Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο καλός καιρός φέρνει κύμα μεταναστών στην Ελλάδα




Σε επιφυλακή βρίσκονται οι λιμενικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κρήτης, καθώς λόγω των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, αλλά και της σαφούς βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, είναι πολύ πιθανό ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών να επιχειρήσει να φτάσει στο νησί.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κρήτης Flashnews.gr, δεκάδες σκάφη γεμάτα με Αιγύπτιους, Τυνήσιους και Λίβυους, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποπλεύσουν με προορισμό την Ευρώπη, με την χώρα μας να αποτελεί τον πρώτο στόχο.
Για το γεγονός αυτό έχουν ενημερωθεί από την ΕΥΠ, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Θαλασσίων υποθέσεων.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ήδη έχει δοθεί εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση στα Νότια Παράλια της Κρήτης με τη φρεγάτα "Έλλη" να περιπολεί στην περιοχή μαζί με ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού.
Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού κύματος, πραγματοποιούνται 24ωρες περιπολίες από όλα τα διαθέσιμα σκάφη των Λιμεναρχείων Κρήτης, ενώ χρησιμοποιούνται και τα ραντάρ στο Λασίθι.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ειδικές συσκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης υπό την ευθύνη των αντιπεριφερειαρχών και με την συμμετοχή εκπροσώπων της αστυνομίας, του λιμενικού, των ενόπλων δυνάμεων και των ΠΣΕΑ.
Οι στρατιές των απελπισμένων
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ανατολή επιχειρούν κατά κύματα, κάθε ημέρα, να περάσουν προς τη χώρα μας. Σε τριακόσιους, ημερησίως, κατά μέσο όρο, τους υπολογίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Συγκλονιστικός, ο αριθμός, αντιστοιχεί σε μαζική μετακίνηση των κατοίκων μια μεγάλης "πόλης". Συνολικά, μέσα στο εννεάμηνο του 2010 συνελήφθησαν 96.398 (94.747 από τη στεριά και 1.651 από τη θάλασσα) παράνομοι μετανάστες στη χώρα, έναντι 96.085, που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Επίσης, φέτος, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν συνολικά 924 (878 στη στεριά και 46 στη θάλασσα) συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών.
Τα στοιχεία για τις συλλήψεις του εννιαμήνου του 2010, που δημοσιοποιήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ήταν αρκετά για να θορυβήσουν, όχι μόνο εγχώρια, αλλά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.
Ενώ καταγράφηκε σχετική μείωση της λαθρομετανάστευσης από το Αιγαίο, λόγω και της βοήθειας της FRONTEX, η αύξησή της στον Έβρο ήταν εντυπωσιακή. Περίπου 4,5 φορές πάνω από τον αντίστοιχο αριθμό του περσινού εννεάμηνου.
Τώρα, με τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Αφρική και ενόψει καλοκαιριού η αναλογία μπορεί να αλλάξει δραματικά.
Πολυπληθέστερη εθνότητα παρανόμων μεταναστών απ' όσες εντοπίστηκαν φέτος στη χώρα μας, μετά τους Αλβανούς (38.911 στη στεριά και 12 στη θάλασσα) είναι οι υπήκοοι Αφγανιστάν.
Συνολικά 20.288 Αφγανοί διήλθαν από την ξηρά και 566 από τη θάλασσα. Ακολουθούν υπήκοοι Σομαλίας (6.438 στη στεριά και 171 στη θάλασσα) και Παλαιστίνης (4.975 στη στεριά και 593 στη θάλασσα).
Πολλοί ήρθαν από το Ιράκ (3640), το Μπαγκλαντές (2.010), την Ερυθραία (1.298), τη Γεωργία (1.023) και το Ιράν (802). Τα ποσοστά αυτών των τελευταίων εθνικών ομάδων που εισήλθαν από τη θάλασσα δεν ξεπερνούν διψήφιο νούμερο.

