να μεταβιβαστούν εξουσίες στους νεοεκλεγέντες ηγέτες των εξορίστων.

«Τώρα όλες οι πολιτικές και διοικητικές εξουσίες που είχε η αγιότητά του μεταβιβάζονται σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Τενζίν Νορμπού.

«Η αγιότητά του θα παραμείνει ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών», πρόσθεσε ο Νορμπού μιλώντας τηλεφωνικά από την πόλη Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας όπου βρίσκεται η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Ο 43χρονος Λομπσάνγκ Σανγκάι, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ειδικευμένος στο διεθνές δίκαιο, εξελέγη τον περασμένο μήνα πρωθυπουργός του Θιβέτ. Η ορκωμοσία του πρόκειται να γίνει τον Αύγουστο.

Ο Σανγκάι, ο οποίος ανέλαβε ευθύνες του Δαλάι Λάμα, θα ηγηθεί τώρα του αγώνα των Θιβετιανών για μεγαλύτερη αυτονομία υπό την κυριαρχία της Κίνας. Η εξόριστη κυβέρνηση δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα.

«Σύμφωνα με το τροποποιημένο σύνταγμα, ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τώρα αντιπροσώπους, ανάμεσα στους οποίους και τους ειδικούς απεσταλμένους που θα διεξάγουν συνομιλίες με την Κίνα», δήλωσε ο Νορμπού.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διήμερο εκδηλώσεων για το «Χαμόγελο» στη Λευκάδα

Για την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών του συλλόγου

Ο Δήμος Λευκάδας, οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Λευκάδας, το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών» στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεών τους, συνδιοργανώνουν με «Το χαμόγελο του παιδιού» ένα διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική και υλική ενίσχυση παιδιών και οικογενειών που υποστηρίζει ο εθελοντικός οργανισμός.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου
• Συναυλία της εθελοντικής χορωδίας και ορχήστρας «Το χαμόγελο του παιδιού» στον κηποθέατρο «Αγγελος Σικελιανός» Λευκάδας. Συμμετέχει η χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας. Ώρα 21:30

Την Κυριακή 5 Ιουνίου

• Στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο 5 x 5 Καρυάς με μικτές ομάδες παιδιών της Καρυάς και εθελοντών του συλλόγου. Ώρα 11:00

• Στην κεντρική πλατεία Καρυάς, με χορευτικά συγκροτήματα, ομαδικά παιχνίδια, παζάρι κλπ. Ώρα 12:00

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να περάσουμε όμορφα, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε παρέα, να ενημερωθείτε πληρέστερα για τις δράσεις μας στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας και να ενισχύσουμε τα παιδιά που μας χρειάζονται.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξετάζεται νέο δάνειο 65 δισ. για Ελλάδα

Σε μια προσπάθεια να εκταμιευτούν δόσεις ζωτικής σημασίας τον Ιούνιο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να επεξεργάζεται νέο πακέτο διάσωσης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.
Η είδηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μεταδίδεται από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.
Επισημαίνει ακόμα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαίτησε μείωση των φόρων ως προϋπόθεση για την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι για να διασφαλιστεί περαιτέρω βοήθεια είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, διέψευσε τις "αβάσιμες", όπως τις χαρακτήρισε, φήμες ότι ενδέχεται να γίνει έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου για την Ελλάδα.
Η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι για τις 20 Ιουνίου και στο τέλος της ίδιας εβδομάδας, στις 23-24 Ιουνίου, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επείγουσες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Οι κινήσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2012 και το 2013 επιταχύνθηκαν μετά την προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 29 Ιουνίου.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως φέρονται να ανέφεραν, ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα μίγμα εγγυημένων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, πρόσθετα μέτρα στο σκέλος των εσόδων καθώς και μία "πρωτοφανή" έξωθεν εποπτεία της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Αγανακτισμένοι" εναντίον Mega

Ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε το Mega τις συγκεντρώσεις των "Aγανακτισμένων" και κυρίως η αναφορά στον αριθμό των συγκεντρωμένων την Κυριακή (είπαν για 30.000), προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Δεκάδες πολίτες μπήκαν στη σελίδα του σταθμού και προχώρησαν σε υβριστικά σχόλια, με αποτέλεσμα το Mega να απενεργοποιήσει προσωρινά τη fan page.
Όπως ανακοίνωσε το Mega στο Facebook:
"Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς."
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήδη έχει πάνω από 2.000 σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα αποδοκιμάζουν έντονα τη στάση του τηλεοπτικού καναλιού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον η σελίδα έχει 15.000 λιγότερους fans.
Ακολούθησε νέο post από το Mega, που αναφέρει ότι ο σταθμός κάλυψε από την αρχή τις συγκεντρώσεις και καλεί τους χρήστες να δούν βίντεο από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόβονται 60.000 αναπηρικές συντάξεις έως το 2015

Σε επανάκριση των αναπηρικών συντάξεων -με ενιαία για όλα τα ταμεία κριτήρια και τη λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου ενός μόνο Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας- προχωρεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της εξοικονόμησης εσόδων για το Ασφαλιστικό.
Την εκκίνηση της διαδικασίας περιορισμού των αναπηρικών συντάξεων στο 10% των καταβαλλόμενων από τα ταμεία συντάξεων (έναντι 14% που είναι σήμερα κατά μέσο όρο, αν εξαιρεθούν ορισμένες περιοχές της χώρας στις οποίες το ποσοστό φτάνει το 25% - 28%!) προαναγγέλλει, στην «Η», ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτουμάνης: «Αμεσα θα προχωρήσει η κατάρτιση Ενιαίου Κανονισμού για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει το ενιαίο, για όλα τα ταμεία, Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας», υπογραμμίζει ο Γ. Κουτρουμάνης, εκτιμώντας ότι «σε βάθος τετραετίας οι αναπηρικές θα περιοριστούν κατά 55.000 - 60.000».
Κανονισμός
Η διαδικασία της επανάκρισης των προσωρινών αναπηρικών συντάξεων, μετά την καθυστέρηση που διαπίστωσε η τρόικα (ο νόμος Λοβέρδου είχε ορίσει εξάμηνη προθεσμία και τη λειτουργία του ΚΕΠΑ από την 1/1/2011) θα γίνει με Ενιαίο Κανονισμό και αδιάβλητες υγειονομικές επιτροπές.
Με εντολή του Γ. Κουτρουμάνη, η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα συγκροτεί αυτή την εβδομάδα Ειδική Επιστημονική Επιτροπή (με βάση το άρθρο 7 του 3863/10), η οποία θα καθορίσει το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη, για όλα τα ταμεία και για το Δημόσιο, με εκατοστιαία αναλογία σε ένα Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας. Η ίδια Επιτροπή θα καθορίσει και τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων θα καθορίζεται «επ' αόριστον».
Από την 1/9/2011 θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Το ΚΕΠΑ θα εξασφαλίσει ενιαία υγειονομική κρίση για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.
Στο ΚΕΠΑ θα υπάγεται ειδικό σώμα ιατρών υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας. Οι γιατροί θα αξιολογούνται από επταμελή επιτροπή και, ανά εξάμηνο, θα επιλέγονται με κλήρωση όσοι θα συμμετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές και θα αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας και το ποσοστό αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη γνωμάτευση. Για το αδιάβλητο των κρίσεων, η κλήρωση θα διεξάγεται την ίδια ημέρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής.
Ποιοι θα κριθούν
Από τις επιτροπές θα περάσουν όσοι δεν έχουν μόνιμη ανικανότητα (με βάση το νόμο που καθορίζει τις ασθένειες) και όσοι εισπράττουν αναπηρικές που έχουν θεωρηθεί ως οριστικές. Οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας θεωρούνται οριστικές μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών εφόσον:
Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης 7 συνεχών ετών κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον τρεις εξετάσεις από υγειονομικές επιτροπές.
Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης 5 ετών συνεχώς κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εξεταστεί τουλάχιστον δύο φορές από υγειονομικές επιτροπές.
Οσοι απολέσουν το δικαίωμα της σύνταξης λόγω αναπηρίας θα χάσουν τις συντάξεις τους. Θα μπορούν, ωστόσο, να μετρήσουν το χρόνο αναπηρίας ως συντάξιμο για να κατοχυρώσουν δικαίωμα λήψης σύνταξης λόγω γήρατος (με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και την ηλικία).
Στο 10% βαρέα - ανθυγειΒΑΡΕΑ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ << Το 10% του εργατικού δυναμικού (έως 500.000 εργαζόμενοι, αντί των 540.000 με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) θα παραμείνει από τον ερχόμενο Ιούλιο στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Η Επιτροπή κρίσης των βαρέων και ανθυγεινών, παρά την περιορισμένη διορία που έχει για να εκδώσει πόρισμα έως τις 15 Ιουνίου, δεσμεύτηκε να παραδώσει στον Γ. Κουτρουμάνη μια προμελέτη με τις ειδικότητες οι οποίες θα διαγραφούν από τη λίστα και τις νέες οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε αυτή. Η Επιτροπή κατέληξε στα κριτήρια τα οποία θα ισχύσουν τόσο για τη διαγραφή όσο και για την ένταξη των νέων επαγγελμάτων, ενώ η νέα λίστα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου ενδέχεται να ψηφιστεί στις αρχές Ιουλίου (και όχι μέσα στον Ιούνιο). Οσοι εξαιρεθούν, αλλά συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως τις 31/12/2015 θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών (συνταξιοδότηση έως 5 έτη νωρίτερα και προσαύξηση στη σύνταξη), όμως, θα βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση στην αγορά (αφού θα είναι ακριβότεροι για την επιχείρηση σε σχέση με τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ίδια ειδικότητα).

