Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται το «πάρτι» προνομίων στη Βουλή


Συνεχίζουν να προκαλούν βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής, αφού την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει, εκείνοι επιμένουν να διατηρούν στο ακέραιο τα προνόμιά τους.

Συγκεκριμένα, στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 θα ανέλθει το κονδύλι που θα διαθέσει η Βουλή για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αφού μόλις 35 από τους 300 είπαν «όχι» στο ΙΧ που δικαιούνται. Για πρώτη φορά φέτος, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που μοιράστηκαν στους βουλευτές ήταν και ένα χαρτί με το οποίο θα μπορούσαν να δηλώσουν αν θέλουν ή όχι βουλευτικό αυτοκίνητο. Το χαρτί αυτό συμπληρώθηκε μόνο από 35 μέλη του Κοινοβουλίου, αφού οι υπόλοιποι είπαν «ναι» στην άνεση του βουλευτικού ΙΧ.

Από αυτούς, οι 11 ήταν νεοεισερχόμενοι, ενώ οι 24 παλιοί βουλευτές. Ανάμεσα τους οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Μιχελάκης, Βασίλης Κικίλιας, Φωτεινή Αραμπατζή, Ανδρέας Ψυχάρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Κωνσταντίνος Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την πλευρά τους δήλωσαν ότι πήραν τα αυτοκίνητα με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, αν και οι υπηρεσίες της Βουλής εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν αυτό είναι εφικτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές Αθήνας και Πειραιά δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά που κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ οι βουλευτές επαρχίας ΙΧ έως 1.800 κυβικά τα οποία κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα. Η Βουλή προμηθεύεται τα εν λόγω οχήματα μέσω leasing.

Παρέμβαση Σαμαρά για το προκλητικό επίδομα

Σε ό, τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας ενέκρινε κονδύλι 1,5 εκ ευρώ για «εκλογικό επίδομα» το οποίο οι υπάλληλοι δικαιούντο εθιμικώ δικαίω! Μάλιστα, κανονικά το επίδομα αυτό ανέρχεται στις 2.000 ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση για κάθε υπάλληλο. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι ο κάθε υπάλληλος της Βουλής θα εισέπραττε 4.000 ευρώ ως εκλογικό επίδομα για τους 3 μήνες που η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Πολύδωρα το επίδομα να τους καταβληθεί κανονικά και εκείνος τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έτσι, συμφώνησε να δώσει σε κάθε υπάλληλο 1.000 ευρώ. Με βάση το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που ξεπερνά τα 1.200 άτομα, το επίδομα αυτό θα ήταν περίπου 1,5 εκ ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού που είχε τηλεφωνική με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη τασσόμενος υπέρ του να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης. Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε, ας ακυρώσει την απόφαση.



real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά"


Το πρόγραμμα της κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αρχικά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ακολούθως.
Η συζήτηση με τον κ. Στουρνάρα διήρκεσε περίπου δύο ώρες, χωρίς να γίνουν δηλώσεις μετά τη λήξη της, ενώ ακολούθησε η συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μπορεί να μην έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο οι αξιωματούχοι είχαν... κέφια και όρεξη για αστεία.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, οι τροϊκανοί του είπαν χαρακτηριστικά: "Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά".
"Το γνωρίζω" ήταν η απάντηση του υπουργού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Στουρνάρας, τόνισε ότι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν βλέπουν τους αξιωματούχους της τρόικας ως κατακτητές.
Διερευνητικές οι πρώτες επαφές
Δεδομένου ότι η τρόικα έχει ήδη ενημερωθεί από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γ.Ζανιά για την πορεία βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, στις επαφές που θα έχει τις επόμενες 72 ώρες με τους υπουργούς της κυβέρνησης θα συζητήσει επί συγκεκριμένων μεγεθών βολιδοσκοπώντας προφανώς διαθέσεις και σκοπούς.