 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εννιάχρονη ζωγράφισε τον εφιάλτη της.Απεικόνισε στο χαρτί τη φρίκη που έζησε. Το σχολείο αρχικά αδιαφόρησε και χαρακτήριζε ως "κροκοδείλια" τα δάκρυα της




Στα εννιά του μόλις χρόνια, ένα κοριτσάκι με μαθησιακές δυσκολίες αποτύπωσε σε μία ζωγραφιά τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε από συμμαθητή της, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά στο σχολείο.
"Με πονάει εδώ μανούλα, αλλά δεν πρέπει να σου το πω γιατί θα με σκοτώσει. Με πονάει και το δείχνει στα αγόρια", ήταν τα λόγια που κατάφερε μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να πει στη μητέρα της. Σε μία μάλιστα ζωγραφιά που έκανε για να περιγράψει πότε αισθάνεται ότι έχει αρνητικό συναίσθημα, όπως της είχε ζητηθεί από τη δασκάλα της, αποκαλύφθηκε το δράμα της.
Η μητέρα ανακάλυψε ότι η κορούλα της είχε οδηγηθεί σε απομονωμένες περιοχές μέσα στην παιδική χαρά, όπου είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά περισσότερες από μία φορά από το συμμαθητή της που έβαζε τους φίλους του να κοιτάνε και γελάνε μαζί της.
"Η κόρη μου, με το απλό μυαλό της, τον άκουσε και δεν έκανε φίλους επειδή τον φοβόταν. Θα γύριζε από το σχολείο και θα έκλαιγε, ενώ με παρακαλούσε να γυρίσουμε σπίτι", ανέφερε. Όταν ρώτησε τη διευθύντρια τη συμβαίνει, της αντέτεινε πως πρόκειται για κροκοδείλια δάκρυα του κοριτσιού.
Μετά την πρώτη επίθεση, που σημειώθηκε στα επτά της χρόνια, η διεύθυνση του σχολείου δεν απέβαλε το αγόρι, ούτε φρόντισε να του παρασχεθεί βοήθεια παρά μόνο του απαγορεύτηκε η έξοδος στην παιδική χαρά για κάποιο χρονικό διάστημα.
Όταν αργότερα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς το αγόρι ήταν μικρότερος από την ηλικία της ποινικής ευθύνης. Ειδικοί έχουν απομακρύνει το αγόρι από τη μητέρα του και ζει πλέον με άλλα συγγενικά του πρόσωπα.
Η μητέρα του κοριτσιού δεν μπορούσε να μεταφέρει το κοριτσάκι της σε άλλο σχολείο λόγω των ειδικών αναγκών που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο με το συμμαθητή της. "Είναι όπως ένα θύμα βιασμού πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το βιαστή της", σημείωσε.
Μετά από διετή μάχη με το σχολείο και τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές, δηλώνει απελπισμένη. "Προσπαθώ τόσο σκληρά να είμαι καλή μητέρα και να μάχομαι για την κόρη μου αλλά χρειάζομαι βοήθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά η 39χρονη γυναίκα.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιστορική ήττα για Μέρκελ





Οι πολίτες αποδοκίμασαν μαζικά την πολιτική Μέρκελ στην οικονομία, αλλά και στα πυρηνικά, στις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία.
Οι Χριστιανοδημοκράτες θα χάσουν τον έλεγχο του πλέον πλούσιου κρατιδίου της Γερμανίας προς όφελος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια.
Βάσει των exit polls που έδωσαν τα δύο δημόσια γερμανικά κανάλια ARD και ZDF, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες αποκτούν πλειοψηφία στη νέα βουλή στη Στουτγάρδη και νέος πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης θα είναι ο επικεφαλής των Πρασίνων Βίνφριντ Κρέτσμαν, που θα είναι ο πρώτος Πράσινος πρωθυπουργός κρατιδίου στη Γερμανία.

 
Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες SPD πιθανότατα θα εξασφαλίσουν από κοινού ένα 48,5% των ψήφων στη σημερινή εκλογή, όπου η πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η κεντροαριστερά από καιρό ασκεί πιέσεις για τον τερματισμό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), εταίροι τους στον συνασπισμό, μεγάλοι υποστηρικτές της παράτασης της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, εξασφαλίζουν από κοινού ένα 43% των ψήφων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Το CDU, το οποίο έχει κυβερνήσει το κρατίδιο για 58 χρόνια χωρίς διακοπή, πήρε το 38% και οι FDP 5%. Οι Πράσινοι τερμάτισαν δεύτεροι με 25% και θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας κυβέρνησης σε ένα από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας, για πρώτη φορά. Το SPD και οι σύμμαχοι του, λαμβάνουν 23,5% σύμφωνα με το ARD.
Σε μια άλλη εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, το SPD διατηρεί την εξουσία με μια άνετη νίκη επί του CDU και αναμένεται να κάνει συνασπισμό με τους Πράσινους.
 
