Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλο το έγγραφο της ΕΥΠ για τη "δολοφονία Καραμανλή"

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας που οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ετοιμαζόταν εναντίον του Κώστα Καραμανλή το 2008,έχει προκαλέσει αίσθηση. Στο έγγραφο της ΕΥΠ,που δημοσιεύουν τα Επίκαιρα ,οι Έλληνες αναλυτές της υπηρεσίας εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα όσων υποστηρίζουν οι Ρώσοι κι όχι άδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 

Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009 και αποτελεί συνέχεια ενημερωτικού τις 13ης Ιανουαρίου 2009.

Το έγγραφο που δημοσιεύουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφέρει:

“α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB ,που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική,με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή,V.Putin και G.Parvanov ,κατά την υπόψη περίοδο,διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:

-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του ,εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας TOYOTA HIACE,χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας ), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Ηπαρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ:Του κ.Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα ,κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου ,επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής ,συνοδευτικά οχήματα ,άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου),τόσο το μήνα Μάρτιο,όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας FORD TRANSIT,χρώματος μπλε ,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).

-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου,καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής ,(β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW ,χρώματος ασημί ,μοντέλο 1995 ή 1996,το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT,χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχηματων.

-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υποψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ ,επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT ,τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW ,δύο γυναίκες.
Πέραν των ατόμων αυτών ,το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB “,κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου.Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα,τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτωνμιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνιόυ του 2008 επί της οδού Φανερωμένης),διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπω εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι,μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ,κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής,διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομα΄δας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο ,άοπλα,γυμνασμένα,μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro ,χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του,τα συνοδευτικά οχήματα,οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας ,καθώς και:

•Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης ,μεταξυ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης ,είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό.Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μ΄θυρο χρώμα.

•Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
•Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.
•Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο 
•Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
•Σκηνές

β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομολογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
-Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου,με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας),σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:

•Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

•Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

•Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

•Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες.Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).
Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης,ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη,Χαλανδρίου,Αγίας Παρασκευ΄ςη και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.

2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων;
α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.
Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είνα κατάλληλο σημείο παρακολούθησης,το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας,ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.

β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται απόο το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικοίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η αποσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέγεια”.
γ.Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτικη εκρητκική ύλη ,μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού ,σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειςες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί.Η καταγραφή των “ανρικειμενικών στοιχείων” (τοποθέσίες ,ονόματα χώρων,απαοστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού.Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού ,στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπαίδιο,τρομοκρατία κ.λ.π- γεννάστην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν εποακλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας ,με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων .
4.Σε κάθε περίπτωση ,παρέλκει να επισημάνουμε ,από σκοπιάς Υπηρεσίας μας,την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού. 



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπαρήγα στην Ομόνοια: Η λαική εξουσία θα διαγράψει το χρέος