Στελέχη της κυβέρνησης εστιάζουν στο ότι οι πρώτες αυτές διερευνητικές επαφές έχουν τον χαρακτήρα μιας πρώτης γνωριμίας των υπουργών με τους κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματίας Μόρς (ΕΕ) και ότι θα υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση για τα θέματα του κάθε χαρτοφυλακίου.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση αποφασισμένη για δημοσιονομική προσαρμογή

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Επιμονή στην εφαρμογή του προγράμματος

Η τρόικα αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής του προγράμματος και της κάλυψης των δημοσιονομικών αποκλίσεων, μη αναγνωρίζοντας, παρά εν μέρει, το ελαφρυντικό της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Θα εστιάσουν, δε, στις υστερήσεις στα φορολογικά έσοδα, στην καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, στις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, στην εφαρμογή των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, στις συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων και στην υλοποίηση 15.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του θα δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για επανεκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων, επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, αναδιάρθρωση των δημόσιων φορέων και εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

Όλα αυτά στον πρώτο γύρο των επαφών με τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου. Μέχρι αυτόν τον δεύτερο γύρο επαφών θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν και ζητήματα που αποτελούν "αγκάθια" για την ίδια την κυβερνητική συνεργασία, ενδεικτικά θέματα όπως η μετενέργεια.

Στα μέσα Αυγούστου το νωρίτερο θα ξεκαθαρίσει και το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει μπορεί να αξιώσει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να γίνει βάσει των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

100.000 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησαν οι Έλληνες (στη Βουλγαρία)


Μπορεί στην Ελλάδα η ανεργία να καλπάζει και μάλιστα με ξέφρενους ρυθμούς ωστόσο στη Βουλγαρία τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα χάρη… στους Έλληνες.

Πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργήσει στην Βουλγαρία οι Έλληνες επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά.

Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ έπειτα από τη προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην Αθήνα.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος τόνισε πως «η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία τα τελευταία 20 χρόνια και πως η σταθερή μετανάστευση ελληνικών κεφαλαίων στα Βαλκάνια είναι βασικός τροφοδότης της βουλγαρικής οικονομίας».

Σύμφωνα μάλιστα με την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων της Βουλγαρίας, συνολικά 3.800 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έχουν αποδώσει φόρους στη Βουλγαρία το 2011. Πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης αυτές μάλιστα οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν μόλις μερικές εκατοντάδες.

Ο κ. Πλέβνελιεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε την εκτίμηση του για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών, που μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής του διαμετακομιστή μεταξύ των δικτύων αερίου των δύο γειτονικών χωρών, στη δυναμικότερη συνεργασία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου «Στρούμα» (Στρυμόνας) και στη διεύρυνση της συνεργασίας στην κατάρτιση κοινών σχεδίων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχέδιο για εξόφληση φόρων σε 9 δόσεις


- Το σχέδιο τμηματικής καταβολής των φόρων θα παρουσιάσει στην τρόικα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας
- Η εξόφληση θα γίνει έως τον Ιούνιο του 2013
- Πρέπει να δώσουν το ΟΚ οι εκπρόσωποι των δανειστών
- Προς νέα παράταση η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων


Στις εφορίες η Ελλάδα στενάζει, αφού φέτος δυο στους τρεις φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν μετά μέσο όρο 1.500 ευρώ επιπλέον φόρους, ενώ πέρυσι η αναλόγια ήταν ένας προς πέντε!

Ο φόροι είναι δυσβάσταχτοι και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που είτε δηλώνουν απρόθυμοι να καταθέσουν φορολογική δήλωση είτε αρνούνται να πληρώσουν, ακόμη και σε 2-3 δόσεις όπως ισχύει τώρα. Αυτό όμως θα σημάνει απώλεια εσόδων από τα κρατικά ταμεία...

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση εκπόνησε σχέδιο για τμηματική καταβολή των φόρων, με τις δόσεις να φτάνουν ακόμη και τις 9! Το σχέδιο αυτό πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την ελπίδα ότι οι εκπρόσωπο των δανειστών θα του ανάψουν το «πράσινο φως».