Μαζικές διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας
Στη σκιά των εξελίξεων στην Ιαπωνία οι Γερμανοί διαδήλωσαν το Σάββατο κατά της ατομικής ενέργειας. Το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην πυρηνική ενέργεια είχε οπωσδήποτε αντίκτυπο στις περιφερειακές εκλογές.

Διοργανωτές ήταν επιτροπές του αντιπυρηνικού κινήματος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και η καθολική και ευαγγελική εκκλησία. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από όλα τα κοινωνικά στρώματα της γερμανικής κοινωνίας.


 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Εχουν χάσει τον έλεγχο από την πρώτη μέρα! - Το πρωί ανακοίνωναν ιλιγγιώδεις τιμές ραδιενέργειας και τώρα μιλούν για λάθος!



Με ερασιτεχνισμούς και είπα - ξείπα αντιμετωπίζει τόσο η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου της Φουκουσίμα όσο και η ιαπωνική κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εχουν περάσει 16 ημέρες από το χτύπημα του σεισμού των 9 ρίχτερ και του φονικού τσουνάμι και η κατάσταση αντι να ελέγχεται, επιδεινώνεται.

Τόσο η ιαπωνική όσο και η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε όσα ανακοινώνονται. Ταυτόχρονα η αγωνία και η ανασφάλεια διαρκώς αυξάνονται αφού όλοι είμαστε στην κυριολεξία στο σκοτάδι.
Κανείς δεν ξεχνά οτι από την πρώτη ημέρα οι πληροφορίες για όσα συνέβαιναν στους αντιδραστήρες διοχετεύονταν στα ΜΜΕ αλλά και στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας με το σταγονόμετρο!
Να σημειωθεί επίσης οτι το εργοστάσιο είναι ιδιωτικό και το κράτος δεν έχει καμία συμμετοχή. Γι' αυτό και όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε την ιαπωνική κυβέρνηση να μένει επι της ουσίας αμέτοχη σε όσα συμβαίνουν αλλά και πολλές φορές να καταγγέλει την εταιρεία για ελλιπή ενημέρωση!

Το χρονικό των παλινωδιών

Τα ξημερώματα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασία της Φουκουσίμα είχε σημάνει συναγερμό ανακοινώνοντας οτι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αμέσως ο αντιδραστήρας εκκενώθηκε και λίγες ώρες αργότερα η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση ομολόγησε δια τους εκπροσώπου της οτι φοβάται πυρηνική καταστροφή!

'Ομως, τώρα η διαχειρίστρια εταιρεία λέει συγγνώμη λάθος! Οι εργάτες γύρισαν στις θέσεις τους και ανακοινώθηκαν οτι οι μετρήσεις που έγιναν πριν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

"Οι αριθμοί δεν είναι σωστοί και αξιόπιστοι" δήλωσε με περισσή άνεση ο εκπρόσωπος της TEPCo. Τακάσι Κουρίτα.
"Σας ζητάμε συγγνώμη".

Είπε οτι ειδικοί πήραν και άλλο δείγμα για να έχουν τα ακριβή αποτελέσματα αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τις μετρήσεις.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε οτι μετά την πρώτη μέτρηση σήμανε συναγερμός και εγκαταλείφθηκε ο χώρος χωρίς να ληφθεί και άλλο δείγμα ώστε να βεβαιωθούν....

Πάντως, αξιωματούχοι παραδέχονται οτι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ακόμα από που προέρχεται το νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια αλλά εικάζουν οτι προέρχεται από κάποιον ραγισμένο πυρήνα.

Επίσης όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν την παραδοχή του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα".
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. “Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν", τόνισε.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γεννήθηκε 604 γραμμάρια. Η ιστορία της μικρής Πιπ. Pip s story.


