Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η πιο συγκινητική ιστορία - Ο αρκούδος που δεν άντεξε την ορφάνια...




Ο Knut ήταν ένα πολικό αρκουδάκι που γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου το 2006. Η μητέρα του το απέρριψε και τη φροντίδα του ανέλαβε ο Thomas.


Το τάιζε με το μπιμπερό, έπαιζε μαζί του, το έμαθε να κολυμπά. Έγινε ο μπαμπάς του.

Ο Knut μεγάλωνε και έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Έγινε δυο φορές εξώφυλλο στο Vanity Fair. Το πρώτο ήταν στην γερμανική έκδοση του περιοδικού και το δεύτερο στο green issue της «μαμάς» αμερικανικής έκδοσης όπου ο πιτσιρίκος αρκούδος φωτογραφήθηκε μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η μοίρα όμως του επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ένα πρωινό ο μπαμπάς του, ο Thomas, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του «χτυπημένος» από έμφραγμα. Ο Knut ορφάνεψε για δεύτερη φορά. Ο αρκούδος, η ατραξιόν του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου συνέχισε να ζει περικυκλωμένος καθημερινά από χιλιάδες βλέμματα, χωρίς, όμως, ούτε ένα χάδι. Και τελικά δεν άντεξε.

Στις 19 Μαρτίου του 2011 πέθανε ξαφνικά και αναπάντεχα σε ηλικία, μόλις, 4 ετών μπροστά σε 600 επισκέπτες που τον παρατηρούσαν έξω από τα συρματοπλέγματα… 



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκανε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου

Έκανε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου


«Το όνειρό μου είναι να φιλήσω ξανά την τρίχρονη κόρη μου», είπε λίγο πριν την εγχείρησή του ο Dallas Wiens συγκινημένος. Ο Dallas είναι ο πρώτος άντρας στην Αμερική που έκανε πλήρη μεταμόσχευση στο πρόσωπο, ενώ χρειάστηκε μια ομάδα 30 γιατρών για να γίνει η επέμβαση, η οποία διήρκεσε 15 ολόκληρες ώρες.

Το πρόσωπο του 25χρονου άντρα άλλαξε εντελώς, αφού έγινε επέμβαση στη μύτη, στα χείλη, στο δέρμα, στα νεύρα και τους μύες του. Πριν τρία χρόνια περίπου ο άτυχος άντρας είχε ένα ατύχημα, αφού επιδιορθώνοντας ένα παράθυρο ήρθε το πρόσωπό του σε επαφή με ένα καλώδιο.

Συνολικά έχουν γίνει 20 εγχειρήσεις από εκείνη τη στιγμή, ενώ ήταν 3 μήνες σε κώμα. Οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα επανέλθει, αλλά ο ίδιος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επανέλθει στην καθημερινότητά του.


 



Πριν το ατύχημα





Μετά το ατύχημα



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Πορτογαλία - Ανοίγει ο δρόμος για να συρθεί στον μηχανισμό στήριξης




Το πορτογαλικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε στη σημερινή βραδυνή του συνεδρίαση το σχέδιο λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας , ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, την παραμονή της άκρως σημαντικής ευρωπαϊκής συνεδρίασης για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.

Για αυτούς τους λόγους ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας. Εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων του πορτογαλικού δημοσίου ανέβηκε σήμερα στο 7,77% από το χθεσινό 7,65%.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό και κοντινό με τον πρόεδρο του Συμβουλίου υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να επισημαίνει πως ενδεχόμενος διεθνής δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει "υπό αυστηρές προϋποθέσεις", δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών μέτρων οικονομικής λιτότητας, "Εναπόκειται στην πορτογαλική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου στήριξης (. . .) εάν δοθεί αυτή η βοήθεια, τούτο θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις", δήλωσε.

Εδώ και πολλούς μήνες, οι αγορές θεωρούν ότι η Πορτογαλία είναι η επόμενη χώρα που θα δεχθεί την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως συνέβη πέρυσι με την Ελλάδα και μετά με την Ιρλανδία.

Με αυτή την πολιτική συγκυρία στην Πορτογαλία, συνέρχεται αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό συμβούλιο (αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί).
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Άδειασαν τα ράφια των καταστημάτων! - 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας




Πανικός στο Τόκιο από την παραδοχή πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό είναι αυξημένα και απαγορεύεται η κατανάλωση από βρέφη. Μοιράζουν μεταλλικό νερό σε οικογένειες παιδιά. 