Διαχωρισμό της θέσης του ΚΚΕ από το σύνολο των κομμάτων του πολιτικού χώρου έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με την ομιλία της στην Ομόνοια, καλώντας τον λαό να αντισταθεί εντασσόμενος στα σωματεία του κόμματος της και ζητώντας εκ νέου εκλογές. Η συγκέντρωση είχε παλμό και συμμετοχή ιδιαιτέρως από τη σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως όποια κυβέρνηση και να έρθει, θα πάρει τα ίδια μέτρα και κάλεσε τον λαό να αψηφίσει τις απειλές ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η χώρα θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. “Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα” είπε, ενώ αποστασιοποιήθηκε από την θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά και το διαχωρισμό του χρέους σε νόμιμο και μη.
Όπως τόνισε “ο λαός με τα δικά του χέρια να πάρει πίσω ότι του χρωστάνε και του ανήκει. Χρωστάνε από την κλεμμένη υπεραξία στην παραγωγική διαδικασία, στην βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή. Χτυπάνε αλύπητα την εργατική δύναμη. Χρωστάνε στους εργαζόμενους στον τομέα του εμπορίου, των υπηρεσιών, δημόσιων και ιδιωτικών, χρωστάνε στη μεγάλη πλειοψηφικά των μισθωτών σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Χρωστάνε τον τεράστιο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού. Χρωστάνε από την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, από τις ελλείψεις στον τομέα προστασίας των ανέργων. Χρωστάνε όλα όσα έχει πληρώσει η ελληνική λαική οικογένεια για την παιδεία, υγεία, πρόληψη, υγιεινή και ασφάλεια, στα βαρέα και ανθυγιεινά. Χρωστάνε τους αδίκους άμεσους και έμμεσους φόρους Χρωστάνε τα τεράστια ποσά για πολεμικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς χάριν του ΝΑΤΟ και των τοπικών πολέμων".
Σχετικά με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ανέφερε πως “κάθε μορφής διαμαρτυρία, κάθε σταγόνα στο ήδη ξεχειλισμένο ποτάμι της λαϊκής οργής μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα”. Πρόσθεσε όμως ότι το ΚΚΕ στήριξε τους περισσότερους λαικούς αγώνες την τελευταία 20ετία.
Αναφέρθηκε και στα περι προπαγάνδας τονίζοντας ότι “στις πλατείες δεν βρίσκονται μόνο αδικημένοι. Εμφανίζονται ως οργισμένοι στις πλατείες και τα λόμπι ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που προπαγανδίζουν δήθεν έξυπνες λύσεις. Επίσης εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συγκεκριμένου ρόλου, πρώην και ενδεχόμενα νυν συνεργάτες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ζυμώνουν λύσεις εκσυγχρονιστικές και δήθεν ανανεωτικές, με ένα σκοπό: Να ανανεώσουν τη μόστρα και τίποτε να μην αλλάξει. Να αντιπαραθέσουν το αυθόρμητο στο οργανωμένο κίνημα”.
Κάλεσε τέλος, τον κόσμο να ενταχθεί στα κινήματα του ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ και να φύγει από τα σωματεία τυπικής συμμετοχής.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα ο Αλ Ζαουάχρι

Ο Αλ-Ζαουάχρι νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα, μετέδωσε το αλ Αραμπίγια.

Ο επί χρόνια υπαρχηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, είναι από σήμερα ο νέος ηγέτης της αλ Κάιντα, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Ο γεννημένος στην Αίγυπτο αλ Ζαουάχρι είχε τονίσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ειδικής ομάδας κρούσης στις αρχές Μαΐου στο Πακιστάν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αλ Κάιντα δεσμεύεται να συνεχίσει υπό την αρχηγία του αλ Ζαουάχρι τον ιερό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Μάλλον... απαξιωτική ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ στην είδηση πως ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι είναι –και επίσημα- ο νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα. «Ειλικρινά, έχει ελάχιστη σημασία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΔΝΤ: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα, αν γίνουν μεταρρυθμίσεις»

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα, που υπόκειται στην υιοθέτηση της οικονομικής πολιτικής των μεταρρυθμίσεων και η οποία έχει συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές.

Αυτό δήλωσε η Κάρολαϊν Άτκινσον, διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι "έχει σημειωθεί πρόοδος" στις συζητήσεις για να εξασφαλιστεί η "πλήρης χρηματοδότηση" του προγράμματος (δανεισμού) και αναμένουμε μια "θετική έκβαση" στο θέμα αυτό, κατά την επόμενη συνεδρίαση της ευρωζώνης (σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών).

Η κ. Άτκινσον επισήμανε επίσης ότι για συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος (δηλαδή να δοθεί η νέα δόση του δανείου) απαιτείται η σχετική έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει σύντομα στην καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την χώρα μας, ενώ αξιωματούχοι του ΔΝΤ επαναλαμβάνουν την άποψη ότι "απαιτείται πολιτική ηρεμία και σταθερότητα" στην Ελλάδα



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ο λαός θα δώσει τη λύση»

«Έχετε μου εμπιστοσύνη», είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς
Μήνυμα στήριξης και συνεργασίας με όλους για να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου έστειλε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκλογές θα γίνουν όχι επειδή τις ζητεί η Νέα Δημοκρατία αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ σέρνεται σ' αυτές με τις τύψεις και τις αντιφάσεις του. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ευθύνες για το ναυάγιο των χθεσινών μεταξύ τους επαφών υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση πριν καν το θέσει ο ίδιος. 