Pip's story

Η μικρή Φιλλίπα γεννήθηκε 4 μήνες πιο νωρίς απο το αναμενόμενο και μόλις 604 γραμμάρια.
Η εγκυμοσύνη της μαμάς της αντί για γέλια και ελπίδα ήταν  γεμάτη δυσκολίες ,  και από το  φόβο θανάτου.
Μόλις μετά από περίπου 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης οι γιατροί  έφεραν στον κόσμο την πρόωρη μικρούλα και ανακοίνωσαν στη μητέρα, ότι το μωρό της δεν είχε πιθανότητες να επιβιώσει.

Σε ένα κρεβατάκι νοσοκομείου και με τους γονεις της στο πλάι η μικρή Πιπ περίμενε το τέλος.Η μαμά της την κράτησε αγκαλιά μόλις 9 μέρες μετά τη γέννηση της. 

Ο αγώνας όλων γιατρών των  νοσηλευτών και των γονέων της Πιπ ήταν.... να της "θυμίζουν" να αναπνέει!!!

Σε ένα νοσοκομείο όπου καθημερινά και για πολλά χρόνια σε δεκάδες περιστατικά, ο θάνατος βγαίνει νικητής στον αγώνα με τη ζωή, η Πιπ κατάφερε να τον κατατροπώσει. Προς έκπληξη όλων, αυτή η τόσο δα μικρούλα βγήκε νικήτρια 

.Τα υπέροχα ματάκια της μπορούν να κοιτάζουν για μια ζωή... τη ζωή.
 .Δείτε την ιστορία της...  http://video.news.com.au/1837405486/Pips-story

Pip's story

Born four months early and just 604g, tiny Phillipa Liston has won her inspiring battle for life.

Πηγή news.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα ονόματα των νέων νοσοκομείων μετά την συγχώνευση




Αποκλειστικό 100%. Έχουμε τα ονόματα των νέων νοσοκομείων, που θα προέλθουν από τη συγχώνευσή τους, που αποφάσισε η κυβέρνηση ( διάβαζε "Τρόικα").

Με την πρόβλεψη, ότι θάχουμε μεγαλύτερες αντιδράσεις ακόμη και αυτές με τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, τα νέα νοσοκομεία θα λέγονται ως εξής:





1. "ΛΑΪΚΌ ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ ΓΕΝΙΚΌ ΜΑΙΕΥΤΉΡΙΟ ΑΘΗΝΏΝ" 


2. "ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ – ΠΆΓΚΑΛΟΥ" 


3. "ΑΛΕΞΆΝΔΡΑ ΣΩΤΗΡΊΑ ΑΜΑΛΊΑ ΦΛΈΜΙΓΚ"


4. "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΆ ΣΟΦΊΑ- ΠΑΜΜΑΚΆΡΙΣΤΟΣ" 


5 " ΕΡΥΘΡΌΣ - ΠΑΤΉΣΙΑ" 


5. " ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ ΛΑΪΚΌ ΕΘΝΙΚΌ ΛΑΧΕΊΟ - Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΊΣ ΚΕΡΔΊΖΕΙ" 



Πηγή pamelouketo
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιτυχημένη μεταμόσχευση χεριού στην Αυστραλία

Επιτυχημένη μεταμόσχευση χεριού στην Αυστραλία

Η πρώτη μεταμόσχευση χεριού στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μελβούρνη. Λήπτης του μοσχεύματος είναι ο 65χρονος Πίτερ Γουόλς, ο οποίος είχε υποστεί ακρωτηριασμό πριν από χρόνια. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο St. Vincent's και διήρκεσε εννέα ώρες.

Ο πρώην υδραυλικός, μετά την επιτυχημένη επέμβαση, ξεκινά έναν μαραθώνιο ζωής με ειδική αγωγή αντιμετώπισης τυχόν αντίδρασης του οργανισμού. Οι γιατροί, του συστήνουν να αποφεύγει, προς το παρόν, οποιαδήποτε κίνηση του χεριού, εκτός από αυτή την πρώτη που έκανε για να διαπιστώσει αν το «καινούριο» χέρι που απέκτησε δουλεύει. «Μπορώ και κινώ τα δάχτυλα, οι γιατροί, όμως, μου έχουν πει να μην το κουνώ ακόμη καθόλου», δήλωσε ο Γουόλς, ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει τους συγγενείς του δότη



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

50.000 ευρώ για... δωρεάν υπηρεσίες

Με την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη (πάνω με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο), δόθηκε η έγκριση για την καταβολή των 49.200 ευρώ στην Egon Zehnder του Α. Γαβριηλίδη.


Ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς του μνημονίου κάποιοι επιχειρηματίες βρίσκουν τρόπους και κερδίζουν αρκετά χρήματα, προσφέροντας υπηρεσίες σε υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες. Και καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό. Ούτε στο ότι διατηρούν στενή σχέση με κορυφαίο υπουργό. Ομως, όταν ο υπουργός ερωτάται σχετικά, απαντά ότι οι υπηρεσίες παρέχονται αμισθί. Φαίνεται, όμως, πως δεν είναι και τόσο αμισθί όσο λέει ο υπουργός, αφού οι εταιρείες πληρώνονται από φορείς που εποπτεύει ο ίδιος.
Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει σήμερα ότι η εταιρεία Egon Zehnder, εις την οποία εργαζόταν ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, πριν εισέλθει στην πολιτική, έλαβε αμοιβή αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον ΟΠΑΠ το 2010, παρέχοντας υπηρεσίες εξεύρεσης ανώτατων στελεχών. Ο υπουργός αναγκάστηκε μετά από δημοσιεύματα της «Κ.Ε.» να παραδεχθεί ότι η εν λόγω εταιρεία ναι μεν συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής στελεχών σε φορείς αρμοδιότητάς του (ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλά οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.
Δεν μπήκε καν στον κόπο να διευκρινίσει ότι η εταιρεία πληρώνεται όχι από το υπουργείο αλλά από τον ΟΠΑΠ, δηλαδή τη μεγαλύτερη εταιρεία που εποπτεύει ο ίδιος.
Η «Κ.Ε.» παρουσιάζει έγγραφο που πιστοποιεί τη σχέση ανταμοιβής ΟΠΑΠ-Egon Zehnder International. Πρόκειται για ένα τιμολόγιο με ημερομηνία έκδοσης 23 Ιουλίου 2010. Πόσα χρήματα κόστισε η εξεύρεση ενός ανώτατου στελέχους; Ούτε λίγο ούτε πολύ 49.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Με άλλα λόγια, ο ΟΠΑΠ πλήρωσε 16,7 εκατ. δραχμές (για να θυμηθούμε και την αξία της δραχμής) για να βρει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. Η πληρωμή του τιμολογίου εγκρίθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2010 από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη, όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο.
Για την επιλογή της εταιρείας δεν έγινε διαγωνισμός. Ούτε η έγκριση της δαπάνης πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο. Η δαπάνη εγκρίθηκε από τον ίδιο τον Γ. Σπανουδάκη, ο οποίος έχει λάβει δικαιοδοσία από το διοικητικό συμβούλιο να υπογράφει δαπάνες μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ εκάστη. Το συγκεκριμένο τιμολόγιο τείνει σχεδόν σε αυτό το ποσό. Μια λεπτομέρεια με σημασία είναι ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από το ίδιο δίδυμο, των κ. κ. Γερουλάνου-Γαβριηλίδη.
Η «Κ.Ε.» επικοινώνησε με τον ΟΠΑΠ και έθεσε ερωτήσεις σχετικές με την αμοιβή της Egon Zehnder, εάν υπάρχουν άλλα τιμολόγια και ποιο στέλεχος αφορά η συγκεκριμένη αμοιβή: Ο ΟΠΑΠ απάντησε ότι «υπηρεσίες εξεύρεσης στελεχών παρέχουν διαχρονικά αρκετές εξειδικευμένες εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Egon Zehnder International...», ότι «η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προτείνει κατά το παρελθόν σημαντικά στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε.» και τέλος ότι «είναι επόμενο οι εταιρείες αυτές να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν», επιβεβαιώνοντας τη σχέση.
