Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανοιχτό αύριο το Μουσείο Ακρόπολης

Ανοιχτό αύριο το Μουσείο Ακρόπολης

Ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα είναι αύριο Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, το Μουσείο Ακρόπολης από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα


Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“100 νεκροί στη Συρία” - Ανοίγει νέο μέτωπο ταραχών;





Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες από πυρά αστυνομικών στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας,









όπου οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος ήταν πρωτοφανείς.

Αυτό δήλωναν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά την κηδεία των εννέα διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους χθες από πυρά αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας ξεκίνησε και νέα ογκώδης διαδήλωση με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 ατόμων.
Αριθμοί, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις αναφορές για τα θύματα, όσο και με τον όγκο των διαδηλώσεων, που αφήνουν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό ακόμη και αυτό των εκτεταμένων ταραχών στη Συρία.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν, στο μεταξύ, στην κηδεία εννέα διαδηλωτών στη Ντεράα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελευθερίας. «Θεός, Συρία, Ελευθερία. Το αίμα των μαρτύρων δεν πάει χαμένο», φώναζαν οι παρευρεθέντες στην κηδεία των εννέα διαδηλωτών.

Καταργείται ο νόμος έκτακτου ανάγκης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το νόμο εκτάκτου ανάγκης και να τον αντικαταστήσει με μηχανισμούς που θα είναι "αποτελεσματικοί" για την καταπολέμηση της διαφθοράς εξέφρασε η Μπουσάινα Σαάμπαν, σύμβουλός του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο πρόεδρος της χώρας διέταξε τη δημιουργία μιας επιτροπής μελέτης της κατάργησης του νόμου που ισχύει στη χώρα τα τελευταία 48 χρόνια, αφ' ότου ανέλαβε την εξουσία το κόμμα Μπάαθ το 1963.

Η Σαάμπαν διέψευσε ότι ο Άσαντ διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών στη νότια συριακή πόλη Ντεράα.

Στο μεταξύ, από την Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον ζήτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών που φυλακίστηκαν και τον τερματισμό της ισχύος του νόμου εκτάκτου ανάγκης στη χώρα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα "δίκαια" αιτήματα και τις προσδοκίες του λαού.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν το χωράει του ανθρώπου ο νους! - Πατέρας βίασε μέχρι θανάτου το 1,5 έτους βρέφος του στην Θεσσαλονίκη!





 Είχε κακοποιήσει και το 8χρονο κοριτσάκι του
- Το μωρό βρήκε σε λιπόθυμη κατάσταση η μητέρα του και το πήγε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε
- Ο 24χρονος δράστης των αποτρόπαιων πράξεων κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης















Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε οικισμό αθίγγανων στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Πατέρας φέρεται να κακοποίησε μέχρι θανάτου βρέφος ηλικίας 1,5 έτους. Το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε, το απόγευμα, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Το βρέφος βρέθηκε, αργά το μεσημέρι από τη μητέρα του, σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι. Μαζί του ήταν η 8χρονη αδελφή του, που, κατά τα πρώτα στοιχεία, έφερε τραύματα στο κεφάλι της.

Τα δύο κοριτσάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγο αργότερα κατέληξε το μικρότερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου, σε αντίθεση με το βρέφος, το 8χρονο κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως δράστης των φρικιαστικών πράξεων φέρεται ο 24χρονος πατέρας των κοριτσιών, ο οποίος προσήχθη ήδη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πριν φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στα ίχνη του, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ακινητοποιήθηκε αστικό λεωφορείο στην περιοχή της Λαχαναγοράς, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 24χρονος επέβαινε σ’ αυτό. Τελικά, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή των ΚΤΕΛ, στη Μενεμένη.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η όψη του Γέρου του Μοριά

Ο Κολοκοτρώνης πέθανε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1843. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης της σωρού του σε λαϊκό προσκύνημα, άγνωστος καλλιτέχνης αποτύπωσε επάνω στο νεκρικό κρεβάτι τη μορφή του σε γύψινο εκμαγείο. Με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν πιστά και με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Γέρου του Μοριά. Το ιστορικό και πολύτιμο αυτό εκμαγείο φυλάσσεται στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Αθήνας.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Σχέδιο του G. Deangelis του 1838, με θέμα τη φυγή του Κολοκοτρώνη από τα Επτάνησα το 1806.
Σχέδιο του G. Deangelis του 1838, με θέμα τη φυγή του Κολοκοτρώνη από τα Επτάνησα το 1806.