«Τι χρειάζεται για να γίνει δεκτή η επαναδιαπραγμάτευση; Είτε να τη στηρίξει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είτε να τη στηρίξει μια νέα κυβέρνηση που με νέα ισχυρή εντολή, θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τον ελληνικό λαό ενωμένο πίσω της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να του έχουν εμπιστοσύνη, λέγοντας: «χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο και αξιόπιστη κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε αυτή». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και πάλι για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος στο εξωτερικό μιλώντας ξεκάθαρα για πρόσωπο μέσα από την κυβέρνηση: «Ποιος μέσα από την κυβέρνηση ενημερώνει την Ευρώπη για το αντίθετο από αυτό που συνέβη; Πόσο θα ανέχομαι αυτή την παραπληροφόρηση; Βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις μας στην Ευρώπη».

Ο Α. Σαμαράς ανέβασε τους τόνους σχετικά με το πώς και το γιατί η Ελλάδα έφτασε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα: «Σήμερα άκουσα τον κ. Παπανδρέου να αναρωτιέται δημόσια: Πώς έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο; Γιατί να μην έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις; Του έχω την απάντηση:
Γιατί εσύ κ. Παπανδρέου και το κόμμα σου δεν το άφησαν, κρεμασμένοι στα κάγκελα του λιμανιού του Πειραιά. Και τορπιλίζοντας κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας»!
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνασπισμός: «Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας»


Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος εκτιμά η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.



Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας ο Συνασπισμός, καθώς σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η εκλογική αναμέτρηση είναι αναπόφευκτη , αφού «η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής της και των μαζικών κοινωνικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα».

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη, τονίζει ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι τακτικισμοί των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να κρύψουν τη χρεοκοπία του δικομματικού πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί και προσθέτει ότι ο προαναγγελθείς από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμός και η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στη βουλή δεν συνιστά απάντηση στα αίτια της κρίσης.

Αντίθετα, σημειώνει, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη αυτή. Οι εναλλαγές στα πρόσωπα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη διάσταση μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας, την οριστική απώλεια της κοινωνικής της νομιμοποίησης.

Η ΠΓ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν ο κόσμος δεν έβγαινε μαζικά και ειρηνικά στις πλατείες και τους δρόμους, διεκδικώντας δημοκρατία, δικαιώματα και ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής. Ο ΣΥΝ, δηλώνει αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Ο ΣΥΝ "ακούει" τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, που με τους αγώνες τους αμφισβητούν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Υπό το πρίσμα αυτό η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και σε εκλογές είναι ο μόνος δρόμος. Είναι ο δρόμος που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ φοβούνται και γι΄ αυτό χτες και τα δύο κόμματα συζητούσαν για κυβέρνηση συνεργασίας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μην προκαλείται την Ελλάδα

"Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση", ανέφερε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε

Να απέχουν από προκλητικές προς την Ελλάδα ενέργειες κάλεσε τα Σκόπια ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε.
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

"Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση", ανέφερε ο Στέφαν Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.

"Είναι απλή λογική. Αναμένω από την κυβέρνηση στα Σκόπια να αποφεύγει ενέργειες τις οποίες η άλλη πλευρά θεωρεί ως πρόκληση ", πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να τοποθετήσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων.

"Ελπίζω ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα των πολιτικών στα Σκόπια να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας. Ελπίζω ότι και οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα βιώσουν το θέμα αυτό με συναισθηματισμό και θα επικεντρωθούν στις δυνατότητες υπέρβασης της εκκρεμότητας αυτής", σημείωσε.
Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ αποκαλούν άγαλμα του "Έφιππου Πολεμιστή", ξεκίνησαν προχθές και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα σενάρια «δραχμής» από τη Wall Street Journal


«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει»

Η «κατάρρευση» της Ελλάδας αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν τα διάφορα σχέδια για την αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Οτιδήποτε και να κάνουν οι διεθνείς φορείς, δεν θα είναι αρκετό, αν θεμελιωδώς οι Έλληνες νιώθουν ότι θα’ ναι καλύτερα έξω από το ευρώ, παρά μέσα στη νομισματική ένωση, τονίζει η εφημερίδα αναφερόμενη στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος μείωσης του οικονομικού βάρους της Ελλάδας χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία. 

«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει», τονίζει.

