Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο μυστήριο με νησί «φάντασμα» στο νότιο Ειρηνικό!


Το νησί Sandy έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας καθώς πρόκειται για μία χαρτογραφημένη περιοχή η οποία ξαφνικά... εξαφανίστηκε.


Χαρακτήρα σύγχρονης «Ατλαντίδας» παίρνει η υπόθεση του νησιού – φαντάσματος Sandy. Η μικρή λωρίδας γης, σύμφωνα με την δορυφορική σάρωση του Google Maps βρίσκεται στο Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αυστραλία και την Νέα Καληδονία. Αντίθετα, το Google Earth, δείχνει την περιοχή καλυμμένη με μαύρο χρώμα, αδυνατώντας να προσδιορίσει τι τελικά υπάρχει στο σημείο.

Ένας από τους άτλαντες που αποτελούν πηγή αναφοράς, ο Times Atlas of the World, το αποτυπώνει ως Sable Island.

Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.

Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.

«Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.

«Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο».

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σε σχέση με τους χάρτες και τη γεωγραφία, είναι ότι ο κόσμος δεν σταματά να εξελίσσεται. Και η διατήρηση του ρυθμού των αλλαγών αυτών είναι μια αποστολή που δεν σταματά ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η Αυστραλιανή Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδια για τη σχεδίαση των επίσημων ναυτικών χαρτών δήλωσε στο Fairfax Media ότι αντιμετωπίζει τα κοινά γεωγραφικά δεδομένα με επιφύλαξη, καθώς ορισμένες λεπτομέρειες είναι ξεπερασμένες ή λανθασμένες.







newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πουλούσαν μικρά παιδιά για 10.000 ευρώ


Τραγικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το κύκλωμα εμπορίας παιδιών.


Δύο γυναίκες οι οποίες φέρονται να ενέχονται σε εμπορία παιδιών μικρής ηλικίας συνελήφθησαν στην καυκάσια ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας, έναν μήνα μετά τη σύλληψη άλλων δύο γυναικών στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές διωκτικές αρχές.
 
  Οι ίδιες πηγές δεν προσδιόρισαν την ακριβή ημερομηνία και τις συνθήκες της σύλληψης των δύο γυναικών, αρκούμενες μόνον να προσθέσουν πως εργάζονταν σε νοσοκομεία της γειτονικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν.
 
  Η μία εξ αυτών, ονόματι Τζένετ Σαϊντουλάγεβα, εργαζόταν ως προϊσταμένη της παιδιατρικής πτέρυγας στο κεντρικό νοσοκομείο του Χασαβιούρτ και η άλλη, που ονομάζεται Μπατούλι Τσουπαλάγεβα, είναι γιατρός στην 3η μαιευτική κλινική της Μαχατσκάλα, πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

   Στις 31 Οκτωβρίου, μία άλλη υπάλληλος του κεντρικού νοσοκομείου της Χασαβιούρτ είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την ίδια υπόθεση, ενώ την ίδια ημέρα η ρωσική αστυνομία είχε προβεί στη σύλληψη μίας κατοίκου της πρωτεύουσας Γκρόζνι της Τσετσενίας. Η τελευταία είχε προσπαθήσει να πωλήσει σε γυναίκα αστυνομικό, που εμφανίστηκε σαν δυνητική αγοράστρια, δύο παιδιά: ένα κοριτσάκι ενάμιση έτους, έναντι 400.000 ρουβλίων (9.950 ευρώ), κι ένα αγοράκι έναντι 500.000 ρουβλίων (12.440 ευρώ).
   
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, τα δύο παιδιά είχαν μεταφερθεί στο Γκρόζνι από το Νταγκεστάν.
   
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε διευκρινίσει από την πλευρά του πως η εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Χασαβιούρτ, που συνελήφθη στις 31 Οκτωβρίου, έπειθε τους γονείς των παιδιών πως αυτά έπασχαν από ανίατες ασθένειες, έτσι ώστε να τα εγκαταλείπουν, ενώ η συνεργός της στο Γκρόζνι--μία Τσετσένα συνταξιούχος--αναζητούσε «πελάτες» και «οργάνωνε τις πωλήσεις».




newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δέκα νεκρά παιδιά από βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά στη Συρία!