Ο ρόλος της Egon Zehnder και του επικεφαλής της Ανδρέα Γαβριηλίδη (διευθύνοντος συμβούλου), δηλαδή του πρώην αφεντικού του κ. Γερουλάνου, ως προς τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση στελεχών σε φορείς αρμοδιότητας του υπουργού, αποκαλύφθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ.Ε.», ο πρώην πρόεδρος του ΟΔΙΕ, Δημήτρης Σεφτελής. Ο κ. Σεφτελής αποκάλυψε ότι, πριν γίνει η τοποθέτησή του στον ΟΔΙΕ, συναντήθηκε με τον κ. Γαβριηλίδη στα γραφεία της Egon Zehnder στο Μαρούσι, μετά από οδηγίες που έλαβε από το υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι τότε υπήρχε απλώς η φημολογία ότι η εταιρεία εμπλέκεται στη διαδικασία του opengov.
Μετά τη συνέντευξη, ο υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί την εμπλοκή του πρώην αφεντικού του. Ομως δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι υπήρχε αμοιβή. Αντίθετα, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες παρέχονταν δωρεάν:
*Στις 19 Δεκεμβρίου 2010, εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του υπουργείου δήλωσε στην «Κ.Ε.» ότι: «Εχουμε τη δυνατότητα να απευθυνόμαστε στους κορυφαίους της αγοράς, όπως είναι η Egon Zehnder, προκειμένου να μας παρέχουν κάποιες συμβουλές». Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» για την αμοιβή της εταιρείας, η απάντηση είναι ότι οι όποιες υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.
*Το ίδιο υποστήριξε και ο πρόεδρος της Egon Zehnder, Α. Γαβριηλίδης, αναφέροντας στην «Κ.Ε.»: «Οι πελάτες μας είναι κυρίως οργανισμοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στο παρελθόν είχαμε αναλάβει αρκετές δουλειές, κυρίως από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, στα οποία ανήκουν οι περισσότερες ΔΕΚΟ. Από τότε που άλλαξε η κυβέρνηση όμως, η προσφορά μας είναι σε εθελοντική βάση. Δεν έχουμε αναλάβει κανένα έργο επ' αμοιβή στο Δημόσιο. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνάει ο τόπος και προσπαθούμε να βοηθήσουμε».
Οι ισχυρισμοί συνεχίστηκαν. Σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου, για τη σχέση του υπουργού με την Egon Zehnder και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την επιλογή στελεχών, ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου 2011 ότι «στη νέα περίοδο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όσους ανθρώπους θέλουν να προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο στο δύσκολο έργο της ανασύστασης της χώρας. Χρησιμοποιεί έτσι και τις αμισθί υπηρεσίες ανθρώπων σε πολλές περιπτώσεις» και συνεχίζει αναφέροντας ότι «μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Ανδρέας Γαβριηλίδης, που δέχθηκε να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του».
Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις, ο κ. Γερουλάνος πρέπει να εξηγήσει γιατί αυτά που είπε στη Βουλή δεν αντανακλούν ακριβώς την πραγματικότητα και εάν υπάρχουν άλλοι εθελοντές που προσφέρουν «αμισθί» υπηρεσίες στο υπουργείο, αλλά πληρώνονται από φορείς που εποπτεύει ο ίδιος;
Πηγή enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Onalert αποκλειστικο: Έλληνες εκπαιδευτές στα βουνά του Αφγανιστάν! Φωτογραφίες