Όμως, συνεχίζει η WSJ, όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν οι ίδιοι οι Έλληνες βλέπουν έναν ευκολότερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τους. Αν πιστέψουν ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο οδυνηρή επιλογή.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι εξαρτημένη από μία ιδιαίτερα δύσκολη μορφή κοινωνικής πρόνοιας: ένα τεράστιο δημόσιο τομέα, με σημαντικούς δεσμούς που εξαπλώνονται σε όλη την κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν θα απογαλακτιστεί από αυτό, όσο οι Έλληνες ψηφοφόροι πιστεύουν ότι υπάρχει ένας άλλος, πιο εύκολος δρόμος.

«Και αυτός ο δρόμος ίσως είναι η δραχμή», αναφέρει η WSJ.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προσπάθεια κατευνασμού, πάει σε ανασχηματισμό ο Παπανδρέου

«Έχω εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»


"Είναι ώρα μάχης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

"Η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευθύνη, αλλά η ευρύτερη συναίνεση θα έδινε επιπλέον διαπραγματευτική δύναμη" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

"Όταν άλλα κοινοβούλια αποφασίζουν με ευρύτατη πλειοψηφία να δανείσουν την Ελλάδα, δεν μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε" είπε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.

"Εγώ, ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντα έβαζα το συμφέρον το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα" είπε, όπως ανέφερε, στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τορπίλισε τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με επικοινωνιακή διαχείριση και θέτοντας δημοσίως όρους, που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί.

"Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ" τόνισε, επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης και υποβολής αιτήματος για ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης και τόνισε ότι θα συνεχίσει να επιμένει σε αυτή, ενώ επέρριψε πλήρως την ευθύνη στη ΝΔ για την αποτυχία της χθεσινής (Τετάρτη) προσπάθειας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ανταποκριθεί στο καθήκον του και έθεσε ως σημείο καμπής για τις εξελίξεις στην οικονομία τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου η χώρα πρέπει να κερδίσει τρία στοιχήματα:

- Την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση από την προηγούμενη.
- Να προχωρήσει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
- Να διαμορφώσει στη διεθνή σκακιέρα συνθήκες, που θα της επιτρέψουν να προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντά της.

Αναφέρθηκε επίσης στην "κακοφωνία" που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον αμήχανο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό συζήτησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Έκανε λόγο επίσης για επικείμενη συνολική διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος με τη σύναψη ενός νέου δανείου, το οποίο χαρακτήρισε "μαμούθ".



protothema.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χάκαραν και την ιστοσελίδα της CIA

Χάκαραν και την ιστοσελίδα της CIA


...έδρασαν κατόπιν αιτήματος των θαυμαστών τους

Χάκερς εισέβαλλαν στο επίσημο διαδικτυακό τόπο της CIA, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η γνωστή ομάδα χάκερ Lulz Security ισχυρίζεται ότι έριξε τη δημόσια ιστοσελίδα της CIA, aξίζει να σημειώσουμε ότι η επίθεση συνέβη την ίδια μέρα που η χάκερ άνοιξαν τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με το κοινό, ώστε οι θαυμαστές τους να προτείνουν πιθανούς στόχους.

Σε μήνυμά τους στο Twitter έγραψαν: αποστολή εξετελέσθη και για μερικά λεπτά το www.cia.gov δεν ήταν διαθέσιμο.
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γαλλία: έξι παιδιά στο νοσοκομείο, ίσως λόγω E.coli

.



Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, η οποία συνδέεται με ένα τύπο του φονικού βακτηρίου, αφού έφαγαν κατεψυγμένα μπιφτέκια βοδινού κρέατος που προήρθε από τη Γερμανία. 











Τα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Λιλ και προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση με την επιδημία του θανατηφόρου αιμορραγικού E.coli στη Γερμανία.

Η κατάσταση της υγείας των έξι παιδιών "παραμένει σοβαρή, αλλά δεν είναι ανησυχητική. Δεν διατρέχουν κίνδυνο", δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας της Λίλης.

Τα παιδιά αυτά εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από "σημαντικές αιμορραγικές διάρροιες", οι οποίες συνδέονται όπως φαίνεται με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας "Steaks Country", τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης σήμερα διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

"Το ύποπτο κρέας προέρχεται από τη Γερμανία. Εκεί έγινε η σφαγή των ζώων, προτού γίνει η εισαγωγή τους στη Γαλλία από την εταιρεία μας", εξήγησε ο Γκι Λαμορλέτ, πρόεδρος γενικός διευθυντής της SEB, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιζιέ, στην ανατολική Γαλλία, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Γερμανία.