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο γνωστοποίησε την απόφασή της να μοιράσει μεταλλικό νερό στις οικογένειες με βρέφη αναφέρει το πρακτορείο NHK! Νωρίτερα, είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση του νερού του δικτύου υδροδότησης για τα μωρά, έπειτα από τη μέτρηση ραδιενεργού ιωδίου σε επίπεδο δύο φορές υψηλότερο του επιτρεπόμενου.

Η εταιρία ύδρευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 210 μπεκερέλ ραδιενεργού ιωδίου 131 εντοπίστηκαν σε ένα λίτρο νερού σε μονάδα καθαρισμού στο βόρειο Τόκιο. Έτσι, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μη δίνουν νερό βρύσης σε βρέφη μικρότερα του εντός έτους. Επίσης, σχολεία και παιδικοί σταθμοί ειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν νερό από το δίκτυο για να ετοιμάσουν ροφήματα ή φαγητά για τα βρέφη. 


Εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε με το νερό, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, κάνοντας δύσκολη την αγορά νερού για οικογένειες με παιδιά.
Η κυβέρνηση ζήτησε από τους δήμους να διανείμουν, την Πέμπτη, μπουκάλια των 3,550 ml μεταλλικού νερού στις 80.000 νοικοκυριών με βρέφη.

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης της Φουκουσίμα συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσε η Tepco μαύρος καπνός βγήκε από τον αντιδραστήρα Νο3 του πυρηνικού εργοστασίου την Τετάρτη. Πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας.

Ιαπωνική τραγωδία χωρίς τέλος: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι 

Η επίσημη ανακοίνωση πως πάνω 25.000 άνθρωποι είναι νεκροί ή αγνοούμενοι από το σεισμό και τσουνάμι της 11ης Μαρτίου κόβει την ανάσα. Η Ιαπωνία δε μπορεί να συνέλθει από την τραγωδία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της αναφέρει ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι νεκροί ή οι αγνοούμενοι. Επιβεβαιωμένα, από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 9.523 θάνατοι, υπάρχουν 16.094 αγνοούμενοι και σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ή τους αγνοούμενους έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Μιγιάκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, τις τρεις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη βιβλική καταστροφή. Οι αριθμοί αναμένεται να αναθεωρηθούν, προς τα πάνω. Άλλωστε, η αναζήτηση επιζώντων στις περιοχές εντός της ακτίνας των 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊτσί έχουν σταματήσει εξαιτίας της διαρροής ραδιενέργειας.

Στα καταφύγια των τριών περιοχών εξακολουθούν να φιλοξενούνται 200.000 πληγέντες, ενώ 30.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Φουκουσίμα άφησαν πίσω τους τις πόλεις όπου γεννήθηκαν για να μετακομίσουν σε άλλες, πιο «ασφαλείς» περιοχές.

Πηγή newsit.gr.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκαναν «τεστ παρθενίας» σε διαδηλώτριες!




Σοκάρει, αν μη τι άλλο, η καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας πως γυναίκες που ήθελαν να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, υποβάλλονταν σε «τεστ παρθενίας» από το στρατό! 











Η οργάνωση κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αιγυπτιακός στρατός υπέβαλε γυναίκες διαδηλώτριες σε βασανιστήρια και σε «τεστ παρθενίας». Τα βασανιστήρια, σύμφωνα με την καταγγελία, έγιναν στις 9 Μαρτίου όταν οι στρατιωτικοί διέλυσαν με τη βία μία διαδήλωση που πραγματοποιούνταν στην πλατεία Ταχρίρ και συνέλαβαν τουλάχιστον 18 γυναίκες.

Οι διαδηλώτριες χτυπήθηκαν, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τις ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους την ώρα που οι στρατιώτες τις τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε «τεστ παρθενίας».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι 18 γυναίκες οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπου τους έβαλαν χειροπέδες, τις χτύπησαν με γκλομπ, τους έκαναν ηλεκτροσόκ στο στήθος και τα πόδια και τους συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν «πόρνες».

«Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να βάλουν τέλος στη σοκαριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση των διαδηλωτριών», επεσήμανε η οργάνωση.

«Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός πρέπει να λάβουν ξεκάθαρες οδηγίες ότι τα βασανιστήρια και άλλες ανάλογες συμπεριφορές, ανάμεσά τους και τα υποχρεωτικά 'τεστ παρθενίας', δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά και θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας», πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Όσοι κριθούν ένοχοι για τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικαστούν και οι γενναίες γυναίκες που κατήγγειλαν αυτές τις βιαιότητες πρέπει να προστατευθούν από τα αντίποινα», επεσήμανε.

Ποινικοποιούνται με... νόμο οι απεργίες και οι διαδηλώσεις
Η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα!