Στη ρύθμιση δεν αποκλείεται να ενταχθούν και οι όφειλες από τους φόρους ακινήτων, όπως το ΕΤΑΚ του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία του 2009, οι ΦΑΠ του 2010 και του 2011, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Για όλους αυτούς τους φόρους, τα εκκαθαριστικά αποστέλλονται ή θα αποσταλούν μαζί με τα σημειώματα του φόρου εισοδήματος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι φόροι μπορεί να εξοφληθούν ακόμη και σε εννέα δόσεις. Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα διατηρηθούν οι διμηνιαίες δόσεις, τρεις αν ο φόρος βεβαιωθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και μια δόση αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά.
Που σημαίνει ότι: αν κάποιος κάνει τη δήλωση του και το εκκαθαριστικό φτάσει στα χέρια του τον Ιούλιο, η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου, η τρίτη τέλος Νοεμβρίου και μετά θα ακολουθήσουν έξι μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου εξετάζεται και το σενάριο να εξοφληθούν οι οφειλές που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ανεξάρτητα από το πότε θα εκκαθαριστεί η δήλωση.
Για οφειλές που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, προβλέπονται περισσότερες δόσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις έξι.
Η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης ακόμη κι αν είναι χαμηλότερες από το όριο που θα τεθεί, μπορεί να ισχύσει και για φορολογούμενους που είναι σε προφανή αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.



newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Για 50 λεπτά τα είπαν Σαμαράς - Τρόικα


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στο  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή  τόνισε ο  Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα. Έπίσης  επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις επιφυλάξεις των γιατρών του, που θα προτιμούσαν να μείνει λίγο ακόμη στο σπίτι του, μετά την δύσκολη εγχείρηση στο μάτι του..
Στη συνάντηση έγινε  μία πρώτη ανίχνευση προθέσεων που θα ληφθεί υπόψη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αρχίζουν αύριο στις 7.00 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της Τρόικας για την αποφασιστικότητά τους να επιταχύνουν τις διαδικασίες των διαρθωτικών αλλαγών τις αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών και τον περιορισμό του δημόσιου τομέα καθώς επίσης και την φορολογική μεταρρύθμιση και την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ενώ εξέφρασαν τη θέση ότι περικοπές θα προκύψουν από το κλείσιμο υπηρεσιών. Επέμειναν επίσης να μήν γίνουν περαιτέρω μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και να μην επιβληθούν νέοι φόροι που θα είχαν αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ύφεση. Επίσης ζήτησαν να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις, καθώς τα ποσά είναι μεγάλα και ετέθη το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Προέταξαν επίσης την ανάγκη άμεσων ενεργειών για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Η μείζον διαπραγμάτευση πάντως εκ των πραγμάτων μετατίθεται για αργότερα πιθανόν για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Σεπτέμβριο και αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της Τρόικας.
Τα συμπεράσματα από την συζήτηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα θα ληφθούν υπόψη και στο κείμενο της συμφωνίας των εκπροσώπων των τριών κομμάτων κ.κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη στο οποίο θα βασιστούν και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι τρεις θα συνεδριάσουν και θα ολοκληρώσουν το κείμενο σήμερα. Χθες διαπραγματεύθηκαν τα βασικά ζητήματα και όπως λένε μένουν μόνο οι λεπτομέρειες.
Πέρα από τα οικονομικά θα περιλαμβάνονται θεσμικά ζητήματα τα προνόμια των βουλευτών και το αναδρομικό πόθεν έσχες των υπουργών από το 1974. Το θέμα του εκλογικού νόμου παραπέμπεται για αργότερα μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση. Αγκάθι στην συζήτηση των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι το θέμα της επαναφοράς της μετενέργειας που προυποθέτει εκτεταμένες συλλογικές συμβάσεις και βάζει κυρίως η πλευρά της ΔΗΜΑΡ.
Επίσης συμβιβασμός αναζητείται στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σημαία του την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που αρνούνται οι δύο άλλοι. Έτσι θα υπάρχει πρόβλεψη για “αντικατάσταση” στο προσεχές μέλλον του νόμου ενώ οι νέες διατάξεις θα είναι προιόν συμβιβασμού. Γενικές και επιφανειακές θα είναι και οι αναφορές στην εξωτερική πολιτική για την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί έκριναν ότι χρειάζεται εκτεταμένη συζήτηση.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκαν την… χαμένη «Ατλαντίδα»


Δύτες  εντόπισαν έναν βυθισμένο κόσμο


Η «Ατλαντίδα» της Βρετανίας είναι ένας κρυμμένος θησαυρός , με πληθυσμό 12.000 κατοίκων, ο οποίος εκτεινόταν από την Σκωτία έως την Δανία και βυθίστηκε κάτω από το νερό το διάστημα από 18.000 χρόνια έως 5.500 χρόνια προ Χριστού.

Η «Doggerland» ίσως ήταν κάποτε η πραγματική καρδιά της Ευρώπης.