"Ωστόσο τίποτε δεν επιτρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει μια οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία" του θανατηφόρου E.coli, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι στη χώρα αυτή, διαβεβαίωσε ο Λαμορλέτ, ο οποίος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει σε ποιά περιοχή της Γερμανίας έγινε η σφαγή των ζώων αυτών.

Ο Λαμορλέτ εξήγησε επίσης ότι το κρέας που επεξεργάζεται η εταιρεία του έρχεται ως σφάγιο και ότι τεμαχίζεται στη συνέχεια από την εταιρεία του, όπου και κόβεται σε κιμά για να μετατραπεί σε μπιφτέκι.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές διαβεβαίωσαν και αυτές νωρίτερα ότι η μόλυνση των έξι παιδιών από το βακτήριο E.coli δεν δείχνει να έχει "καμία σχέση, μέχρι σήμερα, με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία".

Τα έξι παιδιά που νοσηλεύονται, ηλικίας από 20 μηνών ως 8 χρονών, προέρχονται από διάφορες πόλεις στη βόρεια Γαλλία και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παρά μόνον ότι κατανάλωσαν τον ίδιο τύπο μπιφτεκιών. Άλλο ένα παιδί που είχε εισαχθεί επίσης στο νοσοκομείο, επέστρεψε σπίτι του.

Ωστόσο ο πρόεδρος και γενικός διεθυντής της SEB εξέφρασε αμφιβολία ότι η μόλυνση αυτή οφείλεται στα μπιφτέκια. "Στα επτά παιδιά που μολύνθηκαν, τουλάχιστον ένα από αυτά δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε μπιφτέκια, αυτό θέτει και πάλι ένα ερώτημα", κατέληξε.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι 3 ετών Σκληρές εικόνες.

Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι 3 ετών


Τίποτα δεν προμήνυε ότι η συνηθισμένη τους βόλτα στο πάρκο θα είχε άσχημη κατάληξη. Ο μικρός Logan Trim συνοδευόμενος από τη μητέρα του, τον παππού και την γιαγιά του, έκαναν πικ νικ στο πάρκο του Poole Harbor στο Dorset. Εκεί ένα μαύρο Λαμπραντόρ επιτέθηκε στο μικρό Logan τραυματίζοντας τον σοβαρό στο πρόσωπο, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μιας και η συγκεκριμένη ράτσα θεωρείται από τις πλέον φιλικές και κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά. 

Η μητέρα περιγράφει το περιστατικό τονίζοντας ότι ο μικρός δεν προκάλεσε καθόλου το σκύλο. Η ίδια είχε παρατηρήσει μια σχετικά μεγάλη κυρία που καθόταν παραδίπλα τους, η οποία είχε για συντροφιά ένα κουτάβι και το μαύρο Λαμπραντόρ. Το κουτάβι κίνησε τη περιέργεια του μικρού και όταν κάποια στιγμή διασταυρώθηκαν τα βλέμματά τους και η κυρία χαμογέλασε. Έτσι βρήκε ευκαιρία η μητέρα να πλησιάσει μιας και ο Logan θα ήθελε να χαϊδέψει το κουτάβι. Εξάλλου κυκλοφορούσαν πολλά παιδιά στο πάρκο και μιας και το Λαμπραντόρ ήταν χωρίς λουρί και δεν είχε δώσει δείγματα νευρικού σκυλιού θεώρησε ασφαλές να το πλησιάσουν. Καθώς πλησίασαν ο σκύλος μύρισε το χέρι της μητέρας και αυτή προχώρησε να χαϊδέψει το κουτάβι. Ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι δεν άκουγε καθόλου τον μικρό, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα άκουσε κραυγές και θόρυβο πίσω από την πλάτη της.

Γυρνώντας αντίκρισε μία πολύ σκληρή εικόνα, αυτή των σαγονιών του σκυλιού πάνω στο πρόσωπο του παιδιού. Άμεσα κινητοποιήθηκε και κατάφερε να γλυτώσει περαιτέρω τραυματισμούς, ενώ παρεβρισκόμενοι κάλεσαν ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς και χρειάστηκε να του κάνουν ράμματα. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, το τραύμα θα επουλωθεί σχετικά γρήγορα, όμως είναι σίγουρο ότι θα αφήσει κάποιο σημάδι. Ακόμα και τώρα ο μικρός ξυπνάει στον ύπνο του από εφιάλτες και φωνάζει να πάρουν από πάνω του το σκύλο του. 