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μία νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσθετε άλλωστε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μία τροπολογία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με ελληνική συμμετοχή ξεκίνησε ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης - «Γυμνός» στον αέρα ο Καντάφι – Συνεχίζεται η σφαγή στη Μιζράτα



Την εκτέλεση της αποστολής έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση οκτώ πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων και η φρεγάτα Λήμνος. Τα πολεμικά πλοία θα εκτελούν νηοψίες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων επέφεραν συντριπτικό πλήγμα στην αεροπορία της Λιβύης. «Δεν υπάρχει πια ως μαχητική δύναμη» δήλωσε ο Βρετανός αντιστράτηγος, Γκρεγκ Μάρσαλ. Τις τελευταίες 24 ώρες, τα συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 97 πτήσεις, πλήττοντας άρματα μάχης και συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων.

Και αφού ο αεροπορικός αποκλεισμός φτάνει στο τέλος του, ξεκινά άμεσα ο ναυτικός αποκλεισμός. Μπορεί για την ώρα το διπλωματικό θρίλερ να συνεχίζεται και οι χώρες του ΝΑΤΟ να μην έχουν καταλήξει σε οριστική απόφαση για το ποιος θα κάνει το... κουμάντο, 16 πολεμικά αεροσκάφη και υποβρύχια ρίχνονται στη... μάχη για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων.

Ο Καναδός στρατηγός Πιέρ Σεντ-Αμάν ανακοίνωσε ότι μεταξύ αυτών είναι ένα ιταλικό πλοίο διοίκησης, 10 φρεγάτες (τέσσερις τουρκικές και από μία του Καναδά, της Ισπανίας, της Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ), τρία υποβρύχια (Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία) και δύο βοηθητικά σκάφη (Ιταλία και Τουρκία).

Η Γαλλία εξακολουθεί να διεκδικεί την ηγεσία των επιχειρήσεων (προκαλώντας πάντως αντιδράσεις), με τον Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη στρατιωτική επέμβαση θα είναι τεχνικός. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ τόνισε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δε θα ασκήσει «την πολιτική καθοδήγηση» του διεθνούς συνασπισμού στη Λιβύη. Αυτή θα ανατεθεί σε επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που παίρνουν μέρος στην επέμβαση και του Αραβικού Συνδέσμου.

Ανακοίνωσε δε ότι οι εκπρόσωποι των συμμάχων του δυτικού συνασπισμού που μετέχει στην επέμβαση στη Λιβύη θα συναντηθούν την Τρίτη στο Λονδίνο για να συζητήσουν για την κρίση.

Λουτρό αίματος στη Μιζράτα 
Οι ελεύθεροι σκοπευτές που έχει αναπτύξει το καθεστώς Καντάφι στην Μιζράτα συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο στην πόλη σύμφωνα με τους αντάρτες. Μόνο την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων Χαφίζ Γκόγκα.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. «Πυροβολούν το νοσοκομείο και οι δύο είσοδοί του δέχονται βαριά επίθεση. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει», δήλωσε ο κάτοικος ο οποίος κατονομάστηκε ως Σααντούν. Η πληροφορία αυτή, όμως δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα, γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε πως την Τρίτη 17 άνθρωποι, από τους οποίους οι 5 παιδιά, σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών και οβίδες των δυνάμεων του Καντάφι.

«Τέσσερα παιδιά, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο με τους γονείς τους για να διαφύγουν από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Καντάφι, σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης. Δεχθήκαμε άλλο ένα παιδί που υπέκυψε το απόγευμα», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, μαίνονται οι βομβαρδισμοί και στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πήγε για γυμνισμό και εγκλωβίστηκε στα βράχια!

Πήγε για γυμνισμό και εγκλωβίστηκε στα βράχια!


 Οι ναυαγοσώστες της έδωσαν βοήθεια και... ρούχα

Μια γυναίκα στο Σαν Ντιέγκο πήρε στην κυριολεξία τα βουνά και τα λαγκάδια, ώστε να απολαύσει το μπάνιο της ολόγυμνη. Η αναρρίχηση όμως κατέληξε μπελάς, αφού εγκλωβίστηκε στα απότομα βράχια και χρειάστηκε βοήθεια από ναυαγοσώστες.

Για τον απεγκλωβισμό της χρειάστηκε λουρί 500 μέτρων, αλλά και... μερικά ρούχα για να φορέσει, καθώς τα είχε πετάξει πριν καν φτάσει στην παραλία, στην οποία απαγορεύονταν ο γυμνισμός. Μάλιστα, χρειάστηκε μια ώρα προσπάθειας για να σωθεί, αλλά ευτυχώς γι΄αυτήν δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό, αλλά λίγες γραντζουνιές στα γόνατα!