Το 1968, ο τότε διευθυντής του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου Ιωάννης Μελετόπουλος ζήτησε από τον καθηγητή τη Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά, ο οποίος είχε σπουδάσει στο Παρίσι και είχε εκπαιδευτεί στη συντήρηση εκμαγείων, να του ρεστοράρει το παλαιό γύψινο εκμαγείο και να του χυτεύσει δύο χάλκινα γλυπτά με τη μορφή του Κολοκοτρώνη. Τα χάλκινα προσωπεία διατηρούνται σήμερα, το ένα στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Αθηνών και το άλλο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Για να μην «πληγωθεί» το αρχικό γύψινο εκμαγείο του 1843, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιάρας, βοηθός του Γιάννη Παππά, κατασκεύασε νέο γύψινο εκμαγείο, που περιήλθε στην κατοχή του Αρκάδα ιστορικού τέχνης Νίκου Γρηγοράκη. Αυτός με τη σειρά του το χάρισε στο εξαιρετικό Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο δημιούργησε στο Λεβίδι Γορτυνίας ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, συλλέκτης έργων τέχνης, από την Τρίπολη. Το εκμαγείο αυτό, μαζί με ένα από τα επτά μπρούτζινα γλυπτά, που έδωσε ο Νίκος Γρηγοράκης να χυτευθούν σε χυτήριο της Αθήνας, εκτίθενται σε ξεχωριστή προθήκη στην αίθουσα «Κολοκοτρώνης» του Αρκαδικού Μουσείου. Αυτά τα εκθέματα προκαλούν τον θαυμασμό των επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν πιστά αποτυπωμένη τη μορφή του Γέρου του Μοριά.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο δημιουργός του μουσείου στο Λεβίδι, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, ταξίδεψε στο Λονδίνο και ξόδεψε ένα σημαντικό ποσό για να αγοράσει σε δημοπρασία, εκτός των άλλων, δύο σχέδια του G. Deangelis με θέμα τον Κολοκοτρώνη. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος και διέσωσε δύο έργα-κειμήλια, που ποιος ξέρει πού θα κατέληγαν ή ποιους ιδιωτικούς χώρους θα διακοσμούσαν, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Έλληνες να τα απολαύσουν. Δεν τα αγόρασε για να τα εμπορευτεί, αλλά για να τα διασώσει και να τα εκθέσει στα μάτια των συμπατριωτών του, μαζί με άλλα σπουδαία εκθέματα, κυρίως έργα χαρακτικής τέχνης με αρκαδικό ενδιαφέρον. Στη μαγική Αρκαδία, που έζησε και αγωνίστηκε ο Κολοκοτρώνης, ζουν άνθρωποι που αγωνίζονται και ξοδεύονται για να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη μήτρα της επανάστασης, την Αρκαδία των μύθων και της αυθεντικής φύσης, που πολλές τέχνες και αμέτρητοι τεχνίτες ζήτησαν να αγγίξουν, δεν πατούν μόνο στα ίδια χώματα που πάτησε ο Γέρος του Μοριά, αλλά βλέπουν και την όψη του. Τα εκθέματα του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο είναι χτισμένο αρμονικά στη φυσική πινακοθήκη του αρκαδικού τοπίου, παρουσιάζονται από τον σημαντικό Αρκάδα ιστορικό τέχνης και διευθυντή του μουσείου Νίκο Γρηγοράκη, στην ποιοτική συνέκδοση των εκδόσεων Μίλητος και των εκδόσεων Δρυάδες, με τον τίτλο «Θέματα και εκθέματα τέχνης και ιστορίας».

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημιουργήθηκε σπέρμα στο εργαστήριο - Ελπίδες για τους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας




Προς το παρόν το επίτευγμα αφορά σε... ποντίκια, αφού οι Ιάπωνες επιστήμονες προτίμησαν να πειραματιστούν με αυτά και όχι απευθείας με ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο η επιτυχία τους γεννά ελπίδες για τους άνδρες.