Δίχως τέλος οι συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, μόνο που σήμερα – Δευτέρα ξεπέρασαν κάθε σκληρότητα.

Κυβερνητικό μαχητικό αεροσκάφος έριξε βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα παιδιά, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές, στο χωριό Ντέιρ αλ-Ασαφίρ, ανατολικά της Δαμασκού.

Το βίντεο που διέρρευσε στο Ίντερνετ ήταν πραγματικά σκληρό, καθώς έδειχνε τα πτώματα των παιδιών στο έδαφος με τις μητέρες τους να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

«Κανείς από τους νεκρούς δεν ήταν πάνω από 15 ετών», δήλωσε ακτιβιστής στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν 15 άτομα και επισήμανε ότι οι αντάρτες δεν βρίσκονταν μέσα στο χωριό, αλλά στα περίχωρα.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μητέρα χορηγεί ιατρική μαριχουάνα στην κόρη της




Η 7χρονη Mykayla Comstock που πάσχει από λευχαιμία  είναι μια από τις νεώτερες ασθενής που τους χορηγείται ιατρική μαριχουάνα.
Η 25χρονη μητέρα της Erin Purchase της δίνει χάπια μαριχουάνας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της χημειοθεραπείας. Από την άλλη πλευρά ο πατέρας της, ο οποίος ζει στη Βόρεια Ντακότα, ανησυχεί για τις επιπτώσεις του φαρμάκου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου της κόρης του.
Σύμφωνα με την The Oregonian η 25χρονη πιστεύει ότι το σκεύασμα βοηθάει την κόρη της.
"Ως μητέρα θα δοκιμάσω οτιδήποτε για να γίνει καλά το παιδί μου"  τονίζει. "Το φάρμακο την βοηθάει να φάει και να κοιμηθεί αλλά επίσης να αισθάνεται και ανάλαφρα".
Τα λεγόμενα της μητέρας της επιβεβαιώνει και η 7χρονη η οποία είπε "Με βοηθάει να φάω και να κοιμηθώ".
Ο πατέρας της Mykayla, ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο από τη μητέρα του κοριτσιού, δεν επικροτεί την χρήση μαριχουάνας και ήρθε σε επαφή με την πρόνοια και την αστυνομία ώστε να πάψουν να χορηγούν ιατρική μαριχουάνα στην κόρη του.
Ο 26χρονος Jesse Comstock  ανέφερε ότι η 7χρονη κόρη του είχε παράξενη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης τον περασμένο Αύγουστο.
Ο Comstock, ο οποίος ήταν χρήστης στο παρελθόν,  είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να χορηγείται ιατρική μαριχουάνα σε άτομα  άνω των 16 ετών.
"Δεν είναι ασθενής σε τελικό στάδιο", δήλωσε ο Comstock για την κόρη του και πρόσθεσε "Δεν πρόκειται να  επιτρέψω να περιοριστούν οι επιλογές στη  ζωή της κόρης μου  λόγω των αποφάσεων της μητέρας της".
Σύμφωνα με τους νόμους του Όρεγκον δεν απαιτεί την παρακολούθηση της ιατρική χρήση μαριχουάνας ενός παιδιού από έναν παιδίατρο.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τέρμα οι εμπορικές ονομασίες




Πριν ακόμη θεσμοθετηθεί καλά καλά το νέο σύστημα συνταγογράφησης που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες αλλά και πολλές εξαιρέσεις, οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σύστημα αλλαγμένο που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γράφουν την εμπορική ονομασία. Τι θα κάνουν
 

Ήδη από το Σάββατο και χωρίς να ενημερωθούν αναλυτικά οι γιατροί, 
η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν δίνει πια τη δυνατότητα στο γιατρό να επιλέξει το φάρμακο το οποίο ο ίδιος θεωρεί καταλληλότερο για την θεραπεία του ασθενούς του.
Αντί αυτού αυτόματα επιλέγεται από το σύστημα η δραστική ουσία.
 