Πηγή newsbeast.gr

 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βομβάρδισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους τους F-15

Βομβάρδισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους τους F-15


Οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα συντρίμμια του μαχητικού τους αεροσκάφους τύπου F-15, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Λιβύη λόγω μηχανικής βλάβης, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να προληφθεί ότι υλικά από αυτό δεν θα πάνε σε λάθος χέρια.

Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο μετείχε στη συμμαχία που πραγματοποιεί την επιχείρηση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη, είναι σώο και ασφαλές.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Σφράγισανν» τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου

Dame Elizabeth Taylor in 1967

 Νοσηλευόταν με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας
- Είχε ιστορικό προβλημάτων υγείας και το 2009 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς
- Κλεοπάτρα, Βιρτζίνια Γουλφ, Μπλανς στο Λεωφορείο ο Πόθος και Βιρτζίνια Γουλφ μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της




 Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. 

Σε ηλικία 79 ετών, η σπουδαία κυρία της μεγάλης οθόνης άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας.

Πασίγνωστη για τα υπέροχα μάτια και την απαράμιλλη ομορφιά της, για τον μεγάλο έρωτα και τους... γάμους της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Παντρεύτηκε συνολικά επτά φορές.

Αφιέρωμα από τον Πολ Νιούμαν

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «Κλεοπάτρα»

.... και «Βιρτζίνια Γούλφ»
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μητέρα κάνει κάθε 3 μήνες ενέσεις Botox στην 8χρονη κόρη της – Σοκαριστικές φωτογραφίες





Το κάνω για να γίνει η κόρη μου διάσημη και να βγάζει εκατομμύρια δηλώνει η διαζευγμένη 34 χρονη μάνα που έχει την επιμέλεια(!) της κόρης της.
 








Η αισθητικός Kerry Campbell με υπερηφάνεια δηλώνει πως αγοράζει τις απαιτούμενες ουσίες από το internet και κάθε 3 μήνες ''ξαπλώνει'' στο κρεββάτι την 8χρονη κορούλα της Britney και της κάνει η ίδια ενέσεις Botox στο μέτωπο, στα χείλη και γύρω από τα μάτια και μετά της κάνει στο σώμα αποτρίχωση με κερί!
Η γυναίκα αυτή ισχυρίζεται πως με αυτές τις παιδαγωγικές μεθόδους η κόρη της θα γίνει μία ημέρα διάσημη ως μοντέλο, ή ηθοποιός ή τραγουδίστρια.
Μάλιστα παροτρύνει και άλλες μητέρες να την ακολουθήσουν ενώ απορρίπτει ως ''ηλιθιότητες'' τις θεωρίες ότι είναι επικίνδυνες για την υγεία της μικρής αυτές οι ενέσεις αφού της δοκιμάζει πρώτα στον εαυτό της.

Πηγή newsit.gr
 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λόγοι που η σοκολάτα είναι καλύτερη από το σεξ

Λόγοι που η σοκολάτα είναι καλύτερη από το σεξ


Μπορείς να την αποκτήσεις κάθε στιγμή.

Η σοκολάτα ικανοποιεί ακόμη και όταν έχει μαλακώσει.

Μπορείς να την κάνεις να διαρκέσει, όσο εσύ επιθυμείς.

Μπορείς να φας σοκολάτα ακόμη και μπροστά στην μητέρα σου.

Δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου μπορούν να φάνε μαζί την σοκολάτα τους χωρίς να κινδυνεύουν να τους κολλήσουν παράξενα επίθετα.

Η λέξη "δέσμευση" δεν τρομάζει καθόλου την σοκολάτα.

Μπορείς να την αφήσεις πάνω στο γραφείο σου ή στον πάγκο εργασίας σου χωρίς να ανησυχήσουν οι συνάδελφοι σου.

Μπορείς να ζητήσεις από κάποιον ξένο λίγη σοκολάτα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σε χαστουκίσει.

Με την σοκολάτα, δεν υπάρχει λόγος να υποκρίνεσαι.

Η σοκολάτα δεν σε αφήνει έγκυο.

Μπορείς να την απολαύσεις όλες τις μέρες του μήνα.

Η καλή σοκολάτα είναι εύκολο να βρεθεί.

Μπορείς να έχεις όσα είδη σοκολάτας μπορείς να αντέξεις.

Δεν είσαι ποτέ πολύ νέος ή πολύ γέρος για μια σοκολάτα.

