Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πρώην βουλευτές με βιογραφικά ανά χείρας ψάχνουν για δουλειά


Στα παλιά καλά λημέρια επέστρεψαν πρώην βουλευτές ή επικεφαλής ψηφοδελτίων που βρέθηκαν εκτός πολιτικού στίβου μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Άλλοι ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό και άλλοι επιδόθηκαν στη συγγραφή βιβλίων. Ακόμα πιο χαρακτηριστικά, οικονομολόγοι βρέθηκαν με εκπαιδευτική άδεια στην Αμερική, ενώ άλλοι απλά απολαμβάνουν μία θέση στον... "ήλιο του δημοσίου", ως καθηγητές σε πανεπιστημιακές σχολές.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" οι πρώην τσάροι της Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και Ν. Χριστοδουλάκης διδάσκουν σήμερα σε πανεπιστήμια. Δεν έμειναν χωρίς δουλειά, ούτε βεβαίως έψαξαν για εργασία.

Το ίδιο συνέβη και με την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία επέστρεψε στην έδρα των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για την κυρία Λούκα Κατσέλη που από τη μία μέρα στην άλλη έχασε τα προνόμια που είχε ως υπουργός και βουλευτής "δεν τρέχει τίποτα, αφού ο μεγάλος βαθμός ανεξαρτησίας που έχει κάποιος στην πολιτική είναι όταν έχεις εναλλακτική λύση. Και εγώ την έχω".

Από τα έδρανα στη Βουλής στο σπίτι - αγκαλιά με ένα βιβλίο...

Τι συμβαίνει όμως με άλλους που δεν έχουν εναλλακτική λύση και η ενασχόλησή τους τόσα χρόνια με την πολιτική τους έχει καταστήσει ουσιαστικά ανεπάγγελτους;
Ετοιμάζουν βιογραφικά, ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά (κυρίως στο εξωτερικό, όπως λένε, αφού στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα προσόντα τους) και γράφουν βιβλία.

Ο κ. Θ. Πάγκαλος για παράδειγμα ετοιμάζει πυρετωδώς το βιβλίο "Μαζί τα φάγαμε", αφού η ηλικία του δεν του επιτρέπει άλλη εργασία. Ζητεί μάλιστα από τον κόσμο να συνεισφέρει στη συγγραφή του βιβλίου του στέλνοντάς του προσωπικές ιστορίες πελατειακών σχέσεων - κάθε λογής ρουσφέτια, από διορισμούς ως και άδειες για αυθαίρετα.

Ένας άλλος τσάρος της Οικονομίας που δεν έτυχε να είναι καθηγητής και να βρει δουλειά σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι ο  Γ. Παπακωνσταντίνου που το έριξε και αυτός στη συγγραφή:
"Παραμένω πολιτικά ενεργός. Δεν εγκαταλείπω την πολιτική, αφού βγήκα τρίτος στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά πρέπει κάτι να κάνω για να ζήσω την οικογένειά μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι αργόσχολος ή αργόμισθος, δεν είχα καμία θέση στο Δημόσιο για να επανέλθω γι' αυτό άρχισα να γράφω βιβλίο για τη διετία που ήμουν υπουργός". Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου του; "Η κρίση για τα κράτη της Ευρώπης και ο ρόλος της Ελλάδας".
"Ταυτόχρονα με το βιβλίο προσπαθώ να βρω εργασία ως σύμβουλος ή να μετέχω σε think tank στο εξωτερικό", εξομολογείται ο ίδιος στην κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου διατηρεί τη φρουρά του και εξηγεί ότι ο κάθε πρώην υπουργός Οικονομικών δικαιούται να έχει φρουρά για έξι μήνες από την παύση των καθηκόντων του: "Είμαι από τους λίγους που δεν θα πει κανένας ότι δεν δικαιούται φρουρά" μετά τις τόσες απειλές που δέχεται, θα πει.
Βιβλίο γράφει και ο κ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος επίσης έμεινε εκτός Βουλής, και μάλιστα συγγράφει ταυτόχρονα δύο βιβλία. Το ένα με τίτλο "Ο αυτοπροσδιορισμός της Κεντροδεξιάς" και το άλλο τιτλοφορείται "Εμπειρίες πολιτικής".

Δεν ψάχνει ακόμα για δουλειά και άλλη μία πρώην υπουργός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην νομάρχης, πρώην επίτροπος, που πέρασε όλη τη ζωή της στην πολιτική.
Πρόκειται για την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου για την οποία οι συνεργάτες της διαψεύδουν κατ' αρχήν ότι προτίθεται να εγκατασταθεί στο εξωτερικό και βεβαιώνουν ότι "ούτε ένας μήνας δεν πέρασε για να ψάξει για εργασία, τώρα συλλογίζεται σκέφτεται, παρακολουθεί τα πράγματα, το έχει ανάγκη".