Πηγη newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου

1903: Ιδρύεται η PepsiCo, η μεγάλη αντίπαλος της Coca-Cola (Pepsi Cola).

1913: Αρχίζει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος, με την επίθεση της Βουλγαρίας εναντίον της Σερβίας και της Ελλάδας.

1313: Γεννήθηκε ο Βοκκάκιος, ιταλός συγγραφέας και ποιητής. («Δεκαήμερο»)

1723: Γεννήθηκε ο Άνταμ Σμιθ, σκώτος φιλόσοφος, εισηγητής της πολιτικής οικονομίας και του φιλελευθερισμού. 

1750 π.Χ: Πέθανε ο Χαμουραμπί, βασιλιάς των Βαβυλωνίων και μέγας νομοθέτης.

1952: Γεννήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

1858: Πέθανε ο Τζον Σνόου, άγγλος γιατρός, που εισήγαγε τη χρήση του αιθέρα ως αναισθητικό. Θεωρείται από τους πατέρες της επιδημιολογίας.

1963: Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα γίνεται η πρώτη γυναίκα που ταξιδεύει στο διάστημα.

1963: Μετά την παραίτηση Καραμανλή, ο βασιλιάς Παύλος διορίζει πρωθυπουργό τον Πιπινέλη.

1967: Ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ ποπ του Μόντερεϊ.

1977: Πέθανε ο Βέρνερ φον Μπράουν, γερμανός μηχανικός, «πατέρας» της πυραυλικής και της εξερεύνησης του διαστήματος.

1994: Η Βουλή παραπέμπει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Υπέρ της παραπομπής ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, κατά η Πολιτική Άνοιξη, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέχουν από την ψηφοφορία.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γκρεμίζουμε τις παγκόσμιες αγορές

Η πολιτική κρίση βυθίζει τις αγορές αφού πολύ πάνω από τις 1500 μονάδες είναι τα spreads και τις 1800 τα cds ενώ η πτώση στο Χ.Α ξεπέρασε το -3,25% με την Ελλάδα  να ρίχνει το ευρώ και να οδηγεί σε πτώση ακόμη και τα ευρωπαικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η ελληνική κρίση τσακίζει και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με το Λονδίνο στο -1,34%, XETRA D -0,87%, CAC 40 σε πτώση -1,18%

Στις 16.11 ο Γενικός Δείκτης στις 1.205,22 μονάδες στο -3,04% με τζίρο στα 60,42 εκ.ευρώ.

Στις 15.57 τα Spread του10ετούς ομολόγου διαπραγματεύονταν στις 1572,4 μονάδες βάσης και τα Cds στις 1.885 με αύξηση  +160 μονάδων ενώ η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δοαλαρίου είναι στα1,41020

Στις 14.19 ο Γενικός Δείκτης στις 1.204,52 στο -3,1% με τζίρο στα  46,81 εκ.ευρώ.

Στις 14.02 τα Spread  του 10ετούς ομολόγου στις 1567,6 μονάδες βάσης.

Στις 12.59 τα  Spread του 10ετούς ομολόγου στις 1544,4 μονάδες ενώ ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 1.212,17 στο  -2,48% με τζίρο 34,97 εκ.ευρώ στις 13:10 ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Στις 12.29 τα  Spread του 10ετούς ομολόγου στις 1541,3 μονάδες βάσης και στις 12.53 ο Γενικός Δείκτης στις 1.217,09 μονάδες στο -2,09% με τζίρο στα  28,84 εκ.ευρώ.

Στις 11.05 ο Γενικός Δείκτης στις 1.231,69 μονάδες στο -0,91% με τζίρο 10,66 εκ. ευρώ.

Στις 10.48 ο Γενικός Δείκτης στις  1.233,24 μονάδες στο  -0,79% με τζίρο στα  6,42 εκ. ευρώ.

Στις 09.48 σημειώνεται μεγαλύτερη άνοδος στα Spread του 10ετούς ομολόγου που διαπραγματεύονταν στις 1538,5 μονάδες βάσης.