Όταν την απολαμβάνεις, δεν φοβάσαι μην ξυπνήσουν οι γείτονες.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η αντιισλαμική συκοφαντία για το αγοράκι που τάχα του έκοψαν το χέρι




Το ηλεμήνυμα που πήρα έδειχνε μια σειρά από πεντέξι φωτογραφίες, με πρώτη αυτήν που βλέπετε αριστερά, και με μεγάλα γράμματα έλεγε:
Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί.
– Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του. 
Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
– Είναι αυτή θρησκεία ειρήνης και αγάπης;
Στις επόμενες φωτογραφίες, που είναι παρμένες από πιο κοντά, βλέπουμε τη ρόδα του αυτοκινήτου να πλησιάζει το χέρι του παιδιού, που ακουμπάει πάνω σ’ ένα κιλίμι, το παιδί να σφίγγει τα δόντια, και ύστερα τη ρόδα να περνάει πάνω από το χέρι (και να κρύβει το πρόσωπο του παιδιού). Συνολικά το ηλεμήνυμα έχει πέντε φωτογραφίες, και ακολουθεί η εξής έκκληση:
Προωθήστε το σε όλους, για ενημέρωση.
Πρέπει να σταλεί παγκοσμίως! 
Ακόμα και αν αυτό το μήνυμα έχει σταλεί σε σας πάνω από μία φορά, απλά συνεχίστε να το προωθείτε!
Κι εσείς, επειδή κάπου έχει πάρει το αυτί σας ότι ο ισλαμικός νόμος προβλέπει την ποινή του ακρωτηριασμού για τους κλέφτες, το πιστεύετε, προωθείτε το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας, κι αρχίζετε να βλέπετε με πιο καλό μάτι τις υστερικές στριγγλιές του Άδωνη και τα κηρύγματα μίσους του Σεραφείμ, αφού αυτοί οι βάρβαροι κόβουν τα χέρια των μικρών παιδιών.
Αν έτσι κάνατε, μόλις πέσατε θύμα μιας αισχρής (και χοντροκομμένης) συκοφαντίας.
Οι φωτογραφίες είναι εντελώς αληθινές, έχουν πράγματι παρθεί στο Ιράν, δεν τους έχει γίνει κανένα μοντάζ. Η λαθροχειρία βρίσκεται στην περιγραφή.
Αυτό που βλέπετε, δεν είναι η δημόσια εκτέλεση του ακρωτηριασμού, είναι απλούστατα μια σκηνή από υπαίθρια παράσταση. Ο άντρας με το μικρόφωνο, στην πρώτη φωτογραφία (ίσως είναι ο πατέρας του αγοριού) μαζεύει πελάτες, ενώ στη συνέχεια το παιδί κάνει το νούμερό του -δεν ξέρω πώς το κάνει, πάντως το βέβαιο είναι ότι δεν παθαίνει τίποτε, δενακρωτηριάζεται, την επόμενη μέρα θα είναι πάλι εκεί ή σε μιαν άλλη πλατεία να δώσει παράσταση για να βγάλει το ψωμί του.
Πώς καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για ακρωτηριασμό; Καταρχάς, αν θέλεις να κόψεις χέρι, δεν θα χρησιμοποιήσεις… αυτοκίνητο! Υπάρχουν σπαθιά, τσεκούρια, μπαλτάδες γι’ αυτή τη δουλειά, το χέρι το βάζεις ν’ ακουμπάει σε πάγκο, έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Δεύτερον, έστω ότι αποφάσισες να χρησιμοποιήσεις αυτή την ανορθόδοξη μέθοδο: το κιλίμι τι το θες; Φοβάσαι μην γρατζουνιστεί το χέρι του παιδιού από τα χαλίκια; Τρίτον, δεν είναι περίεργο που δεν υπάρχει κανείς ιμάμης, δικαστής, με επίσημη στολή, να παρακολουθεί την εκτέλεση της ποινής, παρά μόνο κάτι τυχαίοι;
Τελευταίο και σπουδαιότερο: όπως ξέρουμε, τους κλέφτες τούς κόβουν το δεξί χέρι -όμως στη φωτογραφία η ρόδα πατάει το αριστερό χέρι του παιδιού!
Αφού λοιπόν μας μπουν ψύλλοι στ’ αυτιά, πηγαίνουμε σε έναν από τους έγκυρους ιστότοπους που ειδικεύονται στην καταχώρηση ιντερνετικών μύθων, και πράγματι επιβεβαιώνουμε αυτό που είχαμε υποψιαστεί. Πρόκειται για μύθο, που μάλιστα κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από το 2004,όπως διαβάζουμε στο snopes.com, όπου μπορείτε να δείτε και όλη τη σεκάνς των φωτογραφιών, μαζί και μια τελευταία φωτογραφία μετά το κόλπο, που παρουσιάζει το αγόρι αρτιμελές! Σε έναν άλλο αντιμυθικό ιστότοπο, διαβάζουμε (εδώ η τρίτη σελίδα του άρθρου) ότι τις φωτογραφίες τις παρουσίασε αρχικά το ιρανικό πρακτορείο τύπου Peykeiran και τις έβγαλε ο φωτογράφος Siamak Yari. Μάλιστα, κάποιος έστειλε ηλεμήνυμα στο ιρανικό πρακτορείο, που τους απάντησε “μα, δεν διαβάσατε το συνοδευτικό κείμενο που εξηγούσε ότι πρόκειται για παράσταση δρόμου;” -το συνοδευτικό κείμενο, βέβαια, ήταν στα Φαρσί. Maareke giry λέγονται πάντως τα μαγικά του δρόμου.