Αρχαιολόγοι και γεωφυσικοί χαρτογράφησαν την περιοχή, βάσει  νέων στοιχείων, και ανακάλυψαν την πραγματική έκταση της βυθισμένης Γης, η οποία κάποτε φιλοξενούσε Μαμούθ.

Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η περιοχή χτυπήθηκε από ένα καταστροφικό τσουνάμι.    


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πλαστά και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα έρχονται στην Ελλάδα!


Τον επερχόμενο εφιάλτη σκιαγραφεί η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  τα εισαγόμενα, ανώνυμα γενόσημα απειλούν σοβαρά τη Δημόσια Υγεία


Τριπλό χτύπημα στον Ελληνα πολίτη θα επιφέρει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ):

Θα δημιουργήσει μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά φαρμάκου, αυξάνοντας τη φαρμακευτική δαπάνη και επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία.
Θα πλήξει τη δημόσια Υγεία, εκθέτοντας τον Ελληνα ασθενή σε ανώνυμα, αμφιβόλου ποιότητας, εισαγόμενα γενόσημα.
Θα πλήξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επενδύει στη χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και δίνει δουλειά τους Ελληνες επιστήμονες.
Όπως εξηγεί η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, κυρία Φαίη Κοσμοπούλου -μιλώντας στο newsbomb.gr- «οι γιατροί, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ποιότητα της θεραπείας των ασθενών τους, θα προτιμήσουν για τις ίδιες ενδείξεις να συνταγογραφήσουν τα ακριβότερα πρωτότυπα με προστασία πατέντου». Αυτή η εξέλιξη θα δώσει εκρηκτικές διαστάσεις στο φαινόμενο της υποκατάστασης, δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου και μεσοπρόθεσμα θα προκαλέσει -αναπόδραστα- αύξηση της δαπάνης.


Σα να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα πάντα με την κυρία Κοσμοπούλου, ανοίγει η πόρτα στην αθρόα εισαγωγή ποιοτικά υποδεέστερων ή ακόμη και πλαστών φαρμάκων και αφήνει τον Ελληνα ασθενή απόλυτα εκτεθειμένο στα ανώνυμα, αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα! «Η χώρα μας μ' αυτόν τον τρόπο θα γίνει απόλυτα εξαρτημένη από τα εισαγόμενα φάρμακα, τόσο στα πρωτότυπα όσο πλέον και στα γενόσημα, ενώ οι μεγαλοεισαγωγείς αφού αλώσουν την αγορά θα μπορούν να αυξήσουν τις τιμές. Η εξέλιξη αυτή φαντάζει εφιαλτική, εντούτοις θα αποτελέσει αναπόφευκτη πραγματικότητα σε περίπτωση που τελικά προωθηθεί η εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική», εξηγεί η ίδια.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δε θα είναι δυνατόν να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά φάρμακα ανταγωνιζόμενη επίπεδα τιμών που συναντά κανείς σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Άλλωστε, οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες διατηρούν πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας του κλάδου, έχουν τεράστια πάγια έξοδα, υψηλό κόστος συμμόρφωσης στα αυστηρά ευρωπαϊκά ποιοτικά πρότυπα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δεσμεύσει σημαντικούς πόρους σε επενδύσεις.

«Σε ένα περιβάλλον πλήρους αποβιομηχάνισης και αφελληνισμού της αγοράς, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει, εξάγει και επενδύει στη χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας, πραγματοποιεί έρευνα, κατοχυρώνει ελληνική τεχνογνωσία και κυρίως σέβεται τον Έλληνα ασθενή. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μέρος της λύσης, όχι μόνο για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει η κυρία Κοσμοπούλου.


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ήταν ντροπή όσα κάναμε στους Έλληνες το 1955»


Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι δικαίωμα που πηγάζει από τη Συνθήκη της Λοζάνης, παραδέχθηκε ο Χουσεΐν Τσελίκ (φωτογραφία), εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Radikal, ο κ. Τσελίκ τόνισε χαρακτηριστικά πως αν είχε τη σχετική δικαιοδοσία, η Σχολή θα λειτουργούσε σε 24 ώρες.

Είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν:

«Στερούνται ισχύος τα επιχειρήματα που τάσσονται εναντίον της επαναλειτουργίας. Όσο ασκούσα καθήκοντα υπουργού Παιδείας, θα μπορούσα να ανοίξω τη σχολή σε 24 ώρες, εάν δεν εκδηλώνονταν οι αντιρρήσεις των κρατικών μηχανισμών και αν είχα τη σχετική δικαιοδοσία».