Μέχρι τώρα, έστ6ω και σε επίπεδο ποντικού, η δημιουργία σπέρματος εκτός σώματος θεωρούνταν αδύνατη.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα τα κατάφεραν. "Θέλω να χρησιμοποιήσω την μέθοδό μας και σε άλλα μεγαλύτερα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων", δήλωσε ο επικεφαλής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα τεχνική θα βοηθήσει να αποκαλυφθούν οι μοριακοί μηχανισμοί για τη δημιουργία του ανθρώπινου σπέρματος και τελικά θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα.
Όμως, άλλοι επιστήμονες, όπως ο ανδρολόγος, Άλαν Πέϊσι, του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί και είπαν ότι η επιτυχία της μεθόδου στα ποντίκια δεν εγγυάται ανάλογη επιτυχία και στους ανθρώπους, δήλωσαν πάντως ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, για να δημιουργηθεί κάποια μέρα ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο, ως διαδικασία ρουτίνας.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μωρά ως ζωντανά billboards...




Πότε άραγε ο άνθρωπος γίνεται για πρώτη φορά «στόχος» του μάρκετινγκ; Πότε ζητάει για πρώτη φορά “lego” και “coca-cola”; Το project “Cumulous Brand” του Dietrich Wegner μετατρέπει τρυφερά μωρά σε… ανθρώπινα billboards, ντύνοντας τα με ψεύτικα χρωματιστά tattoo που απεικονίζουν διάσημα logos μεγάλων εταιρειών.
 Φυσικά τα tattoo γίνονται στο photoshop κι ο Wegner, ο οποίος γενικά αρέσκεται να παίζει με τις αντιθέσεις στα έργα του, προσπαθεί να θίξει το πώς η εμπορευματοποίηση διαμορφώνει τις ταυτότητες μας από πολύ μικρή ηλικία, και το πώς συχνά δηλώνουμε αυτή την ταυτότητα μας μέσα από τα brands. 
Μακάρι απλά να μη φανεί προφητικός. Ίσως σε ένα όχι και τόσο μακρινό (αλλά σίγουρα εφιαλτικό) μέλλον τα ίδια τα σώματα μας θα τίθενται στη διάθεση των απανταχού μαρκετάδων ως χώροι διαφημιστικής προβολής.










Πηγή doctv.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είχε κάνει χαρακίρι γιατί είχε πνιγεί στα χρέη και ζήτησε από αστυνομικό που έσπευσε για βοήθεια να τον σκοτώσει!




Ανείπωτη όσο κι ανατριχιαστικά φρικιαστική τραγωδία στην Κρήτη. Ένας 45χρονος εκπαιδευτικός “πνιγμένος” από τα χρέη προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι











κι όταν δεν τα κατάφερε, ανήμπορος πλέον να καταστρέψει τον εαυτό του, ζήτησε από τον πρώτο αστυνομικό που έσπευσε για να δει τι είχε συμβεί, να τον ... σκοτώσει για να γλυτώσει από τον οικονομικό εφιάλτη του!

Ο τραγικά απελπισμένος άνδρας που χτύπησε κατευθείαν την καρδιά, δυστυχώς δεν χρειάστηκε τη μεσολάβηση κανενός άλλου αγγελιαφόρου θανάτου, καθώς η μαχαιριά μπορεί να μην επέφερε ακαριαίο θάνατο όπως ήλπιζε, αλλά εξαιτίας της εξέπνευσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες στην αστυνομία από τον συγγενικό περίγυρο, ο 45χρονος καθηγητής ήταν υπόδειγμα ενός ευαίσθητου και συνεπούς προς τις υποχρεώσεις του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε μόνος να γαλουχήσει και ν’ αναθρέψει τα δύο ανήλικα παιδιά του, έχοντας πότε- πότε μικρή βοήθεια και αρωγή από την ηλικιωμένη μητέρα του. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητα επικίνδυνη από τον καιρό της εγκατάλειψης της συζυγικής στέγης από τη σύντροφο και μητέρα των δύο αγγελουδιών τους.