Ο κόκκος αλήθειας που υπάρχει στο συγκεκριμένο ψέμα είναι ότι, πράγματι, ο ισλαμικός νόμος προβλέπει ακρωτηριασμό, κοινώς κόψιμο του χεριού, για κλοπές. Όπως όμως διαβάζουμε σε έναν σουνιτικό ιστότοπο, για να επιβληθεί η ποινή πρέπει ο δράστης να έχει φτάσει στην εφηβεία και να έχει κλέψει κάτι που να αξίζει πάνω από ένα δηνάριο (ή δέκα ντιχράμ ή 4,374 γραμμάρια χρυσό). Βάρβαρος νόμος ίσως, αλλά ολοφάνερα κανένα οχτάχρονο αγοράκι δεν θα μπορούσε βάσει του ισλαμικού νόμου να καταδικαστεί σε ακρωτηριασμό -πολύ περισσότερο αν έκλεψε κάτι τόσο φτηνό όσο μια φρατζόλα.
Λοιπόν, λαθροχειρία -και αναρωτιέμαι πόσο διεστραμμένο μυαλό πρέπει να είναι αυτός που βλέπει τις φωτογραφίες από την παράσταση δρόμου και χαλκεύει τη συκοφαντία με το παιδί που του κόψαν το χέρι. Το ίδιο διεστραμμένος με εκείνον που έβγαλε τη συκοφαντία για τις ανήλικες νύφες της Χαμάς, θα μου πείτε. Προσωπικά, από όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες περισσότερο αντιπαθώ τον ισλαμισμό, αλλά σκέφτομαι ότι για να γίνεται στόχος τόσο ταπεινών επιθέσεων, δεν μπορεί, κάτι καλό θα έχει.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο μαζικό συκοφαντικό ηλεμήνυμα αναφέρθηκε χτες, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”, ο Αλέκος Αλαβάνος. Πήρε, λέει, το ίδιο ηλεμήνυμα, που του το προώθησε ένας παλιός (και νυν) σύντροφός του, με την ατάκα “Να τον χαίρεστε τον πολυπολιτισμό που θέλετε να φέρετε στην Ελλάδα”. Ο Α. Αλαβάνος, επειδή δεν είναι δουλειά του και επειδή ίσως δεν έχει αναπτύξει την υγιή δυσπιστία που κάθε περπατημένος στο Διαδίκτυο έχει, αποφεύγει να πάρει θέση ως προς τις φωτογραφίες, ίσως είναι αληθινές, ίσως φτιαχτές, λέει. Ίσως τον αδικώ, το άρθρο του έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, όχι από το σάιτ του Δρόμου (δεν κατάφερα να βρω πώς μεγαλώνουν οι σελίδες!) αλλά από το Πολιτικό Καφενείο (προηγούνται βιντεάκια από ομιλία του Α.Αλ. σε εκδήλωση).
Ο Ουμπέρτο Έκο έχει γράψει παλιότερα για μια εκπομπή που κατασκεύασε πειραματικά ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε τη δήθεν “σοβιετική επανάσταση στο Λουξεμβούργο”, συρράπτοντας αποσπάσματα από διάφορα άσχετα δελτία ειδήσεων: για παράδειγμα, ο επικεφαλής των υποτιθέμενων σοβιέτ του Λουξεμβούργου ήταν ένας Άγγλος συνδικαλιστής ανθρακωρύχος! Μόνο που εκείνο ήταν πείραμα για τις δυνατότητες χειραγώγησης που δίνει η εικόνα, εδώ έχουμε την πρακτική εφαρμογή.
Πολλά είπα και πρέπει να κλείνω. Έστω ότι το παιδί ήταν όχι 8χρονο αλλά 17χρονο, έστω ότι δεν είχε κλέψει μια φρατζόλα ψωμί αλλά, ας πούμε, ένα γεμάτο πορτοφόλι. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα του έκοβαν το χέρι, δεν εφαρμόζεται πάντοτε η σαρία. Όμως, δεν παύει να είναι βάρβαρη τιμωρία. Αλλά υπάρχουν διάφορα είδη βαρβαρότητας. Για παράδειγμα, ο Νίκος Τσουβαλάκης, άνεργος, άπορος, απείθαρχος, μεσήλικας, έκλεψε δυο λάπτοπ από ένα πολυκατάστημα κι έφαγε εφτά χρόνια φυλακή. Δεν είναι κι αυτό βαρβαρότητα;
Έχει και χειρότερα. Ο αδελφός του ο Θόδωρος, που ήταν συνεργός του στην ίδια υπόθεση, έφαγε τέσσερα χρόνια. Όταν θέλησε να εξαγοράσει το υπόλοιπο της ποινής του, το δικαστήριο όρισε να εξαγοράσει την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα, σύνολο 5.800 ευρώ, ενώ ο νόμος δίνει δυνατότητα για λιγότερο. Και πράγματι, ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, εξαγόρασε την ποινή των τριών ετών που του είχε επιβληθεί για τη γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής, προς πέντε ευρώ την ημέρα! Αυτό, τάχα, δεν είναι βαρβαρότητα;
Μόνο που είναι βαρβαρότητα που δεν μας ενοχλεί, ίσως επειδή λογαριάζουμε μέσα μας, οι περσότεροι, πως αν γίνει καμιά στραβή, θα έχουμε την τύχη του Βοσκόπουλου και όχι του Τσουβαλάκη. Και κατά τα άλλα κουνάμε το κεφάλι για τη βαρβαρότητα των μωαμεθανών που κόβουν χέρια από οχτάχρονα αγόρια και παντρεύουν εννιάχρονα κορίτσια.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρίχρονος βαρέων βαρών