Ο κ. Τσελίκ έκανε και ιστορική αναδρομή, με το ίδιο πνεύμα αυτοκριτικής. Είπε πως «οι μη μουσουλμάνοι έχουν αντιμετωπιστεί ως άλλοι, στην Τουρκία» και χαρακτήρισε «ντροπή» πρακτικές του τουρκικού κράτους, όπως ήταν ο Φόρος Περιουσίας και τα βίαια γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Τσελίκ πρόσθεσε:

«Όταν συστάθηκε το τουρκικό κράτος, στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν πάνω από 100 χιλιάδες Έλληνες. Τώρα όμως αριθμούν 1.500. Θα έφευγαν, εάν ζούσαν άνετα;»


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

WSJ: H Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση


Σκληρή γραμμή αναμένεται από την τρόικα καθώς σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης αναμένεται να ζητήσει νέα μέτρα περίπου 2 δις ευρώ μέσα στο 2012, πολύ πιο πάνω από αυτά που έχουν ήδη παρθεί.
"Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα", τονίζει αξιωματούχος της τρόικας, ενώ προσθέτει πως οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο δημοσιογράφος καταλήγει πως θα ήταν αναπόφευκτη μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα, ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβερνητικής πηγής, φέρεται να δήλωσε  πως "αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μποζόνιο είναι του Διαβόλου


Όλος ο πλανήτης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, περίμεναν χθες τις ανακοινώσεις για το αν ανακαλύφθηκε το μποζόνιο του Higgs.

Και ενώ ήταν όλοι σε αναμονή, το πόρισμα από τον Μητροπολίτη είχε ήδη βγεί: Είναι του Διαβόλου!

Στο μακροσκελέστατο άρθρο του Μητροπολίτη μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι κακώς δεν εκλήθη και ο ίδιος στις ομάδες του Cern αφού οι επιστημονικές γνώσεις του είναι εμφανείς.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ.Σεραφείμ, κακώς ονομάζεται Σωματίδιο του Θεού. Θα έπρεπε να ονομάζεται Σωματίδιο "Θεός".

Ο κ. Σεραφείμ ξεκινά με ρήση από τον Μενέξενο του Πλάτωνα ότι «πάσα τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και πάσης άλλης αρετής, πανουργία, ου σοφία φαίνεται».

Και συνεχίζει: «Θα παρουσιασθεί, η δήθεν τρομακτική ανακάλυψις, ότι «το πεδίον τού υποατομικού σωματιδίου Χίγκς δρα σε ένα αόρατο ενεργειακό πεδίο στο Σύμπαν και προσδίδει υπόσταση στην ύλη και δημιουργεί τη μάζα των άλλων σωματιδίων» και επομένως «βρέθηκε το τελευταίο κομμάτι τού παζλ για την κατανόηση τού σύμπαντος».

«Ο άνθρωπος κατά καιρούς προσπάθησε να ερμηνεύσει το σύμπαν και την ύπαρξη με πλήθος θεωριών. Ειδικότερα στην σύγχρονη εποχή η Κβαντομηχανική διατύπωσε θεωρία πού ανέτρεψε την νευτώνεια μηχανική και την κλασσική ηλεκτρομαγνητική θεωρία.
Η αρχή τής απροσδιοριστίας τού Χάιζεμπεργκ, κατά την οποία δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια η θέση και η ταχύτητα ενός υποατομικού σωματιδίου καθώς και η θεωρία τής σχετικότητος τού Αϊνστάιν σχετικά με τον χρόνο και το χωροχρόνο γενικότερα, μελετά την κινητική συμπεριφορά ενός σώματος πού κινείται με ταχύτητες πού πλησιάζουν την ταχύτητα τού φωτός (ειδική θεωρία τής σχετικότητος) καθώς και τα φαινόμενα της καμπύλωσης τού χωροχρόνου ως απόρροια της ύπαρξης βαρυτικών πεδίων (γενική θεωρία τής σχετικότητος).

Η έννοια τής «βαρυτικής ιδιομορφίας» πού είναι του συρμού ισχυρίζεται ότι το σύμπαν προέρχεται από μία αρχική κατάσταση μάζας απειροστών διαστάσεων με τεράστια πυκνότητα και θερμοκρασία 14 περίπου δισ. χρόνια πριν.