Ούτε ο Δ. Ρέππας, πρώην οδοντίατρος, και αυτός μια ζωή σε πρωτοκλασάτες θέσεις στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, ψάχνει για δουλειά. Αλλωστε έχει τόσα χρόνια να πιάσει τον τροχό και ίσως να μην μπορεί και ο ίδιος να ασκήσει ξανά το επάγγελμα του οδοντιάτρου:
"Εχω εξηνταρίσει, έχω αποκοπεί από την οδοντιατρική, πάω τώρα να πάρω σύνταξη" λέει για να τονίσει όμως ότι παραμένει φανατικά στην πολιτική.

Με τα βιογραφικά ανά χείρας, σε τράπεζες και ΜΜΕ

Επανήλθαν στις οργανικές τους θέσεις, ο Χρ. Πρωτόπαπας στην Εθνική Τράπεζα, ο Δ. Κουσελάς, επίσης στην Εθνική Τράπεζα, και ο Δ. Καρύδης (και αυτός στην Εθνική).

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται για τη θέση της επίσης στην τράπεζα (αν και ορισμένοι επιμένουν ότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί) και η κυρία Χρύσα Αράπογλου επανήλθε στην ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να λέει τις ειδήσεις.

Όσον αφορά την κυρία Εύα Καϊλή με το που ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ετοίμασε τις βαλίτσες της και πήγε στο Λονδίνο.
Εκεί βρέθηκε να δίνει συνεντεύξεις για την πολιτική της κυρίας Μέρκελ και για την οικονομική κρίση. Λέει ότι είναι προσηλωμένη στο διδακτορικό της με τίτλο "Διεθνή Πολιτική και Οικονομία", ότι δεν έχει δεχθεί ακόμα καμία πρόταση από κανάλι, ώστε να επιστρέψει στην παρουσίαση των ειδήσεων, καθώς και ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση και με το κόμμα της για τον ρόλο που μπορεί να της ζητηθεί να παίξει σε αυτό.

Σε προνομιακή θέση βρίσκονται οι αποτυχόντες βουλευτές της ΝΔ επειδή μπορούν να τοποθετηθούν σε θέση στο Δημόσιο.

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αποστέλλουν βιογραφικά. Η κυρία Κατερίνα Μπατζελή έστειλε πολλά βιογραφικά στον ιδιωτικό τομέα, για να εργαστεί ως σύμβουλος: "Εάν όμως ο κ. Σαμαράς μου προτείνει μία θέση στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα πάω χωρίς να ρωτήσω κανένα", λέει.

Και αν από τόσες προσπάθειες και τόσα βιογραφικά δεν βρει ο πολιτικός εργασία, γίνεται "αυτοεξόριστος στην ίδια του πατρίδα", όπως έλεγε ο κ. Μιχ. Λιάπης, 62 ετών σήμερα, όταν εγκατέλειψε την πολιτική, και τώρα περιμένει απλώς τις εξελίξεις και την ευκαιρία για να τελειώσει την... εξορία του.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απανωτά “χτυπήματα” για εκατομμύρια πολίτες από τα χαράτσια που έρχονται


- Τριπλάσιο φόρο θα πληρώσουν οι τρίτεκνες οικογένειες

- Μέσω εφορίας το ειδικό τέλος ακινήτων;

- 7 στους 10 αφορούν τα φορολογικά “χαστούκια”

- Τι περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Βαρύ θα είναι το φορτίο που θα σηκώσουν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια πολίτες. Η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εχει μπει την τελική ευθεία ενώ σειρά έχει πάρει η αποστολή εκκαθαριστικών που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των πολιτών.

Οπως ανφέρει το Βήμα της Κυριακής τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φέρνουν χαμογελα στο υπουργείο οικονομικών καθώς προσβλέπουν σε αύξηση των εσόδων, φέρνουν όμως και πονοκέφαλο στους φορολογούμενους καθώς βλέπουν οτι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν σε σύγκριση με πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις έχουν τετραπλασιαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρίτεκνες οικογένειες που διαπιστώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011.

Τα φορολογικά «χτυπήματα» όμως αφορούν περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους πολίτες, πολλοί από τους οποίους, όπως ανέφεραν σε πρόσφατη συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφορίες), αντιμετωπίζουν προβλήματα για την εξόφληση των φόρων όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα λόγω της αυξημένης ανεργίας, των μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και της διατήρησης τιμών των προϊόντων στα ύψη.

Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας τις επόμενες εβδομάδες και με δεδομένο ότι τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 16η Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόσθετος φόρος που θα προκύψει σε αυτούς που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Το επόμενο χαράτσι που έρχεται είναι το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι πληρώθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για φέτος ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν θα περιληφθεί εκ νέου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή τελικά θα το στείλουν οι εφορίες. Αυτό διότι η ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού διαπίστωσε ότι 500.000 πελάτες της όχι μόνο δεν πλήρωσαν το χαράτσι αλλά και την κατανάλωση ρεύματος. Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να στείλουν το ΕΕΤΗΔΕ στους πολίτες μέσω των εφοριών και να παρακάμψουν τη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά την εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ ο νόμος προβλέπει για εφέτος πέντε δόσεις με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Λόγω όμως του ότι έχει καθυστερήσει η αποστολή, δεν αποκλείεται να αλλάξει και ο αριθμός των δόσεων.

Πάντως αυτή τη στιγμή έχουν σταλεί στις εφορίες τα ονόματα των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εξόφλησαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται οι ΔΟΥ να ξεκινήσουν να αποστέλλουν μαζικά σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όσους δεν ανταποκριθούν άμεσα στην πληρωμή του αναγραφόμενου ποσού.

Το ΤΑΧIS συνεχίζει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το ΕΤΑΚ 2009, ενώ σε λίγες ημέρες θα σταλεί ο ΦΑΠ του 2010 και του 2011. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του 2012 να σταλεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι φτάνουν στην Ελλάδα τα καλάσνικοφ


Τα κρύβουν σε σπίτια και τα μοιράζουν σε μικρές παρτίδες. Περισσότερα από 600.000 καλάσνικοφ κυκλοφορούν στην Ελλάδα.


Μαρτυρίες οδηγών φορτηγών, αλλά και Αλβανών μεταναστών αποκαλύπτουν πώς τα πυροβόλα όπλα φτάνουν από την Αλβανία στην Ελλάδα και διακινούνται σε όλη τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα όπλα τύπου καλάσνικοφ φτάνουν στην Ελλάδα σκορπώντας τον τρόμο. Κακοποιοί κάθε είδους είναι πλέον βαριά οπλισμένοι και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών ή και πολιτών.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει οδηγός φορτηγού είναι συγκλονιστικά και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει γεμίσει με πυροβόλα όπλα.

«Φέρνουμε τα καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με αγελάδες, βόδια και μοσχάρια για να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο», δηλώνει στο Κυριακάτικο Βήμα μεταφορέας. .

«Αφού τα όπλα φτάσουν στην Αθήνα στην συνέχεια οι κακοποιοί τα κρύβουν σε σπίτια και στη συνέχεια τα μοιράζουν σε μικρές παρτίδες».

«Παλιά τα φέρναμε από το βουνό», δηλώνει στο newsbomb.gr Αλβανός μετανάστης. «Μέσω των χωριών της Πίνδου και των βουνών της Θεσπρωτίας τα όπλα περνούσαν από σπίτι σε σπίτι, από χέρι σε χέρι, από χωρίο σε χωριό και φτάναν στο εσωτερικό της χώρας».

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων.

«Η ζήτηση τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Όλοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι'αυτό εξοπλίζονται με βαριά όπλα».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και για μια μικρή ληστεία σε μίνι μάρκετ, οι ληστές εισβάλουν και απειλούν με καλάσνικοφ.

Πόσο κοστίζει ένα καλάσνικοφ

«Αν το όπλο είναι «καθαρό» πρέπει να πληρώσεις πολλά», δηλώνει στο newsbomb.gr Αλβανός. «Αν όμως το καλάσνικοφ έχει «κάνει ζημιά» τότε μπορεί να το βρεις και με 200 ευρώ.

Ο Αλβανός μετανάστης αποκαλύπτει πως στην αγορά όπλων οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τη χρήση που έχει γίνει στο καθένα.

Αν δηλαδή το όπλο έχει σκοτώσει άνθρωπο τότε η τιμή του θα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 200 ευρώ. Σε περίπτωση όμως που το καλάσνικοφ είναι «καθαρό», δεν έχει κάνει δηλαδή ζημιά, όπως λένε, τότε η τιμή μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 ευρώ.

«Στην Ελλάδα ζητάνε πλέον όλοι όπλα, φοβούνται», δηλώνει ο Αλβανός μετα


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...