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Προς νέα γενική απεργία

Θέση «μάχης» παίρνουν τα συνδικάτα απέναντι στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και στις αποκρατικοποιήσεις που για πρώτη φορά θα συνοδεύονται και από απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η ΓΣΕΕ ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα ότι θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και οι οποίες θα κορυφωθούν στις 21 Ιουνίου με νέα 24ωρη γενική απεργία, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης υπό την ομπρέλα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Σήμερα οι εργαζόμενοι του Τ.Τ. πραγματοποιούν 24ωρη με απόφαση της ΟΤΟΕ, την Τετάρτη η ΓΣΕΕ οργανώνει σύσκεψη με τις ομοσπονδίες-μέλη της και την Πέμπτη με τα συνδικάτα των υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις (μια 24ωρη και κινητοποιήσεις σε κάθε επιχείρηση χωριστά).
Αξιολόγηση
Οι γιατροί του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας θα αξιολογούνται από επταμελή επιτροπή και, ανά εξάμηνο, θα επιλέγονται με κλήρωση όσοι θα συμμετέχουν στις υγειονομικές
επιτροπές.


Για το αδιάβλητο των κρίσεων, η κλήρωση θα διεξάγεται την ίδια ημέρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής.

imerisia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πότε κυκλοφόρησε το πρώτο σουτιέν;

Πότε κυκλοφόρησε το πρώτο σουτιέν;


Την ιδέα την είχαν οι Μίνωες, πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Αλλά μετά...
Στις 30 Μαΐου του 1889, η Γαλλίδα Ερμίν Καντάλ, δημιούργησε τον πρώτο σύγχρονο γυναικείο στηθόδεσμο. Το κάτω μέρος αποτελείτο από έναν κορσέ για τη μέση ενώ το πάνω στήριζε το στήθος με δύο υφασμάτινες λωρίδες που δένονταν στους ώμους. Από το 1907 το πάνω μέρος άρχισε να πωλείται ξεχωριστά, με το όνομα soutien-gorge (στήριγμα στήθους).

Παρ' όλα αυτά η ιδέα του σουτιέν ως ρούχου/ αντικειμένου προορισμένου να συγκρατεί το γυναικείο στήθος γεννήθηκε στη Μινωική Κρήτη πριν από 4.500 χρόνια όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα φορέματα με ένα είδος στηθόδεσμου ενσωματωμένο. Μόνο που στην περίπτωση των Μινωικών γυναικών στόχος δεν ήταν να καλύπτεται αλλά. αντιθέτως, να μένει έκθετο. 