Είναι μόλις 3 ετών και ζυγίζει 57 ολόκληρα κιλά,  5 φορές πάνω από το φυσιολογικό του βάρος!
Ο λόγος για τον Λίου Χάο από την Κίνα είναι επικίνδυνα παχύσαρκος και οι γονείς του φοβούνται για την υγεία του.
Όταν ο Λίου  γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 2.6 κιλά, αμέσως μετά όμως και μέσα σε λίγους μήνες όλα είχαν αλλάξει για το μικρό αγόρι, καθώς έφτασε τα 10 κιλά τους τρεις πρώτους μήνες ζωής του.
Μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι αν και προσπαθούν να μην του δίνουν πολύ φαγητό ο μικρός γίνεται επιθετικός και τους πετάει διάφορα πράγματα. Για να χορτάσει καταναλώνει καθημερινά τεράστιες μερίδες από παϊδάκια και ρύζι.
 
"Αν δεν τον ταΐσουμε μέχρι να χορτάσει κλαίει συνεχώς και μας πετάει ότι βρει μπροστά του", λέει η μητέρα του μικρού αγοριού. Τώρα στα τρία του χρόνια είναι πολύ αργά, για να σταματήσουν οι γονείς του την ακόρεστη όρεξή του.
 
Αγαπημένος του ήρωας ο Superman. Η οικογένεια του τον προτρέπει να κάνει σπορ με διάφορα παιχνίδια - παγίδες, ωστόσο ο ίδιος αρνείται να κινείται. Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου λένε πως ο μικρός έχει την επιθυμία και την ανάγκη να καταναλώνει τόσο μεγάλες ποσότητες φαγητού λόγω ορμονικών διαταραχών.
 
"Ο μικρός δεν είναι μια απλή περίπτωση υπέρβαρου παιδιού. Μιλάμε για σπάνια περίπτωση παχυσαρκίας που οφείλεται σε παθολογικά και ορμονικά αίτια. Πρέπει να χάσει επειγόντως βάρος γιατί κινδυνεύει άμεσα η καρδιά του", λέει ο γιατρός που παρακολουθεί το 3χρονο αγοράκι.
Παρ' όλα αυτά, οι γιατροί επιμένουν πως οι ορμόνες του βρίσκονται στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλά εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την εξέλιξη της υγείας του στο μέλλον.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πιο κοντά στο Θεό με ένα κλικ





Στροφή στo ίντερνετ, για τη διάδοση του ιεραποστολικού έργου , επιχειρούν και Έλληνες Ιεράρχες με πρώτο τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.