Σα να μην έφταναν τα ασήκωτα οικογενειακά βάρη τα οποία μετουσιώνονταν σε αυξανόμενα χρέη, ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στο επιτεινόμενο δράμα το πέρασμα από το κατώφλι της ανεργίας. Στο μεταξύ τα χρέη έτρεχαν με ιλιγγιώδη ρυθμό κι απανωτούς ανατοκισμούς, μπροστά στην αδυναμία ανταπόκρισης στις δόσεις ενός στεγαστικού δανείου που είχε πάρει μετά το χωρισμό, για την κατασκευή ενός μικρού σπιτιού σε προάστιο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο κόμπος της απελπισίας έφτασε στο χτένι και προχθές το βράδυ απομονώθηκε στο υπνοδωμάτιο του πολιορκημένος από αυτοκαταστροφική απελπισία. Σφάλισε την πόρτα και συνομίλησε τηλεφωνικά με μία συγγενή του στην οποία περιορίστηκε να πει πως <<πως εδώ τελειώνουν όλα>>. Η γυναίκα έντρομη τηλεφώνησε στις Αρχές αναφέροντας τη μεταξύ τους στιχομυθία, δίνοντας στους αστυνομικούς τα ακριβή στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας.

Όταν οι τελευταίοι έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα τον βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος αλλά ακόμη ζωντανός. Κι αυτός επιστρατεύοντας τις τελευταίες ικμάδες δύναμης και ζωής και πιστεύοντας ότι απέτυχε, ζήτησε σπαρακτικά από τον πρώτο αστυνομικό που έσκυψε από πάνω του, να τον σκοτώσει για να γλιτώσει!

Ο καθηγητής και πατέρας δύο μικρών αγγελουδιών, μεταφέρθηκε κατεσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες έκανε το ύστατο διάβημα ζωής προσπαθώντας αλλά μάταια να συνενώσει την οικογένεια του και μετά την αποτυχία του, επέλεξε το απονενοημένο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πουθενά δεν υπήρχε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του, όμως δεν υπήρχε και λόγος, αφού οι πραγματικοί λόγοι είναι παραπάνω από εμφανείς.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Απαλλοτρίωση» αντικειμένων από το Μέγαρο Υπατία

«Απαλλοτρίωση» αντικειμένων από το Μέγαρο Υπατία

Οικογενειακά κειμήλια εκλάπησαν από το Μέγαρο Υπατία κατά την παραμονή των 275 απεργών πείνας.

Το νεομπαρόκ κτήριο της οδού Πατησίων είχε παραχωρηθεί δωρεάν, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του.

Από την πρώτη στιγμή οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι έκριναν το κτήριο ακατάλληλο και κατάγγειλαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες κράτησαν για ιδία χρήση τον τελευταίο όροφο, προκειμένου να λειτουργεί η εταιρεία κατά το 15ήμερο της φιλοξενίας. Κατάγγειλαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες κράτησαν για ιδία χρήση κάποιες τουαλέτες.

Οι απεργοί δεν αποδέχτηκαν να μεταφερθούν αλλού μετά το πέρας των 2 εβδομάδων (παρά το γεγονός ότι βρέθηκε άλλος κατάλληλος χώρος).

Οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν σε κλοπές αντικειμένων στο Μέγαρο Υπατία.

Μέχρι στιγμής καταγράφονται ως κλαπέντα: 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τipaldi, συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αι.(16 κομμάτια) και 26 κεντημένες πετσέτες φαγητού από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη. ‎

Πηγή to vima
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένταση πριν την παρέλαση

Ένταση πριν την παρέλαση

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η αστυνομία απομάκρυνε βίαια μία ομάδα καθηγητών και καλλιτεχνών οι οποίοι, κρατώντας κούκλες στις οποίες είχαν φορέσει σακούλες, ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε κάποιας μορφής διαμαρτυρία μετά την παρέλαση. 

Η αστυνομία επενέβη και τους απομάκρυνε από την πλατεία προχωρώντας και σε τέσσερις προσαγωγές.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο χτύπημα στην Τρίπολη – 18 στρατιώτες νεκροί




Ένα σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει τον ήλιο που πάει να ανατείλει στην Πρωτεύουσα της Λιβύης









Χαράματα ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη, σχεδόν όπως και χθες η καρδιά της Πρωτεύουσας Τρίπολης δέχθηκε χτύπημα πιθανότατα από πυραύλους.
" Ακούσαμε μια ακόμα έκρηξη, μόλις τώρα. Βλέπουμε να υψώνεται καπνός. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν βγεί στις ταράτσες των κτηρίων. Μάλλον πρόκειται για μία περιοχή με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη σχολή των μηχανικών, στην περιοχή Ταούρα ", δήλωσε ένας κάτοικος, αποφεύγοντας όμως, να αναφέρει το όνομά του.
Πριν λίγη ώρα οι καθεστωτικές δυνάμεις μετέφεραν δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.
Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποια είναι τα φάρμακα που δε θα καλύπτονται από τα Ταμεία