Πηγή queen.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 30 Μαϊου

Γεγονότα
1416 - Η Καθολική Εκκλησία στέλνει στην πυρά το θεολόγο Ιερώνυμο της Πράγας ως αιρετικό.
1431 - Η Ζαν ντ' Αρκ, γνωστή και ως Ιωάννα της Λορραίνης, καίγεται στην πυρά από ένα αγγλικό συμβούλιο στη Ρουέν της Γαλλίας
1783 - Η εφημερίδα Pennsylvania Evening Post and Daily Advertiser, είναι η πρώτη καθημερινή εφημερίδα, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.
1814 - Υπογράφεται η πρώτη συνθήκη του Παρισιού σύμφωνα με την οποία η Γαλλία επιστρέφει στα εδαφικά όρια, που είχε το 1792. Την ίδια μέρα ο Ναπολέων ο πρώτος εξορίζεται στο νησί Έλμπα στην Τοσκάνη της Ελβετίας.
1828 - Ο Τσάρος Νικόλαος Α΄ αποστέλλει στον Ιωάννη Καποδίστρια, κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, ως οικονομική στήριξη 500.000 ρούβλια.
1883 - Η φήμη ότι, η γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη κινδυνεύει να καταρρεύσει προκαλεί αφηνιασμένη έξοδο κατά την οποία σκοτώνονται 12 άτομα.
1896 - Καταγράφεται το πρώτο αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο Χένρι Γουέλς συγκρούεται με ποδήλατο.
1910 - Νέα επεισόδια σημειώνονται εναντίον των Ελλήνων της Σμύρνης από τους Τούρκους.
1912 - Kαταλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα οι Ιταλοί.
1913 - Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος λήγει και επίσημα με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου.
1914 - Μετά την παραίτηση και την αναχώρηση από την Ελλάδα του βασιλιά Κωνσταντίνου, στο θρόνο ανεβαίνει ο δευτερότοκος γιος του Αλέξανδρος.
1924 - Γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Α.Ε.Κ. (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών) στην Αθήνα. Αργότερα η ομάδα άλλαξε το όνομα της σε «Κωνσταντινούπολης» σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί τους Έλληνες πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας.
1941 - Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή.
1941 - Τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καταλαμβάνουν την Κρήτη
1943 - Ο Γιόζεφ Μένγκελε διορίζεται γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου όπου στο εξής θα πραγματοποιήσει απάνθρωπα πειράματα με κρατούμενους.
1969 - Οι πρώτες γυναίκες αστυφύλακες στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν υπηρεσία.
1987 - Εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα, του 98,4 FM.
1998 - Η Κατερίνα Θάνου σπάει το ρεκόρ στα 100 μέτρα γυναικών, σημειώνοντας επίδοση 10.99.
Γεννήσεις
1672 - Μεγάλος Πέτρος, τσάρος της Ρωσίας
1814 - Μιχαήλ Μπακούνιν, Ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού
1875 - Τζιοβάνι Τζεντίλε, Ιταλός φιλόσοφος
1908 - Χάνες Αλφβέν, Σουηδός φυσικός και νομπελίστας
1909 - Μπένι Γκούντμαν, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1912 - Τζούλιους Άξελροντ, Αμερικανός βιοχημικός
1934 - Αλεξέι Λεόνωφ, Ρώσος κοσμοναύτης και ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα
1934 - Αλκέτας Παναγούλιας, Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής
1974 - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1976 - Ραντοσλάβ Νεστέροβιτς, Σλοβένος καλαθοσφαιριστής
Θάνατοι
1431 - Ιωάννα της Λωραίνης, Γαλλίδα ηρωίδα
1593 - Κρίστοφερ Μάρλοου, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας
1640 - Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, Φλαμανδός ζωγράφος
1770 - Φρανσουά Μπουσέ, Γάλλος ζωγράφος
1778 - Βολταίρος, Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος
1826 - Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο μητροπολίτης που ύψωσε το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης του 1821
1912 - Ουίλμπουρ Ράιτ, Αμερικανός πρωτοπόρος της αεροπλοΐας
1960 - Μπόρις Πάστερνακ, Ρώσος συγγραφέας και νομπελίστας
1993 - Σαν Ρα, Αμερικανός μουσικός
2006 - Σοχέι Ιμαμούρα, Ιάπωνας σκηνοθέτης
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

300 δι' απαγχονισμόν για διακίνηση ναρκωτικών στο Ιράν

Τριακόσιοι καταδικασθέντες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών αναμένουν να εκτελεστούν στο Ιράν, αντανακλώντας τη σκληρή γραμμή της Τεχεράνης όσον αφορά στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών.