Η νεώτερη θεωρία των «χορδών» αποπειράται να εξηγήσει την δομή τού σύμπαντος σε υποατομικό επίπεδο θεωρώντας και την επίδραση τής βαρυτικής δύναμης με την βοήθεια όχι σωματιδίων αλλά δομών με διαστάσεις, των λεγομένων χορδών.

Τέλος η θεωρία τού «χάους» ασχολείται με την συμπεριφορά ορισμένων μη γραμμικών συστημάτων και μελετά ντετερμινιστικά συστήματα καθώς και το συγγενές πεδίο της κβαντικής θεωρίας τού χάους» αναφέρει ο Πειραιώς.

«Όλες οι ανωτέρω θεωρίες επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο τής ζωής χωρίς καμμία αναφορά ή μάλλον με παγερά άρνηση και αποστροφή στο Υπερούσιο Πρόσωπο τού Παναγίου Θεού και αποδεικνύονται με τον τρόπο αυτό ετεροκίνητα νευρόσπαστα του αρχαίου δαίμονος, τα οποία μεταβάλλουν την επιστήμη από αλήθεια και θάμβος σε πανουργία και διαστροφή, γιατί επιδιώκουν να πείσουν ότι η τάξις, η αρμονία η σκέψις, η τελονομία, η σκοπιμότις και η πρόδηλος σοφία πού διέπει το υλικό Σύμπαν προέρχεται από άλογες και ασυνείδητες μονάδες ύλης πού μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, έδρασαν και δρουν με αιτία την τυχαιότητα.

Σήμερα λοιπόν στην Γενεύη τής Ελβετίας «έξοχα μυαλά» θέλουν να μας καταπείσουν ότι το υποατομικό σωματίδιο μποζόνιο Χίγκς, πού είναι μία ασυνείδητη μονάδα ενέργειας, αν υπάρχει, δημιουργεί, συντονίζει, σχεδιάζει και καταστρώνει τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιακών σχηματισμών, τούς σε αυτά υφισταμένους φυσικούς νόμους ώστε μην συγκρούονται μεταξύ τους, την αέναη κίνηση τής συμπαντικής ύλης-μάζης, την οργανική διάπλαση και τη ζωή των ενοργάνων όντων και φυσικά την αρμονία τού υλικού σύμπαντος» προσθέτει.

«Αυτό ακόμα το ασυνείδητο σωματίδιο, πού δεν έχει γνώση τού εαυτού του και δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι είσαι;» καταστρώνει και δημιουργεί εκ τού μηδενός συνειδητά όντα όπως ο άνθρωπος, πού έχουν το συνειδέναι, υπερβαίνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ανοργάνου και οργανικής ύλης, τα αγεφύρωτα οργανικά χάσματα μεταξύ όλων των ειδών των γενών των ενοργάνων όντων, το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού φυτικού κόσμου και των εμψύχων όντων, το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τού ανθρώπου και όλων των άλλων ενοργάνων και εμψύχων όντων.

Αν αυτή η αντίληψις δεν αποτελεί τον απόλυτο ορισμό τού κρετινισμού, τότε τι συνιστά κρετινισμό;

Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες», λέει.

«Προτείνω δε στους εκλεκτούς αυτούς «σοφούς», των οποίων όπως κάθε ανθρώπου ο εγκέφαλος έχει ένα τρισεκατομμύριο νευρικές συνδέσεις πού «τυχαία» έγιναν από το ασυνείδητο μποζόνιο, εάν έχουν ανάγκη αιμοληψίας αυτοί ή συγγενικά των πρόσωπα να μην προστρέχουν πλέον στον αλτρουισμό των συνανθρώπων τους, αλλά να χρησιμοποιήσουν το αίμα των «εκλεκτών συγγενών» τους χιμπατζήδων, ουρακοτάγκων, γοριλών, γιββώνων κ.λ.π. για να διαπιστώσουν όχι στην θεωρία αλλά στην πρακτική εφαρμογή της την δήθεν αλήθεια τής «ανακαλύψεώς» των, περί τού «κοινού γεννήτορος μποζονίου» εκτός και αν το μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε να κατασκευάζει σε κάθε είδος και έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο».

Αν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί να συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι και όχι το ίδιο;» καταλήγει το άρθρο.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...