Ποια είναι τα φάρμακα που δε θα καλύπτονται από τα Ταμεία

Γνωστά παυσίπονα όπως το salospir 500, η ασπιρίνη (extra 650+65), το kalmol extra, το φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση των ιλίγγων vomex, τα γνωστά αντιισταμινικά phenergan και clarityne, το buscopan για τις γαστρεντερικές παθήσεις, το fucidin-h για τις φλεγμονές του δέρματος και τα βλεννολυτικά - αντιβηχικά σιρόπια bisolvon, mucosolvan, mucothiol και sinecod δε θα καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης φάρμακα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς και σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αγώνα για την εφαρμογή του 
αντικαπνιστικού νόμου. 

Από την «αρνητική λίστα φαρμάκων» εκτιμάται ότι θα εξοικονομούνται 140 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένας... Χουντίνι θα μας σώσει




Σαν σήμερα πριν από 137 χρόνια ήρθε στον κόσμο ένας μάγος που με τα κόλπα του έκανε το όνομά του συνώνυμο της μαγείας. Ο Χάρι Χουντίνι- κατά κόσμος Έρικ Βέις γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1874 στη Βουδαπέστη.

Τον μεγάλο μάγο των αποδράσεων-και όχι μόνο- τιμά σήμερα η Google χαρίζοντάς του το λογότυπό της. 

Στα μεγάλα του κατορθώματα περιλαμβάνονται η απόδραση από την φυλακή Γούντστοκ του Ιλινόις (κι από άλλες στην συνέχεια) όπου αλυσοδέθηκε γυμνός μέσα σε ένα κλειδωμένο κελί, η απόδραση από σιβηρικό βαγόνι-φυλακή (το οποίο όπως λέγεται είχε ένα και μόνο κλειδί), η απόδραση από τις χειροπέδες τής Σκότλαντ Γιαρντ, η απόδρασή του το 1913 -και ίσως η πιο γνωστή- από γυάλινο θάλαμο γεμάτο με νερό, στο οποίον κρεμόταν ανάποδα απ’ τα πόδια και βυθιζόταν, η απόδρασή του το 1917 από τάφο βάθους δύο περίπου μέτρων όπου τον είχαν θάψει χωρίς φέρετρο.

Το 1919, στην Νέα Υόρκη, άφησε το κοινό με ανοιχτό το στόμα εξαφανίζοντας έναν ελέφαντα μαζί με τον εκπαιδευτή του.

Δείτε το λογότυπο της Google






Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Της κατέβασαν το εσώρουχο στη μέση του δρόμου - ''Νόμιζα ότι θα με βίαζαν'' λέει η άτυχη κοπέλα!




Νύχτα τρόμου έζησε η νεαρή που ήρθε αντιμέτωπη με τρεις μετανάστες αποφασισμένους για όλα...









Όλα συνέβησαν στο δρόμο πίσω από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και σε μια ώρα όπου στην περιοχή υπήρχε ακόμα αρκετή κίνηση. Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" φαίνεται ότι αυτό δεν εμπόδισε τους τρεις μελαμψούς (πιθανόν Βορειοαφρικανούς) να επιτεθούν στην κοπέλα για να της αρπάξουν την τσάντα.

Την ακολουθούσαν από την πλατεία Αγίου Γεωργίου και έφθασαν μέχρι τον ανηφορικό δρόμο πίσω από το ωδείο. Όταν έφθασαν σε ένα αρκετά σκοτεινό σημείο και να δεν περνούσε κανείς άλλος αποφάσισαν να ορμήσουν. Την αιφνιδίασαν πιάνοντάς την από πίσω και ο ένας εξ αυτών άρπαξε την τσάντα και άρχισε να την τραβάει. Μόνο που η γυναίκα αποδείχθηκε δυνατή.