«Σε βάρος 300 καταδικασμένων για κακουργήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, περιλαμβανομένων εκείνων που είχαν στην κατοχή τους τουλάχιστον 30 γραμμάρια ηρωίνης, επιβλήθηκαν θανατικές ποινές» ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Sharq, επικαλούμενη το γενικό εισαγγελέα, Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί.

Αν και ο κατάλογος είναι μακρύς, δεν συμπεριλαμβάνει μεγαλέμπορους ή επικεφαλής συμμοριών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όλοι οι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν το θάνατο δι' απαγχονισμού.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως το Ιράν έρχεται δεύτερο μετά την Κίνα στον αριθμό των εκτελέσεων, καθώς τουλάχιστον 252 άνθρωποι θανατώθηκαν το 2010.
protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

CIA:"Ακόμη και πραξικόπημα μπορεί να γίνει στην Ελλάδα"!!!

Τι άλλο θα διαβάσουμε και θ΄ ακούσουμε! Είναι σαν όλοι να περίμεναν να μας δουν πεσμένους στο καναβάτσο και ν΄ αρχίζουν να μας χτυπούν! Μετά από το καθημερινό πλέον σενάριο της οικονομικής καταστροφής και χρεοκοπίας,τώρα οι φίλοι μας οι Γερμανοί οι οποίοι έβγαλαν και συνεχίζουν να βγάζουν δισεκατομμύρια από την Ελλάδα,τώρα άρχισαν να γράφουν ακόμη και για ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος!!!
Επικαλούνται έκθεση της CIA. Και βέβαια τα σενάρια αμέσως αναδημοσιεύτηκαν στους ακόμη πιο φίλους μας Τούρκους,οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ελληνική κρίση με αυτό που στην Ελλάδα λέμε “θέλει η…Τουρκία να κρυφτεί,αλλά η χαρά δεν την αφήνει!
Τι λένε τα σενάρια:

Η CIA προειδοποίησε σε έκθεσή της ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας και η δεινή οικονομική κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να οδηγήσει ακόμη και σε στρατιωτικό πραξικόπημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον CIA , η συνεχιζόμενες διαδηλώσεις θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τη βία και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο, υποστηρίζει η Bild.

Βέβαια τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Τούρκοι που με ιδιαιτερη ικανοποίηση αναδημοσιεύουν αυτά τα σενάρια δεν μας λένε πως είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2011 να γίνει  …πραξικόπημα!

onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη δίδαξε η Μπάρτσα

Τσάβι και Πουγιόλ συγκλόνισαν με τη συμπεριφορά τους εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επέλεξαν να παραδώσουν το περιβραχιόνιο στον συμπαίκτη τους Ερίκ Αμπιντάλ, που κέρδισε πριν από δύο μήνες τη μάχη για τη ζωή.
Μέσα στη χαρά τους για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ οι αρχηγοί είχαν την ψυχραιμία αλλά και τη σύνεση να παραμερίσουν για χάρη του νικητή στη μάχη για τη ζωή.Η κίνηση τους πιστώνεται στους ίδιους αλλά –όπως και να το κάνουμε- στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Γιατί η Μπάρτσα όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ. Το βράδυ του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ» αποδείχθηκε περίτρανα.
Ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική η παραχώρηση που έκανα ο Τσάβι και ο Πουγιόλ. Φανερώνει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να διδάξει στάση ζωής. Να παραδειγματίσει. Να δράσει παιδαγωγικά. Η Μπάρτσα πέρα από το τρόπαιο απέκτησε ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα.
Ενώ το τρόπαιο είναι αποκλειστικά δικό της το ηθικό πλεονέκτημα που εξασφάλισε απλώνεται πάνω από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.Τη στιγμή που κορυφώνεται η διαδικασία του ποδοσφαίρου ως βιομηχανία του θεάματος και διακυβεύονται το που θα καταλήξουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, έρχεται μια στιγμή που ξεχειλίζει ανθρωπιά και ανατρέπει τα καθιερωμένα.
Είναι σίγουρο πως αυτή η χειρονομία θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Θα γίνει το συνώνυμο της ανθρώπινης ευαισθησίας και της συναδελφικής αλληλεγγύης.
Θα γίνει ένα ατράνταχτο άλλοθι για όλους εμάς που κάθε μέρα αναγκαζόμαστε να ζούμε στη μιζέρια, το παρασκήνιο και τη διαφορά που βασιλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