Οι ιδιώτες γιατροί που από την αρχή είχαν τεθεί ενάντια στο νέο σύστημα θεωρώντας ότι καταργείται ουσιαστικά ο πρώτος λόγος του γιατρού στη θεραπεία των ασθενών, σκοπεύουν να μην το αφήσουν έτσι. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά στα μέλη του στη θέση «σχόλια του φαρμάκου» να αναγράφουν το φάρμακο επιλογής τους για την θεραπεία του ασθενούς. Στο πεδίο «σχόλια συνταγής» συνιστά να αναγράφουν «Η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες» απόφαση που είχε λάβει ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 
 
Πηγή iatropedia
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Eρντογάν εναντίον της σειράς "Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρέπης"



 Μπορεί η σειρά « Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» να σπάει ρεκόρ τηλεθέασης στην Τουρκία, σε πολλές άλλες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως κατηγόρησε τους παραγωγούς της σειράς και ανέφερε πως παραπλανούν τον κόσμο!
     «Ζούμε σε έναν κόσμο με 7 δισεκατομμύρια άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν πως οι πρόγονοι μας είναι αυτοί, που βλέπουν στις τηλεοπτικές σειρές. Εμείς δεν γνωρίζουμε έναν τέτοιο Σουλεϊμάν, ο οποίος στην πραγματικότητα έδωσε αγώνα 30 χρόνια πάνω στο άλογο. Δεν πέρασε τη ζωή του στα παλάτια, όπως παρουσιάζουν οι σειρές. . Εγώ επιπλήττω τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς. Περιμένουμε και από την δικαιοσύνη να πράξει αυτό που πρέπει» δήλωσε ο Ερντογάν.
       Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως θα προκαλέσει μεγάλους «μπελάδες» σε όλη την ομάδα της τηλεοπτικά πετυχημένης τουρκικής σειράς, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», εκτός και από αύριο στα γυρίσματα. οι παραγωγοί αρχίσουν να παρουσιάζουν τον Οθωμανό Σουλτάνο, πάνω στο άλογο, αγωνιστή, όπως ζητά ο Ερντογάν, που παρεμβαίνει σε όλα στην Τουρκία, όπως έκανε κάποτε και ο «Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπής».
Η διαμάχη στο twitter

 Μετά τι κατηγορίες του Ερντογάν εναντίον της τουρκικής σειράς «Σουλεϊμαν ο Μεγαλοπρεπής» στο twitter άρχισαν να «πέφτουν» χιλιάδες μηνύματα που κατηγορούν ή γελοιοποιούν τις απόψεις και τια παρεμβάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.
     Κάποια από τα tweet που αφορούν το θέμα:
    « Εσύ κατηγορείς τη σειρά αλλά αν τολμάς βγάλε τη σειρά και όταν δεν μεταδοθεί να δεις πως θα σε εκθρονίσουν οι κυρίες που είναι κολλήμένες μπροστά την οθόνη»
    «Ευτυχώς που ο Ερντογάν δεν παρακολουθεί τον Σπάρτακο, αλλιώς θα ζητούσε να δικαστεί αυτός που εφηύρε την τηλεόραση»
    “ Mε τις δηλώσεις του Ερντογάν το σενάριο της σειράς σίγουρα θα ξαναγραφτεί»
    « Κίνδυνος για τα τη σειρά, ακούγονται τα βήματα του Ερντογάν»
    « η σειρά δεν δείχνει όλη την αλήθεια αλλά ποιον ενοχλεί; Aν δεν σου αρέσει μην την παρακολουθείς»
     « Εσύ κατηγορείς τη σειρά αλλά αν τολμάς βγάλε τη σειρά και όταν δεν μεταδοθεί να δεις πως θα σε εκθρονίσουν οι κυρίες που είναι κολλήμένες μπροστά την οθόνη»

Οι απόψεις του Ερντογάν για τον Σουλεϊμάν φαίνεται πως θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις.


πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...