Ενστικτωδώς αντέδρασε κρατώντας με δύναμη την τσάντα και απωθώντας το μετανάστη ακόμα και με κλωτσιές που του έδινε στα πόδια. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος της παρέας των αλλοδαπών προσπαθούσε να τη συγκρατήσει έχοντάς την πιάσει από πίσω και επιχειρώντας να γυρίσει πίσω τα χέρια της. Το σκηνικό της πάλης συνεχίστηκε για ένα με δύο λεπτά ενώ η νεαρή άρχισε να ουρλιάζει καλώντας σε βοήθεια και βρίζοντας τους μετανάστες.

Τότε επενέβη και ο τρίτος αλλοδαπός ενώ πλέον οι δυνάμεις της γυναίκας είχαν ήδη αρχίσει να την εγκαταλείπουν. Έτσι αφέθηκε στο έλεός τους και τότε συνέβη το εξής αναπάντεχο: Οι μετανάστες δεν ήθελαν πια την τσάντα της. Ήθελαν να της προκαλέσουν περισσότερο τρόμο γι' αυτό που τους είχε κάνει και προφανώς να την... τιμωρήσουν για την αντίσταση που προέβαλε. Έτσι και οι τρεις μαζί κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν και την ξαπλώσουν στο δρόμο.

Η νεαρή, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, άρχισε να κουνάει τα πόδια και το σώμα της, πιστεύοντας ότι ο επόμενος στόχος των αλλοδαπών ήταν ο βιασμός. Οι μετανάστες την είχαν ακινητοποιήσει ουσιαστικά και ο ένας σήκωσε τη φούστα της και κατέβασε το εσώρουχό της! Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες άρχισαν να... φεύγουν. Αφήνοντας την τσάντα, αλλά φτύνοντας την κοπέλα η οποία είχε ήδη αρχίσει να κλαίει από τρόμο.
Οι επιθέσεις μεταναστών σε πολίτες είναι καθημερινό φαινόμενο στην Πάτρα. Σύμφωνα με το dete.gr, γυναίκες φοβούνται ακόμη και να μπουν στα αυτοκίνητά τους, όταν αυτά είναι σταθμευμένα σε απόσταση από τα σπίτια τους. Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, κοντά στον ιερό ναό Παντανάσσης.

Θύμα σε αυτήν την περίπτωση ένας ηλικιωμένος, ο οποίος είχε ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να πάει στην εκκλησία και να ανάψει κερί. Φθάνοντας στο ναό, είδε τρεις μετανάστες να τον πλησιάζουν και να του ζητούν χρήματα. Εκείνος ευγενικά τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα μαζί του, αλλά αντί να φύγουν, οι αλλοδαποί άρχισαν να τον στριμώχνουν προς τον τοίχο. Τότε έβαλε τις φωνές μια γυναίκα, η οποία μόλις είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της στην περιοχή προκειμένου να πάει για δουλειά. Είδε το σκηνικό και αποφάσισε να φωνάξει για να τρομάξει τους μετανάστες. Κάτι που τελικά κατάφερε, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη ληστεία ο ηλικιωμένος άνδρας...



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 24 Mαρτίου

Σαν σήμερα



1874: Γεννήθηκε ο Χάρι Χουντίνι, ούγγρος ταχυδακτυλουργός. [θαν. 31/10/1926]

1882: Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

1897: Γεννήθηκε ο Βίλχελμ Ράιχ, αυστριακός ψυχαναλυτής που μαθήτευσε κοντά στον Ζίγκμουντ Φρόιντ. [θαν. 3/11/1957]

1905: Πέθανε ο Ιούλιος Βερν, γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. («Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα») [γεν. 8/2/1828]

1926: Γεννήθηκε ο Ντάριο Φο, ιταλός θεατρικός συγγραφέας. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997.

1934: Πέθανε ο Θεόφιλος, λαϊκός ζωγράφος. [γεν. 1868]

1935: Εκτελούνται οι στρατηγοί Παπούλας και Κοιμήσης ως πρωταίτιοι του βενιζελικού κινήματος της 1ης Μαρτίου. Ερήμην σε θάνατο έχουν καταδικαστεί οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Νικόλαος Πλαστήρας.

1958: Ο Έλβις Πρίσλεϊ κατατάσσεται στο στρατό με ΑΣΜ: 53310761.

1973: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Pink Floyd «Dark Side of the Moon», ένα από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών.

1999: Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, επειδή η τελευταία αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Οι αεροπορικές επιδρομές θα διαρκέσουν τρεις μήνες, έως ότου οι δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας αποσυρθούν από την περιοχή. Είναι η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους.

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...