του Γ. Χελάκη

sday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και όμως ο Ο.Ρεν μας βρίσκει εκτός στόχων! Συναγερμός για την 5η δόση




Παρά τις διαψεύσεις Γ.Παπακωσταντίνου και ΔΝΤ ο κοινοτικός επίτροπος είπε πως ξεφύγαμε από το σχέδιο
- Σαφέστατος για την 5η δόση ''ότι πει το πόρισμα της τρόικας''
- ''Καυτός Ιούνιος, ή θα΄ναι η αρχή του τέλους της κρίσης ή...''
- Ξανα-απαιτεί συναίνεση από τη Ν.Δ. - ''Αντί να κυνηγάτε τη φοροδιαφυγή φλυαρείτε για αναδιάρθρωση''
- Τέλος της εβδομάδας το πόρισμα των ελεγκτών











Μετά το σάλο πως δεν τα είπε έτσι ο Ρεν στο Spiegel και τις διαψεύσεις από ΔΝΤ και Γ.Παπακωσταντίνου, στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα αποδεικνύεται πως ο Ρεν το είπε ξεκάθαρα.
 
Στην επίμαχη συνέντευξη στο Spiegel, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Φινλανδός επίτροπος δηλώνει κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση ξέφυγε από όσα είχαν συμφωνηθεί το χειμώνα : '' Το Φεβρουάριο προειδοποιήσαμε την Ελλάδα για ορισμένους κινδύνους. Από τότε, η Αθήνα έχει αποκλίνει κάπως από το αρχικό σχέδιο εξυγίανσης''.
 
Ο Όλι Ρεν συντηρεί το θρίλερ για την καταβολή της 5ης δόσης λέγοντας πως θα αποφασιστεί από την έκθεση της τρόικας.
 
Με όσο αυστηρό τόνο του επιτρέπεται λόγω θέσης, ο Όλι Ρεν ουσιαστικά κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντί ναχτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, έχασε χρόνο συζητώντας για αναδιάρθρωση: '' Οι Έλληνες άρχισαν να συζητούν για αναδιάρθρωση. Αυτό φρέναρε την ορμή τους να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για παράδειγμα, δεν εφαρμόστηκε με την επιτυχία που έπρεπε''.
 
Με ευγενική διατύπωση μας λέει να ξεχάσουμε την επιστροφή στις αγορές το 2012 και επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα της συναίνεσης :''Tο καίριο ερώτημα είναι εάν η πολιτική τάξη της Ελλάδας έχει τη θέληση να πετύχει αυτόν το στόχο και αν η κοινωνία διαθέτει αρκετή αντοχή. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή''.
 
''Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις'', τονίζει ο κ. Ρεν σε νέες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Ο κ. Ρεν θεωρεί επιβεβλημένο να τηρήσουν όλα τα κόμματα εποικοδομητική στάση στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ και την υλοποίησή του.
 
''Η Ελλάδα πρέπει πρωτίστως να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει μια διακομματική συμφωνία για την στήριξη του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ'', λέει ο κ. Ρεν. Οι αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα περικοπών είναι τεστ για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. ''Όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους'' λέει ο κ. Ρεν.
 
Ο επίτροπος επισημαίνει ότι ''ο Ιούνιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Τις επόμενες εβδομάδες έχουμε μπροστά μας καθοριστικές αποφάσεις. Ο μήνας Ιούνιος μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της κρίσης, ή μία χαμένη ευκαιρία, εάν η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε μια φάση νέας σοβαρής κρίσης με αρνητικές, αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα και κίνδυνο επέκτασης και σε άλλες χώρες. Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία''.

Βερολίνο: Τέλος της εβδομάδας το πόρισμα της τρόϊκας

Η "Τρόικα", θα παραδώσει "πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας" τα συμπεράσματά της για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ως τώρα δεν είχε ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία για την παράδοση της έκθεσης αυτής της αποστολής των εμπειρογνωμόνων.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου διευκρίνισε πως τα συμπεράσματα της τρόικας θα συζητηθούν κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας

Nέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. καταφθάνουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012, αφού η μαύρη τρύπα στα έσοδα, δεν αφήνει περιθώρια στο οικονομικό επιτελείο για ελαστικότητα.
Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει η πρόταση που αφορά στην οριζόντια αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε όλα τα Ι.Χ. κατά 20%.
Αυτό σημαίνει ότι ένα Ι.Χ. 1.600 κυβικών που πέρυσι πλήρωσε τέλη 240 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 48 ευρώ, αφού θα κληθεί να πληρώσει 288 ευρώ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί ένα όριο στις ημερομηνίες 31/12/1998 και 31/12/2010.
Αναλυτικότερα:
*αύξηση 20% μόνο στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/12/1998,
*αύξηση 10% στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/1999 έως 31/10/2010,
*αύξηση 20% στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/10/2010
Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αφορά και στα επαγγελματικά οχήματα και  είναι ανάλογες εκείνων των Ι.Χ.
Παράλληλα το θέμα αναμένεται να αποτελέσει ένα κύριο πλήγμα για τις ήδη ταλαιπωρημένες εισαγωγικές εταιρείες, αλλά και τις εμπορίες αυτοκινήτων, καθώς μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα από τα κυβερνητικά στελέχη τα ακριβή ποσά των Τελών κανείς δεν πρόκειται να προβεί σε αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Στο άκουσμα και μόνο της είδησης για αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας από τα κυβερνητικά στελέχη ήταν αρκετό για να "παγώσει" κυριολεκτικά η αγορά αυτοκινήτου.
Μάλιστα όσο το θέμα παραμένει θολό και δεν ξεκαθαρίζεται από την κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βουλιάζει καθημερινά ένας κλάδος ο οποίος απασχολούσε μέχρι πριν λίγους μήνες περίπου 100.000 ανθρώπους και ο οβολός του στα δημοσιονομικά έσοδα μόνο αμελητέος δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Μάλιστα όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς οι πωλήσεις για το 2011 είναι πολύ πιθανό να μην αγγίξουν ούτε τις 90.000 ΙΧ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Πεταλωτής "αδειάζει" Πάγκαλο και "φλερτάρει" Αγανακτισμένους

Την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου εναντίον των "Αγανακτισμένων" εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπός δήλωσε: "Ας μη ξεχνάμε ότι συγκεκριμένες ιδεολογίες, στο Πολυτεχνείο, θεωρούσαν ότι αυτό το κίνημα, τότε, ήταν προβοκατόρικο. Και εδώ, αν και θα κατηγορηθώ εγώ για προβοκάτορας τώρα, γνωρίζουμε ότι η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, τότε, χαρακτήριζε προβοκάτορες αυτούς οι οποίοι ήταν στο Πολυτεχνείο. Άρα θέλω να πω ότι ακόμη και με ενθουσιασμό χαρακτηριστικό, αυτών των εκδηλώσεων, μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Εγώ πιστεύω και φυσικά θεωρώ ότι αυτό που γίνεται, στο βαθμό που είναι αυθόρμητο βέβαια, δείχνει πραγματικά ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου σήμερα".
Ερωτώμενος μάλιστα, αν συμμερίζεται την έκφραση Πάγκαλου περί μόδας των Νέων Τεχνολογιών και κινημάτων χωρίς ιδεολογία απάντησε ξεκάθαρα ότι "Όχι, εγώ πιστεύω ότι έχει ιδεολογία. Ακόμα και η μόδα των Νέων Τεχνολογιών, είναι μια ιδεολογία. Το τι σήμαινε μέχρι τώρα ιδεολογία, με την κλασική έννοια του όρου, την είδαμε. Και είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είτε ήταν κάποτε πολύ ιδεολόγοι που κατήντησαν να είναι, ή πίσω από τις δήθεν σκληρές ιδεολογίες, με την κλασική έννοια του όρου, τι κρυβόταν ή τι κρύβεται –υπό την έννοια, δεν εννοώ των μεγάλων συμφερόντων- αλλά ότι κάποιοι τις χρησιμοποιούν τις ιδεολογίες για να έχουν άλλου είδους προβολές, άλλου είδους τοποθέτηση στα πολιτικά πράγματα".
Ωστόσο θέλησε να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του λέγοντας πως "Εκείνο όμως που λέει ο κύριος Πάγκαλο και νομίζω ότι αξίζει να το δούμε, είναι ότι μια συνεχής άρνηση δεν βγάζει πουθενά και κυρίως όταν αυτή η άρνηση δεν εκφράζεται όταν και όπως πρέπει".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...