Στα δύσβατα και πολλές φορές χιονισμένα βουνά του Αφγανιστάν, μία χούφτα αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αναλάβει μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή.






Είναι οι «στρατιωτικοί σύμβουλοι»,οι εκπαιδευτές επί της ουσίας του «νεογέννητου» Αφγανικού στρατού,ο οποίος σύντομα θα αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο, του ελέγχου της ταραγμένης αυτής χώρας. Έργο που δεν κατάφεραν να επιτελέσουν ούτε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Το Onalert, εξασφάλισε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευση των Αφγανών στρατιωτικών, από τους Έλληνες αξιωματικούς.



Η συνεργασία Ελλήνων και Αφγανών είναι ανέφελη. Δεν είναι μόνο η ιστορία με το πέρασμα του Μ.Αλεξάνδρου από τη χώρα όταν κατευθυνόταν στην εκστρατεία για την Ινδία,που κάνει συμπαθείς τους Έλληνες στους ταλαιπωρημένους από τόσους πολέμους Αφγανούς. Η παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν, στα περίχωρα της Καμπούλ είναι πιο πρόσφατη από την ιστορία του Αλέξανδρου και σίγουρα αποτελεσματική. 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Έκοβαν κεφάλια Ελληνοκυπρίων"




.Άκρως αποκαλυπτική των τουρκικών θηριωδιών στην Κύπρο είναι η κατάθεση του συνταγματάρχη εν αποστρατεία του Ελληνικού Στρατού Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη που υπηρέτησε στην Κύπρο μεταξύ 1970 και 1980 στο Τμήμα Αντικατασκοπίας του κλιμακίου της Ελληνικής ΚΥΠ.
Η κατάθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", έγινε κατά την 159η συνεδρία της Επιτροπής και περιλαμβάνει 130 σελίδες. Ήταν μάλιστα και ο πρώτος υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας που προσήλθε και κατάθεσε στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου.
Οι αναφορές του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη που υπηρετούσε στην Κερύνεια κατέθεσε ότι έστελνε τακτικά αναφορές στο ΓΕΕΦ, την ΕΛΔΥΚ και την Αθήνα για τις κινήσεις των Τούρκων.
Μετά το πραξικόπημα όλες οι αναφορές μιλούσαν για ετοιμασίες του τουρκικού Στρατού και απόβαση στην Κερύνεια, αλλά η Αθήνα δεν λάμβανε κανένα υπόψη.
 
Η ελληνική Πρεσβεία, ακόμα και την ώρα που ξεκίνησαν τα πλοία γεμάτα τανκ και στρατό -ώρα 11:30 μ.μ. της 19ης Ιουλίου 1974- έγραφε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα τα εξής:
"Από πληροφορίες ημέτερου κλιμακίου ΚΥΠ φαίνεται ότι υπάρχουν αποβατικά σκάφη τουρκικού στόλου έξω από τις ακτές της Κύπρου. Πέντε αποβατικά, δώδεκα ναυτικά μίλια βορείως Αποστόλου Ανδρέα, δώδεκα αποβατικά μεγαλύτερου εκτοπίσματος τριάντα ναυτικά μίλια βορείως της Κερύνειας. ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί".
 
Στη συνέχεια του εγγράφου γίνεται περιγραφή το πρωί της εισβολής όταν αντίκρισαν μπροστά τους ξαφνικά στις 4:30 τα πολεμικά πλοία, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Οι αρμόδιοι δεν πίστευαν ακόμα ότι είχε αρχίσει η εισβολή, ενώ υπήρχε μια πλήρης αποδιοργάνωση των μονάδων της Εθνικής Φρουράς.
Συγκλονιστικές είναι οι αναφορές για την κατάσταση, που επικρατούσε την πρώτη και δεύτερη ημέρα της εισβολής, με τον σφαγιασμό Ελληνοκυπρίων στρατιωτών, όχι μόνο στο χώρο της εισβολής αλλά και στην Κερύνεια, την Κλεπίνη και στο Καζάφανι.
 
Οι κτηνωδίες των Τούρκων
Τραγική είναι η περίπτωση έξη Ελληνοκυπρίων, των οποίων, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έκοψαν τα κεφάλια και τα έβαλαν σε πασσάλους. Αναφέρονται και ονόματα. Αυτή η περίπτωση περιγράφεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους βουλευτές που άκουσαν τα γεγονότα.
Η Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό απόρρητων εγγράφων, τα οποία όμως θα φυλάσσονται στα αρχεία της Βουλής. Πρόκειται για χιλιάδες σελίδες που θα αξιολογηθούν σιγά-σιγά στο μέλλον.
Ένα από αυτά αναφέρεται σε συνομιλία του δικτάτορα Ιωαννίδη με το ΓΕΕΦ, η οποία έγινε στις 10 π.μ. της 15ης Ιουλίου ενώ συνεχιζόταν το πραξικόπημα.
Ο Ιωαννίδης ζητούσε να γίνει στάχτη το Προεδρικό και να βρουν τον Μακάριο στα ερείπια. Όταν έμαθε ότι ήταν ζωντανός ζήτησε να ψάξουν παντού, διότι θα χαθεί το παιγνίδι.
Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά σε συνομιλία του Ιωαννίδη με τον "οκταήμερο πρόεδρο" του πραξικοπήματος τον Νίκο Σαμψών, ζητώντας "το κεφάλι του Μακάριου".
Καταγράφονται ακόμα πολλές άλλες αναφορές για τις δραστηριότητες των πραξικοπηματιών σε σχέση με την αντίσταση στην Αρχιεπισκοπή, την Πάφο και το αεροδρόμιο Λευκωσίας. 
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...