Με άνοδο 115,80 μονάδων τα cds έφτασαν να διαπραγματεύονται στις 1.725 μονάδες και τα Spread του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύονται από τα επίπεδα ρεκόρ των 1527,1 μονάδων βάσης.
 
Όμως και το ευρώ συνεχίζει την πτωτική του πορεία καθώς έφτασε στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στα 1,4114, ενώ νωρίτερα είδε και τα 1,4093 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο ρεκόρ των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν ακόμη και όλοι οι ασιατικοί δείκτες στις σημερινές συναλλαγές με τον πανασιατικό δείκτη MSCI Asia Pacific να γράφει -2,1%, που είναι ρεκόρ πτώσης από τις 23 Μαΐου.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκθεση ΟΟΣΑ: Βασιλεύει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα


Πλήρη επιβεβαίωση της αναποτελεσματικότητας των μέτρων πάταξης φοροδιαφυγής που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα της φορολογικής που ακολουθείται στην χώρα μας, αποτελεί η δημοσιοποίηση στοιχείων από μέρους του Αυστριακού ακαδημαϊκού κ. Φρ. Σνάϊντερ συμβούλου του Δ.Ν.Τ. της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην παραοικονομία στη ζώνη του ΟΟΣΑ με ποσοστό 29,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Με απλά λόγια δηλαδή, στην Ελλάδα το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που κυκλοφόρησε το 2010 έτος σκληρής λιτότητας και ύφεσης ξεπέρασε τα 69 δις ευρώ. Ποσό που αν είχε διακινηθεί νόμιμα , θα έλυνε χωρίς Μνημόνια και στερήσεις το οικονομικό πρόβλημα της χώρα μας.
Ο Αυστριακός καθηγητής, καταδεικνύει ως την βασική αιτία της διόγκωσης της φοροδιαφυγής στην χώρα μας την λανθασμένη φορολογική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο θα αυξάνεται και η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία, καθώς έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 ο ΣΕΒ δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30 δις ευρώ ετησίως και η μείωση της κατά 20 δις ευρώ θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους που καταβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι κατά ποσοστό 30%.
Κατά συνέπεια η εξάλειψη της φοροδιαφυγής των 69 δις ευρώ σήμερα, θα μπορούσε να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας μας, χωρίς καμιά επίπτωση στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, αλλά και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών.
Δυστυχώς, όμως, στο σύνολο τους οι επιλογές της κυβέρνησης, κινήθηκαν ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση, , δηλαδή της αύξησης των φόρων, της περικοπής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, της επιβολής έκτακτων εισφορών, που οδήγησαν την οικονομία σε βαθιά ύφεση.

newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λεφτά υπάρχουν... για ένα μήνα


Ενώ οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι ραγδαίες, με τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να πέφτουν βροχή, η Ελλάδα εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου.
Ο ευρωπαϊκός μονόδρομος για τη χώρα οφείλεται στο γεγονός πως τα κρατικά ταμειακά διαθέσιμα μπορούν να καλύψουν μόνο την πληρωμή μισθών και συντάξεων και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της κρατικής μηχανής αρκούν για ένα μήνα.
Σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονταν τα ταμειακά διαθέσιμα στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".
Από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας την Τρίτη αντλούνται δύο ακόμα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απομένει να δούμε το ποσό της δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.
Σίγουρα το ναι του εκπροσώπου του Επιτρόπου Όλι Ρεν για εκταμίευση της δόσης των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός του Ιουλίου ανακούφισε το οικονομικό επιτελείο.
Να σημειωθεί πως μέσα στον ερχόμενο μήνα θα πρέπει να καλυφθούν λήξεις εντόκων γραμματίων και παράλληλα θα ισχύσουν οι περιοριστικοί όροι που έθεσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις εκδόσεις εντόκων, ενώ τον Αύγουστο θα πρέπει να αποπληρωθεί ομόλογο, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 6,82 δισεκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέτει "πλαφόν" στο ποσόν των εντόκων που θα μπορούν να αγοράζουν οι εγχώριες τράπεζες.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών απεύχονται οποιαδήποτε πολιτική "εμπλοκή" που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση, καθώς από εδώ και στο εξής οι μόνες πηγές χρηματοδότησης είναι οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...