Όπως επισημαίνει ο ιεράρχης, που ακολουθεί το παράδειγμα που πρώτος χάραξε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, το διαδίκτυο αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν.
Αναλυτικά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δήλωσε:
"Όταν για παράδειγμα με μερικά κλικ μέσα από το facebook μπορούμε να απευθύνθουμε στην «3η πολυανθρωπότερη χώρα του κόσμου...» αντιλαμβάνεστε γιατί η Αγία Γραφή «σερφάρει» ήδη στο ιντερνετ. Για τους ανθρώπους του Θεού, τους σύγχρονους ιεραποστόλους των μεγάλων λεωφόρων της τεχνολογίας του 21ου αιώνα η «πρόκληση» αλλά και η πρόσκληση είναι ήδη εδώ.
Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν άκουσα, μέσω του ίντερνετ κι εγώ, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο να δηλώνει:«...Τάσσομαι υπέρ της χρήσης του διαδικτύου...οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs... αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων...κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email..»."
Το Δεκέμβριο του 2010 για πρώτη φορά ηχογραφήθηκε στη δημοτική γλώσσα το σύνολο της Καινής Διαθήκης με μουσική επένδυση, ενώ ο κ. Άνθιμος προαναγγέλλει πλούσια ιεραποστολική διαδικτυακή δραστηριότητα, επισημαίνοντας: "Σε μερικές μέρες θα μπορούν όλοι να ακούν τον ηχογραφημένο λόγο του Θεού ΔΩΡΕΑΝ στη διεύθυνση www.vivlos.net".
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος γνωστός blogger χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το διαδίκτυο για να παραθέτει τις απόψεις του και να σχολιάζει τα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας.
 Πηγή Dete.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιερή ανακάλυψη



Παπύρους σε σπηλιά στην Ιορδανία που εικάζεται ότι αποτελούν έγγραφα που αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού ανακάλυψαν ερευνητές. Καθυστερεί η αποκωδικοποίηση, καθώς είναι γραμμένα σε κώδικα και στα αρχαία εβραϊκά. Μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση



Ιστορικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε μια απομονωμένη σπηλιά στην Ιορδανία πιστεύεται ότι αποτελούν πειστήρια από την τελευταία περίοδο της ζωής του Ιησού Χριστού.
Ενθουσιασμένοι είναι οι ερευνητές με την ανακάλυψη των περίπου 70 παπύρων πολύ μικρού μεγέθους που εντοπίστηκαν και οι οποίοι περιέχουν κείμενα γραμμένα στα αρχαία εβραϊκά και μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση.
Τα περισσότερα από τα χειρόγραφα είναι γραμμένα σε κώδικα, όμως οι ερευνητές έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν εικόνες, σύμβολα και μερικές λέξεις από το κείμενο, και πιστεύουν ότι πρόκειται για ηλικίας περίπου 2.000 ετών.
Πολλοί επιστήμονες βλέπουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τα ευρήματα, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί πολλές φορές απάτες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Κάποια από τα χειρόγραφα είναι σφραγισμένα, πράγμα που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν πως είναι μυστικά κείμενα που αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ezra, ένα προσάρτημα σε κάποιες εκδόσεις της Βίβλου.
Ο θησαυρός αυτός ανακαλύφθηκε πριν από πέντε χρόνια από έναν ισραηλινό βεδουίνο και γράφτηκε τον 1ο αιώνα κοντά στην εποχή της Σταύρωσης του Χριστού και της Ανάστασης.
Τα χειρόγραφα βρίσκονται σε εργαστήριο στην Αγγλία, όπου εξετάζονται πολύ προσεχτικά από τους αρμόδιους επιστήμονες. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχουν δώσει κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών - Θα καταλάβουν τα επείγοντα και δεν θα χρεώνουν τα 5 ευρώ




Σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία και θα επιτρέπουν στους πολίτες ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ, στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.







Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν όμως και οι γιατροί του ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα, να μη γίνουν "περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ", αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν δημόσια περίθαλψη.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ραδιενέργεια στην Ελλάδα




Ανησυχία έχει ξεσπάσει στη χώρα μας, εξαιτίας ποσοτήτων ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ταξιδιωτών από την Ιαπωνία.
Τα άτομα προσγειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον Ελευθέριο Βενιζέλο και έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία έχει κάνει ελέγχους σε 47 ανθρώπους μέχρι τώρα.
Γι' αυτό το λόγο, επακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.
Ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ.
Σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί αντίστοιχες Αρχές σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κ.α., πραγματοποιώντας έλεγχους επιβατών προαιρετικά και κυρίως στα άτομα που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή της Φουκουσίμα.
Αναφορικά με τα ελληνικά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλομένους, η ΕΕΑΕ έχει επιπλέον εκδώσει σύσταση για την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού.
Η ΕΕΑΕ επισημαίνει ότι η προτεινόμενη απόσταση των 80 χλμ. προέκυψε από τις σχετικές δοσιμετρικές εκτιμήσεις, ενώ ανάλογη σύσταση απομάκρυνσης έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...